Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: kesihatan

Showing posts with label kesihatan. Show all posts
Showing posts with label kesihatan. Show all posts

Hilang Sakit Tumit Dengan Massage Gel Garci.PRO

Hilang Sakit Tumit Dengan Massage Gel Garci.PRO | 3 bulan cik en ada masalah sakit tumit. Ingatkan sekejap je, tapi dari sehari ke sehari, seminggu ke seminggu dan sekarang hampir 3 bulan cik en ada masalah sakit tumit. Jarang sangat cik en ada masalah tumit ini. Paling cik en tak suka apabila bangun pagi dan berjalan ke bilik air terasa sakit sangat. Nak kata seliuh, jatuh, atau masalah kesihatan lain macam tak ada. Cuma cik en ada bersenam heavy sikit sebelum itu. Mungkin salah cara bersenam kot yang buat cik en sakit camni. 


9

Pengalaman Berbekam di Bekam Manjung

Pengalaman Berbekam di Bekam Manjung | Lama juga cik en tak buat review tempat di Manjung ini kan. Kebetulan cik en mencuba satu tempat baru, rasanya cik en nak simpan memori di blog ini. Jika sebelum ini cik en lebih suka memanjakan diri di D'wafa Care Seri Manjung tapi disebabkan penuh cik en mencuba sesuatu yang lain iaitu berbekam. Itu pun cik en bawa abah dan pak ndak cik en pergi. Dan bila ditanya ada bekam untuk wanita, terus cik en buat juga. Berbekam ini memberi kesan yang berbeza dengan urut. Apa perbezaannya? Kena baca entri ini sampai habis



1

Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos

Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos | Mesti korang tertanya adakah cik en yang Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos? Semestinya la belum lagi. Walaupun umur dah menjangkau umur 31 tapi cik en masih ada datang bulan atau haid lagi ye semua. Ini cik en share mengenai Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos untuk mak cik en. Cik en cuba cari Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos apa yang ada di Malaysia yang boleh guna tapi dalam carian google tak ada. Oleh sebab itu cik en share satu Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos ini untuk panduan pembaca blog cik en. 


Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos

Anyway Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos ini masih belum diamalkan oleh mak cik en, tapi untuk membantu pembaca cik en yang bertanya mana nak dapatkan Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos di entri Dilema Wanita : Monopos Atau Putus Haid . Supplemen yang cik en dah cuba cari dan dah beli pun adalah produk jenama Remifemin dengan harga bawah RM50 saja. Tu pun beli di Shoppee


Selain itu korang boleh dapatkan supplemen lain seperti :

  1. Swisse Ultiboost Menopause (RM 90 - RM100)
  2. Now Menopause Support ( RM130 - RM140)
  3. NON-GMO Soy Isoflavones ( RM200 - RM 400)
  4. Sourse Natural Hot Flash Menopause Relief ( RM200 - RM300)
  5. Soloray Female Hormone ( RM180 - RM200)

Ini antara la, ada lagi cuma tak familiar sangat. Mungkin ini boleh bantu korang yang tengah mencari Supplemen Untuk Wanita Mengalami Masalah Kepanasan Badan Selepas Monopos.  Ada beza tau masalah kepanasan badan atau hot flushes dengan demam. Kalau nak tau perbezaan boleh rujuk entri Perbezaan Kepanasan Badan Selepas Monopos dengan demam 

1

Hormon Tak Menentu Punca Wanita Gemuk? Cubalah Femingra Untuk Seimbangkannya

Hormon Tak Menentu Punca Wanita Gemuk? Cubalah Femingra Untuk Seimbangkannya | Perasan tak kalau korang yang wanita wanita ini senang naik berat badan apabila stress? Masa korang letih, tertekan, stress, tidur lewat dan kurang tidur mengakibatkan hormon korang tak stabil. Ianya menjadi salah satu punca korang tak berjaya nak turunkan berat badan walaupun korang amalkan senaman dan produk produk langsing. Korang akan berasa lapar dan lambat kenyang. So mengunyap la korang tengah tengah malam dan kesannya lemak korang menjadi jadi dalam badan korang. Jadi senang cerita gemuk bukan tanda bahagia tapi tanda korang mengalami masalah hormon ini. Dengan gaya hidup kita sekarang, kita tak dapat nak elakkan stress sebabnya bekerja zaman ini sangatlah mencabar, nak tidur awal pun tak dapat kalau menguruskan anak anak atau yang bujang terlalu komitmen dengan kerja. So dengan menggunakan 100% sumber semulajadi, Maxwellhealth mengeluarkan satu produk untuk wanita iaitu Femingra. | Hormon Tak Menentu Punca Wanita Gemuk? Cubalah Femingra Untuk Seimbangkannya


Hormon Tak Menentu Punca Wanita Gemuk? Cubalah Femingra Untuk Seimbangkannya


Femingra membantu meningkatkan Libido dan juga tahap kesuburan wanita. Diperkayakan dengan agen perangsang hormon terbaik iaitu Pine Pollen, ianya bertindak balas pantas tapi selamat diamalkan oleh wanita pelbagai usia. Apabila hormon seimbang, bukan saja dapat meningkatkan kesuburan wanita tapi memberi kesan baik pada kesihatan kita. Serupa kita happy selalu, semestinya kita akan sentiasa sihat dan gembira. Ianya juga bagus untuk wanita yang dah putus haid atau monopouse. Korang yang tak pernah monopouse mesti tak dapat nak rasa dilema dan perasaan mereka kan? Korang boleh baca Dilema Wanita : Monopouse atau Putus Haid . Dan cik en tau Femingra ini dapat membantu mereka yang putus haid menjadi lebih gembira. 


Femingra ini dibuat daripada 8 jenis bahan semulajadi yang mana setiap satunya memberi manfaat kesihatan yang berbeza beza. Bahannya adalah Buah Markisa, Debunga Pain, Horny Goat Weed, Akar Maca, Manjakani, Habbatus Sauda, Tribulus Terrestris dan Pueraria Mirifica. Pergh berbelit korang baca kan bahan bahan yang digunakan dalam Femingra ini. Tapi kalau korang dah tahu khasiatnya korang dah tak berbelit lidah dah, Hahahha. Jom kita tengok apa kebaikan bahan bahan ini satu persatu

Buah Markisa

  • Kaya dengan nutrisi, mineral dan kandungan vitamin yang tinggi seperti antioksida, flavonoid, Vitamin A, Vitamin C dan lain lain lagi
  • Membantu meningkatkan peredaran darah
  • Membantu sistem pencernaan, meransang dan kuatkan imun serta tulang
Debunga Pain

  • Kaya dengan Vitamin A, Vitamin B, Asid Folik, Vitamin D dan Vitamin E, Mineral, Kalsium, Besi, Zink dan lain lain lagi
  • Merupakan Anti Penuaan (kekal awet muda gitew) 
  • Membantu mengimbangkan hormon dan meningkatkan testosteron
  • Meningkaykan kesuburan pada lelaki dan wanita dan meningkatkan hormon pertumbuhan
Horny Goat Weed

Semacam je namanya kan, Horny la Goat la. tapi ianya mempunyai kebaikan :

  • Digunakan secara tradisional meningkatkan kejantanan mental dan fizikal
  • Antioksidan dan anti penuaan
  • Meransang libido dan mengurangkan masalah seksual
  • Membantu wanita yang PMS atau Monoupose
Akar Maca

  • Sarat dengan mineral seperti zink, iodin dan asid lemak baik dan ianya mengimbangi hormon seks dan meningkatkan kenginan seksual dan rangsangan
  • Membantu wanita monopouse melaraskan masalah panas badan, gangguan tidur, berpeluh waktu malam, dan kemurungan. 
Manjakani

  • Sangat popular dalam mengetatkan tisu dalaman wanita. 
  • Merupakan ubat terbaik untuk faraj dan rahim, keputihan dan endiran tak normal dalam faraj
  • Selain itu mampu menghapuskan bau tak menyenangkan dari kawasan kemaluan 
  • Mengangkan payudara
Habbatus Sauda

  • Berupaya menyembuhkan penyakit
  • Membantu kitaran haid wanita
  • Mengawal peredaran darah 
  • Anti Radangan 
  • Antioksida
Tribulus Terrestris

  • Meningkatkan prestasi seksial dan sensitiviti
  • Digunakan oleh wanita aktif bersukan untuk meningkatkan stamina dan daya tahan
  • Mengurangkan gejala wanita monopouse seperi panas badan, kemurungan dan ketidakstabilan emosi
  • Mengawal Imnosia, tekanan darah tinggi, cepat marah dan kehilangan minat seksual
  • Kesan merangsang pada sistem imun dan sistem seksual dan pembiakan
Pueraria Mirifica

  • Mampu merangsang nafsu seks
  • Meningkatkan kelembapan faraj
  • Saiz payudara akan meningkat
  • Mengurangkan kemunculan selulit
  • Melembabkan kulit
  • Mengalakkan penghasilan kolegen
  • Kulit sihat dan nampak awet muda

Nampak tak kebaikan 8 bahan ini yang korang boleh dapatkan dalam 1 sachet je. Cara pengambilan Femingra yag betul adalah


  1. Bancuh sepeket Femingra dengan 120ml air suam atau sejuk.
  2. Minum sekali sehari pada waktu pagi atau tengahari.
  3. Tidak digalakkan mengambil Femingra pada waktu malam.
  4. Sangat disyorkan supaya mengambil Femingra pada waktu pagi semasa perut kosong. Ini mempercepatkan proses penyerapan Femingra ke dalam tubuh.
  5. Femingra sangat membantu wanita yang mempunyai masalah cyst dan fibroid
Ianya boleh diambil secara berterusan kerana ianya adalah bahan bahan semulajadi yang baik untuk wanita. Ini antara feedback dari pengguna Femingra atau boleh ke Testimoni Femingra

Image may contain: phone

Image may contain: phone

Image may contain: phone


Kalau korang berminat, jangan pulak email cik en na... korang boleh contact terus kepada Maxwell health di bawha ini

EMAIL: info@maxwellhealth.com.my
NO TEl: +6012-326 3304

ALAMAT:
MAX WELL HEALTH SDN BHD (1187418-K)
21-1, Jalan Cempaka SD12/2, Bandar Sri Damansara, 
52200 Kuala Lumpur, Malaysia.

Harga : RM169
10

Bertangas Pada Wanita Bujang

Bertangas Pada Wanita Bujang | Apa itu bertangas? Adakah ianya terhad kepada wanita baru lepas bersalin sahaja? Lelaki boleh bertanggas ke? Kaum lain selain kaum Melayu boleh bertangas ke? Apa kebaikan bertangas? Katanya bertanggas boleh pulihkan dara, betul ke? Bila yang boleh dibuat bertanggas? Berapa lama? Herba apa yang digunakan untuk bertangas? Cik en cuba kumpul maklumat maklumat ini untuk simpanan sendiri dan kalau ianya berguna bolehlah menjadi rujukan pembaca cik en juga. Dan yang penting bolehkah Bertangas Pada Wanita Bujang

Bertangas Pada Wanita Bujang
Bertangas Pada Wanita Bujang
Bertangas adalah adat turun temurun nenek moyang kita untuk menjaga kawasan intim dan rahim wanita selain mengeluarkan peluh untuk buang toksik dalam badan, penyembuhan luka bersalin, kemutan faraj dan rahim, mengelakkan kelesuan badan dan bau badan. Bertangas ini bukan saja untuk ibu baru lepas bersalin tapi untuk anak dara juga yang ada masalah keputihan dan kegatalan di kawasan V ini. Selain dari perempuan, lelaki juga boleh bertanggas tapi bukanlah nak buat kemutan (ahhahaha) tapi kepada mengeluarkan peluh untuk buang toksik dalam badan. Dan adakah ianya boleh pulihkan dara pula ianya masih belum ada kajian spesifik.

Bertangas ini terbahagi kepada 2 iaitu kering dan basah. Kalau bertangas kering atau bertangas herba ini. Hanya menggunakan batu sungai yang dipanaskan bersama herba herba terpilih. Dilakukan selepas hari ke 30 selepas bersalin dan dilakukan selam 10 hari berturut-turut. Bagi yang bujang atau tidak bersalin boleh dibuat hari ke-6 selepas habis haid dan dibuat 3 hingga 7 hari. Bertangas basah pula mungkin biasa korang tengok di spa spa tapi dah diubah suai mengikut kesesuaian. Menggunakan rempah ratus yang direbus dan bagi yang lepas bersalin boleh mulakan selepas 40 hari sehingga 100 hari selepas tangas kering. Bagi yang bujang atau tidak bersalin boleh mula selepas darah haid kering. Dikatakan ianya dapat kelembapan kulit.

Cara menyediakan tangas basah

Bertangas Pada Wanita Bujang
Bertangas Pada Wanita Bujang


Rebuskan herba herba seperti buah manjakani untuk mengetatkan rahim, asam keping, daun sirih untuk penyembuhan luka, daun kunyit, halia merah, daun mengkudu, buah pala untuk buang bau yang tak best serta sedikit garam dan bermacam-macam lagi sumber asli yang kebanyakannya ada saja di dapur korang itu. Campur sedikit dengan air untuk mengurangkan kepanasan, kang melecur pula kan? Dan korang masuk bilik air dan tutup tingkap dan pintu untuk wapkan bilik air tersebut. Ambik kerusi lagi bagus kerusi yang ada lubang di tempat duduk dan duduk. Lepas itu gunakan kain batik untuk selubung badan korang. So macam alat mandi wap kanvas yang ada di spa spa kan? Prosesnya dalam 20 hingga 30 minit saja. Boleh buang 2 kali seminggu atau seminggu sekali.

Walaupun ada yang anggap tangas ini old school tapi ianya bagus untuk kesihatan dalaman kita. So kalau korang ada kelapangan mungkin boleh cuba buat sekerap yang boleh. Macam cik en ni, cik en dalam sebulan sekali mesti buat spa. Mesti kata cik en "banyaknya duit cik selalu spa" Tapi sebenarnya cik en gunakan bajet kurang dari RM100. Nak tahu? Korang boleh baca entri Cara Buat Spa Sendiri Di Rumah Dengan Modal Kurang RM100 

So kalau korang ada pengalaman bertangas ini, apa kata kongsi di bahagian komen entri ini. Mungkin boleh cik en dapat info info baru.

Info tangas berkaitan : http://miera301.blogspot.my/2014/02/penutup-pantang.html
gambar : google 
11

FemMist Buat Wanita Lebih Yakin, Segar dan Bersedia


FemMist Buat Wanita Lebih Yakin, Segar dan Bersedia | Kalau travel atau pergi aktiviti yang panjang, semestinya setiap wanita termasuk cik en akan berasa tidak yakin sebabnya cik en akan mula rasa gatal gatal dan tak selesa di bahagian intim. Walaupun dah pakai panty liner, tetap juga tak dapat membantu menghilangkan ketidakselasaan itu. Cik en juga dah cuba memakai pembersih wanita yang lain tapi susahlah, kena ambil masa yang lama dan perlukan air untuk dibilas. Ummmm.. Apa patut cik en buat. I love travel, i love hiking tapi masalah ini buat cik en rasa tidak enjoy dengan aktiviti kegemaran cik en ini. Cik en inginkan pembersih wanita yang ringkas dan boleh digunakan walaupun ketiadaan air seperti aktiviti hiking di dalam hutan.  Ada ke produk sebegini ye?

Wow! Ada rupanya produk yang ringkas dan tidak memerlukan air. Just sembur, sembur, sembur dan siap! Mudahnya, Mulanya cik en rasa macam tak yakin sampailah produk itu cik en gunakan. Rasa mudah, cepat dan segar sangat. So automatik cik en menjadi super yakin, super hebat dan super enjoy dengan aktiviti travel cik en masa travel Phuket Krabi dan travel ke Melaka tahun lepas. Femininine Mist atau FemMist penyelamat cik en. So bila dah pakai dan puas hati, cik en nak kongsi dengan korang. Manatau korang pun mengalami masalah yang sama macam cik en ini. 


Rangkaian produk penjagaan bahagian intim dari Beaute dikenali ramai sebagai produk semulajadi, selamat dan berkesan. First cik en kalau memilih produk bahagian intim ini cik en akan elakkan produk yang menggunakan SLS atau Sodium Laureth Sulfate yang mana ianya memberi kesan jangka panjang pada manusia. SLS ini menghasilkan buih pada satu satu produk. Tapi FemMist ini  pula tidak menggunakan SLS itu. Bahan bahan yang digunakan adalah ekstrak tumbuhan manggis dan manjakani. Selain itu tiada bahan chemicals dan juga menggunakan completely water sebagai based. FemMist ini membantu melawan 
  1. jangkitan bakteria,
  2. fungas
  3. keputihan 
  4. menganjalkan kulit


FemMist ini dirumuskan khas untuk memberikan kesan dengan pantas dan berpanjangan untuk mengembalikan keremajaan dan kesegaran wanita. Dengan penggunaan kali pertama serta merta, korang akan merasai perbezaannya. Kadar prnyerapannya yang tinggi membantu korang kekal kering dan segar sepanjang hari. 


Harganya yang mampu milik dan korang boleh dapatkan secara online atau faramsi terpilih. Tapi order online lagi jimatkan masa. Nak tahu detailnya? Ini dia

Harga FemMist : RM 48.00
Isipadu : 35 ML (300 spray)
Cara Penggunaan : Spray dikawasan intim - biarkan 1 minit - dan bilas menggunakan air atau tisu.

Yakin dengan produk semulajadi untuk kawasan intim korang. Elakkan gunakan produk yang mempunyai chemicals ye! Da... 
1

Kesan Minum Ostania Mangosteen Amrita Pada Tubuh Badan


Kesan Minum Ostania Mangosteen Amrita Pada Tubuh Badan | Saat pertama kali merasai minuman Ostania ini, cik en sangat terpegun dengan rasa hebatnya. Cik en bukanlah seorang peminat manggis. Tapi bila minum Ostania ini, rasa jatuh hati dengan produk ini seterusnya mula meminati buah manggis. Rupanya manggis ini mempunyai banyak khasiat yang baik untuk badan kita. 

Ostania diperbuat daripada keseluruhan buah manggis termasuklah puri dan kulitnya. Inilah menyebabkan ianya menjadikan Ostania minuman yang sangat kaya dengan khasiat baik untuk kesihatan dan penuh dengan antioksidan dan ditambahbaik pula dengan campuran ekstrak epal, roselle, acai beri anggur dan delima. Wow! nampaknya kesemua buah manggis ini dicampurkan untuk 

  1. Mengembalikan tenaga badan
  2. Menghilangkan dahaga (sangat sedap)
  3. Anti penuaan 
  4. Membantu pergerakan sistem penghadaman sekaligus mampu mengurangkan berat badan
  5. Membantu dalam peneutralan radikal radikal bebas dalam badan (anti kanser)
  6. Membantu sistem pencernaan dengan Vitamin C
  7. Meningkatkan sistem imun badan
  8. Anti bakteria dan anti fungi untuk melawan jangkitan kuman, fungi dan yis

Selain itu, Ostania ini tiada gula tambahan (manis dari buah) dan juga tanpa pewarna tambahan. Macamna ye, untuk minum Ostania ini? Ostania ini bersaiz 500ml. Korang boleh minum terus atau disyorkan untuk dicampur dengan air dengan ratio 1 : 1. Lagi best rasanya kalau korang masukkan dalam peti ais sebelum minum. Memang umpphh rasanya. 



Anyway meh cik en nak kongsi sikit manfaat buah dan kulit manggis yang diketahui umum. 

Manfaat Buah Manggis

  • Mencegah kanser
  • Pain Killer
  • Mencegah radangan 
  • Kaya Antiokisan
  • Baik untuk tekanan darah tinggi
  • Membantu mencegah dan memerangi penyakit alzheimer dan parkinson
  • Menghilangkan alergik
  • Menjaga kesihatan usus, dapat mengatasi cirit birit, sembelit, merangsang kesihatan usus normal.
  • Menjaga kesihatan otak dan saraf
  • Mengatasi katarak
  • Sakit kepala migrain
  • Mengurangi stress dan tekanan
  • Mengurangi Kolesterol
  • Membantu mencegah obesiti
  • Mencegah penuaan 
Manfaat Kulit Buah Manggis
  • Menurunkan LDL (kolesterol jahat dalam darah)
  • Memperkuat dan melancarkan pembuluh darah
  • Membantu mencegah penyakit jantung koronor ataupun biasa
  • Menurunkan tensi (tekanan darah tinggi)
  • Membantu melancarkan buang air kecil
  • Membantu segala penyakit menstruasi
  • Meringankan gejala menopause
Banyakkan kebaikan manggis ini. Kalau nak buat jus sendiri dengan mengisarkan buah manggis sekali dengan kulit ini memang renyah kan? Masa pun lama selain perlukan pengisar yang berkualiti. So sesuai dengan kehendak pelanggan masa kini yang sibuk tapi ingin menjaga kesihatan, pihak Furley Bioextracts mengeluarkan produk siap Ostania ini. 



Memudahkan dan mampu dibeli oleh semua peringkat umur. Harga nya pun tak la semahal mana. Baru RM39.92 je. Semestinya ianya gred A sebabnya ada juga di pasaran New Zealand dan lain lain negara. Kalau korang berminat untuk membeli, korang boleh beli di Laman Web Furley Bioextracts . 

2

Hobi Baru Melayan Lagu Yoga


Hobi Baru Melayan Lagu Yoga | Sebenarnya ini hobi kawan cik en, mulanya dia yang mengumpul CD begini. Semalam cik en pun terasa nak dengar juga lagu sebegini. Manatau boleh relekskan fikiran selepas stress bekerja. 

Malam pertama pasang CD ini, membantu cik en lebih cepat tidur. Sebelum ini cik en ada mengalami masalah sukar tidur. Walaupun dah bersukan atau badan letih, cik en sukar tidur. Lagi letih, lagi cik en nak mengamuk. Mungkin masalah AD cik en itu. Alhamdullilah, cara ini sedikit membantu cik en tidur lebih awal dan releks. 


Melodi yang ada dalam CD ini sangat sesuai untuk sesiapa yang nak buat Yoga. Cik en beli di Popular AEON Sri Manjung dengan harga RM19.90. Harga promosi. Ada 15 melodi yang boleh kita dengar. Selepas ini cik en nak cuba pula melodi spa bali. Manatau terasa dalam spa yang mahal mahal itu. 
0

Resepi Mudah Menu Untuk Kurus


Resepi Mudah Menu Untuk Kurus | Ingin kurus? Tapi kena berlapar? Ini cik en nak kongsi sedikit menu yang sedap tapi boleh kuruskan dan baik untuk kesihatan. Info ini bukanlah dibuat oleh cik en tapi cik en ambil dari post My Media Hub di facebook yang mana ianya di ambil dari facebook Nurfarahin Farhan . Jadi jom kita tengok resepi mudah menu untuk kurus. 

Kerabu Isi Ikan


Telur Bertahu Kukus 


Sate Ayam Sihat


Salad Ayam Versi Diet


Ikan Stim Halia


Asam Rebus Ikan


Ayam Pandan Bakar


Ada 7 menu untuk kurus ini. Harap dapat membantu korang yang nak makan sedap tapi berkhasiat dan juga tanpa minyak.
4

Apa Itu Anxiety Disorder


Apa Itu Anxiety Disorder | Entri ini agak berat tapi ianya patut dibaca oleh semua. Mempunyai perasaan kerisauan adalah satu perkara biasa tapi kalau berlebih lebihan itu dah jadi luar biasa dan ianya di panggil Anxiety Disorder atau panggilan pendek AD. AD ini adalah satu perasaan kerisauan terhadap sesuatu secara berlebih lebihan sehingga menganggu rutin harian seperti bekerja dan kehidupan.Dan ianya nampak tidak normal. Ini merupakan ganguan mental yang serius kalau tak diubati atau dibantu oleh orang sekeliling. 

3 peringkat Anxiety Disorder

Peringkat Pertama ( Mild Anxiety ) 

Peringkat ni hanya jantung berdebar-debar dan rungsing tanpa sebab. Perasaan sukar di kawal, kadang - kadang sedih (menangis) dan  marah. Gelisah dan serba tak kena. Pada tahap ini, pesakit masih boleh bekerja dan senang diubati. Tapi peranan orang sekeliling perlu.

Peringkat Kedua ( Medium Anxiety )

Peringkat ni anxiety dah mula menyerang bahagian bahagian tertentu di dalam tubuh. Akan mula rasa sesak nafas, pedih ulu hati, sakit seluruh sendi dan tulang belakang. Kepala rasa ketat dan kebas, jantung berdegup laju, tubuh seperti bergetar getar dan telinga berdesing. Tapak kaki dan tangan kadang sejuk dan kadang panas. Perut jadi sangat tidak selesa seperti ada yg bergerak gerak di luar kawalan... Untuk tahap ini masih boleh bekerja tapi selalu bertindak dan berfikir di luar kawalan. Boleh disembuhkan tapi dengan cara yang betul

Peringkat Ketiga (Heavy anxiety)

Peringkat ini keadaan pesakit di luar kawalan. Murung, sedih, menangis fikiran ingat mati, bunuh diri, lukakan diri sendiri atau agresif. Suka menyendiri dan takut pada manusia dan bunyi. Sangat mudah terkejut dan terasa hati, bercakap sendiri dan menjerit tak tentu hala. Tahap ini, memang tak boleh bekerja dan jadi tersangat pasif. Seperti orang yang patah semangat atau down. Nak ubati memerlukan masa yang panjang dan cara yang betul. Perlu rujuk pada pakar psikitrik

Punca terjadinya Anxiety Disorder

  1. Tekanan kerja melampau
  2. Terlalu kerap terkejut
  3. Sedih yg melampau
  4. Perselisihan/pertengkaran dgn kawan dan keluarga
  5. Masalah yg menimpa bertimpa timpa
  6. Terkena gangguan sihir, saka dan sebagainya
Untuk pengetahuan korang, cik en sendiri adalah pesakit Anxiety Disorder tapi masih di peringkat pertama. Masih dalam proses rawatan sendiri (tanpa ubatan) saat entri ini ditaip. Untuk kes bunuh diri tu pernah terjadi. Hampir hampir.. Ada masa cik en sendiri mencederakan diri sendiri tanpa sedar. Sekarang cik en lebih suka ambik sikap "lantaklah" "biar pi lah" dan acuh tak acuh dalam satu satu masalah serta tak fikir lama. Sebab itu, sekarang cik en tak pedulikan perasaan orang lain, tak seperti dulu, cik en cuba jaga hati semua orang. Sekarang cik en buat apa cik en nak buat tapi masih boleh fikir baik dan buruk. Itu yang membahagiakan dan menceriakan hari hari cik en. Harap cik en akan cepat sembuh dan menjalani kehidupan normal semula. 
8

Jus Qalbi Al-Ehsan Formula Semulajadi Yang Baik Untuk Tubuh Badan


Jus Qalbi Al-Ehsan Formula Semulajadi Yang Baik Untuk Tubuh Badan  | Pernah tak korang rasa mudah letih, penat, cepat mengantuk, sering sakit kepala atau rasa badan jadi malas? Walaupun korang dah rehat cukup dan cukup makan. Kalau ada korang ini ada tanda tanda paras kolestrol yang tinggi tau! Sama macam cik en, ada masa rasa letih sangat walaupun tak la melakukan kerja yang berat pada masa itu. Cik en baru 29 tahun je kot, takkan la kolestrol tinggi kan? Tapi sebenarnya banyak faktor kolestrol dalam darah boleh melebihi paras normal seperti

  1. Pemakanan yang tidak seimbang dan sihat
  2. Berat badan berlebihan
  3. Kurang bersenam
  4. Usia
  5. Keturunan
  6. Merokok
Kalau mudah letih, penat, cepat mengantuk, sering sakit kepala itu korang dah biasa atau dah lama, korang kena lebih alert sebabnya kalau kolestrol yang tidak dikawal boleh mengakibatkan komplikasi sakit dada, serangan jantung atau lagi kronik jadi strok. 

Bila cik en tahu, cik en jadi risau, sekarang ini bukan kira umur boleh jadi strok, so cik en di perkenalkan dengan satu jus yang menggunakan 100% bahan asli tanpa pengawet. Jus Qalbi Al-Ehsan. Bahan bahan yang digunakan ada sekeliling kita dan ianya memang terbukti dapat membantu menurunkan kandungan kolestrol dalam tubuh badan. Selain itu dapat membaik pulih dan merangsang sistem peredaran darah serta mengurangi risiko komplikasi jantung, stroke,sakit dada, darah tinggi dan kebas anggota badan. Dan juga, ianya dapat membantu sesiapa yang mempunyai masalah sembelit atau penghadaman. Ada juga Vitamin C yang baik untuk kulit kita. 



Nak tahu apa bahan bahan yang ada dalam  Jus Qalbi Al-Ehsan ni? Ada 5 bahan utama iaitu 
  1. Bawang Putih - berfungsi membantu dalam sistem pernafasan, perbaiki sistem penghadaman dan kandungan tenaga yang rendah. Selain itu mengelakkan penyakit serangan jantung dan mengurangkan tekanan darah tinggi dan penyakit kanser
  2. Halia - membantu menghadamkan makanan dan membuang angin yang terdapat di dalam usus kecil dan usus besar
  3. Lemon - Vitamin C dan baik untuk usus
  4. Cuka Epal - Mengurangkan adar kolestrol, membantu penghadaman dan beri tenaga
  5. Madu Asli -  Menguatkan jantung, buah pinggang dan badan, Menghindarkan badan letih dan lesu.


Jus Qalbi Al-Ehsan ini boleh amalkan setiap hari dan sesuai untuk tua dan muda. Cuma minum sesudu pagi dan sesudu sebelum tidur dan hasilnya boleh rasa dalam masa sebulan. Tapi korang kena guna sudu plastik saja tau. Produk ini juga halal dan tanpa bahan pengawet. 


Sekarang lebih kurang sebulan amalkan Jus Qalbi Al-Ehsan ini, cik en mula terasa cergas, badan ringan dan tak mudah semput kalau bersukan. Rasa berbaloi la kalau korang beli. Nak cuba? Cik en bagi detail mengenai Jus Qalbi Al-Ehsan ini di bawah. Dan follow ig dan page facebook Jus Qalbi Al-Ehsan sebabnya dorang selalu buat promosi. 

Jus Qalbi Al-Ehsan
Berat bersih 250ml
RM79 (SM) RM89 (SS)

Algae Park Sdn Bhd
603 - 55114366
6013 - 55111366
www,algaepark.com.my
2

12 Tahun Menanggung Masalah Fungas Dan Semakin Hilang Dengan Spray 8


12 Tahun Menanggung Masalah Fungas Dan Ianya Semakin Hilang Dengan Semburan Spray 8  | 12 tahun bukan satu jangka masa yang pendek untuk menanggung masalah kulit lebih lebih lagi di bahagian yang terbuka seperti sebelah atas tapak kaki. Kalau nak mengayakan kasut bertumit tinggi ke party atau majlis makan, semestinya susah untuk cik en cari kasut yang bertutup sebabnya kebanyakkan kasut trend terkini lebih simple dengan tali atau terbuka. Kalau shopping sandal dan heels, cik en tak berani nak membeli sebarangan. Takut menampakkan bahagian fungas ini. Nak tahu keadaan fungas cik en yang cik en hidapi sejak berumur 17 tahun lagi? Tengok di bawah ini


Dulu tak la sebesar ini, kecil dan tidak nampak sangat. Kalau cik en makan seafood, ayam atau ikan yang gatal, semestinya sedap sangat cik en mengaru, sampaikan berdarah darah. Sekarang dah bekerja, macam macam ubat cik en guna, dari satu farmasi ke farmasi yang lain. Urmm.. guess what, sekejap je dan cik en ini jenis malas dan kerap lupa untuk letak ubat krim. Ubat makan seperti tablet dan kapsul pun tak dapat membantu cik en. 

Sampailah cik en mencuba Spray 8 dari Furley Bioextracts ini. Cik en displinkan diri untuk guna sekerap yang mungkin dalam jangka masa 2 minggu. Bau Spray 8 ini macam bau manggis dan sebenarnya Spray 8 ini menggunakan bahan utama dari ekstrak kulit manggis yang berfungsi anti radang atau anti-inflammatory. Patut la bau dia wangi semacam. Selain itu ada ekstrak daun semambu atau neem. Sememangnya neem sangat berkesan dalam analgestic, anti-bakteria dan anti fungas sendiri. Dan tengok tak perubahan kaki cik en walaupun cik en gunakan baru 2 minggu. Macam ini la..


Nampak tak? Fungas dah mula kering, mengecil dan nampak kemerahan. Kemerahan itu tanda kulit dan semakin sihat. Wow! Berjaya juga cik en menyelesaikan masalah fungas cik en ini. Susah sebenarnya kulit jenis sentitif dan kering. Dulu pernah jadi di jari tapi berubat kampung saja yang berjaya sembuh. Dan atok yang berubat cik en tu dan meninggal so masalah cik en ini lama la. Memang bagus la produk Spray 8 ini. Tak sangka cik en. Selain itu bahan lain dalam Spray 8 ini seperti berikut

Water (Aqua), DermaXanTM (Garcinia mangostana L. extract), botanical extract (Quercus infectoria, Azadirachta indica, Phyllanthus niruri & Chromolaena odorata), PEG-40 hydrogenated castor oil, vitamin E, 2- phenylethanol, caprylyl glycol, permitted fragrance. 

Spray 8 ini tak susah guna. Just sembur lebih kurang 15cm dari jarak kulit dan ianya akan kering sendiri dalam masa kurang 5 minit. Rasanya sejuk dan sangat selesa selepas menggunakannya. Spray 8 ini juga tak macam produk lain yang kena goncang. Just sembur je terus tanpa perlu di goncang. Sangat senang kan? Spray 8 ini juga sesuai dan sangat berkesan untuk semua jenis luka, melecur, gatal-gatal, ruam serta ianya sesuai dengan semua jenis kulit. Kulit cik en yang sentitif ini pun sesuai, tiada ruam atau masalah kulit yang lain. Dengan trademark "Spray Penjagaan Luka Semulajadi Untuk Pemulihan Yang Pantas" memang kena la sangat.

Furley Bioextracts yang keluarkan Spray 8 ini cik en nak story sikit merupakan syarikat yang menggunakan buahan manggis sebagai bahan utama untuk produk mereka ini dengan satu tagline "Everyone is looking for safe, all natural product to support the health of their families and themselves - Kelvin Soo, Lab Manager Furley Bioextracts" . Mereka menggunakan bahan semulajadi yang mana kita tahu ianya sangat selamat untuk semua peringkat umur manusia. Syarikat ini juga merupakan Malaysian biotechnology and agriculture yang mengeluarkan produk makanan berfungsi (nutraseutikal), makanan tambahan dan kosmetik (kosmeseutikal) yang berkualiti tinggi. Syarikat ini juga dalah Bio Nexus ( special status awarded to qualified international and Malaysian biotechnology companies ) sejak tahun 2008 lagi dan Menang Most Innovative Award in Biotechnology and Agrotechnology by SME Corporation Malaysia pada tahun 2013

Bagus kan produk ini? Nak tahu harga Spray 8 ini? Korang mesti tak sangka. Sangat berbaloi dan mampu milik. Boleh pakai lama lagi. Ini harga Spray 8

RM50.00 (100ml spray bottle)
RM35.00 (50ml spray bottle) 


Kat mana boleh dapat? korang boleh cari di farmasi berhampiran atau buat pembelian atas talian (online) di http://store.furleybio.com/  . Cik en  recomended sangat sangat produk ini ye. Cik en pakai dan cik en kongsi yang mana bagus dan berkesan. 
1

Normal Ke Buang Air Besar 2 Kali Sehari?


Normal Ke Buang Air Besar 2 Kali Sehari? | Buang air besar atau cik en ringkaskan membuang ini menjadi satu masalah besar bagi cik en. Dulu sebelum cik en amalkan makanan tak seimbang, setiap hari cik en akan membuang. Semenjaklah mengenali makanan fast food semuanya jadi berubah. Pernah sekali seminggu cik en tak membuang. Teruk kan? Masalah itu buat perut cik en sedikit boroi dan susah nak turunkan berat badan. Pendek kata cik en mengalami sembelit yang teruk. Sampailah ada yang perkenalkan satu produk ini, Killoss. 



Killoss tablet kunyah terus dan mudah dibawa ini menjadi kelebihan untuk cik en yang sangat sibuk dengan kerja, so dari situ cik en amalkan lebih kurang sebulan. Tak sangka sebab amalkan Herbaworks Killoss ini, cik en akan membuang sehari sampai 2 atau 3 kali. Waktu pagi dan petang wajib stanby ada di rumah atau pejabat. Kiranya melawaskan pembuangan dan melegakan sembelitKilloss ini juga buat cik en yang selalu letih dan tidak bermaya setiap pagi menjadi cergas. Yela kan.. dah barang busuk dan toksik dibuang setiap hari so badan jadi ringan dan cergas. Perut cik en pun dah kurang sedikit boroi. Berjaya kempiskan perut ini. Haahaha. 


Bagi peha pula cik en tak banyak perubahan. Tak sampai 1 cm pun tapi tetap mengecil juga kan? 


Berat cik en naik turun juga sebabnya cik en sendiri tak control makan lagi lagi cik en bercuti ke Sabah hari itu. Jadi cik en ambil berat awal dan berat paling rendah cik en dapat sepanjang ambil Killoss. Jadi berjaya la turunkan berat badan juga kan? Cuma diri je tak berdisplin.


Tapi dengan selesaikan masalah utama cik en SEMBELIT dan dapat kurangkan boroi dan kecilkan sedikit peha cik en itu dah cukup memuaskan hati cik en. Mungkin dengan lebih berdisplin, cik en akan dapatkan badan lebih ideal. Insyallah. 

Tapi apa itu produk Killoss ??


Ini cik en nak sembang Killoss ini adalah tablet detox, kempiskan perut. singkirkan lemak dan detox melawaskan. Ada 4 bahan utama Killoss ini iaitu Garcinia Cambagia , Capsium Extract, Guarana Extract dan Ginger Extract yang mana setiap satu mempunyai fungsi yang baik dalam penurunan berat badan.


Keistimewaan Killoss 



  1. Tablet Kunyah mudah yang mempunyai 60 tablet dalam satu botol. Penggunaan untuk sebulan. 
  2. Nak tahu apa rasa? Perasa Oren ye. Memang sedap
  3. 1 botol mampu turunkan berat bada dari 3 kg hingga 15 kg tau!
  4. Melawaskan dan melegakan sembelit yang teruk
  5. Membuang dan nyahkan (singkirkan) terus lemak degil yang lama dalam badan korang
  6. Hanya kunyah kunyah dan kunyah saja
  7. Dan yang penting tiada kesan sampingan. 

Fungsi Killoss

  1. Killoss ni untuk detox, mencuci racun dan toksin dari dalam badan serta bertindak balas untuk membakar lemak korang tu
  2. Sisa bahan-bahan ini akan dibuang melalui pencernaan. 
  3. Kesan dapat diihat selepas beberapa hari (biasanya 5-14 hari), berat badan akan menurun (Bergantung kepada individu) Insyaallah, Jika belum turun berat badan, teruskan ambil Killoss secara konsisten. 

Cara pengambilan Killoss yang berkesan


  1. Kunyah 2 biji tablet semasa perut kosong 
  2. Ambil sebelum makan atau sebelum tidur malam. Bila bangun pagi akan terasa ingin membuang, badan lebih ringan dan bertenaga. 
  3. Minum air kosong minimum 2-3 liter sehari 
  4. Elakkan makan berat pada waktu malam seperti nasi dan minuman berais 
  5. Nak lebih cepat boleh amalkan 2 tablet pagi dan 2 tablet malam semasa perut kosong 
  6. Ambil secara konsisten terus menerus. Jangan tertinggal 1 hari pun 
Nak tengok testimoni pengguna lain selain cik en? Yela.. maatau kata cik en ini bohong kan? Nah cik en kepilkan sekali ini




Kalau ada yang mencari cari produk terbaik untuk turunkan berat badan dan tiada kesan sampingan. Produk Killoss - tablet detox, kempiskan perut lah produk terbaik cik en akan cadangkan. Nak dapatkannya? bolehlah baca detail di bawah ini

Harga sebotol (60 tablet)
RM80.00
Whatsapp : 019-6102496
Laman Web : www.herbaworks.com
Email : herbaworks3in1@gmail.com


13

Juling Boleh Membawa Maut?


Juling Boleh Membawa Maut? | Apa? Juling boleh membawa maut? Biar betul? Apa itu juling? Juling atau strabismus adalah keadaan kedua dua bola mata yang tidak sejajar dan lurus. Berlaku apabila ganguan terhadap perlarasan mata dalam otak. Boleh berlaku selepas lahir, kanak kanak atau orang dewasa. Tapi untuk dewasa berlaku pada sesiap ayang menghidapi penyakit kencing manis dan darah tinggi yang kronik. Pada kanak kanak pula disebabkan kerabunan atau kanser mata. Ada 4 jenis tau juling ini. 


Kanak kanak yang juling perlu mendapatkan pemeriksaan doktor pakar memilih rawatan yang bersesuaian untuk mengelakkan amblyopia atau mata malas. Jika retinoblastoma adalah penyebab juling, ia boleh membawa MAUT sekiranya tidak dirawat 

Jadi kalau ada bayi yang juling cepat cepat bawa ke hospital untuk pemeriksaan dan rawatan. Jika dah besar baru nak rawat, kemungkinan ianya dah jadi kekal dan peluang untuk normal rendah.

Tapi gambar cik en di atas itu, cik en bukan seorang yang juling. Tapi sesekali cik en akan menjulingkan mata untuk senaman saraf mata cik en yang memakai tegar contact lens dan menghadap PC dan gadjet. Jangan buat kerap pulak kang lain jadinya. Hahaha

6