Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Skin Care

Showing posts with label Skin Care. Show all posts
Showing posts with label Skin Care. Show all posts

Seimbang Semula Kulit Wajah Dengan Perfect Balanced Cosmoderm

Seimbang Semula Kulit Wajah Dengan Perfect Balanced Cosmoderm | Faktor cuaca, makanan dan tekanan persekitaran banyak memberi kesan pada kulit terutama sekali kulit muka. Ada juga disebabkan kesan penggunaan skincare timbang kilo yang menjanjikan cerah dan cantik dalam masa singkat. Senang cerita dipanggil breakout. Jadi ada yang menanggung kegatalan, kemerahan, keradangan dan ada kulit menjadi sangat oily. So, Cosmordem mengeluarkan skincare terbaru mereka dengan formula sesuai untuk masalah ini. Dengan menggunakan 2 elemen iaitu Prebiotic dan Calamine dalam Set Perfect Balanced mereka dapat membantu banyak masalah ini. 


9

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi | Mungkin ramai yang tahu cik en adalah peminat produk Safi dan jika yang mengikuti perkembangan cik en dari dulu, cik en pengguna tegar Safi Balqis OxyWhite dan pernah di jemput oleh pihak Safi di satu wawancara khas di Alor Setar tahun lepas. Eh? korang tak tau yang cik en pernah talk pasal Safi? Korang boleh baca di Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah . So kali ini cik en mencuba lagi satu lagi produk Safi yang terbaru iaitu Beautea by Safi. | Beautea by Safi Produk Terbaru Safi 

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi
Beautea by Safi Produk Terbaru Safi 

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi 


Beautea by Safi ini ada 4 jenis iaitu 
  1. White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser
  2. Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser
  3. Apricot Tea Revitalising Face Scrub
  4. Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser
Cik en baru mencuba 1 dari 4 jenis ini iaitu Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser . Tapi sebelum nak kongsi review penggunaan ini, cik en nak story juga la, apa kelebihan produk safi kali ini berbanding yang sebelum ini. Beautea by Safi ini adalah dari ekstrak teh premium yang terpilih dan menyegarkan serta gabungan bahan semulajadi untuk nyagkan kesan negatif pada muka kerana pencemaran, tekanan dan produk kosmetik yang mampu breakdown kulit wajah korang. Dalam Beuatea ini juga ada anti PM 2.5. 

Apa Itu PM 2.5? 


Pencemaran adalah salah satu punca utama kerosakan pada kulit. asap, kotoran dan debu di udara boleh menyumbat liang roma, menyebabkan jerawat dan mengakibatkan kusam pada wajah. Pencemaran udara biasa dipanggil Particulate Matter, atau PM 2.5. Ia adalah istilah bagi zarah yang terdapat di udara, termasuk habuk, kotoran, asap, dan titisan cecair. Anyway, sekarang ramai yang memilih termasuk cik en untuk mengelak daripada kena dengan sinar matahari dan pakai sunblock atau sunscreen untuk melindungi muka direct kena pada matahari. Tetapi duduk dibandar yang korang tahu penuh pencemaran, even dah pakai semua itu still tak boleh dielakkan daripada masalah ini. Masa ini sunscreen dan sunblock sahaja tidak cukup. Sebab itu ramai yang ada masalah ketidakseimbangan PH dan boleh mengakibatkan garis halus dan kulit kering

Pendedahan jangka panjang kepada pencemaran boleh menyebabkan kerosakan yang tidak dapat dipulihkan termasuk keupayaan kulit untuk melindungi dan menyahtoksik sendiri yang membawa kepada keadaan kulit yang serius. 80% penduduk dunia terdedah kepada pencemaran udara yang berbahaya. Terdapat sedikit yang boleh kita lakukan untuk menghadkan pendedahan kepada pencemaran udara, terutamanya di kawasan bandar. 

Disebab itulah Safi mengeluarkan Beautea by Safi ini untuk membantu mengurangkan masalah masalah cik en terangkan tadi. Beautea by Safi mempunyai Dermatologically tested yang mana ianya

  • Alcohol Free
  • Paraben Free
  • SLS/SLES Free
  • Silicone Free

Review Beautea by Safi  Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser


Beautea by Safi Produk Terbaru Safi

Masa cik en menaip entri ini, cik en dah start pakai 3 hari lepas. Anyway untuk Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser baunya biasa je, tak la wangi (bagi cik en la). Selepas cik en pakai, kulit muka rasa bersih dan tidak terlalu kering. Kulit rasa fresh tapi tak terlalu ketara mungkin baru lagi. Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser ini ada asid amino untuk membersihkan dan menghapuskan kekotoran pada kulit wajah. Campuran teh Hitam & Black Orchid membantu menghasilkan kulit baru, sambil mengekalkan kulit sentiasa sihat dan dilindungi daripada penuaan. 

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi

So far cik en pun ada stok Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser tapi belum digunakan sebab cik en akan pakai masa tumbuh jerawat nanti. Insyallah yang itu cik en akan review lain okey? Korang boleh beli Beautea By Safi ini di Watsons atau secara online di Beautea By Safi 
0

Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka

Cara Berkesan Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka | Kalau dulu, penggunaan serum pada muka sangat kurang digunakan oleh wanita apatah lagi lelaki. Tapi sekarang serum adalah perkara wajib yang perlu diambil dalam penjagaan kulit seharian. Seperti korang tau, muka sunburn cik en masih belum hilang sepenuhnya. Anyway cik en kena lebih berusaha dalam menghilangkan sunburn muka sebab cik en perlu mengahdiri event penghujung bulan ini. Mungkin agak mustahil untuk cik en capai kulit sihat dalam masa 1 bulan ini. Tapi dengan bantuan salah satunya Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle ianya mampu mempercepatkan misi cik en untuk kelihatan berseri semasa event itu nanti. Tapi cik en kena guna Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka untuk mendapatkan hasil maksima 

Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle
Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle

Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka


Penggunaan serum yang salah akan buat kulit muka tidak boleh menyerap kebaikan serum sepenuhnya. So rugi sebenarnya korang spend duit yang banyak beli serum tapi ianya tak beri kesan yang maksima. Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka ini cik en nak share pada korang yang mana ianya amalan cik en setiap malam. Ianya bersangkut rapat dengan amalam mencuci muka sebelum tidur. 


Cara Yang Betul Menggunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle Pada Kulit Muka dan Membersih Muka 



  1. Bersihkan solekan dengan make up remover. Walaupun hanya pakai sedikit foundation atau base make up ianya tetap dikategorikan solekan. Jadi make sure gunakan make up remover yang ada pelembab dan tidak mengeringkan muka 
  2. Ambil pemcuci muka dan bersihkan lagi untuk double kesan
  3. Jangan lupa gunakan scrub muka. Scrub muka baik untuk buang kotoran yang mendalam
  4. Step ini jangan skip, gunakan penyegar atau toner untuk membantu serapan terbaik serum selepas itu
  5. Terakhir gunakan Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle ini. Pastikan ianya di apply keseluruhan wajah dan leher. Yang best, Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle boleh korang guna pada body wash. Ambil body wash dan letak atas span dan letakkan sedikit Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle diatasnya dan boleh apply pada badan. 



Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle ini 
  • No sulphate 
  • No paraben
  • No animal derivatives
  • No mineral Oil
  • No alcohol
  • No harsh Detergant
  • No Artificial Colours
  • No EDTA
  • No Propylene Glycol
  • No Synthetic Frangrance

Yang itu buat cik en yakin dengan serum ini. Selain itu kaya dengan 
  • Vitamin E
  • Vitamin B5
  • Vitamin B3
  • Calendula 
  • Olive Oil. 
Kebaikan kebaikan  Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle  adalah 
  • Lighten Pigmentation 
  • Reduce Acne & Post Acne Mark
  • Reduce Scar 
  • For Dehydrated Skin 
  • Reduce Sunburn Effect 
  • Stretch Mark 


Selain dijual di Malaysia, Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle yang hadir dalam isipadu 10ml dan 30ml ini, ianya menjadi pilihan di China, Thailand dan Singapore. Dengan menggunakan formula cooling dan non oily buatkan ianya menjadi serum pilihan orang ramai. 

Harga Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen Lifestyle mampu milik. 30ml pun masih dibawah RM100. Boleh beli secara online di Sannyjoleen.com atau boleh cari di farmasi terpilih di setiap negeri. 

PROMO CODE: EINTAN
CUSTOMER GET DISCOUNT: 15% storewide
VALID TILL 20 MAY 2019
WEBSITE: www.sannyjoleen.com

EXAMPLE HOW TO ADD IN: This Antioxidant Serum by @sannyjoleen is now 15% when purchase on www.sannyjoleen.com. Save additional 15% storewide with code EINTAN. Free shipping in Malaysia, code valid till 20 May 2019
0

Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C Review Jujur Dari Cik En

Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C Review Jujur Dari Cik EnSerum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C ini lah serum yang selalu out of stock di Aeon Seri Manjung. Masa cik en beli pertengahan tahun lepas. Mulanya harga bawah RM 20 kalau tak silap. Cik en grab masa itu sebab kawan cik en ada kata produk Wardah ini memang best dan kosmetik dia sangat top di kalangan MUA tapi ianya susah nak dapat di Malaysia sebab tak banyak di pasaran di Malaysia. One day cik en berjalan ke Watsons dan jumpa koleksi Wardah, Bukan barangan solekan tapi skincare dia masa mulanya. So sebab nak tahu hebat sangat ke produk Wardah yang diperkatakan cik en cuma skincare mereka iaitu Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C ini. 

Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C
Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C

Serum Wardah Dengan Vitamin C Review Jujur Dari Cik En


Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C inilah yang buat cik en rasa perubahan yang ketara pada kulit muka cik en. Disebabkan sifat ingin mencuba cik en mula nya tak la nak promote sangat sampai lah cik en akan apply Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C  ini sebelum make up. Hasil dia itu memang kulit sentiasa lembab dan ada MUA yang memuji kulit cik en sebab nampak lembab dan bila blend dengan foundation jadi nampak gojes sangat.


Semenjak dari itu cik en memang akan pakai Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C setiap pagi dan petang sebelum make up. Sampailah dah habis stok dan cik en mencari dekat 1 bulan lebih asyik out of stock saja. Sebab stok serum dah habis dalam simpanan, cik en terus order melalu Watsons Apps dan tak sampai 2 hari Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C dah sampai bersama barangan yang lain.


Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C ini isipadu 17ml. Walaupun kecil tapi ianya kaya dengan antioksida Hi-Grade Vitamin C yang mampu meresap jauh kedalam kulit. Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C ini boleh menjaga kulit nampak muda dan cerah, antioksida, anti radangan yang menjadi faktor pigmentasi, menganjalkan kulit muka dan mampu meresap jauh kedalam kulit untuk kesan yang efektif. Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C mengandungi Peolonged Hydration Biosaccharide untuk jaga kelembapan dan kehalusan wajah. Hasilnya mampu memberi kulit lebih lembab, halus dan sihat macam kulit cik en ini. hihihih


Tekstur Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C tidak terlalu likat dan cair tapi mudah meresap. Bau dia wangi dan cukup pakai sikit.


Harga Serum Wardah C-Defense Dengan Vitamin C di Watsons RM 29.80 dan ianya berbaloi sebab satu botol (ada separuh tumpah) tapi kesan pada kulit wajah cik en sangat ketara. Mungkin ramai yang akan tanya, wajib ke pakai serum? Kalau korang dah umur 25 tahun ke atas, berjinak la kenal serum dan apply. Bagus untuk kulit dan mampu merawat breakout muka korang. Korang boleh baca entri Rawatan Muka Mengikut Umur
6

Muka Breakout? Boleh Cuba Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum Skincare dari NSA Beau

Muka Breakout? Boleh Cuba Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum Skincare dari NSA Beau | Disebabkan ada masalah muka yang berjerawat, beminyak, berparut, berpigmentasi dan masalah lain, ramai akan cuba mencari produk yang mampu menyelesaikan masalah muka. Disebabkan terpegaruh dengan lambakan produk di pasaran, ada yang tersalah pilih produk sehingga muka breakout teruk. So kali ini cik en nak kongsi dengan korang set skincare yang boleh memperbaiki muka breakout iaitu Ainaa Skincare dari NSA Beau. NSA Beau diasaskan oleh Hafiz Mahamad dan Syafiqah Aina. Ainaa Skincare terdiri dari 2 item iaitu cleanser muka yang bagus Ainaa Cleanser dan serum muka Ainaa Serum yang mana kedua dua ini adalah penjagaan asas untuk muka yang sihat dan bersih. 

Muka Breakout? Boleh Cuba Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum 


Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum merupakan produk yang mendapat kelulusan dari Kementerian Kedihatan Malaysia (KKM)  dengan nombor NOT180202252K dan NOT180406150K . Kedua dua produk ini mempunyai kelebihan masing masing yang mana mampu memberi rawatan kepada muka bermasalah. 

Ainaa Cleanser



Ainaa Cleanser bertindak sebagai pembersih muka dan juga mampu membersihkan solekan, Dilengkapi dengan dengan dwi fungsi yang mampu membersihkan wajah secara mendalam dan menanggalkan solekan. Kandungan Poloxamer 184 bertindak sebagai agen untuk menanggalkan solekan, minyak berlebihan dan kotoran di dalam liang roma. Ainaa Cleanser diformulasikan dengan pH yang seimbang dan bebas bahan kimia merbahaya. Kulit akan terasa lembut, segar dan halus. 100% tanpa paraben, tanpa sulfat dan tanpa minyak mineral. 

Kelebihan Ainaa Cleanser ialah anti jerawat, menanggalkan solekan, membersihkan liang roma dan menyegarkan kulit serta lebihan minyak dan kotoran. Bahan yang digunakan adalah Castor Oil, Coconut, lecithin dan Avena Seed Extract.

Ainaa Serum



Ainaa Serum merupakan serumbebas minyak yang dirumus khas untuk memperbaharui sel kulit bagi menyerlahkan kulit yang lebih segar dan sihat. Diformulasikan dengan penghidratan sesuai untuk membantu merawat serta menghapuskan jerawat tanpa menyebabkan kekeringan dan kerengsaan. Ia berupaya untuk meremajakan sel kulit agar kelihatan lebih licin, lemut dan halus. Tona kulit akan kelihatan lebih sekata serta dapat menghilangkan bintik bintik hitam dan juga pigmentasi. Wajah akan tampil cerah, berseri dan lembut.

Kelebihan Ainaa Serum ini menjadikan kulit lebih muda, cerah, meremajakan dan memperbaharui kuli. Mengurangkan pigmentasi dan memudarkan parut, meningkatkan pembaharuan sel kulit dan juga mengecilkan liang pori. Bahan yang digunakan adalah Aloe Vera, Timun, soapwort, lavender dan asparagopsis Armata.

Saranan penggunaan adalah untuk lelaki dan perempuan berumur 13 tahun keatas dan kesannya boleh dilihat selepas penggunaan selama 14 hari berturut turut. Kandungan berasaskanbahan semulajadi selamat digunakan untuk smeua jenis kulit

Cara penggunaanya (boleh rujuk video tutorial di Cara Penggunaan Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum
  1. Bersihkan muka dengan air suam
  2. Letakkan sedikit Ainaa Cleanser di tapak tangan dan urutkan secara membulat.
  3. Bilas dengan air
  4. Letakkan Ainaa Serum di muka dan leher kemudian dap dap sahaja 
  5. Siap
Untuk pembelian dan maklumat lanjut boleh ke 

NSA Beau

7-53-3, Jln Medan Pusat Bandar 8A, Bangi Sentral, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan
+60 12-246 6900
2

Apa itu AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi

Apa itu AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi  | Panjangnya nama produk yang cik en review kali ini kan?AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi tapi apa itu AHA BHA dan PHA yang ada dalam produk keluaran Korea ini? Dan apa kebaikannya pada kulit muka kita? Cik en bukanlah ahli kimia untuk tahu lebih mengenai ketiga tiga ini tapi cik en cuba mencari adakah ini trend bahan skincare tahun 2018 ini? Hasil dari carian cik en, nampaknya toner dari brand ini menjadi pilihan ramai orang. Jom kita tengok apa kelebihan AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi dari produk yang lain. 


Apa itu AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi 

Nampak tak A di penghujung AHA BHA dan PHA? A membawa maksud asid. Sebut pasal asid mesti korang akan rasa eeuuuwww. asid kan mencacatkan muka? Tapi dengan AHA BHA dan PHA akan buat kulit muka bersih tanpa kecacatan. Ha... berkerut kerut ke dahi korang baca statment cik en ini? 

AHA (alpha hydroxy acids) 
Asid yang berasal dari buah, kacang, susu atau gula. Mereka adalah hidrofilik (tertarik kepada air) dan memecahkan ikatan antara sel (desmosomes) untuk membolehkan pengelupasan lebih mudah. AHA yang paling biasa digunakan ialah:

  • Asid glikolik (berasal dari gula) adalah degreasing dan berkesan untuk mengawal pengeluaran sebum.
  • Asid malik (berasal dari epal) menghidrat, menenangkan dan meningkatkan pernafasan tisu.
  • Asid tartarik (berasal daripada anggur) adalah antioksidan.
  • Asid mandelik (berasal dari badam pahit) membantu mengawal pigmen.
  • Asid sitrik (diperolehi dari buah sitrus dan jagung) adalah anti-penuaan, mencerahkan dan meningkatkan ketebalan epidermal.
  • Asid laktik (berasal daripada susu dan gula) adalah antimikrobial, menghidrat, menghalang pigmen dan menyesuaikan pH.
AHA biasanya digunakan dalam penjagaan kulit untuk mencerahkan kulit dengan meningkatkan pengelupasan. 

BHA (beta hydroxy acids)
Asid salisilik , berasal dari kulit pokok willow, minyak musim sejuk atau birch manis. Kerana asid salisilik adalah lipophilic (tertarik dengan minyak) dan keratolitik, ia mampu menembusi minyak di dalam kulit dan membersihkan folikel yang lebih banyak serpihan dan sel-sel kulit, menjadikannya sangat berkesan dalam merawat keadaan kulit jerawat.

PHA (asid poli hidroksi) 
PHA pula berfungsi sama dengan AHA, tetapi menyebabkan kurang kerengsaan kerana saiz molekulnya yang lebih besar. Mereka amat bermanfaat dalam merawat jenis kulit sensitif yang mungkin tidak dapat bertolak ansur dengan AHA. Mereka menyediakan faedah anti-radang dan antioksidan serta membantu pengiluan. Beberapa PHA biasa adalah:

  • Asid laktobionik (berasal dari laktosa yang terdapat dalam susu lembu) adalah humektan, antioksidan dan menenangkan.
  • Galaktosa adalah gula yang digunakan dalam sintesis glikosaminoglycan dan kolagen, dan migrasi sel, yang boleh meningkatkan penyembuhan luka.
  • Asid gluconik (bahan yang semulajadi dalam sel), juga dikenali sebagai gluconolactone dalam produk penjagaan kulit, adalah antioksidan dan anti-radang, sambil memiliki sifat AHA
Kesimpulannya 

AHA: Mengeluarkan kekotoran dan kepingan kering dari permukaan kulit.
BHA: Menggilitkan liang-liang, mengeluarkan kekotoran tersumbat dan sebum.
PHA: Menghentikan kehilangan kelembapan dari kulit, membubarkan sel kulit mati.

AHA-BHA-PHA ini selalunya di gunakan dalam rawatan muka profesional dan merupakan trend 2018 dalam menghasilkan produk skincare. Kulit yang ada ekzema, kering dan gatal boleh digunakan dan ianya hasil ujian klinikal. Cuma penggunaan produk jenis sebegini perlu sekali dengan sunblock atau SPF kerana bila gunakan AHA BHA dan PHA kulit akan jadi sentitif dengan UVA.

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi didatangkan dengan 4 produk iaitu Miracle Cleasing Bar, Miracle Toner, Miracle Serum dan Miracle Cream.

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cleansing Bar



Bekerja sebagai pengelupasan untuk meninggalkan kulit lebih bersih dan lebih berseri daripada sebelumnya! Mengandungi Teh Pokok 10,000ppm, AHA / BHA / PHA / Niacinamide 2%, 20 jenis ekstrak tumbuhan alam. Penjagaan kulit, mencerahkan, melembapkan! 

Cadangan penggunaan 

1. Gulungkan pipi korang
2. Urut hidung korang ke atas dan ke bawah. 
3. Gulung pijat dahi korang di bawah garis rambut. 
4. Urut dengan teliti di dekat mata dan mulut korang.

Harga : RM 110.00 ( Promo RM 55.00)


AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner



  1. Bekerja sebagai exfoliator yang berkesan untuk meninggalkan kulit lebih bersih dan lebih berseri daripada sebelumnya!
  2. Dapatkan kulit lembut bayi dalam masa 30 hari sahaja.
  3. Toner mukjizat terbaik anda mesti cuba hidup!
  4. Pelepasan kulit anda.
  5. Toner penafsir sempurna untuk digunakan setiap hari!
  6. Low Ph Toner - Sesuai untuk kulit sensitif, kulit kering dan kulit berminyak.

Cadangan penggunaan

Selepas pembersihan pada waktu pagi dan petang, ambil jumlah yang sesuai pada sapukan pada kulit muka

Harga : 130.00  ( Promo RM 60.00)

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum



Adalah berkesan untuk menenangkan kulit Centella Asiatica Extract sebanyak 14.5% dan Melaleuca Alternifolia (Teh Pokok) Air Lead 10,000ppm dimasukkan dan turnovers kulit dengan tekstur kulit licin adalah mungkin sebagai AHA, BHA, PHA Compenents yang menghilangkan sel mati.

Cadangan penggunaan

Sapukan rutin serum atau intipati, ambil 3-4 titis dan urut perlahan untuk menyebarkan muka.

Harga : RM 150.00 ( Promo RM 80.00)

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream



AHA.BHA.PHA 30 Hari MIRACLE Krim Pemutihan & Kedutan 2 Kosmetik Fungsian Teh Pokok Leaf Ekstrak 10,000ppm, Diperbuat dengan ekstrak Centella asiatica dan Madecasoide, Menyediakan berkesan untuk menenangkan kulit dan melembapkan kulit dengan banyak ekstrak semula jadi Bahan sub-Saharan adalah perlahan-lahan dikeluarkan dari kulit kering, dan akan menjadikan tekstur kulit anda. Krim keajaiban ini mengandungi ekstrak pokok Teh 10,000 ppm dan ekstrak daun 70% centella untuk bahan utama.

Harga : RM 118.00 ( Promo RM80.00)

Untuk maklumat lanjut yang lain korang boleh baca detail di bawah ini

1

Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri

Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri  | Seperti dijanjikan pada entri yang lepas, cik en nak share dengan korang mengenai Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri. Walaupun Safi Balqis OxyWhite ini disarankan kepada pengguna beumur 18 tahun hingga 30 tahun tapi ianya tak salah nak digunakan oleh peringkat umur yang lain. Cuma selalunya dah capai umur 30 tahun keatas, ramai yang memilih penjagaan muka untuk elak kedutan. Yang nak putih ini selalunya yang masih bujang macam cik en. Ha.. sebab itu cik en masih gunakan Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri walaupun dah berumur 31 tahun. Hahahha

Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri 



Safi memperkenalkan Safi Balqis OxyWhite 3 Steps ini adalah step permulaan atau basic yang diperlukan oleh semua wanita untuk penjagaan muka. 3 Steps ini perkara asas yang perlu korang tahu untuk mendapatkan kulit muka yang bersih, sihat, cerah dan berseri seri. 3 steps tersebut adalah

Step 1 : Mencuci dengan Safi Balqis OxyWhite Pembersih Muka


Korang kalau nak dapatkan kulit bersih janganlah skip step 1 ini. Even kerja di pejabat pun, korang tak terlepas terkena kotoran dan habuk. Bila kulit muka kotor, kulit akan jadi kusam dan tak bermaya. So apa kata gunakan Safi Balqis OxyWhite Pembersih Muka dengan teknologi buih mikro  membersihkan pori kulit sehingga mendalam, menghapuskan kotoran lebihan dan menanggalkan makeup  serta mengekalkan kelembapan kulit. Safi Balqis OxyWhite Pembersih Muka sesuai untuk semua jenis kulit

Step 2 : Segarkan Muka dengan Safi Balqis OxyWhite Penyegar


Selesai mencuci, secara asasnya, pori kulit akan terbuka disebabkan proses membersihkan dan mengeluarkan kotoran. Masa ini, korang cepat cepat apply Safi Balqis OxyWhite Penyegar untuk  menegangkan pori kulit dengan Ekstrak Cendawan supaya kulit kekal bersih, menyediakan kulit untuk menerima penggunaan produk dengan lebih berkesan dan menyegarkan kulit tanpa menyebabkan rasa melekit tanpa formulasi alkohol.

Step 3 : Sapukan Pelembab dengan Safi Balqis OxyWhite Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR



Ini step terakhir Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri. Selesai mencuci, dan menyegar, masa untuk melembabkan kulit dengan Safi Balqis OxyWhite Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR. Pelembab dari Safi Balqis OxyWhite ini akan menjadikan kulit menjadi 2 kali cerah sempurna melindungi kulit dari sinar UVA dan UVB dengan SPF20PA++, memudarkan pigmentasi dari radiasi inframerah (IR) dengan IR perisai, melindungi kulit 100% dari radikal bebas, mencerahkan kulit lebih cepat dan intensif, menghaluskan kulit dan yang penting menyamaratakan tona kulit.

Selesai 3 Step ini, korang boleh start dengan foundation dan solekan gojes korang itu. Kalau korang amalkan 3 steps ini, Insyallah, kulit korang akan kekal cerah berseri walaupun muka tanpa secalit solekan.

Apa yang cik en nak kongsi dengan korang. Safi Balqis OxyWhite ini berbeza dengan skincare memutihkan kulit yang lain. OxyWhite ini ada 2 gabungan iaitu Nano Oksigen dan Nano White yang mana korang bukan saja nampak cerah tapi berseri. Ala ala pakai aura gitewwww.. Kalau nak diumpamakan macam lagu Sicomel Pipi Merah nyanyian Siti Nurhaliza. Putih dan berseri. 

Untuk tutorial Safi Balqis OxyWhite 3 Steps boleh tonton di chanel youtube cik en di Safi Balqis OxyWhite 3 Steps . Untuk info lanjut mengenai Safi Balqis Oxywhite ini boleh baca di entri Berikan Nafas Baharu Pada Kulit Wajah Dengan SAFI BALQIS OxyWhite
8

Psst.. Nak Dengar Gosip Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea Tak?

Psst.. Nak Dengar Gosip Althea Bare Essentials dari Althea Korea Tak? | Kalau kulit dah cantik, pakai make-up nipis nipis pun tetap akan cantik. Tapi kalau kulit tak berapa ok, tampal make-up tebal pun still nampak so-so je. So penting la bagi korang pilih skincare yang sesuai dengan kulit korang. Macam cik en lani, cik en sangat tengah stay dengan Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea. Dok dengar sana sini gosip Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini. Ok ke Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea dengan kulit cik en lepas apply beberapa minggu ini? Kalau nak tau, kena la baca habis entri Psst.. Nak Dengar Gosip Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea Tak? ini sampai habis. 

Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea


Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini ada 3 adik beradik. Ketiga-tiga adik beradik ini tengah jadi gosip kat luar sana. Macam macam feedback yang dapat. Dengar dengar gak tapi kan lagi bagus kalau cik en apply sendiri dan nilai sendiri gosip gosip itu. Mesti korang nak dengar gosip atau feedback ataupun review Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea dari cik en kan? Sebelum itu nak story sikit siapa 3 beradik ini.

Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea



Ini yang sulung Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea. Tekstur Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini semacam ada biji biji halus. Ianya dipanggil Micro Bubbleshots. Fungsinya untuk exfoliate dan remove kekotaran secara lembut daripada kulit muka. Selain itu ianya detox kulit muka dan kalau stay menggunakan Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini korang boleh dapat slim face shape. Bila apply Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini, cik en rasa kulit cik en macam guna scrub halus. Minyak dan kekotaran kat muka macam kena sental tapi lembut je. Bau lemon dia tu sebenarnya dari Lemon Verbena Leaf yang mana banyak kebaikkan untuk kulit jika diamalkan. Seperti bagus untuk kulit jerawat, enzema dan yang penting jadikan kulit lebih sihat dan cantik. Selain itu ada campuran Ice Plant dalam Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini juga. Ice Plant ini pun bagus untuk kulit seperti UV Ray Protection, perbaiki masalah kulit (minor) dan redakan radangan kulit. 1st step skincare ini dah settle dengan mencuci muka menggunakan Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini. Jom kita tengok step kedua skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini.

Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea



Lap lap muka sampai kering dan next kita pakai Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea. Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini 2 in 1 iaitu toner dan primer. Menggunakan Patented Dewdrop Technology. tekstur Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini lembut dan mudah meresap untuk membantu penyerapan untuk next step. Dalam Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini ada juga Snow Lotus yang mana ianya bagus untuk masalah penuaan. Cuci muka settle, Toner settle so time untuk apply Fixer Cream pula!

Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea



Yeah! Step terakhir untuk skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini sebelum apply make-up iaitu Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea. Ianya mampu bagi kelembahan pada kulit sehingga 24 jam. Dah tak perlu pakai pelembab yang lain dah. Bial kulit lembab senang apply foundation dan make-up tu akan nampak lebih smooth dan cantik. Nak apply Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea tak payah calit banyak banyak, sikit je pun dah cukup. Calit dal 2 3 calit dah boleh cover untuk satu muka. Kulit cik en rasa fresh sepanjang hari walaupun duduk dalam bilik penghawa dingin. Menggunakan Trehalose untuk anti penuaan, Green Tea ( anti penuaan,  masalah kulit berminyak dan sun protection) dan Baobab Tree (Vitamin C) dalam Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea buat ianya skincare yang lengkap dan sempurna untuk kulit muka.

Simple Make-up Menggunakan Althea Bare Essentials dari Althea Korea by Eintan Nurfuzie

Selesai menggunakan skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea, cik en terus apply simple make-up untuk pergi kerja. Apa yang boleh nak puji la dengan Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini, bila nak make-up cik en rasa fresh, mudah apply foundation dan warna pemerah pipi itu lebih blend walaupun tak pakai blush berjenama mahal. Nak tengok tak? Tara...


Simple Make-up Menggunakan Althea Bare Essentials dari Althea Korea by Eintan Nurfuzie yang tak berapa nak pandai ini. Kalau korang nak tengok tutorialnya pula korang boleh ke youtube cik en di Simple Make-up Menggunakan Althea Bare Essentials dari Althea Korea by Eintan Nurfuzie

Kalau korang nak tahu, selain dari mudah nak make-up, cik en suka Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini sebab menjadikan kulit muka cik en natural beauty. Kulit muka nampak lebih sihat dah glowing. Apa orang kata, pawless gitew. 2nd cik en suka sebab micro particles yang mana ianya mencepatkan absorb pada kulit muka dan yang last sebab harga dia jenis mampu milik. Korang boleh memilikinya walaupun berasal nun jauh dari Korea. 


Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea : RM 23.00
Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea : RM43.00
Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea : RM50.00  

Kalau korang berminat atau nak tahu maklumat lanjut yang lain korang boleh terjah web, facebook dan instagram Althea Korea di 


Sumber
https://healthyfocus.org/12-benefits-of-lemon-verbena-essential-oil/
http://www.healthybuilderz.com/medicinal-uses-ice-plant/
4

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka | Walaupun memiliki kulit yang tak banyak masalah, tak semestinya cik en tak ada masalah jerawat di muka ni. Biasalah bila datang bulan, stress dan moody, jerawat di muka ni tumbuh macam ladang gandum tu. Kawasan yang selalu jerawat di muka ini tumbuh di dahi dan dagu. Kebetulan pula cik en diberi peluang oleh Eucerin untuk mencuba ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment selama 14 hari. Mesti korang nak tengok berjaya ke ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini membasmi jerawat di muka cik en kan?

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka 


Jerawat di Muka 

Adalah kawan di facebook cik en komen, "Cik en, muka ko tu dah licin kot, ada ke jerawat di muka tu? " . Kalau korang sendiri memiliki kulit yang tak banyak masalah jerawat, mesti sesekali akan merasa juga masalah jerawat di muka kan? Jerawat di muka yang dimaksudkan berbentuk bintik hitam, bintik putih atau bintik kecil (papul) yang tumbuh di dahi dan dagu. Kulit berjerawat dipengaruhi oleh gaya hidup, faktor hormon dan keturunan, sebab itu ada yang mempunyai masalah jerawat di muka teruk dan ada yang jarang tumbuh. Korang boleh baca Punca Jerawat. Tapi mustahil la kalau nak diberitahu dalam sepanjang hidup seseorang itu memang tak pernah tumbuh jerawat lagi lagi jerawat di muka kan?

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka 

Sepanjang 14 hari cik en menggunakan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment untuk mengecutkan dan menghilangkan parut jerawat. Dan tak sampai 14 hari pun cik en dah berjaya! Ini perbezaannya


Nampakkan cik en berjaya untuk membebaskan muka cik en daripada jerawat di muka dengan mengamalkan sekali sehari sebelum tidur di kawasan berjerawat. Selalunya kalau produk kecutkan jerawat ini, mesti korang akan rasa kulit korang kering dan ada kerengsaan kan? tapi dengan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini kulit korang akan kekal lembab sebab Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment menggunakan : 

  • Sepuluh peratus  Hydroxy Complex, kombinasi tiga ejen pengelupasan yang berkuasa tinggi iaitu  AHA (asid glikolik), BHA (asid salisilik) dan PHA (gluconolactone) yang membantu memperbaharui permukaan kulit, membersihkan pori, mengurangkan bakteria penyebab jerawat, P. acnes, dan menanggalkan sel kulit mati;
  • Licochalcone A, bahan anti radang yang mengurangkan kerengsaan dan membantu mengurangkan kemerahan pada wajah;
  • Dexpanthenol, yang terhasil daripada vitamin B5 adalah pelembap yang mengekalkan kandugan air dalam wajah untuk meningkatkan daya tahan kulit dan melindunginya daripada pencemaran alam sekitar.

Walaupun dah bebas jerawat, tapi korang risau kalau jerawat tu akan tinggalkan kesan hitam kan? Dengan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini juga mengurangkan kesan hitam sehingga 80% dan menghalang pertumbuhan jerawat yang baru. Pelembap untuk kulit berminyak dan jerawat di muka ini direka dan diuji khas untuk membersihkan pori yang tersumbat, mengurangkan dan menghalang kemunculan semula jerawat, di samping mengekalkan kelembapan kulit.

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Tekstur Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment adalah sebahagian daripada produk penjagaan kulit komprehensif ProACNE yang terdiri daripada pencuci muka, pelembap, skrub, serum dan pelembap siang. Korang boleh dapatkannya di farmasi seluruh negara dengan harga yang sangat berpatutan iaitu RM62. Produk ini beserta produk lain dalam rangkaian yang sama kini tersedia dalam bungkusan yang diperbaharui.

Untuk maklumat lanjut tentang rangkaian penuh penjagaan muka ProACNE daripada Eucerin®, log masuk ke www.eucerin.my atau www.facebook.com/EucerinMY

15

Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream Untuk Si Muka Berjerawat

Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream Untuk Si Muka Berjerawat | Muka start berjerawat bila masuk usia remaja. Ada yang dah dewasa, jerawat hilang tapi ada yang masih berjerawat sampai tua. Walaupun cik en bukan kulit jenis berjerawat tapi bila mai bulan itu, still akan tumbuh sikit sikit terutama dahi dan dagu. Walaupun tak lama, tapi ianya mai time cik en nak melawa ada function atau travel. Hahaha.. Kalau dok snap pakai handphone canggih mungkin boleh pilih modd beauty tapi confident level kita live dengan orang akan terganggu sikit la kan? Tapi lani korang tak perlu risau kalau ada Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream ini. Sebabnya cleanser ini diubuat khas untuk mereka berjerawat, kulit berminyak dan combination skin. Hope korang boleh ada choice lain untuk masalah korang dengan baca entri  Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream ini.

Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream Untuk Si Muka Berjerawat
Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream Untuk Si Muka Berjerawat

Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream


Kadang kadang korang rasa korang dah pakai la spot treatments, krim anti jerawat, serum dan lain lain lagi tapi korang lupa pada cleanser atau pencuci muka. Sedangkan pencuci muka la asas kepada produk yang korang akan pakai selepas itu. Kalau korang main pakai je cleanser tak tengok pada jenis kulit apa, mungkin produk lain kurang memberi kesan yang sepatutnya. Selain itu, kalau korang gunakan Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream untuk mencuci muka, korang tak perlu nak cuci terlalu lama sebabnya Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream ini mampu exfoliate kulit korang dan keluarkan sel kulit mati dan berminyak. Penggunaan Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream ini boleh dilihat dengan penggunaan 7 hari saja. 

Info info lain Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream :
  • Unclog and reduces the appearance of pores
  • Medical-grade products
  • Anti-inflammatory as well as an antioxidant
  • Its citric acid base to treat everything dari blackheads to breakouts, plus plant ekstrak to balance balik oil terutama di kawasan T Zone
  • Tindakan yang cepat dan kesan dalam masa 7 hari
  • Sesuai untuk kulit berminyak dan kombinasi

Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream Untuk Si Muka Berjerawat


Cara penggunaan Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream :

  • Gunakan sedikit saja Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream dan cuci muka
  • Bilas dan gently pat dry
  • Guna 2 kali sehari pagi dan malam

Untuk korang yang tertarik nak mencuba, produk ini dijual dengan harga RM80 dan korang boleh dapatkan di 

  1. AEON Dato Onn, Johor Bahru
  2. Official Online Store : www.allyoung.my ( korang boleh dapatkan diskaun RM10 dengan menggunakan --> SWA10 tanpa minimun pembelian sehingga 28 Februari 2018 )
  3. Online Store : www.hermo.com , www.zalora.com , dan www.lazada.com
Selain dari Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream, korang oleh juga mencuba Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream dan review korang boleh baca Calit Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream 7 Saat Dan Say Goodbye Mata Panda
4

Calit Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream 7 Saat Dan Say Goodbye Mata Panda

Calit Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream 7 Saat Dan Say Goodbye Mata Panda | Meh nak tengok bawah mata korang sikit? Ada eyebag dan mata panda tak? Ada? Pernah cuba produk untuk hilangkannya? Mesti ada tapi tak berapa nak berjaya kan? Macam cik en gak la. Ada cuba macam macam jenis produk untuk hilangkannya. Latest ini cik en ada cuba produk dari Swissvita iaitu Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream dari ALLYOUNG. Pada entri ini di taip cik en dah pakai 3 kali. So far nampak la perubahan walaupun baru 3 hari. Untuk nampak lebih berkesan korang kena gunakan 7 hari berturut turut. So mana yang nak cuba dan nak tahu maklumat lanjut boleh baca penuh artikel Calit Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream 7 Saat Dan Say Goodbye Mata Panda ini.

Calit Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream 7 Saat Dan Say Goodbye Mata Panda
Calit Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream 7 Saat Dan Say Goodbye Mata Panda

Calit Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream 7 Saat Dan Say Goodbye Mata Panda


Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream ini sangat sesuai untuk semua jenis kulit. So mana yang ada masalah kulit berminyak pun tak ada masalah untuk korang cuba. Fungsinya untuk Aging, Eye Wrinkles, Dark Circles dan Puffiness serta firm up balik kulit dengan bahan AC-11. AC-11 adalah herba natural dari Hutan Amazon. Bahan tambahan yang digunakan dalam  Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream ini memang terbukti secara klinikal selamat pada kulit manusia. 


Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream ini non-greasy, paraben free, frangrance free, alcohol free dan ianya water base. Macamana nak guna Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream ini dengan apply sedikit saja pada area mata pagi dan malam 2 kali sehari. Strukturnya yang pekat dan water base memang cepat meresap dalam 7 saat. So korang tak perlu nak tunggu lama untuk kering. Packaging  Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream  ini juga sangat selamat iaitu menggunakan aluminum sealed. So tiada risiko contamination dengan persekitaraan. Kalau korang nak guna kali pertama korang boleh cucuk sendiri. Kalau mana korang dapat dah terbuka, better tukar ye..


So far mesti nak tengok kesan penggunaan  Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream  ini kan? Cik en nak tunjuk sikit perubahan dalam masa 4 cik en guna Swissvita 3D Micrite All Use Eye Cream ini. Bawah di bawah ini cik en tak pakai makeup cuma BB Cream sikit saja nak pi kerja. Itupun tak letak bawah mata pun. Nampak tak perbezaannya?




Untuk korang yang tertarik nak mencuba, produk ini dijual dengan harga RM115 untuk 15 gram dan korang boleh dapatkan di 

  1. AEON Dato Onn, Johor Bahru
  2. Official Online Store : www.allyoung.my ( korang boleh dapatkan diskaun RM10 dengan menggunakan --> SWA10 tanpa minimun pembelian sehingga 28 Februari 2018 )
  3. Online Store : www.hermo.com , www.zalora.com , dan www.lazada.com
Eye Bag dan Mata Panda mungki kerana masalah susah tidur malam, ini cik en nak kongsi cara atasi masalah tidak boleh tidur dengan yoga
1

Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub

Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub | Amalan scrub muka cik en dah amalkan semenjak masuk kerja di Jabatan Perkhidmatan Veterinar lagi. Sebabnya cik en banyak keluar ke lapangan untuk buat rawatan dan program ternakan. So terdedah la dengan kotor dan panas. Dari situ kulit cik en nampak kusam dan berbelak. Disebabkan itu, cik en akan gunakan scrub muka seminggu sekali untuk membuang kekotoran di muka dengan lebih dalam. Sebelum ini cik en menggunakan produk lain dan kebetulan dah habis cik en cuba untuk menggunakan brand baru. So rutin cik en shoppng di Watson 2 minggu sekali buat cik en survey satu brand St. Ives. Lama juga cik en cari info info di internet ini dan kebanyakan puas hati dengan produk ini. So saja la cik en nak buat Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub ini. 

Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub
Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub 

Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub 


Scrub ini korang jangan pakai hari hari pula ye. Sebabnya scrub ini akan mengeringkan kulit korang. Iyelah, sifat dia buat kekotoran kat muka. So habis semua di removekan. Cukup seminggu sekali je tau. Dulu zaman belajar, duit tak banyak cik en selalu buat scrub DIY dengan menggunakan pencuci muka Safi (yang itu paling murah yang ada) dengan campuran beras yang dah ditumbuk halus. Tapi bila dan bekerja ini, cik en tak sempat nak menumbuk numbuk. Hahaha So beli yang dah siap. Lagipun akan ada beberapa tambahan yang baik untuk kulit muka. 

Untuk brand St. Ives ini cik en suka sebab menggunakan 100% bahan natural untuk mengelupaskan kulit kita secara dalam untuk menghaluskan kulit muka kita. Selain itu St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub ini tak ada sulfate dan Paraben. Cik en sememangnya mengelakkan produk yang mempunyai SLS atau sodium laureth sulfate sebabnya ianya akan memberi kesan kanser untuk jangka masa panjang. Atau korang boleh baca entri Pencuci Intim Wanita Yang Merbahaya . 

So back balik pada St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub ini, cik en dah guna sebulan lebih dan pakai lebih dari 5 kali. So sepanjang gunakan ianya the best la. Black dan White Head pon hilang, kulit jadi lembut, warna kulit mula sekata. Dan selepas gunakan St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub ini korang boleh letak masker atau letakkan Bio Essense 24K Bio Gold Water je. Pap Pap dan kulit kembali segar selepas kusam kena cahaya matahari secara terus. 

So tak salah korang nak cuba. Dan korang boleh beli di Watson dengan harga bawah RM 30.00. Atau pun boleh je beli di Lazada di St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub 170g .
10

Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water Mahal? Berbaloi Ke Beli?

Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water Mahal? Berbaloi Ke Beli? | Asyik asyik cik en nak kongsi pasal resepi je kan? Jemu dah kan? Ok la, cik en nak kongsi sikit review satu produk dari Bio-essence yang cik en baru pakai ini. Mungkin ada yang pernah tertengok Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water ini tapi bila tengok harga dekat RM90 kalau di Watson. So cik en nak kongsi berbaloi ke korang nak beli Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water ini. Lagi lagi yang tak berapa senang macam cik en ini. Nak beli pun, kena usha berbelas kali, tengok de promosi tak dan berapa harga paling murah yang ditawarkan. Rasanya cik en dah usha 3 bulan juga la. Hahahha

Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water 



3 bulan tu rasanya cik en dah tengok beberapa kali promotion kat Watson. Hahaha. Tapi lepas je cik en usha, cik en cari info pasal review produk ini. Dok google dan jumpe la blog rakan blogger cik en Suria LekatLekit di entri RAHSIA DISEBALIK BIO ESSENCE 24K BIO GOLD WATER . Dan reviewnya review jujur dan bila tengok ada positif cik en beli la gaji bulan lepas. Dan sekarang dah minggu ke 3 memakai Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water ini. 



Cik en pakai 3 kali sehari sebelum sapukan toner. Lately ini cik en tak sihat dan kurang selera makan dan selalunya kulit cik en akan kering bila dah kurang minum air plus dengan puasa tapi semenjak pakai Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water ini cik en rasa kulit lembab walaupun cik en tak calit sebarang BB cream, krim atau bedak. Cik en anggap Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water ini macam serum je. Just pakai Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water dan gi kerja. 



Struktur Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water  ini macam serum dan ada kepingan kecil gold. Bau dia harum cik en suka dan struktur dia mudah serap dan tak perlu nak menunggu lama kan? Buat masa ini kulit more shinning macam gold gitu. Hahaha. Tapi usia cik en 30 an ini dah mula start pakai camni. Cik en tak minat nak makeup hari hari so cik en akan pakai pe yang patut je. 

Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water ini bagi cik en sangat bagus la diamalkan. Kuantiti dia banyak so confirm 3 bulan pun tak habis kalau pakai sorang kan? Dan Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water ini ada 2 jenis tau. Satu gold rose dan ada botol kecil harga dalam Rm30++ gitu. Mungkin muka jadi pinkish kot. Tapi sebab cik en memang aim Bio-essense 24K Bio-Gold Gold Water ini dari awak lagi cik en ambil yang ini dlu. Selain itu korang boleh cuba Tips Awet Muda Yang Boleh Diamalkan Setiap Pagi
6

Punca dan Cara Menghilangkan Eye Bag Dengan Ameena


Punca dan Cara Menghilangkan Eye Bag | Eye Bag / Bags under eyes atau sembab , lingkaran gelap bawah mata atau lebam bawah mata adalah antara masalah yang kerap sangat berlaku kepada wanita-wanita yang bekerjaya (kerja tidak tentu masa), ibu yang mempunyai anak kecil (berjaga malam), pelajar (siapkan assigment hingga lewat malam), yang selalu memakai cermin mata (rabun) dan blogger seperti cik en (sentiasa menghadap laptop) tapi sukar untuk menghilangkannya. Bukan kata korang saja, kalau korang perhatikan artis artis tanpa make-up, semestinya lingkaran bawah mata diorang lagi teruk. Pernah sekali cik en tengok pelakon Faezah Elai, semua orang tau, dia mempunyai kulit yang sangat putih dan cantik tapi bila dia tak bermake-up, nampak sangatlah..  masalah lebam bawah mata dia. So, apakah sebenarnya punca eyebag ini terjadi?

Kawasan mata adalah sangat sensitif, jadi faktor kesihatan juga banyak memainkan peranan. Eyebag ini selalunya berpunca daripada seseorang terlalu penat dan kurang rehat. Selain itu, faktor faktor :

  1. Perubahan hormon (mengandung, monopouse atau datang haid)
  2. Alergik
  3. Infection/jangkitan
  4. Hormon tiriod yang tidak mencukupi
  5. Gangguan kulit
  6. Tidak cukup tidur
  7. Menangis
  8. Amalkan kehidupan tidak sihat seperti pengambilan alkohol atau merokok
  9. Diet
  10. Keturunan
  11. Kecederaan
  12. Usia
 Jadi korang boleh gunakan beberapa cara untuk menyelesaikan masalah bawah mata ini. Antaranya :

  1. Minum air kosong mencukupi
  2. Uncang Teh - uncang teh yang dah digunakan boleh diletakkan bahagian mata lebih kurang 20 minit - 30 minit
  3. Timun / Kentang - Letakkan hirisan timun atau kentang selama 30 minit
  4. Putih Telur - Sapukan putih telur di bawah mata selama 30 minit sebelum dibasuh
Argh... minimun 30 minit untuk korang ambik masa menggunakan tips yang cik en nyatakan di atas. Mana ada masa lah cik en. Sememangnya cik en sendiri pun tiada masa untuk 30 minit tu. So cik en nak kongsi cara cik en menyelesaikan masalah eye bag ini. Hanya penggunaan 2 minggu saja, cik en dah nampak kurangnya eyebag dan buatkan muka cik en semakin berseri. Semua ini disebabkan produk Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator. 

Apa itu Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator



Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator adalah gabungan formula negara Jepun dan Malaysia dan betaraf antarabangsa. Kandungan bahan unik dan berkualiri serta semulajadi ini mengabungkan ramuan sesuai untuk setiap golongan wanita mahupun lelaki. Keistimewaan bagi dalaman dan luaran khas untuk kulit di bawah mata yang sensitif. Ianya menjadikan urat pembuluh darah saliran kulit bawah mata kembali aktif , tona sekata, sihat, lembab, cerah. bersih, gebu serta berseri

Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator ini senang digunakan kerana :


  • Jenis Aqua Waterbase
  • Sejuk dan cepat meresap
  • Senang dibawa kemana saja
  • Tidak melekat atau berminyak
  • Terlalu mudah digunakan
  • Tiada Kesan Sampingan

Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator berfungsi :


  1. Menghilangkan lebam di bawah mata
  2. Menghilangkan lingkaran hitam di bawah mata
  3. Menghilangkan garis garis halus dibawah mata
  4. Menghilangkan sel kulit mati di bawah mata
  5. Melancarkan peredaran darah di bawah mata
  6. Memberi kulit bawah mata lebih sihat
  7. Memperbaiki sel sel bawah mata

Cara Penggunaa Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator :


  1. Hanya picitkan di tapak tangan dan apply di bawah mata
  2. Digunakan pagi sebelum makeup dan malam sebelum tidur.
  3. Boleh juga di gunakan sekerap yang boleh



Kalau camtu, tak sampai seminit korang apply Ameena, dah boleh terus tidur atau makeup. Memudahkan dan menjimatkan masa kan? Dari korang nak tunggu 30 minit itu kan Ameena memudahkan merawat masalah dan menghilangkan lebam di bawah mata korang.

Testimoni Eintan Nurfuzie sendiri Ameena KSK III Energy Crystal Skin Activator


Masa mula mula dapat, cik en suka sangat guna sebabnya ianya macam air je, just letak je bawah mata selepas cik en letak toner. Mudah meresap dan rasa sejuk saja dibahagian bawah mata ini. Kalau terkena mata pun, ianya tak pedih langsung. Dan dalam masa 2 minggu dah nampa sangat kesan kesanya. Tak caya? Cuba scrool kat bawah ini

Sebelum penggunaan Ameena

2 minggu penggunaan Ameena


Nampak kan bukti bergambar ini. Sebab itu la cik en story dengan korang produk ini. Memang produk ini berkesan pada cik en, Insyallah dengan korang pun akan berkesan juga. Sekarang tak perlu nak touch up bahagian bawah mata untuk hilangkan eyebag dan garis halus dah. Kalau korang nak cuba boleh aja hubungi :

WhatsApp Kod > " AMEENA promo LEBAM " 
Eyda 019-5081433
Info lengkap dan Harga promo 
Setiap Hari Terhad kepada 50 orang Terawal dalam WhatApps sahaja

No. Kelulusan : NOT KKM 15120 5676 K

Untuk maklumat penuh yang lain boleh layari 
4