Apa Fungsi Jabatan Veterinar? Hanya Untuk Rawatan dan Kebajikan Kucing Sahaja Ke?

Apa Fungsi Jabatan Veterinar? Hanya Untuk Rawatan dan Kebajikan Kucing Sahaja Ke? | Panjang pula tajuk cik en kali ini. Sebagai pengawai di Jabatan Perkhidmatan Veterinar Negeri, cik en terpanggil untuk menjawab pertanyaan mengenai fungsi Jabatan Veterinar dalam merawat dan memberi konsultan pada small animal atau lebih mudah pada kucing dan anjing serta haiwan kesayangan yang lain. Cik en ingin perbetulkan atau memberi info supaya korang diluar sana dapat memahami skop kerja di Jabatan Veterinar ini. 


Tempat Menarik Di Langkawi | Wajib Masuk Dalam Bucket List Travel Selepas PKP Tamat

Tempat Menarik Di Langkawi | Masuk Dalam Bucket List Travel Selepas PKP Tamat | Uiksss, bila dengar tak lama lagi dah boleh merentas negeri, semestinya cik en dah mula mencari tempat tempat menarik untuk melepaskan gian untuk travel bersama keluarga tersayang. Setelah mencari cari dan akhirnya, cik en memilih untuk ke Langkawi. Rindu sungguh dengan menu Nasi Dagang Pak Malau, pasir Pantai Cenang, kecantikan permandangan daripada Langkawi Sky Bridge dan banyak lagi. Kali terakhir cik en kesana sebelum Covid19 lagi. Ini kalau dapat menghirup udara laut semestinya kenikmatan yang tak dapat nak diungkap dengan kata kata kan? Langkawi dah masuk dalam bucket list cik en untuk bercuti sambil menenangkan fikiran.

Kitsui Review : Kekal Bertenaga Dan Kurus Dengan Coco XsLite

Kitsui Review : Kekal Bertenaga Dan Kurus Dengan Coco XsLite | Cik en sebenarnya dah lama nak menurunkan berat badan memandangkan usia semakin meningkat ini. Demi menjaga kesihatan dalaman dan luaran, cik en terpaksa mencari satu superfood yang mana mampu memberi tenaga dan dalam masa yang sama dapat membantu cik en mengawal berat badan. Lifestyle cik en yang sibuk di pejabat dan rumah buat cik en sentiasa penat dan akan bermula craving makanan dan minuman yang dapat mengurangkan stress. Aturan makan yang tidak teratur juga membuat berat badan cik en naik dan stamina mula mengurang. Sampailah cik en diperkenalkan dengan satu minuman campuran botani daripada Kitsui. Minuman campuran Coco, L-Carnitine dan Konjac ini adalah Coco XsLite Dari Kitsui | Kitsui untuk kurus | Kitsui Untuk Kurus Review

Kitsui Review

Kenapa Ibu Kucing Marah Anak

Kenapa Ibu Kucing Marah Anak | Topik kali ini cik en ambil dari soalan dari follower tiktok cik en. Anyway, cik en banyak dapat soalan di Tik Tok tapi kesempatan untuk membalas sebelum ini. Jadi bila ada masa cik en membalas satu persatu. Dan cik en tertarik dengan soalan " cik en.. saya nk tanya, kucing saye die bru berank pertame kali, mule2 tu die syg dgn anak die.bila anak die 3 buln cmtu die jd benci ank die. mcm nk mrh2 " . jadi cik en pun ada balas mengguna video di Kenapa Ibu Kucing Marah Anak. Disebabkan nampak topik ini menarik, so cik en masukkan dalam list Tips dan Rawatan Kucing dalam blog ini. 

Kenapa Ibu Kucing Marah Anak

7 Kebaikan Menggunakan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature

7 Kebaikan Menggunakan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature | Cik en bukan seorang yang suka ber make up tebal dan kalau boleh akan minimim kosmetik apabila pergi bekerja atau keluar untuk membeli barangan keperluan. Sebab itu, kebanyakan cik en beli foundation, akhirnya cik en hanya akan pakai selalu adalah BB cream atau CC Cream. Foundation akan dipakai apabila ada majlis atau program sahaja. Memandangkan kita masih dalam Perintah Kawalan Pergerakan ini, memang cik en jarang menggunakan foundation. Disebabkan itulah cik en mencari semula CC Cream yang pernah cik en gunakan dulu. CC Cream ini banyak kelebihan dan dalam masa yang sama ianya dapat menjaga kulit kita. Dulu, cik en tak berkongsi tapi dah nak masuk botol kedua ini, cik en nak kongsi dengan korang kebaikan CC Cream ini. CC Cream ini adalah Gold Nano CC Cream dari Hansaegee

Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature