Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Tips PC

Showing posts with label Tips PC. Show all posts
Showing posts with label Tips PC. Show all posts

Harga Mousepad Besar Punya !

Harga Mousepad Besar Punya ! | Sebagai seorang blogger ini, walaupun tak mahir dalam repair komputer tapi memiliki barangan yang berkaitan satu terapi mendapatkan mood berblogging. Macam cik en la, tau dah lepas raya confirm mood blogging di bawa oleh lemak lemak ketupat, rendang dan lemang. Jadi cik en siap siap beli secara online mousepad besar untuk naikkan mood berblogging selepas raya. Mousepad Besar ini sangat selesa dan murah kalau beli secara online


Harga Mousepad Besar Punya !

Mousepad Besar ini selalunya digunakan oleh kaki game online. Sebabkan ruang yang luas tak la menggangu mereka nak bermain. 

Dulu zaman cik en main game red alert dan command conquer, cik en selalu pakai mouse atau tetikus sampai luar kawasan mousepad. Hahahha. Time kena serang la..

Kalau korang nak tahu, cik en beli Mousepad Besar online di Shoppe dengan harga dalam RM 14 dan postage dari oversea RM 5.00. Jadi total RM 19. Kalau beli Mousepad Besar di kedai komputer dalam RM 45 tau. Semenjak nak menambah harta benda ini, cik en cuba cari yang jimat cuma kenalah tunggu lama. Sebab penghantaran hampir 2 minggu. Berbaloi la kan?



1

Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word

Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word | Menjadi seorang blogger, cik en akan selalu draftkan artikel atau entri cik en di dalam word kalau ada masalah talian internet. Dan cik en akan masukkan sekali gambar yang bersesuaian untuk elakkan gambar tak jumpa nanti. Dan menjadi satu masalah untuk cik en nak keluarkan sebanya bila cik en copy paste, hanya tulisan saja yang keluar manakala part gambar tak dicopy sekali. Mesti ada yang suruh cik en right klik tapi masih takde save as yang keluarkan. Ada juga yang suruh screenshoot tapi cik en takkan dapat kualiti gambar yang original. Dalam cik en research, cik en dapat satu Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word. Hope dapat bantu korang


Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word

Caranya sangat mudah sangat. Korang ikut step dibawah ini
  1. Buka word yang ada artikel bergambar yang korang nak keluarkan.
  2. Korang klik Save As
  3. Klik Word Document
  4. Pilih Save as Type "Web Page, Filtered"
  5. Nanti akan de keluarkan box dan korang tekan yes je.
  6. Nanti korang akan nampak di kawasan korang save word akan wujud 1 folder. 
  7. Dalam folder itu ada kesemua gambar dalam word tadi. 

Mudah je kan? Cara Mudah Save Gambar Di Dalam Word ini akan keluarkan semua gambar yang ada di dalam word tak sampai 5 saat pun kan? Ok la, sebelum itu, mesti korang nak baca artikel 5 Idea Ubah Suai Rumah Untuk Pencinta Kucing
4

Tips Pc : Defragement PC




Salam satu Blogger semua!
kali ini cik en nak share satu tutorial untuk pc korang...
mungkin ada yang dah tahu...dan ada yang tak tahu...so kali ini cik en share perihal pc ini...
pasa sesape yang mempunyai masalah pc yang slow...nak klik apa-apa folder pun slow jer...korang boleh cuba tips ini dulu...


start - All Program - accesories - system tool - disk defragmenter


1