www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-03-09

kod rahsia NOKIA!






hola semua...kali ni aku nk share rahsia NOKIA..hehehe...
bukan rahsia pe2 pun...juzt dengan menggunakan handpone yang ejenis nokia jer, kita tau bermacam2 maklumat yg kita tidak tahu...



so kat sini aku share sebahagian yang aku tau yek

melihat IMEI
*#06#

melihat versi software,tarikh sofware dihasilkan dan jenis compression software
*#0000#
klu x berhasil cuba *#9999#

melihat status call waiting
*#43#

melihat nombor/nombor private number yang menghubungi handphone korang
*#30#

menampilkan nombor pengalihan telefon(all calls)
*#21#

mengubah logo operator pada NOKIA jenis 3310 dan 3330
*#67705646#

menampilan status SIM clock
*#746025625#

melihat kod pengeluar
*#7760#

menampilakan serial number atau no siri handphone, tarikh pembuatan, tarikh pembelian, tarikh servis terakhir transfer data
*#92702689#

so 2 jer tuk kali ni,klu de pe2 aku post lagi k...da...

Photobucket

p/s: de yang masih aku xleh nk apply .so mana yg x dpt tu korang rujuk kt tenet sndri k?...heheh

0 comments:

Post a Comment

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads