Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: nuffnang

Showing posts with label nuffnang. Show all posts
Showing posts with label nuffnang. Show all posts

Nuffnang Buat Hal


Nuffnang Buat Hal | Nuffnang buat hal selama 2 bulan. Penantian itu penyeksaan bagi cik en. Ini merupakan cashout pertama untuk cik en. Sebenarnya cik en suka suka keluarkan. Sebabnya tidak pernah dikeluarkan bertahun tahun semenjak meletakkan iklan Nuffnang di blog cik en. Cashout ini dikeluarkan pada 15 November 2015 dan cik en baru diterima 6 Januari 2016 yang lalu. Alhamdulillah, rezeki berblog untuk tahun 2015. Jadi untuk tahun 2016, cik en berazam untuk kekalkan pendapatan ini setiap bulan. Amin...
11

Iklan Nuffnang Versi Mobile

Iklan Nuffnang Versi Mobile

Iklan Nuffnang Versi Mobile | Nuffnang adalah "Blog Advertising Community" yang mana menjadi pilihan blogger blogger di Malaysia menjana pendapatan sampingan. Seiring dengan penggunaan Gadjet, nampaknya Nuffnang menaik taraf pengiklanan mereka untuk lebih mesra mobile. Korang boleh mendapatkan coding terbaru dari Nuffnang seperti step di bawah ini

nuffnang

  • Copy Code yang disediakan

iklan versi mobile
  • Dan letakkan di bawah </head> <body id='wrappernbt'>

  • Preview dan kalau ok, boelh save template
Boleh lah cuba menggunakan mobile korang untuk tengok menjadi atau tidak. Blog cik en masih tiada iklan mungkin kerana baru meletakkannya. Good Luck!

8

CPUV Blog Eintan Nurfuzie

Assalamualaikum
Apa itu CPUV? UV?CPC?
Ini bicara blogger, mungkin yang diluar sana yang mana bukan kaki blog tidak mengetahui pasal Nufnang apatah lagi CPUV dan sebagainya.
Ini ringkasan mengenai Nuffnang
Nuffnang adalah satu pengiklanan yang menggunakan blogger sebagai medium perantaraan antara iklan dan pengguna. Boleh rujuk dibahagian atas, entry dan sidebar mempunyai iklan seperti ini


Sebelum ini cik en bukanlah pakar mengenai nuffnang, cuma semenjak cik en aktif semula berblog, cik en belajar sedikit demi sedikit. 
CPUV adalah Cost Per Unique Visit
bermaksud pengunjung yang masuk ke blog kita sepanjang promosi sesuatu produk.
Mungkin 1 minggu atau 1 bulan.
Cik en dah lama tengok CPUV dan campaign cik en. selalu tidak lebih dari 2, tapi semenjak cik en aktif semula nampaknya ada 7 yang mana produk sebanyak 5 produk.
Seperti dibawah
13

Nuffnang Nuffnang Nuffnang

cik en sjer la g kat nuffnang tadi...cik en tertengok..income cik en RM1.00...x cye??jom check bawah ni..
masalahnye cik en tak tahu cmne leh dapat yek..sebab selama ni cik en x pernah dapat..ni tup2 dapat tanpa cik en tahu macamna ia terjadi..huhuh..
boleh saper2 explain kan?
anyway thnks nuffnang..
rm 1.00 pun jadi la...dari rm0.00 selama ini..huhuhu


Photobucket
4