Akhirnya Doktor Naikkan Dose Ubat

Akhirnya Doktor Naikkan Dose Ubat | Beberapa hari lepas adalah temujanji cik en dengan pakar selepas 4 bulan. Doktor yang handle kes cik en hari tersebut pun kata, lama juga temujanji awak ini sambil tengok kad temujanji cik en. Cik en pun kata, mungkin saya more better kot sebelum ini. Sebab itu dijarakkan masa lama. Doktor pun mengiyakannya. Anyway doktor kali ini dah 2 kali cik en jumpa. Awal dulu dia juga naikkan dose percubaan cik en kepada 50. Dan nampaknya, kali ini pun dia juga naikkan dose ubat cik en. 



Abadikan Gambar Kenangan Atas Kanvas di Printcious

Abadikan Gambar Kenangan Atas Kanvas di Printcious | Cik en jarang sangat abadikan gambar dalam bentuk hardcopy. Jika zaman kecil memang wajib hantar ke kedai gambar sebabnya menggunakan filem tapi apabila zaman maju dan wujudnya memori penyimpanan gambar dan media sosial untuk disimpan secara maya, cik en boleh dibilang berapa kali sahaja cetak gambar. Itu pun gambar pasport untuk urusan rasmi sahaja. Sampailah, cik en nampak gambar kanvas yang cantik di Printcious. Terus cik en macam tertarik untuk buat. Akhirnya cik en pun terus pilih gambar yang cantik untuk dibuat kanvas. 



Jenis Jenis Cat Litter Yang Ada Di Malaysia

Jenis Jenis Cat Litter Yang Ada Di Malaysia | Jika di tanya kepada pemilik kucing, korang memang expert untuk senarikan jenis jenis cat litter yang ada. Siap ada beri review lagi kan? Tapi untuk yang baru menjinakkan diri membela kucing ini, semestinya ilmu kekucingan sangatlah sedikit. Jika ditanya di group kucing ada segelintir yang merendah rendahkan. So disebabkan itu, cik en akan kongsi dengan korang (newbie) hihihi, mengenali jenis jenis cat litter yang ada di kedai kucing atau secara online seperti di Shoppe



Kenapa Najis Kucing Busuk?

Kenapa Najis Kucing Busuk? | Ada juga yang bertanya pada cik en kenapa najis kucing mereka terlampau busuk sehinggakan pasir yang ada akan dibuang dan perlu ditukar ke pasir baru. Sedangkan pasir boleh scoop najis dan kencing sehingga habis. Lebih menjimatkan. Selain pasir, korang mungkin juga guna pasir kristal, tofu, kayu, kertas surat khabar dan lain lain lagi. Tapi apabila masalah bau menjadi isu utama. Ianya akan menjadi masalah kepada pemilik kucing. 



Kesan Ubat Psikiatrik Hanya Pada Otak Bukan Hati

Kesan Ubat Psikiatrik Hanya Pada Otak Bukan Hati | Topik kali ini, cik en nak kongsi melalui pengalaman cik en. Seperti yang sedia maklum, cik en telah kehilangan besar dalam keluarga kecil dan besar cik en setiap bulan bermula awal tahun 2021. Bermula dengan Atok, mak saudara, abah, atok saudara dan terbaru bapa saudara. Semestinya ianya beri kesan mendalam kepada cik en. Dan mungkin yang tahu, cik en merupakan pesakit Psikiatrik dan dalam rawatan hospital. Dah masuk peringkat kedua tapi cik en boleh rasa hampir 50% sihat. Tapi...