Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: google play

Showing posts with label google play. Show all posts
Showing posts with label google play. Show all posts

Cara Delete Purchases di Google Play Melalui Komputer

Cara Delete Purchases di Google Play Melalui Komputer | Dapat mesej kena charge RM27.99 dari Google Play. Cik en yang sekarang ini mudah lupa mulalah sakit kepala fikir, cik en beli apa ye kat Google Play sedangkan cik en pengguna Apple Store sekarang ini. Dah masuk 2 tahun dah. Cik en pun call Celcom dan mereka tak boleh track so mereka sugggest untuk call Google Customer Service. Tak pernah sekali pun cik en call Google center ini so cik en pun teringat yang pernah purchase apps Smule di Google Play masa pakai Android dulu. So cik en pun google cara untuk delete purchases melalui komputer memandangkan cik en tak pakai android phone. Korang yang ada masalah sama boleh ikut langkah yang cik en akan kongsi ini okey?



1

Instagram Kini Boleh Nampak Online dan New Posts



Instagram Kini Boleh Nampak Online dan New Post | Jika kita online facebook dan whatsapp, mesti ada yang nampak kita online pada masa tersebut. Sekarang Instagram pula mengikuti jejak media sosial yang lain. Jika dulu on je Instagram, tiada siapa yang tahu kita sedang online, tapi kini sebaliknya. Ada tanda biru kecil dan ada nyatakan berapa new posts terbaru yang kita belum tengok. Lepas ini dah tak boleh nak skodeng orang dah. Hahaha.  
11

Tips Buat Suara Best di SMULE


Tips Buat Suara Best di SMULE | Smule satu aplikasi yang boleh dimuat turun ke telefon canggih. Cik pernah keluarkan entri SMULE ini masa zaman Kucing Happy BSN lagi. Masa itu, aplikasi ini tidaklah sefamous kini. Sekarang ini Smule ini digunakan pakai oleh artis sendiri dan ramai yang mempamerkan kehebatan berkaraoke. Tapi ada yang cik en baca di facebook, suara yang dirakam jadi garau, sengau dan macam macam lagi la. Tak sama masa karaoke di pusat karaoke. Kali ini cik en nak kongsi tips buat suara jadi best dengan kajian selama sebulan (ewah..)

  1. Walaupun suara korang sedap didengar apabila karaoke di pusat karaoke tapi semestinya apabila guna SMULE segala cacat cela yang ada akan terkeluar. Sebabnya mikrofon earphone yang kita guna tak ada filter yang ada di dalam mikrofon di pusat karaoke. Suara yang akan dirakam adalah 100% original. 
  2. Jadi kalau rasa suara tidak perfect bolehlah adjust guna apa yang dibekalkan. Kalau nak ala ala studio, better ambik VIP. RM3.50 untuk sebulan.
  3. Sila kenali suara korang jenis lantang atau tidak. Kalau lantang sila jauhkan sikit mikrofon earphone korang semasa menyanyi. Kalau tidak, dekatkan dengan mulut kalau hal yang terlebih halus suara, korang boleh masukkan terus dalam mulut dan dekatkan dengan peti suara. Hahaha..
  4. Gunakan earphone dan mikrofon yang baik
  5. Kalau boleh, dengar lagu yang nak dinyanyikan berulang kali bagi korang masuk timing dengan betul. Walaupun ada lirik tapi tetap salah timing juga.
  6. Cari tempat yang sunyi macam kereta, bilik atau bilik air untuk dapatkan kualiti suara yang baik.
  7. Elakkan menyanyi depan kipas, sebab akan dapat backup suara yang tidak dikehendaki. hahaha
  8. Jika rasa suara masih tidak sedap, terimalah hakikat yang suara korang sebenarnya men"yumbang"kan turunnya hujan. Best juga sebab hujan sudi turun.. Hahaha
Bagi cik en, Smule ini bukanlah nak pamerkan kehebatan siapa suara paling sedap atau best, Tapi lebih kepada hiburan semata mata. Biarlah tak sedap mana pun, asal bila melalak hati kita gumbira. 

P/s: Ada yang create acc Smule hanya untuk dengar kawan kawan menyanyi je.. 
7

Cara Mudah Simpan Mesej Penting Dalam Group WhatsApp


Cara Mudah Simpan Mesej Penting Dalam Group WhatsApp | Setiap orang akan mempunyai lebih daripada 10 Group WhatsApp. Ada yang sampai hang . Kebanyakkan group adalah penting seperti group tempat kerja, keluarga , keluarga sebelah ayah, keluarga sebelah ibu, keluarga sebelah suami, rakan sekolah rendah, rakan sekolah menengah, univerisiti, BFF dan lain lain lagi. Untuk mengelakkan hang , kita akan clear all setelah baca. Tapi ada dalam perbualan dalam group penting dan akan delete juga apabila clear all. Kat sini cik en nak kongsi cara cik en simpan perbualan yang penting dalam Group WhatsApp. 

Ikuti langkah di bawah ini 

  • Klik lama perbualan / conservation sehingga menjadi biru. 


  • Nampak tak tanda bintang di atas. Itu adalah starred messages. Itulah fungsi untuk kita mark dan simpan serta tidak akan terdelete apabila clear all kecuali kita delete group


Jadi tidaklah perlu scroll panjang panjang untuk cari perbualan penting. Hanya cari di starred messages dan kita akan tengok balik mana perbualan penting yang ditandakan tadi.


Diharap ianya dapat membantu memudahkan pengguna WhatsApp tanpa perlu left daripada group. Clear All kan apabila sudah baca dan starred perbualan yang penting. Selamat Berjaya
6

Cara Install Whatsupp Version Baru Bagi Android


Cara Install Version Baru Untuk Whatsupp Bagi Android | Ramai yang sudah menetahui update terbaru dari whatsupp mengenai version terbaru yang membolehkan pengguna membuat Bold, Italic, strikethrough di chat. Dan dikatakan hanya Iphone sahaja yang telah menerima update terbaru.  Tapi ada geng Iphone yang sahaja memanaskan keadaan di group whatsupp kan? hahaha.. Jadi kalau sesiapa terbakar bolehlah gunakan step di bawah untuk seiring dengan geng Iphone tersebut. Jika sesiapa yang tidak kisah boleh menunggu sehingga pihak whatsupp beri official update


Hanya installed Update for Whastapp diatas di Google Play. Setelah install update dan pastikan off dulu segala security yang ada, Selepas itu ikut step yang diarahkan. Setelah selesai boleh test la ye.. 
update : dan juga segala function seperti archived dan kamera dan beberapa fungsi akan berubah juga mengikut version terbaru.. lagi coooolll
kredit to zumal
8