Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Review Services

Showing posts with label Review Services. Show all posts
Showing posts with label Review Services. Show all posts

PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik

PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik | Korang kaki shopping? lagi lagi shopping online atau membelah beli atas talian. Mesti banyak apps yang korang dah download kan? Korang ada download apps PG Mall ? Tak ada? Rugilah, sebabnya dengar cerita dah ramai yang gunakan PG Mall untuk shopping online. Cik en pun pada awalnya tak tahu juga. Hahahah. Apabila semua cerita pasal PG Mall ini, cik en terus google dan rupanya PG Mall ini platform untuk kita shopping online. | PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik


3

8 Tempat Makan Western Di KL dan PJ

8 Tempat Makan Western Di KL dan PJ | Kuala Lumpur dan Petaling Jaya adalah syurga makanan yang menjadi tumpuan orang ramai dalam dam luar negara. Semua jenis makanan daripada makanan melayu, cina, india dan makanan yang menjadi pilihan adalah makanan barat atau western. Makanan western ini sangat mudah didapati dan kebanyakkan telah menjadi kegemaran rakyat Malaysia. Cik en nak kongsi dengan korang 8 Tempat Makan Western Di KL dan PJ

 8 Tempat Makan Western Di KL dan PJ
 8 Tempat Makan Western Di KL dan PJ

0

Top 5 Must-try Nasi Lemak in KL

Top 5 Must-try Nasi Lemak in KL | Sebut pasal nasi lemak, mesti korang dok membayangkan kelemakan nasi, kepedasan sambal, tambahan dengan kacang, ikan bilis, timun dan boleh memilih telur rebus atau telur goreng. Kalau jenis berlauk itu, ada piliahn ayam goreng, paru, dan banyak lagi mengikut tekak masing masing. Menjadi makanan kegemaran dan trademark rakyat Malaysia, banyak port nasi lemak yang boleh hunting oleh peminat nasi lemak ini di area KL. Sampaikan ada port yang beroperasi berpuluh puluh tahun dengan harga yang sangat murah. Dan katanya ada 5 Nasi Lemak di KL yang korang mesti cuba disebabkan keenakannya dan keistimewaannya. Jom kita tengok 5 pilihan nasi lemak itu | Top 5 Must-try Nasi Lemak in KL


Top 5 Must-try Nasi Lemak in KL

Top 5 Must-try Nasi Lemak in KL yang korang boleh cuba ini adalah mengikut rating di google. Dan kelima lima ini adalah pilihan warga KL untuk yang inginkan nasi lemak

Nasi Lemak Wanjo Kmapung Baru



Dikatakan tempat ini sangat terkenal di Kampung Baru KL. Sebabnya harganya yang murah dan semestinya sedap. Nasi dia katanya sangat berlemak, ditambah dengan sambalnya yang sederhana, tidak terlalu pedas dan manis. So sangats esuai untuk cik en yang tak makan pedas sangat. Anyway ada lauk lauk lain seperti daging masak kicap, paru goreng dan bergedil yang boleh korang pilih untuk makan sekali dengan nasi lemak ini

RA Nasi Lemak



RA Nasi Lemak ini sangat berbeza dengan nasi lemak yang lain. Kalau biasanya ada lauk telur atau goreng yang lain tapi kat sini koran boleh makan bersama kuah lemak. Double lemak la orang kata. Konsep RA Nasi Lemak ini kampung style. So lauk yang ada memang sedap dan sangat sesuai untuk yang gemarkan masakan kampung. So RA Nasi Lemak ini dibuka pagi sahaja dan menjadi tumpuan untuk breakfast atau minum pagi. Tapi kalau lambat datang, ianya masih buka tapi makan nasi berlauk je la. 

Nasi Lemak Royale Kedah



Selalunya nasi lemak berwarna putih kan? Kali ini korang boleh tengok nasi lemak warna kuning. Kuning adalah lambang di raja. So that why la ianya dipanggil Nasi Lemak Royale. Sekali pandang macam nasi biriyani tapi ianya nasi lemak dan sangat awesome kalau dimakan bersama lauk paling top disini iaitu Daging Masak Kicap dia. Marvelous kata orang yang pernah mencuba. Selain daging masak kicap, ada puyuh goreng, udnag goreng dan pelbagai kuah dan lauk pauk yang lain. 

Nasi Lemak Panas Warung Rindu



Siapa suka makan nasi lemak original? Nasi Lemak dibungkus daun pisang. Cik en memang suak style camni. Bau daun pisang itu menambah rasa pada nasi lemak. Even yang jenis berbungkus daun pisang ini sikit tapi jangan risau, selalunya jenis camni dia punya sedap mencapai tahap maksima. That why Nasi Lemak ini boleh bertahan selama 17 tahun an sampais ekarang masih  menjadi tumpuan orang ramai. Pilihan lauk pauk yang ada adalah ayam goreng dan burung puyuh goreng

Restoran Warisan Sambal Opah



Yang ini pula nasi lemak daun pisang dan mempunyai pilihan lauk pauk yang banyak. Bermula pada tahun 1960, ianya menjadi pilihan kerana sambal dia yang sedap. Dan pilihan orang KL nak makan nasi lemak di malam hari. Ianya dibuka bermula 5 petang dan tutup 4 pagi. Nasi lemak ini dibungkus live depan mata so ianya masih panas panas lagi. Pilihan lauk pauk yang ada seperti paru goreng berlada, ayam goreng, tempe dan sayur sayuran. Katanya kena beratur panjang nak dapatkan nasi lemak sambal opah ini. 

Kelima lima ini akan mejadi bucket list untuk cik en hunting makanan di KL nanti dan cik en akan story lanjut di blog cik en nanti. Tapi untuk korang yang ada di KL, korang tak perlu susah susah nak pergi beratur, parking kereta semua sebabnya korangg boleh gunakan perkhidmatan FoodPanda Delivery Malaysia ini. Memudahkan sangat. Jimat masa dan duit minyak korang kan? 
11

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane | Merasa juga la muka di make up bagaikan majlis perkahwinan. hahahahah. Anyway cik en jarang di make up oleh Make Up Artist (MUA). Rasanya seingat cik en baru 3 kali dan kali ini yang ke 4. Disebabkan cik en nak buat photoshoot so kena juga la make up sikit. So cik en pun Mencari MUA Manjung. Tapi biasalah cik en bukan tahu sangat sampailah Kak Julia Alisya suggestkan seorang MUA dan dalam masa yang sama cik en dan kak Julia photoshoot bersama. So Kak Julia suggestkan Janna Jane yang mana sebelum ini beliau pernah make up kan kak Julia. Simple make up tapi cik en sangat selesa dapat servis dari beliau. So kalau korang Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane ini. 

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane 


Janna Jane ini dulu MUA Terengganu. Dapat rezeki kembali ke negeri sendiri, so beliau dan suami kembali ke Manjung kalau tak silap cik en around 5 atau 6 bulan lepas. So selepas berehat lama, beliau nak kembali untuk aktif semula. So bila cik en tengok hasil make up dia. cik en rasa memang patut pun cik en review servis dia. Anyway Janna Jane ini sangat friendly. So rasa tak kekok bila bersembang. 

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane
Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane

Apa yang lagi cik en suka, beliau tanya dulu apa yang make up cik en. Disebabkan ini phooshoot pertama cik en, so cik en tak ada kenakan tema apa apa pun tapi biar nampak runcing muka dan sesuai dengan pakaian yang cik en pakai. Anyway cik en tak suka heavy make up tapi bila melibatkan photoshoot, kena lebih sedikit heavy sebab pencahayaan warna putih akan buat muka pucat kalau terlalu light make up tu. 

Mencari MUA Manjung
Mencari MUA Manjung

Dari hasil make up cik en suka cara beliau punya eyeshadow. Mungkin ramai suka jenis soket atau smokey tapi cik en kurang berminat kalau ianya bukan majlis yang glam. Ia cuma untuk phototshoot untuk profile cik en dan blog www.nurfuzie.com cukuplah ia simple eyeshadow. Begitu juga dengan bulu mata. Beliau gunakan gam warna hitam so nampak lebih natural tak la nampak line putih tu kan.

MUA Manjung

Selain cik en, Janna Jane make up Kak Julia juga, So beliau tak ambil masa yang lama sebab kami pun tak ada masalah muka yang memerlukan correction lebih. Huhuhuhu

MUA Manjung
MUA Manjung

Anyway Janna Jane ni pemalu sangat bila cik en nak snap gambar beliau. Dia asyik pakai mask beliau je macamni

MUA Janna Jane Manjung
MUA Janna Jane Manjung

So kalau korang nak nak tengok wajahnya dan mungkin nak bertanya pakej make up beliau bolehlah ke Instagram dan facebook beliau atau terus whatsapp


Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane
11