Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Safi

Showing posts with label Safi. Show all posts
Showing posts with label Safi. Show all posts

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi | Mungkin ramai yang tahu cik en adalah peminat produk Safi dan jika yang mengikuti perkembangan cik en dari dulu, cik en pengguna tegar Safi Balqis OxyWhite dan pernah di jemput oleh pihak Safi di satu wawancara khas di Alor Setar tahun lepas. Eh? korang tak tau yang cik en pernah talk pasal Safi? Korang boleh baca di Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah . So kali ini cik en mencuba lagi satu lagi produk Safi yang terbaru iaitu Beautea by Safi. | Beautea by Safi Produk Terbaru Safi 

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi
Beautea by Safi Produk Terbaru Safi 

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi 


Beautea by Safi ini ada 4 jenis iaitu 
  1. White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser
  2. Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser
  3. Apricot Tea Revitalising Face Scrub
  4. Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser
Cik en baru mencuba 1 dari 4 jenis ini iaitu Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser . Tapi sebelum nak kongsi review penggunaan ini, cik en nak story juga la, apa kelebihan produk safi kali ini berbanding yang sebelum ini. Beautea by Safi ini adalah dari ekstrak teh premium yang terpilih dan menyegarkan serta gabungan bahan semulajadi untuk nyagkan kesan negatif pada muka kerana pencemaran, tekanan dan produk kosmetik yang mampu breakdown kulit wajah korang. Dalam Beuatea ini juga ada anti PM 2.5. 

Apa Itu PM 2.5? 


Pencemaran adalah salah satu punca utama kerosakan pada kulit. asap, kotoran dan debu di udara boleh menyumbat liang roma, menyebabkan jerawat dan mengakibatkan kusam pada wajah. Pencemaran udara biasa dipanggil Particulate Matter, atau PM 2.5. Ia adalah istilah bagi zarah yang terdapat di udara, termasuk habuk, kotoran, asap, dan titisan cecair. Anyway, sekarang ramai yang memilih termasuk cik en untuk mengelak daripada kena dengan sinar matahari dan pakai sunblock atau sunscreen untuk melindungi muka direct kena pada matahari. Tetapi duduk dibandar yang korang tahu penuh pencemaran, even dah pakai semua itu still tak boleh dielakkan daripada masalah ini. Masa ini sunscreen dan sunblock sahaja tidak cukup. Sebab itu ramai yang ada masalah ketidakseimbangan PH dan boleh mengakibatkan garis halus dan kulit kering

Pendedahan jangka panjang kepada pencemaran boleh menyebabkan kerosakan yang tidak dapat dipulihkan termasuk keupayaan kulit untuk melindungi dan menyahtoksik sendiri yang membawa kepada keadaan kulit yang serius. 80% penduduk dunia terdedah kepada pencemaran udara yang berbahaya. Terdapat sedikit yang boleh kita lakukan untuk menghadkan pendedahan kepada pencemaran udara, terutamanya di kawasan bandar. 

Disebab itulah Safi mengeluarkan Beautea by Safi ini untuk membantu mengurangkan masalah masalah cik en terangkan tadi. Beautea by Safi mempunyai Dermatologically tested yang mana ianya

  • Alcohol Free
  • Paraben Free
  • SLS/SLES Free
  • Silicone Free

Review Beautea by Safi  Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser


Beautea by Safi Produk Terbaru Safi

Masa cik en menaip entri ini, cik en dah start pakai 3 hari lepas. Anyway untuk Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser baunya biasa je, tak la wangi (bagi cik en la). Selepas cik en pakai, kulit muka rasa bersih dan tidak terlalu kering. Kulit rasa fresh tapi tak terlalu ketara mungkin baru lagi. Black Tea & Black Orchid Detoxifying Cleanser ini ada asid amino untuk membersihkan dan menghapuskan kekotoran pada kulit wajah. Campuran teh Hitam & Black Orchid membantu menghasilkan kulit baru, sambil mengekalkan kulit sentiasa sihat dan dilindungi daripada penuaan. 

Beautea by Safi Produk Terbaru Safi

So far cik en pun ada stok Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser tapi belum digunakan sebab cik en akan pakai masa tumbuh jerawat nanti. Insyallah yang itu cik en akan review lain okey? Korang boleh beli Beautea By Safi ini di Watsons atau secara online di Beautea By Safi 
0

Safi Micellar Natural Cleansing Water Menanggalkan Solekan Dengan Satu Sapuan

Safi Micellar Natural Cleansing Water Menanggalkan Solekan Dengan Satu Sapuan | Siapa tak kenal dengan produk Safi kan? Orang kata produk Safi ini legend. Dari zaman cik en sekolah rendah lagi dan permulaan nak memakai produk muka, Safi adalah pilihan utama kerana masa itu Safi satu satunya produk Malaysia yang senang didapati di pasaraya dan kedai. Maish cik en ingat pencuci muka Sari Mentimun menjadi pilihan awal cik en. Dan sekarang Safi dah mula banyak produk. Di atas permintaan ramai, Safi memperkenalkan Safi Micellar Natural Cleansing Water Menanggalkan Solekan Dengan Satu Sapuan

Safi Micellar Natural Cleansing Water
Safi Micellar Natural Cleansing Water


Safi Micellar Natural Cleansing Water Menanggalkan Solekan Dengan Satu Sapuan


Safi Micellar Water adalah Natural Cleansing Water untuk menanggalkan solekan dan kotaran di muka korang. Diformulasikan dengan 100% Bahan Aktif semulajadi menjadikan Safi Micellar Water pilihan cik en sekarang. Ada 3 jenis Safi Micellar Water iaitu Neem, Rose dan Cucumber. Setiap jenis ini adalah untuk jenis jenis kulit korang. Sebab ada yang berjerawat, ada yang berminyak kan so korang takleh gunakan sebarangan produk walaupun hanya menanggalkan solekan.

Jenis Jenis Safi Micellar Natural Cleansing Water

Safi Micellar Natural Cleansing Water Neem


Safi Micellar Natural Cleansing Water Neem sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat. Ianya mampu mengawal minyak da jerawat dengan agen anti bakterianya, Hasilnya kulit berseri tanpa cela. Bahannya adalah Water, Propanediol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Betaine, Sodium PCA, Glycerin, Disodium EDTA, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Melia Azadirachta (Neem) Leaf Extract, Citric Acid, Butylene Glycol, Fragrance, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.


Safi Micellar Natural Cleansing Water Rose



Safi Micellar Natural Cleansing Water Rose sesuai untuk kulit normal dan kombinasi. Ianya dapat mengecilkan liang pori dan mengurangkan wajah berkilat. Hasilnya kulit segar dan berseri. Bahannya Water, Propanediol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Betaine, Sodium PCA, Glycerin, Disodium EDTA, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Rosa Centifolia (Rose) Flower Water, Sodium Hyaluronate, Citric Acid, Fragrance, Phenoxyethanol, Chlorphenesin

Safi Micellar Natural Cleansing Water Cucumber



Safi Micellar Natural Cleansing Water Cucumber sesuai untuk semua jenis kulit. Ianya dapat melembabkan, merevitalisasi juga menyihatkan kulit. Hasilnya kulit lembut dan bermaya. Bahannya Water, Propanediol, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Betaine, Sodium PCA, Glycerin, Disodium EDTA, Sodium Citrate, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Citric Acid, Cucumis Sativa (Cucumber) Fruit Extract, Fragrance, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

Cara Menggunakan Safi Micellar Natural Cleansing Water
  1. Tuangkan pada kapas
  2. Lap solekan hingga bersih
  3. Tidak perlu bilas
Kesemua produk Safi Micellar Natural Cleansing Water diuji secara Dermatologi dan tidak mengandungi SLES/SLS, Alkohol, Minyak Mineral, Paraben, Pewarna, Propylene Glycol. Korang boleh dapatkan Safi Micellar Natural Cleansing Water ini di mana mana drug store dan pasaraya berhampiran
14

Safi Balqis Whitening Hydration Lotion Gabungan Penyegar dan Pelembab

Safi Balqis Whitening Hydration Lotion Gabungan Penyegar dan Pelembab | Siapa pengguna Safi Balqis? Sila angkat tangan. hahahha. Cik en sendiri kena angkat tangan juga sebab cik en adalah pengguna tegar Safi Balqis. Bermula dengan 3 Step Safi Balqis, cik en nak share dengan korang satu lagi produk terbaru Safi Balqis iaitu Safi Balqis Whitening Hydration Lotion. Ianya adalah gabungan Penyegar dan Pelembab dalam satu produk. Rasa rasa adakah Safi Balqis Whitening Hydration Lotion Gabungan Penyegar dan Pelembab ini akan jadi satu pilihan cik en?

Safi Balqis Whitening Hydration Lotion
Safi Balqis Whitening Hydration Lotion


Safi Balqis Whitening Hydration Lotion Gabungan Penyegar dan Pelembab


Jika sebelum ini cik en pernah kongsi rahsia cik en kekal cerah berseri di Safi Balqis Oxywhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri . Kali ini cik en nk share pula adakah Safi Balqis Whitening Hydration Lotion ini akan jadi pilihan cik en. Anyway cik en memang suka yang jenis 2 in 1 ini. Bukan apa cik en suka travel dan susah nak bawa barang banyak banyak. Bila Safi keluarkan Safi Balqis Whitening Hydration Lotion cik en rasa macam Safi boleh baca susahnya kaki travel nak bawa skincare. Dengan gabungkan Penyegar dan Pelembab, cik en dapat kurangkan 1 barangan dalam luggage cik en. 


Safi Balqis Whitening Hydration Lotion ini gabungan formulasi penyegar dan pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas namun memberikan kesan lembapan yang optimum. Safi Balqis OxyWhite Losyen Pencerah Menghidrat bertindak memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan.Selain itu meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid
  1. Macro Hyaluronic Acid
  2. Nano Hyaluronic Acid
  3. Bio-Hyaluronate
  4. Oligo-Hyaluronic Acid
  5. Super Nano Hyaluronic Acid
Safi Balqis Whitening Hydration Lotion mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit. Ianya juga mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung 

IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE

Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.



Cara Penggunaa Safi Balqis Whitening Hydration Lotion

  1. Bersihkan muka dengan Pembersih Muka Safi Balqis
  2. Ambil Safi Balqis Whitening Hydration Lotion dan sapukan kepada seluruh muka
  3. Tepuk dengan lembut sehingga produk meresap
  4. Gunakan 2 kali sehari selepas mencuci muka

Korang boleh skip penggunaan Toner atau penyegar sebabnya Safi Balqis Whitening Hydration Lotion dah ada penyegar. 

So sekarang Safi Balqis Whitening Hydration Lotion memang menjadi pilihan cik en sebab sangat mudah la nak bersiap. Tak perlu nak tunggu lama untuk toner meresap. Lepas cuci muka terus apply. Korang boleh dapatkan Safi Balqis Whitening Hydration Lotion di mana mana drug store, supermarket dan hypermarket. 
7

Testimoni Sebenar Menggunakan Safi Expert Solution Oleh Eintan Nurfuzie

Testimoni Sebenar Menggunakan Safi Expert Solution Oleh Eintan Nurfuzie | Ramai la dok kata, blogger ini kalau nak buat testimoni mesti cepat sangat kesannya kan? Kali ini cik en ambil masa  yang lama iaitu hampir 3 minggu untuk membuktikan adakah Safi Expert Solution keluaran terbaru Safi ini berkesan atau tak? Safi satu jenama yang sangat cik en percayai dari dulu sampai sekarang. Dari sari mentimun sampai la Safi OxyWhite memang cik en setia menggunakan. Lepas cik en travel ke Jogja dan buat aktiviti snorkling di Pulau Perhentian, kulit cik en dah macam biskut terlebih masak je. Kulit jadi kering melampau dan sunburn yang teruk terutama pipi cik en yang mulus ini. Cik en menggunakan Safi Expert Solution setiap hari selama 3 minggu ini. Adakah ianya berjaya? Kalau tak berjaya memang cik en boikot Safi Expert Solution! | Testimoni Sebenar Menggunakan Safi Expert Solution Oleh Eintan Nurfuzie


Testimoni Sebenar Menggunakan Safi Expert Solution Oleh Eintan Nurfuzie


Anyway cik en dapat Safi Expert Solution ini sebelum cik en ke Pulau Perhentian lagi. Asalnya macam nak cuba la lepas balik Jogja tapi dah alang alang apa kata bagi muka ini betul betul sunburn, betul kering kering, betul betul gelap dan betul betul teruk la senang cerita. Masa di Pulau Perhentian memang cik en tak apply sunblock sebab cik en takut nak guna lepas di Jogja muka naik jerawat yang banyak. Settle aktiviti berjalan jalan cik en, barulah cik en start gunakan Safi Expert Solution ini secara konsisten. 



Untuk merawat masalah kulit cik en kali ini, cik en gunakan tiga produk Safi Expert Solution. Dua daripadanya dalam set Safi Expert Solution Intensive Ampoules dan satu lagi Safi Expert Solution Milk Drop Serum Anti Dehydrated Skin. First time cik en terima Safi Expert Solution ini, cik en sebenarnya macam was was nak guna. Sebabnya macam pelik je produk Safi Expert Solution ini. Dengan packing hitam dia, lepas itu ada pula step 1 dan step 2 nak guna. Nama dia Intensive Ampoules pula. Kalau serum itu, kita tau la apa kan. Ini nak kata pelembab pun bukan, krim pun bukan. Yang Milk Drop Serum macam pelembab tapi dikatanya serum. Lepas duk baca pamplet barulah cik en tahu apa kebenda ketiga tiga produk Safi Expert Solution ini. 

Intensive Ampoules - Anti Hyper Pigmentation


Intensive Ampoules ini didalam kotak dan ada 2 jenis produk yang hanya tulis Safi Expert Solution Intensive Ampoules 1 dan 2. 


Safi Expert Solution Intensive Ampoules 1

Ianya Renewal Hydra Complex. Fungsinya macam renew balik kulit muka kita dan dalam masa yang sama melembabkan, melembutkan dan smooth kulit wajah. Safi Expert Solution Intensive Ampoules 1 ini adalah campuran unik Mandelic Acid dan Hyluronic Acid. Tekstur dia macam air biasa dan tak ada bau bauan. Sebijik macam air paip kita itu. Masa itu dalam hati ini, macam air paip je Safi Expert Solution Intensive Ampoules 1 ini. Maybe sebab kita tak nampak dalam Safi Expert Solution Intensive Ampoules 1 ini ada apa. Cara guna dia, drop sikit pada tangan atau cik en terus kepada kulit muka dan urut dengan lembut. Settle bagi kering kita pergi ke step ke 2 pula. 


Safi Expert Solution Intensive Ampoules 2

Yang ini namanya Supreme Anti-Spots Complex. Fungsi yang ini dapat mengurangkan secara drastik pigmentasi, improves skin firmness dan ketidaksempurnaan kulit yang lain. Ini pula gabungan unik Antioxidants dan Bio Complex eksklusif. Tekstur dia berminyak macam minyak baby itu dan bau dia harum la. Cik en suka. Masa ini pun dok test macam letak minyak baby je atas muka ini. Cara penggunaannya sama macam yang first cuma urut naik keatas ala ala di spa giteww.. 

Safi Expert Solution Milk Drop Serum Anti Dehydrated Skin 



Anyway ianya serum walaupun tekstur dia macam pelembab. Cik en biasa guna serum jenis cecair sebab ianya adalah step pertama kita perlu apply lepas pelembab muka. Cik en pernah tertengok di youtube, step kita nak pakai produk ini bermula dari yang jenis cecair sehingga pekat. Sebab ianya memberi kesan dan jangkamasa serapan pada kulit. 

Fungsi Safi Expert Solution Milk Drop Serum Anti Dehydrated Skin  ini adalah melembabkan kulit dengan locking dari kekeringan. Diformulasikan dengan Hydra Boost capsules dalam campuran milk droplests  untuk memudahkan dan mempercepatkan serapan pada kulit. Mungkin kerana campuran ini yang menyebabkan Safi Expert Solution Milk Drop Serum Anti Dehydrated Skin menjadi macam pelembab. Cara gunaanya hanya calit disekitar muka dan buat urutan membulat.

Untuk kedua dua produk Safi Expert Solution ini, cik en amalkan rutin penggunaan seperti dibawah

Pagi : Lepas cuci muka - apply Intensive Ampoules - Anti Hyper Pigmentation - Safi Rania Gold Moisturising Day Cream SPF25
Malam : Lepas cuci muka - apply Intensive Ampoules - Anti Hyper Pigmentation - Solution Milk Drop Serum Anti Dehydrated Skin

Untuk hasilnya selepas 3 minggu 


Walaupun tidak 100% pulih tapi around 60% juga la recover kulit muka cik en ini. Kalau result hingga ke sebulan atau sebulan lebih mesti lagi okey. Kesan sunburn memang kurang banyak, kulit nampak lebih cerah, kulit lebih lembab tapi tak sampai berminyak minyak. Dark circle bawah mata pun mula mengurang sikit demi sedikit walaupun cik en tahu cik en adalah fully contact lens user so susah nak hilang terus dark circle ini. So tak jadilah nak boikot Safi Expert Solution ini sebab ianya berkesan pada kulit cik en. 

Mungkin lain orang lain kesannya dan sebenarnya banyak lagi kesan kesan yang boleh dapat lepas penggunaan Safi Expert Solution ini. Buat masa ini, ini Testimoni Sebenar Menggunakan Safi Expert Solution Oleh Eintan Nurfuzie.


PURCHASE ANY SAFI EXPERT SOLUTION ENJOY RM5 OFF

Promo codes: ISSINRUYTYJRSA
Promo Duration: 02.04.2019 - 29.04.2019

Link guardian: http://bit.ly/2U5XLA4
7

Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah

Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah | Seperti dijanjikan, cik en kembali dengan entri sambungan Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Safi Balqis OxyWhite. Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah ini dibawa khas oleh Guardian dalam memperkenalkan produk Safi terutama Safi OxyWhite. Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah kali ini sangat istimewa sebab ada jemputan khas Duta Safi Balqis OxyWhite Sarah Hildebrand. Jom baca sampai habis entri ini untuk tahu apa aktiviti yang dijalankan sepanjang road show ini. | Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah


Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah

Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah ini bemula jam 2 petang sehingga 4.30 petang. Pukul 2 petang sampai 2.30 petang, ada acara kuiz yang mana pemenang dapat hadiah Safi Balqis 3 Steps. Nampak orang Aloq Setaq ini memang hebat dan tak pemalu langsung. Sporting dan ikut saja kerenah MC Iffah Hazim. 



Pukul 2.30 hingga 3.00 petang, sesi bersama blogger jemputan iaitu cik en sendiri, Kak El dan Lia, Yang itu korang boleh baca entri Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Safi Balqis OxyWhite. Sebelum sesi kami, sempat juga kami selfie dalam bilik air Aman Central ini. Hahahah


Pukul 3.00 petang Sarah Hildebrand dah mula muncul di tapak road show dan macam biasa la, dah retis mai ini, penuh kerusi yang ada dan yang malu malu duduk di sebelah atas. Sarah banyak berkongsi tips kecantikan beliau. Disamping itu masih ada hadiah hadiah yang boleh dimenangi oleh pengunjung. 



Selain dari itu, ada jualan jualan produk Safi di tapak road show. Kalau korang nak tahu kulit korang jenis apa pun boleh dapatkan khidmat beauty advisor yang bertugas untuk check kulit korang. Cik en sendiri pun mencuba 



So far kulit cik en memang jenis kombinasi. Bagus juga la ada beauty Advisor dari Guardian ini. Mereka boleh bantu pengunjung produk apa yang sesuai di pakai. Jenis kulit sentitif apa yang sesuai, jerawat dan kombinasi. 

Untuk sesiapa berumur 18 tahun hingga 30 tahun yang inginkan kulit cerah berseri, korang boleh cuba produk Safi Balqis OxyWhite. Even cik en dah 31 tahun pun masih lagi pakai produk OxyWhite ini.  Dan untuk next entri cik en akan share pula Safi Balqis 3 Steps untuk nampak  kulit muka korang nampak cerah dan berseri. 

Berbalik kepada road show tadi. selepas habis semua aktiviti, semestinya akan ada aktiviti bergambar kan? Ini antara gambar yang sempat cik en snap. Jumpa next entri!




5

Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Untuk Safi Balqis OxyWhite

Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Untuk Safi Balqis OxyWhite | Lamanya nak ambik mood untuk buat entri ini kan? Pada awalnya cik en bukanlah barisan pertama yang dipilih dan cik en sendiri tak tahu pun akan ada Road Show Safi Balqis OxyWhite disebelah utara ini. Cik en pun dapat jemputan lagi 3 hari sebelum event dan mulanya cik en ingat cover event biasa macam selalu. Rupanya ada satu lagi tugas cik en untuk sesi talk bersama blogger semasa event ini berlangsung. Fuh.. lama cik en tak pegang microphone untuk bercakap. Boleh lagi ke? Nak tahu boleh ke tak korang kena la baca sampai habis entri ini. |Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Untuk Safi Balqis OxyWhite


Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Untuk Safi Balqis OxyWhite

Last cik en menjadi MC atau pegang mic kalau tak silap 2 tahun lepas. Itu pun untuk conduct makan malam kursus MyGap Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia di Lumut. Selepas itu, cik en tak pernah diberi peluang untuk jadi MC atau bual bicara. Kalau pegang mic pun untuk karaoke je. Hahahha. 

Untuk mana yang tak kenal cik en dari zaman sekolah, cik en sebenarnya sangat sangat aktif dengan syarahan, debat, pengerusi majlis, syair, koir, nyanyian dan aktiviti seangkatan dengan itu semenjak dari sekolah rendah lagi. Masih ingat, cik en masuk pertandingan bercerita pada umur 8 tahun dan cik en menang tempat ke 3 bersaing dengan kakak dan abang lebih tua. 

Selepas itu cik en dah mula aktif menyanyi di pentas, bersyair, berpantun dan pada tahun 6 cik en mula jinakkan diri dengan berdebat. Sekolah menengah cik en masih aktif syarahan, berpantun, ketuai koir, ketua nasyid dan aktiviti kokurikulum yang lain.

Masuk Politeknik, cik en dah jadi MC untuk makan malam, dan conduct beberapa Program Kebajikan Kelab Bimbingan dan Kaunseling. Dan seterusnya untuk pekerjaan. Masih ada beberapa aktiviti cik en join. 

That why ramai yang tanya, berani cik en smule eh? Setakat smule dengan tak ada audience memang tak ada apa sangat pada cik en. 

Setelah ditawarkan untuk join talk bersama blogger ini, cik en tak lepaskan peluang. Rindu nak pegang mic tau! Rindu nak sembang depan semua orang maam dulu dulu. At least cik en boleh naikkan balik spirit yang hilang masa depression dulu. Terima kasih kak Rozana Hassan, Kak El Darwena dan Lia Hasty sebab mengerakkan hati korang pilih cik en walaupun cik en hanya reserve tempat orang lain. 

Road Show Safi Balqis OxyWhite ini dibuat di Aman Central Alor Setar. Ada slot Interview Bersama Blogger. Dan blogger yang dijemput adalah cik en, Kak El Darwena dan Lia Hasty. Cik en pickup kak El dan Lia di Penang dan sampai di Aman Central jam 12.00 tengah hari. Untuk kisah cik en pickup Kak El dan Lia di Penang, ada satu benda kelakar tau. Lia bagi location untuk cik en tunggu sebab Lia dan kak El sedikit lewat. Location yang dibagi memang betul tapi waze dah bagi direction yang salah. Sepatutnya tempat untuk stesen minyak lebuhraya selepas simpang Permatang Pauh tapi waze bawa cik en keluar lebuhraya dan melalui kampung dan sampai ke sawah bendang bersebelahan stesen minyak tersebut. Memang cik en nampak kereta Lia tapi mereka di sebelah pagar highway dan mr barney dan cik en disebelah pagar kampung. Macamana cik en nak masuk highway balik!!!!! Kami gelak besar juga la dan cik en kena keluar balik dan jumpa kat laluan yang sebenar benarnya.. ahahah


Road Show bermula pukul 2 petang dan sesi kami bermula 2.30 petang bersama MC Iffah Hazim Pembaca berita RTM. Kami diberi 30 minit untuk sesi tersebut. 

30 minit sangat sangat sekejap dan cik en sendiri tak sedar yang dah 30 minit. Apa yang dttanya masa interview tu cik en? Semestinya mengenai penjagaan muka dan kecantikan. Banyak kami kongsikan tips tips yang mana dapat membantu audience yang ada masa sesi tu. Nak tahu keseluruhan korang boleh tengok video yang dirakam oleh blogger Zahirah Dzahir di SINI

Sebenar banyak cik en nak share pasal produk Safi ini tapi rasanya cik en akan story di entri yang lain. Sebab cik en dapat keterangan mengenai produk safi ini dari Puan Mahsuri iaitu Marketing Manager Safi sendiri. Banyak benda menarik pasal Safi yang cik en tak tahu sebelum ini. Selain itu cik en akan share aktiviti yang dijalankan di roadshow tersebut na... 
5

Hanya SAFI SHAYLA Untuk Saya

Hanya SAFI SHAYLA Untuk Saya | Dari dulu, walau macamana pun tukar jenama syampu yang lain, cik en tetap memilih semula produk Safi ini akhirnya. Dari hanya Safi biasa dulu sehinggalah Safi bergerak selangkah ke  SAFI SHAYLA yang mana ianya sangat dekat dengan masalah rambut bagi wanita bertudung. Jadi tak salah dikata cik en katakan Hanya SAFI SHAYLA Untuk Saya . Tiada syampu lain mampu menandingi SAFI SHAYLA ini.

Hanya SAFI SHAYLA Untuk Saya


Hanya SAFI SHAYLA Untuk Saya
Hanya SAFI SHAYLA Untuk Saya


Rambut adalah mahkota setiap wanita. Metafora ini seringkali dikiaskan kerana setiap helaian rambut yang menawan mampu memberikan keyakinan pada diri. Rambut yang menawan pastinya lahir dari penjagaan yang rapi tidak kira dalam apa jua keadaan. Bagi individu bertudung, penjagaan mahkota ini sememangnya dititik beratkan agar keadaan rambut sentiasa sihat, dan bermaya. 




Memahami keperluan wanita bertudung moden, SAFI Shayla rangkaian jenama syampu khas wanita bertudung telah dilancarkan pada Oktober 2013. Dengan 8 varian diformulasikan dengan Habbatus Sauda yang mempunyai 1001 kebaikan, SAFI Shayla dapat menyelesaikan apa jua masalah rambut yang dialami oleh wanita bertudung.



“SAFI bukan sekadar sebuah jenama untuk pengguna. Ia punya jiwa dan hubungan akrab serta kepercayaan seperti keluarga dan teman bersama para pengguna. SAFI SHAYLA adalah kesinambungan kembara cantik jenama ini dalam inovasi produk menzahirkan manfaat terkitab khasiat Habbatus Sauda yang menjadi santapan Jujungan Mulia Rasullullah S.A.W meriwayatkan 1001 manfaatnya untuk umat manusia kecuali apabila Izrail datang memanggil. kami berbangga dan bersyukur kerana diberi ruang untuk memperkenalkan bukan sekadar syampu tetapi rangkaian lengkap produk penjagaaan rambut khusus untuk wanita bertudung”, JelasPengurus Kumpulan Produk SAFI, Mahsuri Sulaiman.



Walaupun terdapat banyak jenama syampu antarabangsa yang masuk ke dalam pasaran syampu untuk wanita bertudung pada masa ini, SAFI Shayla masih mampu untuk berdiri dan ianya terbukti apabila SAFI Shayla telah memenangi beberapa anugerah seperti Marketing Excellence Awards 2015 dan Effie Awards 2016 di mana SAFI Shayla telah merangkul 3 emas dan 1 perak bagi kedua-dua anugerah tersebut. Ini membuktikan bahawa pengguna-pengguna SAFI Shayla mempercayai bahawa rangkaian syampu ini mampu memberi solusi kepada masalah rambut seperti rambut gugur dan gatal kulit kepala yang dihadapi oleh wanita bertudung. Pengguna-pengguna setia SAFI Shayla juga mengatakan bahawa #HanyaSAFIShaylaUntukSaya


Pengguna juga boleh mendapatkan SAFI Shayla di dalam bentuk fleksi. Melihat kepada keadaan ekonomi yang mencabar, penggguna mula mencari produk yang lebih murah dan menjimatkan, pada masa yang sama memberikan nilai dan kualiti yang tinggi. Kebanyakan pengguna mengurangkan kadar perbelanjaan tetapi masih berusaha untuk mendapatkan barangan berkualiti untuk melengkapi keperluan isi rumah.

“DenganSAFI Shayla PekFleksi, pengguna boleh mengguna terus, atau digunakan sebagai pekisian semula, atau pun sebagai pek kembara. Kami mengekalkan kualiti syampu agar keberkesanannya boleh dinikmati pada harga yang lebih jimat.” Jelas Puan Mahsuri Sulaiman, Pengurus Pemasaran SAFI.

Ingin ketahui apakah pandangan pengguna terhadap syampu untuk wanita berhijab? Layari saluran YouTube SAFI di https://www.youtube.com/watch?v=PHoGu4vxMwsdan untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman Facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI @safimalaysia dan laman web SAFI www.safi.com.my
2