www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-06-15

kelas ke lapan(terakhir) - shading hidung-mancungkan hidung


Tips Shading Hidung

  1. Untuk memberi ilusi hidung tampak lebih kecil, sapu highlight yang berwarna cerah atau putih pada tengah2 tulang hidung. Ratakan sepanjang tulang hidung dengan kemas.
  2. Gunakan bedak asas yang lebih gelap drpd biasa untuk shading bahagian kanan yang menggapit warna cerah highlight. Ini akan memberi ilusi hidung lebih kecil
  3. Jika tiada highlight atau bedak asas berwarna gelap , gunakan sahaja pembayang mata yang berwarna cerah dan keputih-putihan sebagai highlight dan pembayang mata warna coklat untuk shading dan jangan terlalu gelap.
  4. Sapuan hendaklah diratakan dengan kemas sehingga ke pangkal kening.
  5. Lukis shading dengan berus dan ratakan dengan jari
  6. Di tengah batang hidung sapukan highlight.


p/s:info ini adalah dri akak amy.untuk keterangan lanjut sila check blog akak amy ni..untuk pengetahuan akak amy ni merupakan juru makeup untuk pengantin, bertunang,majlis makan malam..kak ni gak de uat pelamin bertunang sekitar kuala kangsar..so klu spe2 berminat sila fb dan blog dan pages dan pages makeup ni

  4 comments:

  1. sy order je kak nk wat blog ni..

    yg dok wat sndiri pon blog contest tu jer..

    p/s: malas nk cntek sndiri..lom mari mood itu =)

    ReplyDelete
  2. ikut mcm mane kt nak..

    akk leh tgk kat wan hazel..

    cntek2 gak..

    lau yg skg ni,sy wat kat lovley nyza..

    ReplyDelete
  3. yg sy guna skg ni,rm30.. sume skli siap banner...

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads