www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-03-09

kod rahsia NOKIA!






hola semua...kali ni aku nk share rahsia NOKIA..hehehe...
bukan rahsia pe2 pun...juzt dengan menggunakan handpone yang ejenis nokia jer, kita tau bermacam2 maklumat yg kita tidak tahu...



so kat sini aku share sebahagian yang aku tau yek

melihat IMEI
*#06#

melihat versi software,tarikh sofware dihasilkan dan jenis compression software
*#0000#
klu x berhasil cuba *#9999#

melihat status call waiting
*#43#

melihat nombor/nombor private number yang menghubungi handphone korang
*#30#

menampilkan nombor pengalihan telefon(all calls)
*#21#

mengubah logo operator pada NOKIA jenis 3310 dan 3330
*#67705646#

menampilan status SIM clock
*#746025625#

melihat kod pengeluar
*#7760#

menampilakan serial number atau no siri handphone, tarikh pembuatan, tarikh pembelian, tarikh servis terakhir transfer data
*#92702689#

so 2 jer tuk kali ni,klu de pe2 aku post lagi k...da...

Photobucket

p/s: de yang masih aku xleh nk apply .so mana yg x dpt tu korang rujuk kt tenet sndri k?...heheh

0 comments:

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads