www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-06-15

kelas ke lapan(terakhir) - shading hidung-mancungkan hidung


Tips Shading Hidung

  1. Untuk memberi ilusi hidung tampak lebih kecil, sapu highlight yang berwarna cerah atau putih pada tengah2 tulang hidung. Ratakan sepanjang tulang hidung dengan kemas.
  2. Gunakan bedak asas yang lebih gelap drpd biasa untuk shading bahagian kanan yang menggapit warna cerah highlight. Ini akan memberi ilusi hidung lebih kecil
  3. Jika tiada highlight atau bedak asas berwarna gelap , gunakan sahaja pembayang mata yang berwarna cerah dan keputih-putihan sebagai highlight dan pembayang mata warna coklat untuk shading dan jangan terlalu gelap.
  4. Sapuan hendaklah diratakan dengan kemas sehingga ke pangkal kening.
  5. Lukis shading dengan berus dan ratakan dengan jari
  6. Di tengah batang hidung sapukan highlight.


p/s:info ini adalah dri akak amy.untuk keterangan lanjut sila check blog akak amy ni..untuk pengetahuan akak amy ni merupakan juru makeup untuk pengantin, bertunang,majlis makan malam..kak ni gak de uat pelamin bertunang sekitar kuala kangsar..so klu spe2 berminat sila fb dan blog dan pages dan pages makeup ni

4 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

owh!! lom mencuba.. hekhek..

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

sy order je kak nk wat blog ni..

yg dok wat sndiri pon blog contest tu jer..

p/s: malas nk cntek sndiri..lom mari mood itu =)

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

ikut mcm mane kt nak..

akk leh tgk kat wan hazel..

cntek2 gak..

lau yg skg ni,sy wat kat lovley nyza..

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

yg sy guna skg ni,rm30.. sume skli siap banner...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads