Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: karaoke

Showing posts with label karaoke. Show all posts
Showing posts with label karaoke. Show all posts

Lagu Pertama Dipilih Masa Karaoke


Lagu Pertama Dipilih Masa Karaoke | Karaoke atau nama manjanya karok adalah satu aktiviti yang selalu dilakukan tidak kira atau tua. Karaoke adalah satu cara untuk melepaskan stress . Dan tempat karaoke ini tumbuh macam cendawan selepas hujan. Ada yang kenakan bayaran RM10 sejam dan setinggi RM 100 sejam bergantung kepada tempat dan layanan. Tapi carilah tempat yang bebas anasir anasir yang tidak elok. Selain bilik karaoke, ada cafe yang menyediakan open karaoke. Dan yang terbaru menggunakan smule. Lagi mudah sebabnya boleh berkaraoke di rumah sahaja. Suara jadi tak sedap kalau guna smule boleh rujuk entri Tips Buat Suara Best di SMULE. Jadi semalam cik en ada bertanya pada kawan kawan cik en di facebbok, lagu pertama apa yang sesuai dinyanyikan. Mari kita tengok .



Nampak tak komen blur diatas. Yang ini selalu berlaku pada cik en bila tiba tiba di ajak karaoke. Blur nak pilih lagu pe. Bagi cik en pula cik en akan nyanyikan lagu slow dulu seperti Rindu Serindu Rinduanya daripada Firman, Dealova dari Once, Rapuh dan Bila tiba dari Ungu. Selepas itu barulah cik en akan ambik lagu bernada tinggi. Untuk mengelakkan pancit dan hilang suara. Rugi tau bayar mahal mahal tapi awal awal dah pancit sakit tekak. Dan juga kalau ending dia panjang sangat cepat cepat next song sebabnya seminit sangat berharga. Hihihi. Bagi korang yang baca entri ini, apakah lagu pertama yang dipilih masa pergi karaoke. Hanya satu lagu sahaja ye..
6