Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: lazada

Showing posts with label lazada. Show all posts
Showing posts with label lazada. Show all posts

Lazada Online Revolution Akan Bermula 11.11 hingga 14.12

Lazada Online Revolution Akan Bermula 11.11 hingga 14.12  | Cik en agak lambat juga sebenarnya nak mempercayai shoppig online ini. Apatah lagi ada yang bercerita pernah ditipu. Tapi disebabkan barang cik en nak beli tiada di kawasan cik en ini, ianya menjadi salah satu faktor cik en mula menggunakan shopping online. Dalam banyak banyak shopping online yang boleh cik en percayai adalah Lazada. Kalau ditanya barangan apa yang mula cik en beli, rasanya cik en tak boleh nak ingat dah. Tapi salah satu barangan terawal yang cik en boleh ingat adalah pembelian makanan kucing jenama Cutiez Catz Cat Food. Makanan kucing jenama ini memang tak banyak di jual di tempat cik en. Kebetulan pulak, kucing cik en nak makan jenama ini je. So terpaksa la cik en cari. Bila dah cari ianya ada di Lazada so cik en beranikan juga membeli. Barangan yang cik en prefer untuk beli online selain makanan kucing adalah barangan makeup. Sebabnya pembelian secara online sangat murah berbanding beli di kedai kedai ini. Pembelian secara online ini sebenarnya menjimatkan sebabnya korang boleh dapatkan harga borong walaupun beli 1 saja dan korang tak perlu nak bersusah payah nak ke setiap kedai untuk berbandingkan harga. Semuanya terletak di hujung jari korang je. Order dan buat pembayaran dan tunggu sampai barang korang sampai. Untuk pengetahuan semua, seperti tahun tahun sebelum ini, tahun ini akan ada Lazada Online Revolution Akan Bermula 11.11 hingga 14.12 ini.



Lazada akan buat big sale pada 11.11 nanti dan cik en dah siap masukkan barangan yang cik en nak ke wishlist. Ini memudahkan sebabnya sampai saja 11.11 korang hanya check di bahagian wishlist saja. Tak perlu korang nak cari satu persatu. Dan dalam dalam banyak barangan yang ada di Lazada, cik en dah masukkan 1 barangan yang lama cik en nak iaitu


Dah lama cik en idamkan brust kit jenama MAC ini. Harga sekarang RM328.00 dan cik en akan jangka ianya ada diskaun menjelang 11.11 nanti. Kalau dapat bawah RM300 semestinya cik en akan cuba grab. Cik en pernah mencuba berus yang ada di pasaran tapi tak dapat selembut produk MAC ini. 

So korang yang ada teringin nak membeli barangan dengan diskaun menarik boleh lah layari Lazada yang bakal bermula 11 november ini sehingga 14 disember. 
3

Tema Emerald Green Bakal Jadi Pilihan Raya 2017

Tema Emerald Green Bakal Jadi Pilihan Raya 2017 | Tahun ini mesti Tema Emerald Green menjadi pilihan kebanyakan orang. Walaupun dari awal cik en tengok tema hijau menjadi pilihan tapi warna Emerald Green ini nampak lebih classy dan tidak terlalu shinning macam pokok pisang. So cik en boleh agak warna ini bakal menjadi top untuk raya tahun ini. Oleh kerana itu, cik en nak padankan satu suit dari hujung rambut ke hujung kaki bersama aksesori yang sesuai. So jom kita tengok Tema Emerald Green Bakal Jadi Pilihan Raya 2017 ngam atau tidak dengan korang


Tema Emerald Green Bakal Jadi Pilihan Raya 2017

Untuk kali ini cik en suka yang simple dah tak banyak gunakan warna. Sebab itu cik en combinekan Emerald Green dengan green, cream dan putih. Tudung cik en ambil yang warna warni bagi untuk naikkan seri sedikit di bahagian muka. Simple tapi menyerlah. Jom tengok apa yang cik en cuma mix and match kan. Semuanya ini ada di Lazada tau! So korang klik je di gambar klik disini untuk tahu lebih detail.

Baju Kurung dari Amar Amran Kurung Moden Qhalisa (Emerald Green)


klik sini


Jelitasara X Lazada Pure Silk Long Shawl (Vanilla Cream)


klik sini



KASUT U EV 702-01812 Lady / Women shoes • Kasut Wanita / Heel Sandals • Tumit Tinggi / Elegant Heel - Beige

  


klik sini


Arche Peridot Protective Therapeutic Cluster Gemstone Bracelet (Green)

klik sini
FANCICO Popular Resin Flower Pendant Necklace




Dalam pemilihan ini, cik en memilih baju kurung kosong bewarna Emerald Green dan cik en tambahkan aksesori yang bersesuaian dengan baju itu, Pemilihan warna dengan putih menjadinya lebih natural di pagi raya nanti. Andai kata korang ada warna tema yang tersendiri dan nak tempah dah tak sempat, korang boleh usha usha di Raya Fashion sale di Lazada bermula 19 Mei 2017 Hingga 30 Jun 2017 ini untuk korang dapatkan diskaun hampir 80% tau! Selain dari fesyen ini, korang boleh juga usha di Marhaban Ya Ramadan Dan Riang Ria Raya untuk dikaun hampir 90 %
12

Membeli Belah Produk Philips Secara Online Di Lazada


Membeli Belah Produk Philips Secara Online Di Lazada | Rezeki mendapatkan produk Philips melalui Lazada Surpri5e Box dari Lazada Malaysia buat cik en terfikir mudah juga ye nak membeli belah barangan sebegini secara online? Tapi perasaan takut itu ada kalau barangan rosak atau pecah sepanjang perjalanan. Selalunya kalau di kedai elektrik, kita akan test dulu, ok ke tak? Besar kot barangan ini? Berapa pula kos penghantarannya?  Dan boleh ke percayainya? Philips tu? Mahal mahal kot barangan mereka. Kang bayar kang, barang tak sampai sampai. Camne? Semestinya persoalan sebegitu yang bermain di fikiran korang yang tak pernah sekali pun membeli barangan sebegini melalui online. Begitu juga dengan cik en, tapi bila sampainya rice cooker Philips cik en melalui pos dalam keadaan baik dan tidak rosak buat cik en percaya ianya boleh rupanya. Kalau melalui Lazada, barangan yang ada masalah boleh return semula dan customer service Lazada memang A cik en bagi. So jangan sangsi dengan Lazada eh?

Philips mengeluarkan satu jenama yang tidak asing lagi dalam pengeluaran produk barangan rumah, penjagaan diri, barangan ibu dan anak, audio dan video serta peralatan lampu. Produk Philips ini pula jenis up to date. Kira memang canggih la produk mereka ini dan banyak beri kemudahan pada kita dalam penggunaan harian.

Di Lazada, ada beberapa barangan highlight yang mungkin menarik minat korang. Jom kita tengok jom

Philips Daily Collection Rice Cooker (1.5L) HD4514/60



Rice cooker ini adalah pemberian Lazada pada cik en melalui Lazada Surpri5e Box baru baru ini. Keistimewaan produk ini :-
  1. Automatic keep warm iaitu mengekalkan kesegaran nasi yang dimasak dalam masa 12 jam. 
  2. 24-hour preset timer ensures rice and meal ready on time. 
  3. Menggunakan "tornado cooking" yang mana boleh mempercepatkan masak dalam masa 25 minit sahaja. 
  4. Pot nya diperbuat daripada 5 lapis yang boleh digunakan lebih lama, senang dicuci, tidak melekat dan anti calar. 
  5. Fragrant Retention Valve untuk mengekalkan rasa asli nasi yang dimasak
  6. “FragrantTaste" enhances optimal moisture absorption for firm and shiny fluffy rice. Controls temperature accuracy at every stage of the cooking process to optimize taste.
  7. Ada 10 multifuction programs seperti Standard cook, Quick cook, Porridge, Grains, Small portion, Clay pot rice, Soup, Cake, Noodles and Reheat.
  8. Eco Pasport - Philips Green Logo Philips Green Products can reduce costs, energy consumption and CO2 emissions. How? They offer a significant environmental improvement in one or more of the Philips Green Focal Areas – Energy efficiency, Packaging, Hazardous substances, Weight, Recycling and disposal and Lifetime reliability
Ini pula speksifikasinya. 


Kalau korang berminat nak memiliki rice cooker macam cik en atau nak usha usha barangan dari segi harga dan yang lain lain, korang boleh ke http://ho.lazada.com.my/SHNQez

Philips 71567 PEAR Table Lamp Designed for Energy Saving/LED Bulb



Reliable Desk Lighting dan 3 light levels bulb ini pun pemberian Lazada dalam Lazada Surpri5e Box. Ada 2 warna iaitu purple dan variaton. Lampunya jenis LED dan kalau sekarang korang nak beli, ada seller promotion Philips 5w Essential LED Bulb CoolDaylight - 1 pcs. Selain itu, ianya boleh bahagian head dia boleh adjust mengikut kesesuaian korang. 


Lampu yang cik en dapat ini boleh adjust 3 kecerahan tau. Dari cerah ke sederhana cerah dan sedikit malap. Kecerahan yang ada dalm gambar diatas ini pula tahap ke tiga iaitu paling malap. Kalau tahap 1 memang silau biji mata korang. Tak payah buka lampu bilik dah. Cerah seluruh bilik. Ini pula speksifikasinya


Sempoi kan menaip blog hanya buka reliable desk lighting? berminat dan nak tahu harganya? korang boleh pergi http://ho.lazada.com.my/SHNQnL

Selain dari barangan di atas ini, ada lagi banyak barangan Philips yang korang boleh dapatkan di Lazada seperti Viva Collection Airfryer, hair removal, Garment Care, Avent Twin Valve Bottle, Cleaner Air dan lain lain. Yang itu korang boleh ke Philips Store Lazada atau tengok sale di Birthday Sale yang akan berlangsung 22 sehingga 24 Mac 2017 ini di Lazada Malaysia
6

Big Big Big Surprise dari #LazadaSurpri5eBox


Big Big Big Surprise dari #LazadaSurpri5eBox | Bukan 1 big cik en bagi pada tajuk entri cik en ini. Tapi big! big! big! sebabnya dari kotak yang dihantar, dah boleh bayangkan berapa besar isi dalamnya kan? #LazadaSurpri5eBox ini bersempena dengan Birthday Lazada yang ke 5 dan rezeki cik en kerana terpilih dalam beratus atau beribu ribu blogger di Malaysia dalam Lazada's 5th Birthday Campaign yang bermula 22 hingga 24 Mac 2017 ini. Setiap #LazadaSurpri5eBox yang dihantar kepada blogger yang bertuah ini bernilai RM400 dan barangannya berbeza antara satu sama lain. Dan kesemua barangan tersebut semestinya ada dijual di  laman web Lazada. 

Sebelum ini cik en dah buat live facebook unbox #LazadaSurpri5eBox walaupun cik en buat agak kurang jelas mungkin kerana faktor line streamyx di kawasan cik en ada masalah sikit. Tapi jangan risau, cik en akan story kesemua barangan dalam #LazadaSurpri5eBox tu nanti. Jom chekout barangan barangan tersebut. 

Ini barangannya. Besar kan?


Cik en buat live facebook untuk menambah keterujaan kawan kawan cik en di facebook


Kemungkinan ada yang tidak clear dalam video diatas kan? Meh cik en listkan semuanya satu persatu satu dan untuk pengetahuan semua, kesemua barangan dalam #LazadaSurpri5eBox boleh korang dapati di Lazada. Semestinya akan ada surprise buat korang untuk setiap barangan di Lazada. Untuk itu, korang boleh klik terus gambar gambar di bawah tengok harga dan details barangan itu ye.. 

Philips Fuzzy Logic Rice Cooker HD4515 (1.8L) 10 function
klik untuk maklumat lanjut 

 Philips Scene Switch (3 steps brightness change) LED bulb 9W (equivalent of 7W) E27
klik untuk maklumat lanjut

Philips 71567 PEAR table lamp goose-neck designed for energy saving/LED bulb
klik untuk maklumat lanjut


MAGGI Hot Mealz Kari Kari Kaw Bowl 89g
klik untuk maklumat lanjut
 NESTLE OMEGA PLUS MILK With Oats (10x42g)
klik untuk maklumat lanjut

NESTUM 3in1 Banana Caramel 10 x 28g
klik untuk maklumat lanjut

CHEERIOS Oat Crisp 400g
klik untuk maklumat lanjut
Disebabkan #LazadaSurpri5eBox ini buat cik en surprise macam orang gila masa unbox, kali ini cik en pula nak bagi korang surprise dengan kesemua tawaran di Lazada yang super duper berbaloi untuk korang. Sebabnya Birthday Lazada ini la time korang boleh shopping kaw kaw di Lazada. Sebabnya banyak surprise yang Lazada akan offer kat korang. Korang berpeluang untuk tawaran harga tak masuk akal (surprise discount), dapatkan voucher code dari media media sosial Lazada sepanjang 3 hari tersebut (secret party password), dapat join PetPet Party dan yang paling menarik dapat flight ticket to secret destinations for Surpri5e Holiday Giveway!!!! Yeyey! hebat betul hadiah hadiah dari Lazada in kan?Apa pun cik en nak grab juga handbag Carlo Rino yang kawan blogger cik en dapat. Manatau ada rezeki naik flight sekali lagi kan? Nak ketahui lebih lanjut boleh ke Lazada Birthday Sale atau laman Lazada. Lastly cik en nak ucapkan terima kasih Lazada dan Happy Birthday again!! Love you Lazada!
10

Happy Birthday Lazada Ke 5 !!


Happy Birthday Lazada Ke 5 !! | Siapa yang tak kenal dengan Lazada. Gedung membeli belah online yang popular di Malaysia. Lazada menjual barangan online yang merangkumi fesyen, kesihatan dan kecantikan, barangan bayi, perabot, barangan rumah, gadjet, komputer, laptop, kamera, alat elektronik, permainan, barangan travel, sukan, barangan kenderaan, barangan runcit dan barangan haiwan. Kiranya, all in one dalam satu web ini yang korang boleh shopping. Cik en sendiri menggunakan Lazada sebagai shopping online utama. Tup tup dah sampai tahun ke 5 rupanya Lazada beroperasi. 

Kenapa cik en suka shopping online di Lazada ? 



  1. Kepelbagaian Barangan - Dalam satu laman web, korang boleh pilih pelbagai barangan seperti di pasar raya atau kedai barangan. Dari fesyen, alat mekap malah korang boleh beli gadjet dengan klik klik saja. Mudah kan? Tak perlu nak buat pembayaran asing-asing. Just add tp chart dan totalkan semuanya sekali bila habis shopping.
  2. Harga yang lebih murah dan promosi yang berterusan - Yang ini sememangnya antara alasan utama kalau ditanya pada semua kaki shopping online. Shopping online sememangnya menawarkan harga yang murah berbanding di pasar raya atau butik. Macam Lazada juga, harga sememangnya sangat murah dan kerap juga buat promosi yang tak masuk akal. 
  3. Penghantaran yang cepat dan dipercayai - Penghantaran seawal 1 hari sehingga 10 hari bekerja sememangnya dan menggunakan perkhidmatan penghantaran barang yang dipercayai seperti Pos Laju, Gedex, Skynet dan lain lain. Ianya membuat segala penghantaran barangan yang di tempah oleh pelanggan Lazada sampai waktu yang tepat dan selamat ke tangan pelanggan. Jadi ianya memudahkan pelanggan budget masa barangan yang sampai untuk kegunaan masing masing. 
  4. Pertukaran barangan / salah barangan mudah - Kes ini cik en pernah terjadi, selalunya bila pemilihan kasut. Selalu dapat saiz yang besar, korang boleh buat pertukaran secara percuma. Lazada ada sediakan plastik return dan hantar melalu Pos Laju secara percuma juga. 

3 Barangan Kegemaran Cik En di Lazada



Dalam banyak banyak barangan Lazada ketika ini, ada top three menjadi wish cik en. Dan harga yang ditawarkan sangat berbaloi dari harga sebenarnya. So mana nak lepaskan peluang untuk memilikinya kan? 

1. Casio G Shock Men GA-110-1adr Rasin Watch Untuk Hadiah Hari Jadi Tercinta



Sememangnya G Shock dikenali dengan jam tangan yang lasak dan berkualiti. So disebabkan hari jadi cik en baru baru ini, sidia hadiahkan Gshock untuk cik en, rasanya tak salah cik en surpeisekan sidia dengan G shock juga. Berbaloi baloi beli di Lazada ini. Dapat off 34% itu. Nak usha gak ke G shock ini? just klik je gambar diatas ini. 

2. Memory Sweet 3 in 1 Brush Bronze and Eyeshadow Palette + Leopard Bag 7pcs untuk koleksi peribadi



Fuh, dengan harga sebegini, boleh dapat eyeshadow Palette, brush dan bag dalam satu harga. Ini antara pilihan cik en. Lagi lagi tengah mode nak bersolek ini. Boleh tambah koleksi cik en. Berbaloi baloi weih, tuk korang juga. Boleh klik gambarnya.

3. Mango Saffano Cross Leather Effect Tote Shell Shoulder Bag (Blue) untuk kaki kumpul beg



Wanita dengan beg memang tak leh dipisahkan. Walaupun banyak koleksi beg, tapi kalau dah jumpa yang menarik hati dan kena dengan harganya, mesti kena rembat la. Kalau korang pun suka, klik saja gambar itu. 

Cadangan untuk Lazada


Sentiasa buat promosi tak masuk akal dan masukkan lagi pelbagai jenama di dalam Lazada. Jenama yang mampu dimiliki dan berjenama mahal supaya dapat menarik minat pelbagai golongan.

HAPPY BIRTHDAY LAZADA Yang Ke 5 Tahun!!! 


Semoga Lazada terus sukses dan mampu menjadi shopping online yang terbesar dan pelbagai di Malaysia untuk setiap lapisan masyarakat. 

Kalau korang seorang blogger, Lazada tengah buat blogger contest bersempena birthday Lazada yang ke 5 ini. Lagi ramai yag join, lagi besar untuk korang menang tau. Berminat, boleh klik Blogger Contest Lazada Birthday

6

Jualan Online Revolution Sale Lazada Untuk Orang Gila

Jualan Online Revolution Sale Lazasa

Jualan Online Revolution Sale Lazada Untuk Orang Gila | Lazada buat gila balik bermula hari ini. 11 November 2016 ini bermulakan Jualan Online Revolution Sale Lazada atau korang boleh search di media media sosial seperti instagram, twitter, facebook dan yang lain lain menggunakan hastag #LZDMYRevolution . Kemeriahannya dirasai dan korang akan teruja dengan harga menjunam jatuh dan tak masuk akal. So memang sesuai untuk orang yang gila shopping online kan?

Apa itu Jualan Online Revolution Sale Lazada atau LZDMYRevolution ini?

Ianya merupakan jualan dalam talian terbesar di Asia Tenggara, “Online Revolution” dengan penyertaan lebih daripada 1000 jenama dan 55 000 peniaga tempatan dan antarabangsa. Acara selama sebulan ini yang akan bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 adalah jualan “Online Revolution” yang kelima semenjak pelancarannya pada 2012. 

Tema untuk jualan “Online Revolution” pada tahun ini ialah “Jenama untuk Semua” (Brands for All) yang akan menandakan evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia. Antara jenama yang akan turut menyertai acara “Online Revolution” pada tahun ini termasuklah Drypers, L'Oréal, Nestlé, Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet, Microsoft, ZTE, Goon, Bosch, Tesco, Mattel, Sports Direct, dan pelbagai lagi. 

Hans-Peter Ressel, Ketua Pegawai Eksekutif Lazada Malaysia berkata, “Di Lazada Malaysia, kami komited untuk menawarkan rakyat Malaysia dengan akses kepada berjuta pilihan. 81% daripada para pengguna kami tinggal di luar Kuala Lumpur, dengan akses yang terhad kepada pusat beli-belah dan barangan berjenama yang berkualiti. “Online Revolution” 2016, yang bertemakan “Jenama untuk Semua” adalah bertujuan untuk memperdekat lagi jurang antara jenama dan pengguna. Kami menawarkan jenama-jenama ini dengan akses tanpa had kepada para pengguna yang berada di luar bandar-bandar metropolitan sementara kami juga memudahkan para pengguna untuk mengakses lebih daripada 1000 jenama kegemaran mereka”. 

“Pada hari ini, kami mempunyai demografik pengguna yang lebih berusia, lebih pelbagai, dan lebih subbandar. Kami sedar dengan perubahan permintaan pengguna, dan kami berusaha untuk menawarkan apa yang setiap rakyat Malaysia mahukan. Oleh kerana itulah kami menawarkan tawaran tanpa tandingan – sebuah katalog dengan lebih daripada 7 juta produk merentasi 17 kategori; dengan antara produk terlaku kami termasuklah lampin, barangan runcit, dan perkakasan dapur”, ujarEn. Ressel di hujung kata.

Semasa acara ini, para pengguna boleh menjangkakan untuk menemui lebih daripada 500 000 tawaran, termasuklah berbagai-bagai tawaran yang mengagumkan dari jenama tempatan dan antarabangsa - termasuklah pelancaran barangan berjenama yang eksklusif. Lazada Malaysia juga akan menampilkan promosi dari pelbagai rakan pemasaran – para pengguna berpeluang untuk memenangi hadiah penerbangan percuma dari AirAsia BIG ; termasuklah tawaran istimewa dari DiGi, Maxis, Domino’s Malaysia, Caltex, HSBC, CIMB, TGV Cinemas dan Maybank semasa “Online Revolution” 2016. 


Mengenai “Online Revolution” Lazada 

“Online Revolution” Lazada adalah acara menjual dan membel-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama, peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara. 

Lazada memulakan “Online Revolution” pada 12 Disember 2012 (12.12) dalam usaha untuk mendidik para pengguna tentang membeli-belah dalam talian dan kemudahannya. Apa yang bermula sebagai jualan selama satu hari telah mencetuskan kegilaan membeli-belah yang berkembang menjadi acara selama sebulan sebulan pada setiap tahun. 

Semenjak itu, “Online Revolution” Lazada telah membuktikan dirinya sebagai acara jualan runcit dalam talian yang tersibuk di Asia Tenggara. Pada 2015, AS$40 juta dalam Nilai Dagangan Kasar telah dicatatkan semasa finale yang berlangsung selama tiga hari. 

“Online Revolution” 2016 Lazada akan menyaksikan penyertaan jenama-jenama terkemuka yang sekaligus akan menawarkan beraneka produk popular dan berkualiti, dan tawaran yang terbaik untuk para pengguna dari Asia Tenggara. 

MengenaiLazada Group 

Lazada Group mengendalikan Lazada,destinasi beli-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara, dengan kewujudan di Indonesia (www.lazada.co.id), Malaysia (www.lazada.com.my), Filipina (www.lazada.com.ph), Singapura (www.lazada.sg), Thailand (www.lazada.co.th),dan Vietnam (www.lazada.vn). 

Dilancarkanpada Mac 2012, Lazada telah merintis jalan e-dagang di rantau ini dengan menawarkan kepada para pengguna kesenangan membeli-belah dengan cara bayaran yang berbagai-bagai termasuklah bayaran ketika penghantaran, khidmat pengguna yang menyeluruh dan penghantaran balik percuma. Lazada menampilkan pilihan produk yang luas untuk beraneka kategori, daripada barangan elektronik hinggalah perkakasan rumah, permainan, fesyen, dan peralatan sukan.

Lazada menawarkan jenama dan peniaga dengan sebuah pasaran yang ringkas dan akses terus kepada lebih daripada 560 juta pembeli di enam buah negara melalui satu saluran runcit tunggal. 

Kalau korang dah masuk di laman shopping online lazada itu, jangan lupa spin the wheel untuk bagi korang can dapatkan voucher. Boleh cuba banyak kali ye..

Displaying spin-wheel.PNG
  
So apa tunggu lagi tekan laju laju turbo banner dibawah ini untuk shopping bermula
11 November sehingga 14 December 2016

Displaying banner-online-revo.PNG
3

8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8


8 Sebab Untuk Dapatkan Honor 8 | Fuh, Huawei baru keluarkan Honor 8 yang mempunyai 8 sebab untuk korang memilikinya. Sesiapa yang gilakan gadjet atau smartphone mesti baca entri ini sampai habis. Tengah baik hati nak story 8 ciri ciri smartphone super"wow" untuk keluaran terbaru Huawei kali ini. 

8 sebab best untuk dapatkan Honor 8 dan kenapa ianya menjadi bayangan gurauan pada cik en saat ini. 

1. Rekabentuk Eksklusif


 
Cik en ni jenis yang akan tengok dulu design smartphone sebelum decide untuk tengok ciri ciri yang lain. Sebabnya design yang smart dan cool menjadikan ianya mewah dan berstyle. Kemudian cik en akan tengok kualiti pada body smartphonenya. Dan Honor 8 ini mempunyai ciri mewah bagi cik en kerana ianya di perbuat daripada kaca. Bukan sebarangan kaca kerana ianya kekuatan 15 lapisan , kesan 3D yang canggih, dan rekabentuk bucu bulat yang menggunakan konsep Dual 2.5D.


2. Kamera - Hadapan 8 megapixel dan belakang 12 megapixel



Tengok body smarphone cantik dan cun, kedua cik en akan check kamera. Jenis cik en suka selfie dan gunakan smartphone untuk snap gambar untuk blog ini, camera merupakan ciri yang perlu dititikberatkan. 

Kamera belakang yang didatangkan dengan 12MP dan ianya mempunyai 2 lens. Gambar yang ditangkap akan mempunyai kecahayaan yang cerah untuk memberi kesan yang lebih detail. Contohnya seperti dibawah 


Nampak tak? Dah tak perlu kamera DSLR yang besar dan berat. Sebabnya lagi, kamera dari Honor 8 ini mempunyai Hybrid auto-fokus dan ada Profesional Mode. Memudahkan sangat kan? Tak perlu nak hadiri kursus fotografi yang mahal untuk jadi profesional dalam menangkap gambar untuk koleksi sendiri. Selain itu, camera Honor 8 mempunyai Wide Aperture Mode. Mode ini macam kita nak blur kan bahagian belakang dan fokus pada hadapan. 


Kamera hadapan pula di datangkan dengan 8MP yang mana boleh cerahkan pada persekitaraan yang malap. So untuk kamera depan, ada Perfect Selfie Mode. Sesuai sangat untuk kaki selfie di luar sana dan cik en juga. Hahaha.

3. Bateri Tahan Lama dan Fast Charging




Next, bateri kena tahan lama dan fast charging merupakan tempat ke 3 penting dalam pemilihan smartphone. Honor 8 ini mempunyai 3000mAh bateri disokong oleh Smart Power 4.0 yang mana boleh bertahan selama 1.77 atau lebih kurang 43 jam kalau pakai secara normal, kalau jenis smartphone tak pernah lepas dari tangan, boleh bertahan selama 1.22 atau 29 jam. Kalau jenis download movie dan layan movie lebih kurang 10 jam, bateri akan bertahan.  Dan yang best, charging untuk bateri just 30 minit saja sebabnya menggunakan teknologi cas 9V/2A.

4. Smartphone yang versital.


Yang ini menarik minat cik en juga, sebabnya menggunakan 3D fingerprint  dibahagian belakang smartphone dan hanya mengambil msa 0.4 saat untuk unlock smartphone Honor 8 ini. Wow! Pantasnya. Selain itu, Honor 8 ini mempunyai NFC, P2P Transfer, dan SIM/HCE

5. CPU Smartphone




Yang ini part yang akan ditengok dahulu, dan Honor 8 sememangnya mempunyai CPU yang berkualiti tinggi dan laju. Honor 8 ini didatangkan dengan 2.3 GHz dan mempunyai 4GB LPDDR4 RAM. Procoser pulak menggunakan 15 dan smart file processing system.

6. Paparan 




Paparan Honor 8 5.2 inci dan menggunakan FHD. Bukan HD tau. Tapi FHD Full High Definition ye. Dan juga mempunyai 96% NTSC. Kiranya kalau tengok movie kira perfect la dari segi kecerahan dan warna. Dan jangan risau, Honor 8 ini protect mata kita dengan menggunakan Eye-care Mode

7. Tarikan WIFI Terbaik




Dari dulu lagi, ramai yang kata kalau bab Wi-Fi, Huawei memang ranking pertama. Kalah dengan brand smartphone yang lain. So untuk Honor 8 ini mempunyai 2 antena untuk tarik lebih kuat Wi-fi dari kecepatan tertinggi 5 GHz dan signal 2.5GHz

8. Smart Control




Ha, yang ini memang memudahkan untuk yang selalu sangat hilangkan remote. Sebabnya Honor 8 ini didatangkan dengan Smart control yang boleh mengantikan remote control untuk televisyen atau penghawa dingin, Honor 8 ini boleh digunakan lebih daripada 5000 jenama antarabangsa dan dan 230000 model antarabangsa. Selain itu, Honor 8 ini mempunyai Voice+ teknologi yang mana boleh unless kan kebisingan semasa kita menjawab panggilan telefon dan juga mempunyai Integrated Speaker untuk hasilkan bunyi yang terbaik. 



Honor 8 ini didatangkan dengan 5 warna menarik iaitu Pearl White, Midnight Black, Sapphire Blue, Gold



klik sini


Ini kesimpulan yang cik en nak kongsi dan yang menarik perhatian cik en mengenai Honor 8 dari Huawei ini.
  • Design body yang terkini
  • Gengaman yang kemas kerana setiap penjuru bulat, menggunakan Dual 2.5D dan mempunyai 15 lapisan kaca. 
  • Dikuasakan oleh 2.3 GHz OCTA-Core CPU dan i5 Co-Processer
  • Android OS Marshmallow
  • Terdapat dalam 32GB dan 64GB
  • Menggunakan UHD
  • Camera hadapan 8MP dan belakang 12 MP (mempunyai profesional mode dan perfect selfie mood)
  • Fingerprint dan unlock dalam masa 0.4 saat
  • Bateri boleh tahan 1 hari setengah dan fast charging (30 minit)
  • Wifi mengguna dual antenna (tarikan lebih kuat berbanding smartphone yang lain)
Dan untuk pengetahuan semua, korang boleh membeli Honor 8 ini melalui Lazada Malaysia dengan tawaran istimewa lagi lagi tengah ada Lazada MYCyberSale. Lazada MYCyberSale ini merupakan jualan online yang terbesar dan menawarkan pelbagai tawaran menarik seperti potongan harga sehingga 95%, penghantaran percuma dan tawaran antarabangsa yang tidak masuk akal. Untuk maklumat lanjung, korang klik saja di bawah ini. 

Lazada Malaysia
klik sini
Lazada MYCyberSale akan berlangsung selama 5 hari bermula 26 september sehingga 30 september 2016. Bukan sahaja merangkumi Honor 8 ini sahaja ok, tapi hampir kesemua produk Lazada seperti elektronik, peralatan rumah, produk kecantikan, produk kesihatan, barangan travel dan macam macam lagi. Oh ya, korang boleh download application di Apple Store dan Google Store untuk memudahkan shopping online korang..
3