Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: raya

Showing posts with label raya. Show all posts
Showing posts with label raya. Show all posts

Tema Emerald Green Bakal Jadi Pilihan Raya 2017

Tema Emerald Green Bakal Jadi Pilihan Raya 2017 | Tahun ini mesti Tema Emerald Green menjadi pilihan kebanyakan orang. Walaupun dari awal cik en tengok tema hijau menjadi pilihan tapi warna Emerald Green ini nampak lebih classy dan tidak terlalu shinning macam pokok pisang. So cik en boleh agak warna ini bakal menjadi top untuk raya tahun ini. Oleh kerana itu, cik en nak padankan satu suit dari hujung rambut ke hujung kaki bersama aksesori yang sesuai. So jom kita tengok Tema Emerald Green Bakal Jadi Pilihan Raya 2017 ngam atau tidak dengan korang


Tema Emerald Green Bakal Jadi Pilihan Raya 2017

Untuk kali ini cik en suka yang simple dah tak banyak gunakan warna. Sebab itu cik en combinekan Emerald Green dengan green, cream dan putih. Tudung cik en ambil yang warna warni bagi untuk naikkan seri sedikit di bahagian muka. Simple tapi menyerlah. Jom tengok apa yang cik en cuma mix and match kan. Semuanya ini ada di Lazada tau! So korang klik je di gambar klik disini untuk tahu lebih detail.

Baju Kurung dari Amar Amran Kurung Moden Qhalisa (Emerald Green)


klik sini


Jelitasara X Lazada Pure Silk Long Shawl (Vanilla Cream)


klik sini



KASUT U EV 702-01812 Lady / Women shoes • Kasut Wanita / Heel Sandals • Tumit Tinggi / Elegant Heel - Beige

  


klik sini


Arche Peridot Protective Therapeutic Cluster Gemstone Bracelet (Green)

klik sini
FANCICO Popular Resin Flower Pendant Necklace




Dalam pemilihan ini, cik en memilih baju kurung kosong bewarna Emerald Green dan cik en tambahkan aksesori yang bersesuaian dengan baju itu, Pemilihan warna dengan putih menjadinya lebih natural di pagi raya nanti. Andai kata korang ada warna tema yang tersendiri dan nak tempah dah tak sempat, korang boleh usha usha di Raya Fashion sale di Lazada bermula 19 Mei 2017 Hingga 30 Jun 2017 ini untuk korang dapatkan diskaun hampir 80% tau! Selain dari fesyen ini, korang boleh juga usha di Marhaban Ya Ramadan Dan Riang Ria Raya untuk dikaun hampir 90 %
12

Ramai Tidak Tahu Isnin Ini Cuti Rupanya


Ramai Tidak Tahu Isnin Ini Cuti Rupanya | Rupanya ramai yang terlupa isnin ini 12 September 2016 adalah cuti. Ada juga yang bertanya balik, cuti apa. Sedangkan ianya cuti kedua terbesar dalam Agama Islam. Mungkin Hari Raya Haji ini tidak disertakan dengan puasa sebulan. Jadi ianya tidak lah semeriah Hari Raya Aidilfitri. Bagi cik en sendiri, sememangnya Hari Raya Haji kurang sedikit meriah di kawasan cik en. Tapi tidak la semestinya tidak disambut. Tahun ini mungkin cik en akan buat lemang, lebihan pulut masa hari raya haritu. Sebelum cik en sendiri sibuk dengan persiapan raya, cik en ucapkan SELAMAT HARI RAYA HAJI 2016 kepada semua pembaca cik en!
3

Moment Raya 2015














Photobucket
1

Selamat Hari Raya 2015

Assalamualaikum
Dipagi hari raya ini, semestinya cik EN sibuk tong tang tong tang di dapur
so sesimple yang cik EN nak ucap
SALAM LEBARAN
Maafkan salah silap cik EN mungkin terkasar bahasa dalam penulisan cik EN
Disini juga kepada follower cik EN yang dikenali, cik EN mohon maaf jikalau percakapan cik EN menyinggung perasaan sesiapa



p/s : Maaf Zahir Batin dari Cik EN Sekeluarga

Photobucket
1

Pemakaian Samping Bagi Lelaki

Sila patuhi etika pemakaian ye..

0

SEGMEN SAYA NAK KAD RAYA BY MOMMYLIZZ

Tarikh Tutup : 7 / 7 / 2015


Takbir Bergema Di Pagi Hari
Tanda Tibanya Syawal Di Nanti
Salah Silap Harap Di Ampuni
Jangan Disimpan Didalam Hati

Photobucket
2