www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-05-30

jom check enset korang ori atau x



Hari ni cik en nak bagi satu tips bagaimana korang nak kesan atau mengetahui handfon atau mobile ankorang itu berkualiti atau tidak? ORI atau tidak?.


Haaa, nila caranya :
1) Taip * # 0 6 #
2) Akan keluar 15 digit nombor yang menunjukkan code handfon kita.
3) Ok, seterusnya dalam 15 digit no tu lihat pada digit yang ke 7 dan 8.
4) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 02 /20, maka ia Sangat tidak berkualiti.
5) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 08/80, maka ia Tidak berkualiti.
6) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 01/10, maka ia Berkualiti.
7) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 00, maka ia Sangat Berkualiti dan Terbaik.

Cuba jangan tak cuba ye.:)

p/s:cik en punya hanyalah n70...n digit ke 7 dan 8 adalah 00...so encet cik en ori...patuutla...jatuh banyak kali masih steady...cum eri2 masuk virus jer
Photobucket

4 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

no 7- 0
no 8- 1

cmner tu??

tp itukan no seri..
ada pada kotak..n msti same.. =)

eintan nurfuzie said... [Reply]

berkualiti ..henset dibuat di finland...kira no 2 la...

emeera asnary said... [Reply]

02.. tapi hP saya banyak kali gak jatoh.. still steady.. haha ;)

eintan nurfuzie said... [Reply]

emeera:iye..hebat la encet 2..

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads