www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-04-26

air kencing diminum untuk........



salam 1 malaysia semua..
dh lama aku xpost entry ni smenjak last ari jumaat ri2..dh bpe hari yek???erm..jap aku kira yek4 hari kan...huhu
klu ni aku bawak lagi cete besh tapi yeks....x lalu kau nk uat...
korg tgk tajuk atas..
ni kisah btul..bukan aku nk propaganda jer..ni aku baca dlm buku INFINITI la...pe lagi...
korg tau nape dorg ni suka minum air kencing???
ha..ni aku nk cete..meh duk rapat kt desktop korg 2...
dorg nk putihkan gigi dorg...2 la sebabnya..ni bukan amalan lama...tp amalan baru...
selain 2 kegunaan air kencing ln adalh untuk menjaga kesihatan sperti dibuat oleh perdana menteri india morarjibhai dn pernha ditulis di majalah TIME tahun 1979..dan dia akui dia akan mengamlkan nya setiap pagi semenjak berumur 65 tahun sehinggala dia berumur 100 tahun..
di China Selatan lak.air kencing ini dicuci di wajah bayi.ini lak untuk bagi cantiks...huhu.ptut org cina kulitnya cantiks...ehhehe
di Perancis lak sarung kaki direndam dlm air ekncing dan diletakkan pada pesakit yg de penyakit radang tekak
korg x cye,kat malaysia pun de gak yg mengamalkan petua ni..ia beralku di Kuching Sarawak.
ini plak pendapat pakar..urine atau air kencing mempunyai khasiat tersembunyi sperti mineral,vitamin,enzim,antigen,antibodi dan ln2 la..tp 2 la..kita mmg sedia maklum kan yg air kencing adalah bahan toksid yg dibuang dri buah pinggang...so pk2 la...aku pun xtau la nk komen pe..huhu



Photobucket

4 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said... [Reply]

opss.no komen!

eintan nurfuzie said... [Reply]

huuuhu..akak pun ops...no komen gak

aeshcame said... [Reply]

Whaaaat...on tidak3..

Rose said... [Reply]

Hi Intan, terima kasih dah sudi follow :D
erm ada detail tak Kuching tu kat mana? lol. setakat ni saya kat sini x dengar berita tu lagi :0

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads