Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: media

Showing posts with label media. Show all posts
Showing posts with label media. Show all posts

TOP Amalkan Norma Baharu Bantu Anak Orang Asli Kembali ke Sekolah Dengan Selamat

TOP Amalkan Norma Baharu Bantu Anak Orang Asli Kembali ke Sekolah Dengan Selamat | Kita sedia maklum, Covid19 yang melanda dunia belum pulih sepenuhnya. Tapi kehidupan mesti diteruskan kerana Perintah Kawalan Pergerakan yang di kita lalui telah menyebabkan kita terpaksa hidup dengan norma baharu. Pelbagai bantuan dan inisiatif dari kerajaan, NGO dan syarikat di seluruh Malaysia berganding bahu dalam membantu menangani wabak ini. Antaranya adalah TOP yang melancarkan kempen amal "Cerahi Kehidupan Bersama TOP". Dengan mensasarkan golongan orang asli, TOP membantu anak anak orang asli kembali skolah dengan selamat. 

0

Untungnya Kejiranan Cik En di BBSAP Mendapat Bantuan Pemaju

Untungnya Kejiranan Cik En di BBSAP Mendapat Bantuan Pemaju  | 1,000 penduduk Bandar Baru Setia Awan Perdana bersyukur terima ‘kejutan’ gembira daripada pemaju. Taraf Nusantara Sdn. Bhd. menyumbang barangan runcit dan sayuran bernilai RM50,000 untuk mengurangkan beban sepanjang PKP. Itulah tajuk keratan akhbar mengenai kejiranan cik en di Bandar Baru Setia Awan Perdana (BBSAP). Cik en pun sedia maklum dalam group whatsapp rukun tetangga yang mereka mengagihkan bantuan. Cik en masih belum berpindah di sana dan berharap lebihan cik en itu dapat bantu menambah pada kejiranan cik en di sana. | Untungnya Kejiranan Cik En di BBSAP Mendapat Bantuan Pemaju 

1,000 penduduk Bandar Baru Setia Awan Perdana bersyukur terima ‘kejutan’ gembira daripada pemaju

Untungnya Kejiranan Cik En di BBSAP Mendapat Bantuan Pemaju 


MANJUNG, PERAK, 29 Mac 2020 - Penduduk projek perumahan mampu milik, Bandar Baru Setia Awan Perdana (BBSAP) bersyukur apabila pemaju perumahan mereka, Taraf Nusantara Sdn. Bhd. berkunjung ke perumahan mereka dengan membawa barang keperluan dan sayuran segar untuk diedarkan kepada setiap rumah sebagai satu usaha untuk mengurangkan beban mereka sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) semalam. 

Barangan keperluan dan sayuran segar yang dibawa terus daripada Cameron Highlands bernilai lebih RM50,000 itu diedarkan sendiri oleh satu pasukan sukarelawan syarikat Taraf Nusantara serta Persatuan Penduduk BBSAP

Farid Omar, Pengurus Jualan, Taraf Nusantara Sdn. Bhd. dan satu pasukan sukarelawan tiba untuk membawa keperluan asas termasuk beras, sayuran segar, mi segera, mi, gula, minyak masak, telur dan banyak lagi. “Kami faham dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) hingga 14 April 2020 ini, pasti sukar bagi penduduk BBSAP untuk keluar membeli barang keperluan. Kami percaya, sumbangan kecil daripada kami ini mampu mengurangkan beban mereka dalam tempoh getir ini,” katanya. 


“Terdapat lebih 1,000 penduduk yang tinggal di Fasa 1 Bandar Baru Setia Awan Perdana ini sejak kami menyerahkan kunci pada bulan April tahun lepas. Ada juga keluarga yang mempunyai anak kecil dan warga emas yang mempunyai risiko lebih tinggi sekiranya mereka perlu keluar rumah dengan kerap. Kami berharap penduduk di sini akan terus menjaga diri sepanjang tempoh kuarantin ini dan mengamalkan langkah berjaga-jaga sehinggalah kerajaan mengumumkan sudah selamat untuk kita semua keluar semula,” tambahnya lagi. 

Farid juga berkata, Taraf Nusantara merancang untuk menghantar bekalan makanan dan bahan runcit tambahan secara berperingkat kepada penduduk di sini. Ini termasuklah beras peket 5kg (425 unit), gula peket 1kg (850 unit), minyak masak peket 1kg (850 unit), peket teh 40 uncang (425 unit), sardin dalam tin (850 unit), telur (425 bekas), tepung peket 1kg (850 unit), mi segera (850 unit), ikan bilis peket 500 g (425 unit) dan sebagainya. 

Menurut Presiden Penduduk BBSAP Fasa 1, Mohd Nor Safarin Mansor, terdapat kira-kira 400 orang kanak-kanak berusia di bawah 12 tahun dan kira-kira 70 warga emas berusia lebih 65 tahun di perumahan tersebut. “Hari ini kami bersama pasukan Taraf Nusantara telah menyampaikan sumbangan tersebut kepada penghuni di 254 rumah di sini. Malah, kami juga memanjangkan barang keperluan yang ada kepada penduduk di sekitar taman perumahan BBSAP termasuk 80 rumah di Sungai Wangi, Lekir dan Balai Polis Pekan Gurney,” katanya. 

Bandar Baru Setia Awan Perdana merupakan salah satu projek perumahan mampu milik oleh Taraf Nusantara yang dilancarkan pada tahun 2016. Terbaharu, Fasa 2 dilaporkan telah siap sepenuhnya sementara menantikan Sijil Siap dan Patuh (CCC) manakala Fasa 3 dijangka siap sepenuhnya pada penghujung tahun 2021. Projek perumahan ini menawarkan rumat lot mampu milik kepada rakyat Malaysia dari harga serendah RM135,000 satu unit. Terdapat 10,500 unit rumah mampu milik yang akan didirikan dalam lima fasa ini apabila projek tersebut siap sepenuhnya.
1

Masih Mampukah Malaysia Melahirkan Pemain Badminton Negara Setanding Datuk Lee Chong Wei?

Masih Mampukah Malaysia Melahirkan Pemain Badminton Negara Setanding Datuk Lee Chong Wei? | Cik en adalah peminat sukan badminton dan juga pernah menjadi pemain badminton jabatan  yang mewakili negeri Perak dan cik en semenjak itu, cik en mengikuti perkembangan sukan ini. Cik en akui kelebihan Datuk Lee Chong Wei sukar ditandingi selepas Anak Anak Sidek. Semua juga sedia maklum, Datuk Lee Chong Wei merupakan anak didik Datuk Misbun Sidek. Beliau menggunakan formula sendiri untuk melatih Datuk Lee Chong Wei sehingga mendapat gelaran dunia. Persoalannya sekarang Masih Mampukah Malaysia Melahirkan Pemain Badminton Negara Setanding Datuk Lee Chong Wei? 


Masih Mampukah Malaysia Melahirkan Pemain Badminton Negara Setanding Datuk Lee Chong Wei?



Persoalan itu cik en sendiri timbulkan kepada Datuk Misbun Sidek semasa Kejohanan Remaja Terbuka Bandar Baru Setia Awan Perdana (BBSAP) 2020 di Manjung Badminton Arena pada 14 Mac 2020 yang lepas. Datuk Misbun Sidek menjawab negara perlu menggunakan modul latihan khas yang selaras bagi melahirkan lebih ramai bintang sukan itu bertaraf dunia seperti Datuk Lee Chong Wei. Beliau mahu Malaysia mencari formula khusus supaya atlet badminton negara terus menempa nama di persada antarabangsa.


Oleh kerana itu, Datuk Misbun Sidek telah merangka satu Modul Kejurulatihan Khas Badminton Negara. " Modul ini yang telah diguna pakai selama ini hingga mampu melahirkan jaguh seperti Datuk Lee Chong Wei dan pemain lain yang mengharumkan nama negara di persada dunia,” katanya.



Beliau berharap modul ini akan menjadi peninggalan berharga pada bidang sukan badminton selepas perkhidmatan kejurulatihan beliau berakhir suatu hari nanti. Modul inilah yang boleh digunakan oleh jurulatih yang ada di Malaysia bagi memastikan Malaysia akan terus menyerlah dalam sukan badminton ini. 


Datuk Misbun Sidek yang baru dilantik sebagai Pengarah Pembangunan Remaja Kebangsaan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) berkata, Malaysia perlu terus menghantar pemain negara untuk bertanding di peringkat antarabangsa supaya kedudukan negara kekal di tangga tertinggi.

Dalam hal itu, penganjuran Kejohanan Remaja Terbuka Bandar Baru Setia Awan Perdana (BBSAP) 2020 dapat mencungkil bakat bakat baru dalam sukan ini. Ditambah pula Dewan Badminton Datuk Misbun Sidek dibina oleh Pemaju BBSAP yang mempunyai 6 gelanggang berpotensi mengilap bakat bakat baru di sekitar BBSAP. 


BBSAP merupakan bandar terancang terbesar di Perak yang telah dianugerahkan Pembangunan Rumah Mampu Milik Terbaik fasa pertama dalam Anugerah Kecemerlangan Pembangunan iProperty (iDEA) 2019 baru-baru ini. Pemaju bagi BBSAP adalah Taraf Nusantara yang merupakan satu-satunya syarikat pemaju di Perak yang mengkhususkan dalam pembinaan rumah mampu milik. Dengan lebih 5 tahun pengalaman dalam pembinaan projek perumahan mampu milik.

BBSAP adalah kawasan yang strategik untuk membeli rumah. Tidak kira ianya rumah pertama atau sebagai aset. Ini kerana harganya yang mampu milik dan berhampiran dengan kawasan berpotensi tinggi. Korang boleh baca di Betuahnya Siapa Memiliki Rumah Di BBSAP | Bandar Baru Setia Awan Perdana Sitiawan Perak. Korang juga boleh terus ke www.mybbsap.com untuk maklumat lanjut. 
2

Apabila Pihak Luar Negara Lebih Menghargai Pulau Orang Utan Bukit Merah Berbanding Kerajaan Malaysia

Apabila Pihak Luar Negara Lebih Menghargai Pulau Orang Utan Bukit Merah Berbanding Kerajaan Malaysia | Selama ini cik en ingat Pulau Orang Utan Bukit Merah mendapat dana kerajaan dalam menjalankan aktiviti mereka disitu rupanya tidak. Yayasan Pulau Orang Utan Bukit Merah (YPOUBM) mempunyai 16 ekor orang utan yang hampir semuanya lahir disitu. Dibuka pada tahun 2000, YPOUBM dibina pada masa itu bertujuan membantu Kerajaan Malaysia amnya negeri Perak sendiri untuk menjalankan program-program penyelidikan, pendidikan, pemuliharaan dan pemulihan, serta merangkumi dasar dasar pelindungan orang utan yang boleh menjadi rujukan seluruh dunia. Tapi selepas 18 tahun, masih tiada bantuan dari pihak kerajaan dalam membantu yayasan ini untuk terus berkembang dan memberi bantuan penyelidikan, pendidikan dan sebagainya. Sayangnya Pulau Orang Utan ini sangat dikagumi oleh pihak luar negara dari segi pakar rujuk tapi di Malaysia ianya dipandang sepi. | Apabila Pihak Luar Negara Lebih Menghargai Pulau Orang Utan Bukit Merah Berbanding Kerajaan Malaysia


Apabila Pihak Luar Negara Lebih Menghargai Pulau Orang Utan Bukit Merah Berbanding Kerajaan Malaysia

Pada 10 November 2019, satu memorandum Persefahaman (MOU) telah dimeterai diantara YPOUBM dengan Seoul Grand Park Zoo (SGPZ) bagi menjalankan program-program penyelidikan dan pendidikan selain menjadi pusat rujukan bagi orang utan di zoo mereka. Difahamkan, mereka juga mempunyai beberapa ekor orang utan dan ada diantara mereka yang kurang sihat. Jadi dengan MOU ini, dapat membantu mereka meningkatkan kecekapan didalam bidang zoologi, terutama spesis orang utan disamping dapat menerokai program-program lanjutan yang saling menguntungkan terutama kepakaran saintifik dalam bidang veterinar dan pemuliharan hidupan liar.


Cik en sangat berbangga dengan Dr. Sabapathy Dharmalingam, Ketua Pengawai Eksekutif merangkap Veterinarian bagi Pulau Orang Utan kerana menjadi salah seorang pakar rujuk bagi  penyelidikan dan pendidikan orang utan ini. "Yayasan Pulau Orang Utan Bukit Merah terkenal di seluruh dunia dalam pemuliharaan dalam aspek primatologi seperti tingkah laku orang utan, penjagaan serta aspek perubatan veterinar dan biologi pemuliharaan " kata Ketua Pengarah Seoul Grand Park Song Chun-Hun


Selain SGPZ, banyak universiti dan institusi pengajian tinggi dari Singapura, Australia, United Kingdom, Kanada, Jepun, dan Malaysia sendiri seperti USM, UM, UPM, UKM, Universiti Cyberjaya  dan MRSM Pulau Pinang yang telah menjalinkan kerjasama dengan YPOUBM. Nampak kan? Organisasi luar mampu melihat kebolehan dalam bidang saintifik biologi pemuliharaan ini, dan membuktikan Malaysia boleh mengekspot pengetahuan dan kepakaran ini ke seluruh dunia kenapa organisasi dalam Malaysia tak nampak dan boleh membantu memberi dana untuk meluaskan program ini.

Kalau korang nak melawat Pulau Orang Utan Bukit Merah Laketown Resort Perak ini, ianya dibuka kepada orang ramai setiap hari dari pukul 9 pagi sehingga 4 petang. Maklumat lanjut boleh hubungi 05-8908110 atau www.orangutanisland.org.my
3

Grumpy Cat, Instafamous Kucing Mati Kerana Jangkitan Urinary

Grumpy Cat, Instafamous Kucing Mati Kerana Jangkitan Urinary | Siapa tak kenal kucing yang mempunyai muka yang marah dan cemburu yang dikenali juga di Malaysia. Dikhabarkan kucing yang diberi nama Tardar Sauce atau dikenali oleh media sosial Grumpy Cat mati pada Selasa 14 Mei 2019 kerana masalah Urinary Tract infection. | Grumpy Cat, Instafamous Kucing Mati Kerana Jangkitan Urinary 

Grumpy Cat, Instafamous Kucing Mati Kerana Jangkitan Urinary
Grumpy Cat, Instafamous Kucing Mati Kerana Jangkitan Urinary 

Grumpy Cat, Instafamous Kucing Mati Kerana Jangkitan Urinary

Grumpy Cat lahir pada 4 April 2012 adalah kucing betina yang mempunyai pengikut instagram sebanyak 2.4 juta mempunyai masalah feline dwarfisme yang menjadikan raut mukanya seperti marah dan cemburu. Walaupun ianya tidak normal seperti kucing lain, Grumpy Cat terkenal dan hidup selama 7 tahun dengan gembira walaupun mukanya sentiasa marah. Hahahaha. Grumpy Cat juga mempunyai buku sendiri yang bertajuk Grumpy Cat:A Grumpy Book dan The Grumpy Guide to Life: Observations from Grumpy Cat. Selain itu menjadi model beberapa jenama dan dijemput ke stesen televisyen. Pencapaian terbesar adalah menjadi kucing terpengaruh pada tahun 2012 oleh Stesen televisyen MSNBC

Menurut Instagram Grumpy Cat yang diuruskan oleh tuannya Tabatha Bundesen, meluahkan perasaan sedih kehilangan kucing kesayangan ramai ini. 


Apakah itu masalah urinary? korang boleh baca di entri Penyakit Sistem Urinari Kucing
3

Avillion Cameron Highlands Pilihan Terbaik Untuk Bonding Time Dengan Firman

Avillion Cameron Highlands Pilihan Terbaik Untuk Bonding Time Dengan Firman| Tiap kali terfikir nak bercuti ke Cameron Highlands mesti cik en akan tercari cari pilihan hotel yang terbaik dan sesuai dengan siapa cik en bawa. Minggu lepas cik en bawa anak angkat cik en, Firman dan ibunya Ekin untuk bercuti di Cameron Highlands. Selalunya bercuti dengan kawan kawan jadi mana mana hotel macam boleh saja untuk menginap tapi bila bawa Firman yang berusia 1 tahun 9 bulan ini, semestinya cik en kena memilih tempat penginapan yang selesa dan mesra kanak kanak. Disebabkan itulah cik en memilih Avillion Cameron Highlands untuk percutian kali ini. | Avillion Cameron Highlands Pilihan Terbaik Untuk Bonding Time  Dengan Firman

Avillion Cameron Highlands
Avillion Cameron Highlands

Avillion Cameron Highlands Pilihan Terbaik Untuk Bonding Time  Dengan Firman

Lebih kurang 8 malam kami sampai di Avillion Cameron Highlands dari Ipoh. Mulanya keliru juga tempat parking tapi dah keliling 2 kali baru nampak parking dibahagian bawah hotel. Ada ruang khas untuk pelanggan hotel yang berhampiran dengan lift. Settle ambil barang kami menuju ke lift dan lobi di tingkat 3. Selesai pendaftaran semua kami dibawa menuju ke bilik kami. 



Avillion Cameron Highlands ini terletak di Tanah Rata dan mempunyai 4 jenis bilik iaitu Superior Studio, Deluxe Studio, 2 Bedroom Suite dan 2 Bedroom Premium Suite. Disebabkan kami bertiga saja, jadi kami memilih Superior Studio. Ingatkan kecil tapi besar juga siap dengan kitchenette. 


Firman sangat teruja dan bila masuk bilik terus dia kata woww! Dalam bilik ini ada katil 1 king size atau 2 single size dan dilengkapi perabut large workdesk serta kitchenette. Iron dan board juga disediakan.





Apabila ada kitchenette memudahkan ibu ekin untuk bancuh susu firman. Tak perlu nak masuk ke bilik air. Terjamin juga kebersihannya bila ada kitchenette ini. 




Bila Firman masuk bilik air, dia pun cakap wow! wow! Mungkin nampak besar dan nampak sangat excited dia itu. Hahahhha






Dia punya excited itu sampai malam dia tak tidur dan berlari lari sana sini dan tengok muka sendiri di cermin besar. Kami pula yang terkebil kebil melayan dia. Hahahah. 

Esoknya kami breakfast agak lewat disebabkan Firman yang extra energy semalam tak tidur awal. Hahahha. Dining dia pula berhampiran dengan lobi hotel dan memudahkan pengunjung. Kebetulan bilik cik en sebaris dengan lobi dan dining jadi lepas breakfast kami masuk berehat dulu di bilik sebelum bersiap untuk keluar. 


Selesai breakfast kami terus bawa Firman bermain di playground. Playground ini dikawal sepenuhnya dengan pengawal keselamatan. 




Sebelah petang cik en bawa mereka berjalan jalan sekitar hotel dan cik en baru tahu, dibawah hotel ini ada mall. Ada Guardian, OldTown, kedai serbanika dan kedai kedai yang lain. So mudah la kalau korang nak beli apa apa. Just turun kebawah boleh guna eskalator di lobi. 


Untuk pengetahuan korang, korang tak leh naik ke tingkat atas jika tiada card access jadi jangan sesekali tertinggalkan card access korang. Kalau tak kena la ke lobi untuk dapatkan card access. 

permandangan dari tingkat paling atas
Selain itu ada bilik meeting untuk event atau perjumpaaan

Sepanjang kami menginap di sini, kami sempat berjalan jalan tempat menarik di Cameron Highlands. Walaupun tak dapat explore semua disebabkan hujan dan Firman yang letih tapi berjaya juga cik en bagi dia explore sendiri tempat tempat itu. Tempat menarik itu cik en akan story di next entri. 


AVILLION CAMERON HIGHLANDS
C-3-1 Jalan Camelia, Tanah Rata
Cameron Highland, Pahang, 39000, Malaysia
T +605 5000 333
4

Moodmojee Perkenalkan 6 Jenis Minuman dari Produk Anchor Food Professionals

Moodmojee Perkenalkan 6 Jenis Minuman dari Produk Anchor Food Professionals | Selalunya produk Anchor ini digunakan dalam masakan seperti kek, pastri dan main course. Tak sangka ianya dapat digunakan dalam minuman dan gabungan itu mampu memberi rasa dan mood yang berbeza dari minuman yang lain. Pada 27 November yang lepas cik en berkesempatan untuk merasai 4 dari 6 jenis minuman yang sangat sedap ini di 2 outlet di sekitar Perak ini. Mulanya agak janggal dengan gabungan ini tapi tak sangka ianya dapat menambat hati cik en dengan aroma dan tekstur serta rasanya. | Moodmojee Perkenalkan 6 Jenis Minuman dari Produk Anchor Food Professionals


Moodmojee Perkenalkan 6 Jenis Minuman dari Produk Anchor Food Professionals


Untuk kempen Moodmojee ini, Anchor Food Professionals Perkenalkan 6 Jenis Minuman yang menggunakan Whipping Cream, Full Cream Milk, Cream Cheese dan UHT Full Cream Milk. Minuman ini dihasilkan dengan bahan tempatan dan memenuhi citarasa orang Asia. 6 jenis minuman yang diperkenalkan adalah Kayanika Fusion, Yuzu Chocolate Surprise, Pom & Grey Twist, Lemon Mint Meringue, Tangy Brew dan White Chocofee. Kempen ini bermula November 2018 sehingga January 2019 dan setiap bulan akan ada gift yang berbeza. 


Outlet pertama yang cik en pergi adalah Family Confectionery di Kampar dan kami dapat merasa 2 minuman iaitu Lemon Mint Meringue dan White Chocoffee

Lemon Mint Meringue



Lemon Mint Meringue merupakan favourite cik en. Entah kenapa tapi rasa dia sangat sedap. Ala ala makan biskut lemon berais. Lemon Mint Meringue ini menggunakan rice lemin mint vanila ice blended. Dengan topping fresg whiooed dan torched meringue with slices of candied lemon dan orange. Produk yang digunakan adalah Anchor Whipping Cream. 

White Chocoffee



White Chocoffee adalah gabungan white coffee, chocolate dan peanut butter serta menggunakan Anchor Full Cream Milk, Anchor Cream Cheese dan Anchor Whipping Cream. 


Dari Kampar kami ke Sitiawan atau sebenarnya Manjung. Outlet kedua ini adalah Bakers Hut dan ianya merupakan salah satu cafe kesukaan cik en. Seminggu sebelum cik en tahu pasal minuman ini, cik en memang dah tengok minuman Kaya-Nika Fusion tapi biasalah bila tengah on diet cik en rasakan semestinya ianya manis so cik en tak jadi order pada masa itu. Siapa sangka cik en dapat juga merasa dan ianya tak semanis yang cik en sangka. So masa di Bakers Hut atau kami di Manjung panggil TBH ini kami dapat merasa Pom Grey Twist dan Kaya Nika Fusion

Pom Grey Twist



Pom Grey Twist pula rasa unik pernah cik en rasa dan ianya adalah gabungan Earl Grey tea, pomegranate syrup dan lapisan atasnya adalah chocalate cream serta taburan cocoa powder. Produk yang digunakan adalah Anchor Cream Cheese, Anchor Full Cream Mil dan Anchor Whipping Cream.

Kaya Nika Fusion



Tengok nama minuman pun dah boleh agak kan apa bahannya. Kaya Nika Fusion memang jati diri Malaysia sangat sebab ianya ada milky drink dengan kaya tradisional, gula melaka , pulut dan kacang merah beserta Anchor Whipping Cream.

Selain dari 4 ini ada 2 lagi menu iaitu Tangy Brew dan Yuzu Chocolate Surprise. Tangy Brew adalah dari cold brew coffee dengan topping whiped cream dan cream cheese foam. Produk digunakan Anchor Cream Cheese, Anchor Full Cream Milk dan Anchor Whipping Cream. Bagi Yuzu Chocolate Surprise pula mix of iced chocolate dengan Yuzu Puree dan rimmed dengan salt lemon cooling candy. Produk digunakan adalah Anchor UHT Full Cream Milk dan Anchor Whipping Cream. 

Kalau korang nak merasai moodmojee ini korang boleh ke 

  • Perak - Confectionary dan Bakers Hut
  • Selangor - Choon Guan Coffe Shop dan Gafe Kafe
  • Johor - Love Tea F&B dan Living Room
  • Melaka - Cofeology Cafe & Restaurant 
  • Kedah - Overstepped
  • Kedah/Penang : La Taste
  • Penang - Lavish Fusion Bakery dan HIVE by Love A Loaf
  • Sabah - Delight Factory, Chubs Grill, Chius Cafe dan Lucky Bean


Anchor Food Professionals adalah salah satu team Fonterra yang merupakan global dairy company dari New Zealand. Sememangnya semua sedia tahu, Fonterra hanya mengeluarkan produk berkualiti tinggi dan tahap keselamatan makanan yang tidak perlu dipertikaikannya. Produk Anchor Food Professionals adalah seperti cheese, cream, cheese cream, butter dan milk. 
0

Avillion Cameron Highlands Grand Launch

Avillion Cameron Highlands Grand Launch | Cik en berkesempatan untuk menghadiri Avillion Cameron Highlands Grand Launch pada 5 Disember 2018 yang lepas. Avillion Hotel Group is a wholly owned subsidiary of Avillion Berhad, an integrated travel, hotel and property group listed on the Bursa Saham Malaysia. The group operates a chain of luxury properties across the country. Since its inception in the early 1990s, the group’s vast experience and passion in conceptualizing, designing, constructing and managing unique architecture. Avillion Hotel Group operates a chain of beach resorts, hotels and spa in Malaysia, each one with its own personality and ambience. These consist of Avillion Port Dickson, Avillion Admiral Cove, Avillion Legacy Melaka, Avillion Cameron Highlands, Avillion Villa Cinta and aVi Spa. Avillion Port Dickson boasts of an award-winning architecture, blending individualism and personality within a natural environment | Avillion Cameron Highlands Grand Launch


Avillion Cameron Highlands Grand Launch

Avillion Hotel Group proudly announces the grand launch of our fifth hotel - the chic & contemporary Avillion Cameron Highlands. Avillion Cameron Highlands is nestled in Tanah Rata, the largest township in the highlands and located only a few hundred metres from Cameron Highlands’ main public transportation hub.

The 5-storey hotel sits on top of Cameron Fair, a new commercial and lifestyle development in Tanah Rata developed by Ascendvest Sdn. Bhd. Hotel guests can enjoy the convenience of experiencing shopping & restaurants within a stone throw from the hotel. 

The hotel features 100 stylish & spacious studios and suites ranging from superior studio to 2-bedroom premium suite suitable for business and leisure. The hotel facilities include 4 meeting and function rooms, a shared courtyard playground, an in-house restaurant and a gymnasium. 


Cameron Highlands is very popular amongst locals and foreigners for its scenic tea plantations, strawberry and vegetable farms, and jungle trails that lead to scenic spots, waterfalls and aboriginal villages. The mean annual temperature of about 18 °C makes it a popular weekend escapade for Malaysians who want to enjoy the cool crisp air and lush green hills. 

Avillion Berhad’s Director, Puan Yulina Baharuddin said, “The opening of this hotel is another step forward for Avillion in paving our way to become the premier home-grown hotel management services company, where service and hospitality standards will become THE industry gold standard for Malaysian hotels, and in the region. We believe we have something genuine to offer, and we are always looking for opportunities to manage more hotels in the country, in the region and beyond. 

The Hotel business is an extremely demanding one where customer satisfaction is of paramount importance and where customers can make or break your business. Realizing this, we are committed to gaining the trust and earning the loyalty of our guests by offering them the Avillion Experience because we believe an amazing hotel stay starts from offering genuine and attentive services.” 



Avillion Cameron Highlands 
Jalan Camelia, Tanah Rata Cameron Highland, Pahang, 39000, Malaysia. 
Please contact the hotel +605 5000 333 or visit http://www.avillioncameronhighlands.com/

1

Flower Chimp Akhiri Tahun Dengan Promosi Bang Bang Bloom

Flower Chimp Akhiri Tahun Dengan Promosi Bang Bang Bloom | Siapa yang tahu mengenai laman web Flower Chimp? Memang rugi la kalau korang tak tahu atau tak pernah ambil tahu. Jika sebelum ini cik en belanja korang dengan code voucher diskaun 15% kali ini cik en nak kongsi dengan korang Promosi Bang Bang Bloom atai promosi berganda ganda sempena 11.11, Deepavali dan Krismas. | Flower Chimp Akhiri Tahun Dengan Promosi Bang Bang Bloom

Flower Chimp Akhiri Tahun Dengan Promosi Bang Bang Bloom


Flower Chimp Mengakhiri Tahun 2018 dengan Kempen Berganda
Promosi Berterusan sempena Semua Sambutan

Kuala Lumpur, 31 Oktober 2018 -”Lafazkan dengan bunga!”  Ya, Flower Chimp berbangga dengan seni tersendiri menzahirkan ucapan menerusi bunga. Sama ada ucapan kasih sayang, terima kasih, semoga cepat sembuh, mahupun sambutan perayaan, bunga adalah cara paling mudah untuk menzahirkannya.

Semakin kita menghampiri penghujung tahun 2018, Flower Chimp melancarkan beberapa kempen secara berterusan untuk memenuhi keperluan pelbagai sambutan yang berlangsung sepanjang suku akhir ini. Rentetan daripada kejayaan promosi dalam bulan Oktober yang menumpukan terhadap kempen kesedaran barah payudara, pelanggan pasti teruja dengan koleksi dan potongan harga terbaharu yang dilancarkan untuk mereka.

“Kami menerima maklumbalas yang memberangsangkan daripada pelanggan kami lanjutan daripada promosi Oktober ini dan kami teruja untuk melancarkan kempen terbaharu sepanjang bulan November dan Disember. Tempoh ini merupakan antara jangka masa yang paling penting bagi perniagaan secara umumnya. Dari perspektif usahawan, kami mensasarkan pertumbuhan 100% berbanding suku akhir tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas/Ketua Pegawai Eksekutif, Flower Chimp. “Dari perspektif pelanggan, mereka perlu membuat perancangan awal sebelum penghujung tahun kerana kebanyakannya akan mengambil cuti panjang sehingga awal tahun 2019”.

Bermula dari November, Flower Chimp akan melancarkan kempen baharu yang membolehkan pelanggan untuk terus menikmati bunga-bungaan segar pada harga berpatutan dengan penghantaran PERCUMA ke seluruh negara di semua pasaran - Malaysia, Indonesia, Filipina dan Singapura.

Solo Pun Seronok, sambutan 11.11!

Negara: MY, ID & PH


Walaupun belum berpunya, tidak semestinya anda tidak boleh menikmati bunga kegemaran anda untuk menceriakan suasana di rumah, tempat kerja mahupun menceriakan rakan anda. Sambutlah status solo anda penuh kegembiraan tahun ini dengan potongan harga 11% di platform kami.

Solo atau tidak, siapa kata anda tidak boleh membeli bunga ros merah. Hadiahi diri sendiri sebagai ganjaran selepas hampir setahun bekerja keras. Jangan lupa untuk melihat jambangan klasik seperti Jade (Harga pasaran/RRP: RM179) atau 12 Red Roses Korean Style (RRP: RM159). Kurang gemar warna merah? Bagaimana dengan Purple Hues (RRP: RM99) dan Pink Blush (RRP: RM129)? Ingat, sayangi diri anda!

Promosi ini sah dari 1 hingga 11 November 2018 di Malaysia dan dari 5 hingga 11 November 2018 di Indonesia dan Filipina.

Pancarkan Cahaya Sempena Deepavali

Negara: MY sahaja

klik

Sempena perayaan Deepavali ini, ceriakan musim sambutan ini dengan gubahan dalam pasu yang akan menyambut kedatangan tetamu sempena rumah terbuka anda.

Sesuai dengan warna-warni Deepavali, anda pasti jatuh hati dengan gubahan Kensington (RRP: RM189) yang akan menceriakan ruang tamu anda. Seimbangkan hiasan dalaman anda yang berwarna-warni dengan bunga berwarna putih seperti Carina (RRP: RM259) dan Rise and Shine (RRP: RM199). Anda juga boleh memberikan sentuhan lembut dengan Loyalty (RRP: RM189).

Flower Chimp menambahkan kemanisan tawaran sempena Deepavali ini dengan membariskan pilihan hamper hadiah dalam anggaran harga RM189 hingga RM649. Anda juga boleh menghantar hadiah dengan pilihan makanan vegetarian!

Promosi ini sah dari 1 hingga 7 November 2018. 

Keajaiban Krismas!

Negara: MY, ID, PH & SG



Tahun ini Flower Chimp mencetuskan keajaiban pada sambutan Krismas dengan pilihan pokok Krismas DIY.. Dapatkan satu daripada lima pilihan pokok tersebut dan sempurnakan dengan perhiasan kegemaran anda untuk menceriakan lagi ruang tamu. Jangan lupa untuk mendapatkan sepohon yang renek untuk tempat kerja anda untuk menaikkan semangat musim perayaan tahun ini.


No
Rekaan
Ketinggian
Harga (RM)
1
Santa Baby
4 hingga 5 kaki
799
2
Christmas Carol
5 hingga 6 kaki
899
3
The Fir Tree
6 hingga 7 kaki
999
4
Letter from Santa
7 hingga 9 kaki
1,399
5
Papa Panov
9 hingga 10 kaki
1,699

Promosi ini sah dari 28 November sementara stok masih ada.

Rakan Kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa berkata, “Menghampiri penghujung tahun, kami mahu menambah keriangan menerusi tawaran bunga kami di rantau ini. Oleh itu, kami melancarkan kempen khas ini bagi memenuhi kehendak pelanggan yang mempunyai citarasa tersendiri. Demografi pelanggan terbesar kami adakah golongan wanita berkerjaya yang tinggal di bandar besar yang menyumbang lebih separuh daripada pesanan harian kami. Sebab itu kami mencuba pendekatan spesifik untuk mengembangkan pengkalan data pelanggan dengan mensasarkan pasaran lain termasuklah golongan lelaki yang juga mempunyai kuasa membeli yang kukuh”.

p/s - Flower Chimp menawarkan ganjaran untuk anda!


Guna kod promo: BIGBANG20 untuk mendapatkan potongan harga sebanyak RM20 ke atas semua pembelian tanpa had minimum. Terhad pada satu tebusan bagi setiap pelanggan. Tidak boleh digabungkan dengan promosi lain. Tawaran ini sah sehingga 31 Disember 2018.


Hubungi kami:

Flower Chimp di Malaysia
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook:  https://www.facebook.com/FlowerChimpID/
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram: @flowerchimp.ph

Flower Chimp di Singapura
Facebook: https://business.facebook.com/FlowerChimpSG/
Instagram: @flowerchimp.sg

MEET THE MEN BEHIND FLOWER CHIMP 


Maximilian Lotz 

Chief Executive Officer, Flower Chimp 

As the Chief Executive Officer of Flower Chimp, Maximilian is responsible for running all facets of the business across Flower Chimp’s four markets. Maximilian has an established track record in the e-commerce space from heading the Malaysia business of hear.com, an world-leading vendor of hearing aids. Prior to that, Maximilian gained vast experience investment banking & venture capital. 

Maximilian graduated with a B.Sc. in Business Administration from Maastricht University (Netherlands) and Bocconi University Milan (Italy) 

Niklas Frassa 

Chief Operating Officer, Flower Chimp 

As the Chief Operating Officer of Flower Chimp, Niklas is responsible overseeing operations across departments in Flower Chimp’s four markets. Niklas' background is in management consulting, where he among other roles acted as a project leader for the leading management consulting firm in Germany’s media industry. Furthermore, he gained vast e-commerce experience during stints in Malaysia, Singapore and Indonesia with Southeast Asia’s leading online fashion company, Zalora. 

Niklas graduated with a M.Sc. (CEMS) in International Management from Rotterdam School of Management (Netherlands) and a B.Sc. from WHU - Otto Beisheim School of Management (Germany). 

1