Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: pendapat aku

Showing posts with label pendapat aku. Show all posts
Showing posts with label pendapat aku. Show all posts

Kucing Jalanan pun Comel what?


salam semua!
apa khabar?
sihat..hari ini selepas je cik en settlekan permit cik en akan blogwalking balik semua yang sudi terjah blog cik en ni..
tapi kali ini isu yang cik en nak cakap ialah 
Kucing Jalanan pun Comel what??


google
haha..
cik en terpanggil la sekali lagi..ehhe.. untuk cerita mengenai kucing jalanan..
sesiapa yang ada kucing mesti korang ada jawapan tersendiri darimana korang dapat kucing kesayangan korang tu..


ada yang kata
" I beli kat Pet Shop.. RM1500.00 harganya"
ada gak yang kata
" kami ambik dari kawan kami.. Kawan kami punya kucing baru lepas beranak..anak banyak..kawan kami bagi kami salah seekor anak kucing tu"
Tak kurang jugak ada yang jawab camni
" kucing tu yang datang umah saya.. saya kesian pastu saya bela la"
dan jarang kita dengar jawapan camni
9

Ada apa pada no plat WWW?


salam semua..
entry ini dikeluarkan daripada terpanggil untuk tidak mengeruhkan keadaan..
seperti yang sedia maklum.. kita dah mengetahui siapa pemilik kepada no plat WWW1..

D.Y.M.M sultan Ibrahim Johor..
sempat lagi nak ucap tahniah ni
tapi tadi jap cik en terbaca entry ini
10

Perlu ke khawin?


salam semua..
di pagi ini di ofis, cik en sengsorang...kebanyakan staf dan bos ada meeting...
en amir yang manjaga klinik g kuar minum..
tinggal lah cik en keseorangan..sambil ditemani hot fm..
cik en mengupdate blog
soalan cik en

perlu ke khawin?
heheheh.... pe punya soalan la kan..
semua orang nak kawen..
sama dengan cik en..ramai yang kata...bila dah kawen ni, rasa mnyesal tak kawen awal...rugi wooooo...
hahah..
cik en dah mnejangkau 25 tahun..masih lagi bujang trang trang...
kenapa cik en tak kawen lagi?
sebab jodoh tak ada lagi...
tapi ramai tak puas hati..penat cik en menepis..tapi asyik diperli je... 
yela cik en mesti la nak de pendapatan yang kukuh, rumah kereta dan sebagainya la..
tapi ada sorang pak cik ni kata 
"kamu tak percaya pada rezeki yang Allah dah bagi pada anak anak ke?
Setiap anak ada rezeki masing masing"
terus cik en terfikir..
betul jugak tuh..
pe pendapat yang lain?
11

English Education!







salam semua!
apa khabar?
chat?
hari ini cik en nak cete mengenai English Education
CIk en ramai kawan..macam macam...
seperti kawan kawan korang gak...
masa cik en berkawan dengan en botak dulu... cik en bertambahlah kawan kawan..
dan kebanyakan kawan en botak mmg up profile..
orang bandar katakan...cik en cuma gadis kampung je...pelajaran tak setinggi mana...setakat sekolah pondok je...
1

Penggunaan SPOTLIGHT yang betuL




Cik en geram betul kalau bawak kereta kalau malam malam..
bukannye apa cik en ni boleh la dikataka silau dengan lampu pada waktu malam...
ini cik en nak tegur sikit sesiapa yang ada kereta dan selalu bawak kereta yang mempunyai SPOT LIGHT tu...
tolong la kalau untuk jalan biasa biasa seperti haiway, jalan pekan, n kampung tutup la. Pakai la masa jalan yang memang lenggang sampai tak nampak jalan depan...
tak perlu tunjuk SPOT LIGHT korang tu.. bukannye korang tak nampak jalan...nampak je.. lagi satu lampu tinggi..jangan la pakai untuk semua masa...
pernah cik en silau sangat nak langgar kereta lain...
lagipun untuk pengetahuan yang tak tahu tu, penggunakan spotlight boleh mengakibatkan bateri cepat "kong"...
mana yang bateri lemah mmg cepat la lemahnye..
1

Sebab Utama Join Segmen, Contest dan sebagainya



salam semua...
apa khabar...minggu ini mingguyang sungguh sibuk buat cik en..
minggu lepas cik en pergi khusus lembu tenusu bersama sama kawan kawan vet dan peternak di sekitar negeri perak di Ladang Infoternak Sungai Siput..
so minggu ini turn orang lain yang pergi khusus...so cik en kena la mengcover keje orang lain seperti mana orang lain mengcover kerja cik en...
tapi cik en bukan nak cerita bab keje keje ini..
tapi cik en nak cerita mengenai lain punye cerita..
semenjak cik en berblog...cik en pernah join pelbagai segmen dan contest..malah cik en pernah anjurkan segmen dan contest...
antara yang pernah cik en join semestinya segmen abg nasz... nusha dan ramai lagi la...
macam korang korang gak kan...mesti selalu join..tidak kira la yang dah pemes dalam dunia blog atau newbie dlm berblog ni...
ni antara sebab mengapa kita selalu join segmen dan contest

  1. Sebab paling besar adalah nak menambah follower...mana yang de 100 follower ni dengan masa 1 hari dapat meningkatkan follower menjadi 250 orang... tul x?
  2. Nak dapatkan NUFFNANG mencecah ribuan ringgit...tul x...yang de HEARTBEAT pulak nak naikkan nilai iklan kita.
  3. Untuk jadi PEMES
  4. Menambah kenalan kenalan blogger yang baru
  5. Of Course untuk menang hadiah (untuk contest jela)
  6. Untuk mempromote kembali segmen atau contest kita yang tengah berlangsung
Mungkin ada banyak lagi alasan alasan tapi bagi cik en pulak alasan cik en join segmen atau contest ni
1

Perigi Cari Timba - Boleh ke gegurl buat?

salam semua
apa khabo?ceria ceriakan hati di pagi hari ini
topik cik en ialah 
Perigi Mencari Timba


maksudnya gegurl yang memikat boboy...
heheh..besh gak guna perkataan gegurl dan boboy ni...


kalau dalam masyarakat melayu kita
istilah perigi cari timba ni agak kurang sedap nak di bincang..yela...selalunya sang romeo yang akan memikat sang juliet..
malah adat ini masih kuat di kalangan masyarat kita
bak kata orang
"biar mati anak, jangan mati adat"
8

Wanita Yang Merokok Dikatakan Ikut Trend??

salam monday semua!
apa khabar sayang sayang cik en...keh keh
topik kali ini cik en nak share salah satu trend terkini manusia di zaman moden ni...
korang pernah tak tengok seorang atau sekumpulan wanita yang merokok?




pernah? kat mana korang selalu jumpa...
2

Apa Motif Ber-Blog??

salam semua!
entry ini entry kedua untuk hari...huree!cik en x bz dah..hehheh
Cik en dan mula mengenai blog dah lama...cume aktif berblog awal tahun lepas..selepas jumpa geng yang cik en kenal dan ada blog..
tepukan kepada nusha dan anismelon
dorang banyak membantu cik en...dari blogger biasa..kemudian buat tuto untuk newbie dan sekarang cik en dah boleh ambik tempahan untuk edit blog..alhamdullilah dan thanks banyak banyak kepada mereka berdua..walaupun cik en tak seramai follower dorang tapi cik en cukup berbangga dalam masa setahun aktif berblog cik en dan kumpul lebih 600 follower...
cik en harap follower cik en tu follower yang bukan hanya follow untuk tambah bilangan follower tapi setia dengan entry entry cik en..seperti anum, bui   anismelon   nusha  dan beberapa lagi blogger...
terima kasih daun keladi sekali lagi...
jom kita balik kepada tajuk entry kita ni...


APA MOTIF KORANG BER-BLOG
8

Cinta Tanpa Duit..Bahagiakah??

salam 1 blogger semua!
Cinta Tanpa Duit...Bahagiakah??
Seperti dulu dulu, selalu kalau orang bercinta pelbagai ayat manis tercipta seperti


Kau Laksana Bulan
Demi Cinta Gunung Sanggup Didaki Lautan api sanggup direnangi
Hilang Mak Hilang Saudara, Kerana Kasih Aku Turutkan
Terbang Nyawa Dari Badan, Kasih Dihati Takkan Hilang


Ini diantara ayat ayat cinta zaman-zaman mak dan bapak kita dulu dulu....




Antara cerita yang cik en selalu tengok cerita MAK MERTUAKU
5

Persoalan..ade x pempuan zaman sekarang sunggup bermadu???

Salam semua!
CIK EN!ASAL TAJUK CMNI?
hahhaha..semua jangan terkejut...ini cume copy paste dari kawan cik en di pesbuk


apa pendapat korang pasal soklan ni..
cik en pula cik en jawab seperti atas tu...
x braper nampak yek...
ok cik en tuliskan balik 
3

Qadak dan Qadar



salam semua follower cik en...
sihat semua?
kali ini cik en akan menaip dan menaip...
semalam cik en ada membaca majalah Al -Islam.
cik en tertarik kepada artikel yang bertajuk 
Adakah Allah tidak adil kepada manusia.
bagi korang la, Allah adil tak kepada kita?
mungkin ada yang kata adil dan ada yang kata tak adil.
pernah tak korang terfikir seseorang yang dilahirkan dalam keadaan bukan islam...contohnya yang beragama lain.
dan seseorang yang dilahirkan dalam beragama islam?
tak adil kan kalau kita lihat seseorang yang memang dilahirkan dalam keluarga bukan islam...dan akhirnya menjalani kehidupan bukan islam dan mati dalam keadaan bukan islam...
kenapa Allah tidak lahirkan semua orang dalam islam kan lebih baik..baru lah adil...
korang pendapat cam tu tak?
1