Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: tips dan rawatan

Showing posts with label tips dan rawatan. Show all posts
Showing posts with label tips dan rawatan. Show all posts

Kenapa Ibu Kucing Marah Anak

Kenapa Ibu Kucing Marah Anak | Topik kali ini cik en ambil dari soalan dari follower tiktok cik en. Anyway, cik en banyak dapat soalan di Tik Tok tapi kesempatan untuk membalas sebelum ini. Jadi bila ada masa cik en membalas satu persatu. Dan cik en tertarik dengan soalan " cik en.. saya nk tanya, kucing saye die bru berank pertame kali, mule2 tu die syg dgn anak die.bila anak die 3 buln cmtu die jd benci ank die. mcm nk mrh2 " . jadi cik en pun ada balas mengguna video di Kenapa Ibu Kucing Marah Anak. Disebabkan nampak topik ini menarik, so cik en masukkan dalam list Tips dan Rawatan Kucing dalam blog ini. 

Kenapa Ibu Kucing Marah Anak
1

Tips Elak Kucing Minum Air Dalam Bilik Air

Tips Elak Kucing Minum Air Dalam Bilik Air | Idea artikel ini cik en ambil daripada pertanyaan di TikTok. Alhamdulillah, tengah kering idea untuk kongsi dengan korang mengenai tips dan rawatan kucing, cik en ceduk sikit daripada pertanyaan follower cik en ini. Persoalan yang ditanya adalah " macam mana nak hilangkan tabiat minum air paip dekat kucing? sebab dah kasi minum air masak macam biasa dah tapi still nak minum air paip. So cik en buat video balas untuk yang bertanya. Nak tahu kena la baca entri Tips Elak Kucing Minum Air Dalam Bilik Air ini sampai habis okey?

Tips Elak Kucing Minum Air Dalam Bilik Air
Tips Elak Kucing Minum Air Dalam Bilik Air

2

Cara Terbaik Menggunakan Sikat Kutu Kucing

Cara Terbaik Menggunakan Sikat Kutu Kucing | Sebabkan kutu la, akaun tiktok cik en jadi viral. Hahahha. Sebenarnya cik en ada upload satu video pendek yang tak sampai 30 saat pun di sosial media termasuk tiktok. Tapi nampaknya ramai menyukakan video cik en sikat bulu kucing dan ada banyak kutu. Korang boleh tontoton di Sikat Kutu Kucing. Asalnya hanya suka suka selepas buat permandulan tapi tak sangka bulu yang cantik dan kemas menyimpan banyak kutu kutu didalamnya. So dari situ, ramai pula teruja nak beli sikat kutu itu. Sikat itu cik en beli di Shopee dengan nama Comb Pet. Cuma cik en pesan awal awal, nak pakai sikat ini make sure korang stanby apa patut kalau kucing itu ada banyak kutu. Risau nanti melompat ke badan korang berkudis pula. 


1

Kenapa Korang Buang Tray Hitam Yang Ada Di Bawah Sangkar?

Kenapa Korang Buang Tray Hitam Yang Ada Di Bawah Sangkar? | Anyway cik en dah lama nak kongsi atau ceritakan mengenai topik tray hitam ini. Ini disebabkan ramai yang bawa sangkar ke klinik tanpa tray hitam tersebut. Why korang buangkan atau tak diletakkan sekali dengan sangkar? Adakah ianya memang dah kotor, pecah atau hilang? Walau apa pun alasan korang, tau tak tray hitam tu banyak sangat kegunaannya? Kalau tak, tak ada la ianya di sertakan sekali dengan sangkar kucing yang korang beli itu. 


3

Kucing Selepas Mandul Boleh Dapat Pyometra Ke?

Kucing Selepas Mandul Boleh Dapat Pyometra Ke? | Alhamdulillah, berupdate juga blog ini even cik en sibuk sedikit. Kenapa cik en sibuk? Cik en akan kongsikan selepas ini. Ini kerana cik en cuba kembangkan minat berblogging cik en ke peringkat lebih serius. Tapi untuk entri ini, cik en seperti biasa akan kongsikan mengenai tips dan rawatan kucing. Tajuk kali ini adalah Kucing Selepas Mandulkan Boleh Dapat Pyometra Ke?. Pemilihan topik ini kerana ada yang bertanya di Facebook Tips dan Rawatan Kucing dan topik ini masih belum cik en kongsi di sini. | Kucing Selepas Mandul Boleh Dapat Pyometra Ke?


pyometra

1