www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-05-30

jom check enset korang ori atau x



Hari ni cik en nak bagi satu tips bagaimana korang nak kesan atau mengetahui handfon atau mobile ankorang itu berkualiti atau tidak? ORI atau tidak?.


Haaa, nila caranya :
1) Taip * # 0 6 #
2) Akan keluar 15 digit nombor yang menunjukkan code handfon kita.
3) Ok, seterusnya dalam 15 digit no tu lihat pada digit yang ke 7 dan 8.
4) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 02 /20, maka ia Sangat tidak berkualiti.
5) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 08/80, maka ia Tidak berkualiti.
6) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 01/10, maka ia Berkualiti.
7) Kalau no yang ke 7 dan 8 tu adalah no 00, maka ia Sangat Berkualiti dan Terbaik.

Cuba jangan tak cuba ye.:)

p/s:cik en punya hanyalah n70...n digit ke 7 dan 8 adalah 00...so encet cik en ori...patuutla...jatuh banyak kali masih steady...cum eri2 masuk virus jer
Photobucket

  4 comments:

  1. no 7- 0
    no 8- 1

    cmner tu??

    tp itukan no seri..
    ada pada kotak..n msti same.. =)

    ReplyDelete
  2. berkualiti ..henset dibuat di finland...kira no 2 la...

    ReplyDelete
  3. 02.. tapi hP saya banyak kali gak jatoh.. still steady.. haha ;)

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!