Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Safi Balqis

Showing posts with label Safi Balqis. Show all posts
Showing posts with label Safi Balqis. Show all posts

Safi Balqis Whitening Hydration Lotion Gabungan Penyegar dan Pelembab

Safi Balqis Whitening Hydration Lotion Gabungan Penyegar dan Pelembab | Siapa pengguna Safi Balqis? Sila angkat tangan. hahahha. Cik en sendiri kena angkat tangan juga sebab cik en adalah pengguna tegar Safi Balqis. Bermula dengan 3 Step Safi Balqis, cik en nak share dengan korang satu lagi produk terbaru Safi Balqis iaitu Safi Balqis Whitening Hydration Lotion. Ianya adalah gabungan Penyegar dan Pelembab dalam satu produk. Rasa rasa adakah Safi Balqis Whitening Hydration Lotion Gabungan Penyegar dan Pelembab ini akan jadi satu pilihan cik en?

Safi Balqis Whitening Hydration Lotion
Safi Balqis Whitening Hydration Lotion


Safi Balqis Whitening Hydration Lotion Gabungan Penyegar dan Pelembab


Jika sebelum ini cik en pernah kongsi rahsia cik en kekal cerah berseri di Safi Balqis Oxywhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri . Kali ini cik en nk share pula adakah Safi Balqis Whitening Hydration Lotion ini akan jadi pilihan cik en. Anyway cik en memang suka yang jenis 2 in 1 ini. Bukan apa cik en suka travel dan susah nak bawa barang banyak banyak. Bila Safi keluarkan Safi Balqis Whitening Hydration Lotion cik en rasa macam Safi boleh baca susahnya kaki travel nak bawa skincare. Dengan gabungkan Penyegar dan Pelembab, cik en dapat kurangkan 1 barangan dalam luggage cik en. 


Safi Balqis Whitening Hydration Lotion ini gabungan formulasi penyegar dan pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas namun memberikan kesan lembapan yang optimum. Safi Balqis OxyWhite Losyen Pencerah Menghidrat bertindak memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan.Selain itu meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid
  1. Macro Hyaluronic Acid
  2. Nano Hyaluronic Acid
  3. Bio-Hyaluronate
  4. Oligo-Hyaluronic Acid
  5. Super Nano Hyaluronic Acid
Safi Balqis Whitening Hydration Lotion mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit. Ianya juga mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung 

IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE

Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.



Cara Penggunaa Safi Balqis Whitening Hydration Lotion

  1. Bersihkan muka dengan Pembersih Muka Safi Balqis
  2. Ambil Safi Balqis Whitening Hydration Lotion dan sapukan kepada seluruh muka
  3. Tepuk dengan lembut sehingga produk meresap
  4. Gunakan 2 kali sehari selepas mencuci muka

Korang boleh skip penggunaan Toner atau penyegar sebabnya Safi Balqis Whitening Hydration Lotion dah ada penyegar. 

So sekarang Safi Balqis Whitening Hydration Lotion memang menjadi pilihan cik en sebab sangat mudah la nak bersiap. Tak perlu nak tunggu lama untuk toner meresap. Lepas cuci muka terus apply. Korang boleh dapatkan Safi Balqis Whitening Hydration Lotion di mana mana drug store, supermarket dan hypermarket. 
7

Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah

Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah | Seperti dijanjikan, cik en kembali dengan entri sambungan Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Safi Balqis OxyWhite. Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah ini dibawa khas oleh Guardian dalam memperkenalkan produk Safi terutama Safi OxyWhite. Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah kali ini sangat istimewa sebab ada jemputan khas Duta Safi Balqis OxyWhite Sarah Hildebrand. Jom baca sampai habis entri ini untuk tahu apa aktiviti yang dijalankan sepanjang road show ini. | Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah


Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah

Road Show Safi Balqis OxyWhite di Aman Central Alor Setar Kedah ini bemula jam 2 petang sehingga 4.30 petang. Pukul 2 petang sampai 2.30 petang, ada acara kuiz yang mana pemenang dapat hadiah Safi Balqis 3 Steps. Nampak orang Aloq Setaq ini memang hebat dan tak pemalu langsung. Sporting dan ikut saja kerenah MC Iffah Hazim. 



Pukul 2.30 hingga 3.00 petang, sesi bersama blogger jemputan iaitu cik en sendiri, Kak El dan Lia, Yang itu korang boleh baca entri Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Safi Balqis OxyWhite. Sebelum sesi kami, sempat juga kami selfie dalam bilik air Aman Central ini. Hahahah


Pukul 3.00 petang Sarah Hildebrand dah mula muncul di tapak road show dan macam biasa la, dah retis mai ini, penuh kerusi yang ada dan yang malu malu duduk di sebelah atas. Sarah banyak berkongsi tips kecantikan beliau. Disamping itu masih ada hadiah hadiah yang boleh dimenangi oleh pengunjung. 



Selain dari itu, ada jualan jualan produk Safi di tapak road show. Kalau korang nak tahu kulit korang jenis apa pun boleh dapatkan khidmat beauty advisor yang bertugas untuk check kulit korang. Cik en sendiri pun mencuba 



So far kulit cik en memang jenis kombinasi. Bagus juga la ada beauty Advisor dari Guardian ini. Mereka boleh bantu pengunjung produk apa yang sesuai di pakai. Jenis kulit sentitif apa yang sesuai, jerawat dan kombinasi. 

Untuk sesiapa berumur 18 tahun hingga 30 tahun yang inginkan kulit cerah berseri, korang boleh cuba produk Safi Balqis OxyWhite. Even cik en dah 31 tahun pun masih lagi pakai produk OxyWhite ini.  Dan untuk next entri cik en akan share pula Safi Balqis 3 Steps untuk nampak  kulit muka korang nampak cerah dan berseri. 

Berbalik kepada road show tadi. selepas habis semua aktiviti, semestinya akan ada aktiviti bergambar kan? Ini antara gambar yang sempat cik en snap. Jumpa next entri!




5

Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Untuk Safi Balqis OxyWhite

Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Untuk Safi Balqis OxyWhite | Lamanya nak ambik mood untuk buat entri ini kan? Pada awalnya cik en bukanlah barisan pertama yang dipilih dan cik en sendiri tak tahu pun akan ada Road Show Safi Balqis OxyWhite disebelah utara ini. Cik en pun dapat jemputan lagi 3 hari sebelum event dan mulanya cik en ingat cover event biasa macam selalu. Rupanya ada satu lagi tugas cik en untuk sesi talk bersama blogger semasa event ini berlangsung. Fuh.. lama cik en tak pegang microphone untuk bercakap. Boleh lagi ke? Nak tahu boleh ke tak korang kena la baca sampai habis entri ini. |Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Untuk Safi Balqis OxyWhite


Pengalaman Menjadi Blogger Jemputan Untuk Safi Balqis OxyWhite

Last cik en menjadi MC atau pegang mic kalau tak silap 2 tahun lepas. Itu pun untuk conduct makan malam kursus MyGap Jabatan Perkhidmatan Veterinar Malaysia di Lumut. Selepas itu, cik en tak pernah diberi peluang untuk jadi MC atau bual bicara. Kalau pegang mic pun untuk karaoke je. Hahahha. 

Untuk mana yang tak kenal cik en dari zaman sekolah, cik en sebenarnya sangat sangat aktif dengan syarahan, debat, pengerusi majlis, syair, koir, nyanyian dan aktiviti seangkatan dengan itu semenjak dari sekolah rendah lagi. Masih ingat, cik en masuk pertandingan bercerita pada umur 8 tahun dan cik en menang tempat ke 3 bersaing dengan kakak dan abang lebih tua. 

Selepas itu cik en dah mula aktif menyanyi di pentas, bersyair, berpantun dan pada tahun 6 cik en mula jinakkan diri dengan berdebat. Sekolah menengah cik en masih aktif syarahan, berpantun, ketuai koir, ketua nasyid dan aktiviti kokurikulum yang lain.

Masuk Politeknik, cik en dah jadi MC untuk makan malam, dan conduct beberapa Program Kebajikan Kelab Bimbingan dan Kaunseling. Dan seterusnya untuk pekerjaan. Masih ada beberapa aktiviti cik en join. 

That why ramai yang tanya, berani cik en smule eh? Setakat smule dengan tak ada audience memang tak ada apa sangat pada cik en. 

Setelah ditawarkan untuk join talk bersama blogger ini, cik en tak lepaskan peluang. Rindu nak pegang mic tau! Rindu nak sembang depan semua orang maam dulu dulu. At least cik en boleh naikkan balik spirit yang hilang masa depression dulu. Terima kasih kak Rozana Hassan, Kak El Darwena dan Lia Hasty sebab mengerakkan hati korang pilih cik en walaupun cik en hanya reserve tempat orang lain. 

Road Show Safi Balqis OxyWhite ini dibuat di Aman Central Alor Setar. Ada slot Interview Bersama Blogger. Dan blogger yang dijemput adalah cik en, Kak El Darwena dan Lia Hasty. Cik en pickup kak El dan Lia di Penang dan sampai di Aman Central jam 12.00 tengah hari. Untuk kisah cik en pickup Kak El dan Lia di Penang, ada satu benda kelakar tau. Lia bagi location untuk cik en tunggu sebab Lia dan kak El sedikit lewat. Location yang dibagi memang betul tapi waze dah bagi direction yang salah. Sepatutnya tempat untuk stesen minyak lebuhraya selepas simpang Permatang Pauh tapi waze bawa cik en keluar lebuhraya dan melalui kampung dan sampai ke sawah bendang bersebelahan stesen minyak tersebut. Memang cik en nampak kereta Lia tapi mereka di sebelah pagar highway dan mr barney dan cik en disebelah pagar kampung. Macamana cik en nak masuk highway balik!!!!! Kami gelak besar juga la dan cik en kena keluar balik dan jumpa kat laluan yang sebenar benarnya.. ahahah


Road Show bermula pukul 2 petang dan sesi kami bermula 2.30 petang bersama MC Iffah Hazim Pembaca berita RTM. Kami diberi 30 minit untuk sesi tersebut. 

30 minit sangat sangat sekejap dan cik en sendiri tak sedar yang dah 30 minit. Apa yang dttanya masa interview tu cik en? Semestinya mengenai penjagaan muka dan kecantikan. Banyak kami kongsikan tips tips yang mana dapat membantu audience yang ada masa sesi tu. Nak tahu keseluruhan korang boleh tengok video yang dirakam oleh blogger Zahirah Dzahir di SINI

Sebenar banyak cik en nak share pasal produk Safi ini tapi rasanya cik en akan story di entri yang lain. Sebab cik en dapat keterangan mengenai produk safi ini dari Puan Mahsuri iaitu Marketing Manager Safi sendiri. Banyak benda menarik pasal Safi yang cik en tak tahu sebelum ini. Selain itu cik en akan share aktiviti yang dijalankan di roadshow tersebut na... 
5

Berikan Nafas Baharu Pada Kulit Wajah Dengan SAFI BALQIS OxyWhite


Berikan Nafas Baharu Pada Kulit Wajah Dengan SAFI BALQIS OxyWhite | Mula mula cik en berjinak dalam dunia kecantikan masa sekolah, produk Safi merupakan produk pertama cik en cuba. Masa itu hanya Safi dijual dengan mampu milik dan sesuai dengan kulit remaja. Jangan tak percaya, walaupun sekarang cik en mampu dan pernah menggunakan produk berjenama terkemuka yang lain, cik en akan tetap memilih produk Safi juga. Dan kini Safi memperkenal Formulasi OxyWhite buat pengguna mereka. Nak tahu lebih mengenai Formulasi OxyWhite tersebut, jom baca SAFI BALQIS OxyWhite

Proses pencerahan kulit wajah menjadi lebih cepat dan efektif apabila kulit berada dalam keadaan yang sihat serta mempunyai oksigen yang mencukupi. Keadaan udara yang tercemar serta sinaran UV yang berbahaya menyebabkan oksigen yang terdapat di dalam kulit semakin berkurangan.Tambahan pula, ramai tidak sedar akan sinaran IR (Infra-merah) daripada matahari dan benda berbahang dapat menyebabkan kulit menjadi semakin kusam dan gelap.

Memahami impian setiap gadis untuk memiliki kulit wajah cerah sempurna, SAFI jenama halal no 1 tempatan memperkenalkan formulasi baharu dalam rangkaian penjagaan kulit SAFI Balqis yang diperkaya dengan Formulasi OxyWhite iaitu gabunganNano Oxygen dan Nano BioWhite agar kulit wajah tampil lebih sihat dan cerah sempurna. Kelahiran baharu dalam legasi kecantikan SAFI ini dikenali sebagai SAFI BALQIS OxyWhite.

Menurut Pengurus Pemasaran SAFI, Puan Mahsuri Sulaiman “Kami di keluarga SAFI menggambarkan SAFI BALQIS sebagai sahabat sejati yang sentiasa sedia memberikan nasihat kecantikan untuk anda tampil cerah secara semulajadi dan yakin.Dengan kelahiran baharu SAFI BALQIS OxyWhite bukan sahaja memberikan kulit 2 tona lebih cerah, malah menjadikan kulit sihat dari dalam secara semulajadi.Setiap satu daripada variasi produknya memberikan manfaat Halal terbesar di Asia Tenggara ini menggunakan sumber bahan global yang berkualiti tinggi dan tidak diuji pada haiwan, agar dapat menjamin keberkesanan produk dan memperkukuhkan falsafah SAFI- Selamat dan Suci. Gabungan teknologi serta kepakaran yang kami ada menjadikan produk tempatan ini setanding dengan produk jenama antarabangsa,” jelas Puan Mahsuri 

Kata beliau lagi, “Formulasi OxyWhite terhasil daripada gabungan teknologi Nano Oxygen dengan Nano Biowhite supaya kulit wajah kelihatan sihat berseri dan cerah sempurna. Teknologi Nano Oxygen bertindak membebaskan oksigen tambahan kedalam lapisan epidermis kulit wajah agar mengaktifkan sel kulit supaya membantu Nano BioWhite untuk mempercepatkan proses pencerahan kulit secaraefektif dengan memperlahankanpembentukan melanin yang menjadi punca pigmentasi sambil meratakan tona kulit. Hasilnya, kulit menjadi lebih sihat berseri dan cerah sempurna”.

“Bukan sekadar menggabungkan dua jenis teknologi nano, keberkesanan formulasi sedia ada turut dipertingkat di dalam produk baru ini. Penanggal solekan SAFI kini dilengkapi dengan teknologi Micellar yang mampu menanggal solekan, minyak dan habuk dalam satu sapuan pada permukaan wajah. Manakala manfaat perlindungan yang terkandung dalam Krim Siang SAFI juga dipertingkat dengan teknologi Pelindung IR (Infra-Merah) bagi melindungi wajah daripada sinaran Infra-Merah dari matahari dan bahang yang boleh menyebabkan kulit menjadi kusam dan gelap” 

Menambah keceriaan dalam legasi kecantikan keluarga SAFI, SAFI berbangga untuk memperkenalkan Sarah Hildebrand, pelakon, model serta pengacara program televisyen sebagai duta SAFI BALQIS OxyWhite.“Bagi kami, Sarah merupakan epitome gadis masa kini.Beliau mempunyai personaliti yang bersahaja, namun penuh dengan kecantikan dalam setiap aspek. Raut wajah yang manis, tutur kata yang lembut, perwatakan yang ceria dan penuh jenaka tetapi masih mengekalkan ciri-ciri kesopanan dalam tingkah laku. Sikapnya yang aktif dan sentiasa kelihatan segar di lapangan kerjaya, meniup nafas baharu dalam industri. Setiap gerakannya yang mempesona menjadikan Sarah individu yang paling sesuai sebagai Gadis Balqis terbaharu kami,” terang Puan Mahsuri.

Mengulas tentang kredibiliti Sarah mempromosikan SAFI BALQIS OxyWhite, Puan Mahsuri berkata, “Dengan personaliti down to earth Sarah, beliau akan membawa SAFI BALQIS untuk lebih dekat dengan pengguna, khususnya para gadis yang mengimpikan kulit wajah cerah sempurna. Dengan pengalaman sendiri beliau sebagai pengguna dan duta SAFI BALQIS OxyWhite, Sarah akan menjadi contoh, dan ‘sahabat sejati’ dalam membantu gadis-gadis seusia mencari solusi pencerahan wajah yang terbaik. Sikapnya yang mesra dan mudah didekati membawa keyakinan terhadap produk kami bagi menyampaikan mesej kecantikan kepada semua wanita”.


Alami kulit wajah yang cerah dan sihat dengan tona lebih sekata melalui rejim penjagaan Rangkaian Produk Penjagaan Kulit Safi BALQIS OxyWhite yang dicipta khas untuk setiap gadis.

Formulasi baharu SAFI BALQIS OxyWhite hadir dalam rona bungkusan serta reka bentuk produk yang menarik dan mudah di bawa kemana sahaja.Kombinasi warna biru laut dan hijau cerah yang menaikkan jiwa gadis agar tampil segar dan berseri digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite bagi kulit wajah normal, manakala gabungan rona jingga dan kuning yang memberikan mood ceria dan penuh keyakinan pula digunakan pada pembungkusan rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite kawalan minyak.


Seiring dengan rekaan pembungkusan berwajah baharu ini, SAFI turut menukar reka bentuk logo dan tipografi agar kelihatan lebih moden, dan menarik perhatian pengguna. Logo baharu ini tampil lebih simple & trendy sepadan dengan personaliti SAFI BALQIS yang muda, segar dan yakin sentiasa. 

Berikan nafas baharu pada kulit wajah anda melalui rangkaian SAFI BALQIS OxyWhite yang berikut:

Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite (Untuk Kulit Wajah Normal) 



1) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka 
Saiz Pek : 50g/ 100g 
RCP : RM7.30/ RM12.30 (selepas 6% GST) 

Aktiviti harian dan faktor persekitaaran punca kulit kotor, kusam dan tidak bermaya. Formulasi dengan Teknologi Mikro-Buih yang mewah berkrim ini bertindak: 

a) Membersih jauh ke dalam liang pori 
b) Menghilangkan baki kotoran dan sisa solekan 
c) Mengekalkan kelembapan selepas penggunaan 
d) Sesuai untuk semua jenis kulit 


2) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Skrub 

Saiz Pek : 100g 
RCP : RM 12.90 (selepas 6% GST) 
Sel kulit mati dan sisa kotoran punca kulit muka kusam, kotor dan tidak bermaya. Formulasi tanpa buih diperkaya dengan butiran halus manik Aprikot bertindak: 

a) Menanggalkan sisa kulit mati serta bintik hitam tanpa mencalarkan kulit 
b) Membersih secara mendalam ke liang pori untuk menanggalkan kotoran dan sebum yang terperangkap 
c) Dirumus dengan pH seimbang 
d) Sesuai untuk semua jenis kulit 



3) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar 2 dalam 1 
Saiz Pek : 150ml 
RCP : RM17.40 (selepas 6% GST) 
Kesibukan dan jadual harian yang padat menjadi punca kulit wajah kusam dan tidak bermaya. Pembersih ini bertindak: 

a) Membersih dengan mendalam untuk mengeluarkan sisa kotoran sambil mengecilkan pori 
b) Manik mikro dengan Minyak Bunga Matahari dan Vitamin E bertindak sebagai antioksida untuk memberiperlindungan optimum pada kulit 
c) Formulasi tanpa sabun mengekalkan kelembapan pH kulit 
d) Kandungan Mentol menyejuk dan menyegarkan kulit muka 

#
4) SAFI BALQIS OxyWhite Esen Pencerah 
Saiz Pek : 20ml 
RCP : RM28.10 (selepas 6% GST) 
Formulasi yang diperhebat dengan Nano Oxygen dan Nano BioWhite yang 1000X lebih efektif daripada Vitamin C bertindak: 

a) Mencerah dengan lebih intensif dan pantas 
b) Memudarkan pigmentasi secara mendalam 
c) Menyamaratakan tona kulit muka 
d) Memperbaharui kulit muka agar lebih berseri 
e) Mengurangkan kemerahan dan kerengsaan 
f) Melembut dan menghidrasi kulit 


5) SAFI BALQIS OxyWhite Penyegar 
Saiz Pek : 100ml 
RCP : RM10.90 (selepas 6% GST) 
Liang pori akan terbuka selepas membersih kulit wajah lalu menyebabkan kulit terdedah kepada kotoran. Penyegar SAFI BALQIS OxyWhite bertindak: 

a) Mengecilkan liang pori agar kulit wajah bersih dengan Ekstrak Cendawan 
b) Menyediakan kulit wajah untuk menerima produk seterusnya dengan lebih berkesan 
c) Memberi kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit dengan formulasi tanpa alkohol 



6) SAFI BALQIS OxyWhite Krim CC SPF25PA++ 
Saiz Pek : 20g 
RCP : RM 21.70 (selepas 6% GST) 
Krim ini merupakan asas solekan dengan manfaat krim pelembab bertekstur ringan dan berasaskan air yang bukan sahaja menjadikan kulit lebih mulus malah bertindak: 

a) Menutup cela tanpa menyumbat liang pori agar kulit bebas bernafas 
b) Mencerahkan kulit serta merta 
c) Menyemaratakan tona kulit agar cerah semulajadi 
d) Menyamar bekas jerawat dan bintik hitam 
e) Melindungi kulit daripada sinaran UVA & UVB berbahayadengan SPF25PA++ 
f) Melembap kulit wajah 
g) Mengurangkan kilap pada permukaan wajah yang berminyak 

#

7) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR 
Saiz Pek : 45g 
RCP : RM 20.20 (selepas 6% GST) 
Sinaran matahari dan penghawa dingin punca kulit wajah menjadi kusam, gelap dan kering. Krim pelembap siang ini bertindak: 

a) Menjadikan kulit 2 tona lebih cerah 
b) Melindungi daripada radiasi UVA & UVBdengan SPF20PA++ 
c) Mencegah kulit jadi gelap akibat radiasi infra-merah (IR) dengan Pelindung IR 
d) Melindungi kulit daripada radikal bebas secara 100% 
e) Mencerah kulit dengan pantas dan intensif 
f) Menghaluskan kulit 
g) Menyaramatakan tona kulit 



8) SAFI BALQIS OxyWhite Pelembap Gel 
Saiz Pek : 45g 
RCP : RM 20.20 (selepas 6% GST) 
Pelembap gel yang berasaskan air dengan tekstur ringan yang memberi lembapan sehingga 24 jam bertindak: 

a) Mencerah dan meredakan ketidakselesaan pada kulit wajah 
b) Vitamin B3 menyamaratakan tona kulit muka 
c) Asid Hialuronik memberi lembapan mendalam dan berpanjangan 
d) Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit 
e) Sesuai untuk kulit kombinasi dan kulit berminyak, siang ataupun malam 


9) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Pencerah Lengkap SPF15 
Saiz Pek : 40g 
RCP : RM14.90(selepas 6% GST) 
Krim pencerah lengkap yang berasaskan air ini diperkaya dengan Mineral Insta-Cerah bertindak: 

a) Mencerahkan kulit wajah dengan ketara 
b) Menyamaratakan tona kulit wajah dengan ketara 
c) Melindungi kulit wajah daripada sinaran UV berbahaya 
d) Mengurangkan pembentukan bintik hitam 
e) Memberi lembapan berpanjangan tanpa rasa melekit 
f) Mengurangkan kilap pada kulit wajah yang berminyak 



10) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Kecantikan 
Saiz Pek : 16g 
RCP : RM8.60 (selepas 6% GST) 
Tona kulit wajah yang tidak sekata menyebabkan muka kurang menyerlah. Krim ini bertindak: 

a) Sebagai asas solekan untuk menutup cela dengan sempurna 
b) Melindungi kulit daripada sinaran UV di samping memudarkan pigmentasi 
c) Mengekalkan lembapan dan melembutkan kulit wajah 
d) Menyamaratakan tona kulit 



11) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Solekan 
Saiz Pek : 200ml 
RCP : RM17.40 (selepas 6% GST) 
Solekan yang tidak dibersihkan dengan sempurna akan menyebabkan liang pori tersumbat. Pembersih solekan dengan Teknologi Micellar berasaskan air ini bertindak: 

a) Menanggalkan solekan serta kotoran dengan mudah dan sempurna 
b) Mengekalkan kelembapan dan meningkatkan keanjalan kulit dengan kandungan Bio Hialuronik 
c) Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif 



Rangkaian Produk Penjagaan Kulit SAFI BALQIS OxyWhite (Kawalan Minyak) 



12) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih Muka Kawalan Minyak & Jerawat 
Saiz Pek : 50g/ 100g 
RCP : RM7.30/ RM12.30 (after 6% GST) 
Kulit wajah yang berminyak menjadi punca pembiakan bakteria serta pembentukan sebum yang akan menghasilkan jerawat di kulit muka. Pembersih wajah khas untukkulit berminyak ini bertindak: 

a) Membersih dengan mendalam agar kulit bebas kotoran dan minyak 
b) Mengawal jerawat dengan menyerap lebihan minyak dan kotoranyang terkumpul di dalam liang pori kulit 
c) Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat 
d) Sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat 



13) SAFI BALQIS OxyWhite Pembersih & Penyegar Kawalan Minyak & Jerawat 2 Dalam 1 
Saiz Pek : 150ml 
RCP : RM17.40ml (selepas 6% GST) 
Sisa kotoran dari udara tercemar adalah punca kulit wajah berminyak dan berjerawat. Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 ini bertindak: 

a) Membersih dengan mendalam untuk mengurangkan sisa kotoran sambil mengecilkan pori 
b) Manik Mikro dengan kandungan Minyak Tea Tree dan Vitamin E membantu mengurangkan pembentukan jerawat 
c) Zink Mineral Mikro mengawal pembentukan sebum 
d) Formulasi tanpa sabun mengekalkan kelembapan pH kulit 
e) Kandungan Mentol menyejuk dan menyegarkan kulit muka 



14) SAFI BALQIS OxyWhite Krim Anti Jerawat 
Saiz Pek : 15g 
RCP : RM11.90 (selepas 6% GST) 
Kulit wajah yang berjerawat menyebabkan anda berasa tidak yakin dan kurang selesa. Dengan formulasi 99.9% Anti-Bakteria, krim ini bertindak: 

a) Sebagai rawatan intensif anti jerawat 
b) Menghalang pembentukan bintik hitam 
c) Memudarkan parut jerawat 
d) Mineral Zink Mikro mengawal pembentukan sebum untuk mencegah jerawat 
e) Meredakan kulit kemerahan dengan Lipid Enhancer semulajadi meredakan kemerahan 
f) AHA semula jadi mengawal jerawat punca bakteria 

Produk ini boleh didapati di seluruh Malaysia termasuk pasaraya dan pasaraya hiper utama. Untuk maklumat lanjut mengenai jenama SAFI sila layari laman facebook SAFI, www.facebook.com/SAFI.MY, laman Instagram SAFI@safimalaysia dan saluran Youtube SAFI di www.youtube.com/safimalaysia


3