Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: pencarian cik en

Showing posts with label pencarian cik en. Show all posts
Showing posts with label pencarian cik en. Show all posts

Hentikan Fitnah Terhadap Kucing

Itulah tajuk utama yang cik en tengok taktala mengscrool fb cik en pagi ini


sekarang ini, bukan manusia sahaja di fitnah, tapi kucing yang comel itu pun di fitnah.. untuk mendapatkan keuntungan. Tajuk yang menarik menyebabkan berlaku salah faham dan akhirnya mengakibatkan FITNAH
Sebagai seorang vet yang mana sentiasa akan dicakar dan digigit oleh haiwan haiwan kesayangan seperti kucing dan anjing, tak dinafikan yang cakaran kucing boleh membawa maut jika kucing itu sebesar harimau yang mencakar cakar dan merobek robek badan kita.
Dari Psikologi selama 4 tahun dalam bidang veterinar, haiwan agresif selalunya terasa diri dia terancam dan mahu melindungi diri sendiri.
Cik en yang seorang vet, selalu dicakar dan digigit oleh kucing sampai demam teruk. 
Bak kata orang, takutkan kucing dengan cakarnya, takutkan anjing dengan gigitannya
sebenarnya bukan kata orang, ini kata cik en sendiri.
Berhati hati dengan gigitan anjing kerana air liur mereka mempunyai bakteria yang mana telah disedia maklum oleh masyarakat beragama Islam.
Kucing pula suka mengali lubang, memanjat dan banyak menggunakan tangan dan kuku. Mungkin ada jangkitan bakteria di kuku dan boleh terkena kita apabila kucing bermain main atau bahasa mudah "bergurau kasar" dengan kita.
Berbalik kepada artikel Berita Metro Online itu, sebenarnya adik berusia 5 tahun dicakar oleh kucing dan masuk ke bilik air untuk membersihkan luka, tapi adik itu TERJATUH. Jadi, disebabkan cakar kucing, adik itu terjatuh.
Jadi.. STOP la, tajuk yang boleh mengundang Fitnah  ni.
DUNIA AKHIR ZAMAN ADALAH DUNIA FITNAH
walaupun ia sebenarnya strategi pemasaran.

p/s: AL fatihah untuk arwah adik Nur Damia Amani Mohd Azam
3

Pemenang Pencarian Cik EN dan Blog - Big Anniversary


Salam semua
di pagi jumaat ini cik en akan umumkan pemenang untuk pencarian cik en kali ini
data dirandom disini



2x pemenang

8 - tidak melapor diri no baru 6 no baru 7
3 - email done



1x pemenang

2 - email done



1x pemenang

12 tidak melapor diri no baru 10 no baru 4



1x pemenang

1- email done



3x pemenang

11 - email done
 5 - email done
 9- tidak melapor diri no baru 8 burn kerana tiada peserta dah

list peserta boleh rujuk di sini


  1. Yun Sing 
  2. Ifeerafeera 
  3. Karimah Zulkafali 
  4. MiMi 
  5. Mastura Aziz
  6. Yumida -
  7. Wanie Seuk
  8. Mohd Noor Shawal Bin Mohamad -
  9. Misya -
  10. Cik Tieka-
  11. Ezalya
  12. Damia -

Pemenang perlulah email cik en melalui email 
nurfuzie@gmail.com

tajuk : saya dah menang


  • nama penuh
  • alamat
  • no telefon
  • no peserta dan hadiah dimenangi
Cik en beri masa sehingga hari isnin (2 ptg) ini untuk email. jika tidak hadiah akan di random balik

p/s : happy dah settle semua!

UPDATE
jam dah menunjukkan jam 2 ptg 
3 pemenang tidak melaporkan diri 
maaf cik en akan random 3 pemenang lagi ye
random k2 akan tamat pukul 2 ptg ini

UPDATE 15/1
random ke 3 akan tamat 2 ptg 16/1

Photobucket
4

Pencarian Cik EN dan Blog - Big Anniversary - Ditutup

Alhamdullah
semalam tamat sudah pencarian cik en
sebelum cik en randomkan keputusan sila check nama anda ye disini

NAMA PESERTA

Cik en akan umumkan keputusan secepat yang mungkin
tq semua
Photobucket
1

Pencarian Cik EN dan Blog - Big Anniversary


***STICKY POST***

Assalamaualaikum dan salam sejahtera semua
Seperti yang dijanjikan cik en akan berikan hadiah hadiah untuk blogger bertuah cik en bersempena Bulan Januari 2014
Ada apa dengan cik en bulan Januari ini?

1. Anniversary Blog cik en - Januari 2010 (hakikat nya bermula okt 2007)
2. Anniversary ke 3 Geng VA Perak 2011 (2/1/2011)
3. Hari Ulang tahun Kelahiran cik en ke 27 (16/1/1987)
4. Anniversary Cik En dan Mr Z cik en (21/1/2012)
5. Hari Ulang tahun Abah Cik En (31/1/1963)

Sempena Anniversary terbanyak ini, cik en dengan murah hati nak share rezeki dengan blogger bertuah


Syarat untuk menjadi blogger bertuah pencarian cik en


1. Follow blog dan like 


2. Buat Entry bertajuk "Pencarian Cik EN dan Blog - Big Anniversary"
3. Tempek banner ini dan link ke entry ini




4. Just tinggalkan link di entry ini

Senang je kan?


Hadiah seperti berikut :



2 shawl - 2 pemenang


Beg Galas - 1 pemenang


Kemeja Paul Smith - 1 pemenang


Jubah - 1 Pemenang

tambahan hadiah dari pangkor

Keychain  - 3 atau 4 Pemenang

Pencarian ini bermula 23/12/2013 - 8/1/2014


Sesiapa yang nak sponsar masih boleh. 
boleh pm kt SINI
Sebarang perubahan akan di update di page cik en ye


UPDATE 25/12/2013

NAMA PESERTA

Photobucket
14

Keputusan Pencarian Entry Kita Jiwa Kta




Salam semua!
maaf ambik masa terlalu lama mengumumkan keputusan sebab cik en terllau bz dengan kerja dan KKDVS cik en
alhamdullah setelah settle cik en terus buat penilaian akhir untuk entry entry yang dipertandingkan.
keputusannya adalah


entry pertama
http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2011/06/jun-1-2011-my-1st-entry.html


entry terbaik
http://masrinasidek.blogspot.com/2012/05/manusia-oh-manusia.html


entry terakhir
http://ayut-akumanusiabiasa.blogspot.com/2012/06/wordless-wednesday-2-rubix-vs-life.html



 diharap semua pemenang dapat emailkan cik en nama dan alamat penuh kat
nurfuzie@gmail.com 
yang bersubject Pemenang Entry Pertama/ Terbaik / Akhir 
mengikut entry yang korang menang..
disini jugak cik en nak yang mengundi cik en di entry ini
bagi nama dan alamat penuh dan bersubject Undi Cik En!
yang undi cik en ialah 
Deq's Qienz dan  cweet pinky 


cik en akan bagi masa 1 minggu untuk semua pemenang bagi detail kat email cik en yek.. 
nurfuzie@gmail.com
kalau ada yang kenal pemenang. di harap inform2 kan la yek


p/s : susah gak nak pilih entry terbaik yang paling terbaik..
tapi bagi cik en semua terbaik la
kalau ada sumur di ladang boleh cik en menumpang mandi
kalau ada umur yang panjang bolehla cik en buat pencarian ini lagi...
10

Senarai Peserta Pencarian Cik En dan Blog : Entry kita Jiwa kita



Salam semua!
hari ini merupakan tarikh tutup untuk 
klik banner
pencarian cik en dan blog : entry kita jiwa kita
so far sebelum  melabuhkan tirai pencarian pukul 11.59 pg ni cik en akan listkan semua penyertaan dan akan sentiasa diupdate(jika ada penyertaan baru) sehingga jam 11.59 pagi tu.
selepas tu cik en akan listkan setiap entry yang cik en minta melalui 3 entry berbeza untuk senang korang terjah entry PERTAMA, TERBAIK dan TERAKHIR
dan ada berita terbaik, cik en akan pilih satu entry paling terbaik yang dapat menarik perhatian cik en dalam satu satu kotegari dan cik en akan kasi HADIAH..
Hadiah apa.. cik en belum lagi merancang ..
mybe edit blog, topup atau hadiah yang akan di pos
so ada 3 pemenang lah nanti.
so korang check la semua..ada x penyertaan yang tertinggal atau link tak berfungsi


SENARAI PESERTA
10