Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Review Blog

Showing posts with label Review Blog. Show all posts
Showing posts with label Review Blog. Show all posts

Wedding Flower Arrangement: How to Find the Best One? – Little Flower Hut

Wedding Flower Arrangement: How to Find the Best One? – Little Flower Hut | Choosing a flower arrangement for your wedding can be very tough. Anyone surely wants the best for their wedding and make it perfect. This is one of the most memorable moments that deserve great attention no wonder why you have to do the preparation as early as possible. Looking for wedding flowers should not be that stressful knowing that you’ll have plenty of options to choose from. It is not about the cost that matters but on how you will blend the flowers in order to come up with a stunning arrangement. | Wedding Flower Arrangement: How to Find the Best One? – Little Flower Hut 

Wedding Flower Arrangement: How to Find the Best One? – Little Flower Hut
Wedding Flower Arrangement: How to Find the Best One? – Little Flower Hut 

Guide to Choosing A Wedding Flower Arrangement 


There are different types of bridal and wedding flowers that florists can offer. You have to spend time comparing your options if you want to be assured that you’ll have the best one for your wedding. Listed below are some tips that could help you make the right choice of wedding flower arrangement. 

  • It is just normal for you to be choosy however it doesn’t mean that you’ll have to go for expensive blooms. Try to mix and match different flowers for an elegant arrangement. 
  • With the fact that you are not aware of all the flowers that you can possibly use for your wedding, it can be a good idea if you will get help from your florist. 
  • Choose an affordable flower arrangement that already shows beauty and style. A professional florist can make a stunning arrangement even by using simple or common types of flowers. You can have seasonal flowers for the arrangement to save money. 
  • If you want to have an idea about the different flower arrangements for weddings, then you can look for pictures online for you to know what to expect. This will help you find an arrangement that suits your wedding.


It can be very exciting for soon-to-be-couple to choose for their bridal flowers. The internet makes it easier for them to find what they are looking for with the numerous numbers of florists online. No need to deal with the hassle of going to a flower shop to check the variety of flowers they offer because you can simply go online and visit the website of a florist. The availability of florists online doesn’t only offer you an easy way to order wedding flowers but this is also a way for you to save money by comparing the costs of flowers from different florists.
1

Review Blog Faimarstory


Review Blog Faimarstory | Berlatakarkan vintage dan pinkish ini menjadikan blog milik Marini nampak klasik di mata cik en. Mencari juga about me yang lebih lengkap tapi cik en tidak jumpa cuma maklumat ringkas Marini di sebelah kanan blog. Marini yang berumur 19 tahun merupakan pelajar KPTM Kuantan dalam Diploma Perakauan. Meletakkan nama blog Farmar Blog dan mengemari menonton filem seram dan kartun, hantu games, lovenovelholic dan suka nyum nyum makan. Macam sama je dengan cik en kecuali tengok movie dan membaca novel cinta. 

Novel ini bermula pada tahun 6 Ogos 2013 dan sederhana aktif sebabnya sepanjang blog Faimarstory diwujudkan, hanya terdapat 73 buah entri sahaja. Jom kita terjah Blog Faimarstory yang menggunakan tagline "Ketika Allah Inginkan Dua Hati Bertemu, Dia Akan Mengerakkan Kedua Duanya Dan Tidak Hanya Salah Satu" di SINI
2

Pageviews Blog Cik EN

Pageviews Blog Cik EN | Pageview Blog Nurfuzie.com bagi bulan ini. Nampaknya semakin meningkat dan alhamdulillah. Pageviews today 23/11/2015 pun melangkui 2K. Dalam 1 bulan ini pageviews sehari untuk blog cik en dalam 1K hingga 2.5K. Nampak sedikit peningkatan, untuk Total Uniques pun sudah mula dapat lebih dari 1K. 
screen shot dari stat dalam blog sendiri

screen shot di Nuffnang
Screen Shot dari Google Analytics
Cik en baru membuat pendaftaran Google Analytic bulan september 2015. 

Top Channel masih dikuasi oleh Organic Search.

Google masih source yang paling utama dalam 2 bulan ini

Walaupun pageviews cik en tidak lah sebanyak pageviews Azhafizah, Hasrul Hassan, Lyssa Secret, Kisah Emas Putih dan blogger yang lebih popular yang lain, tapi ini satu semangat untuk cik en memperbaiki kualiti entri, kualiti blog, blog yang SEO dan yang lain lain lagi. Disini juga cik en ambik kesempatan untuk ucapkan TERIMA KASIH kepada sifu blogger yang banyak berkongsi tutorial, tips dan nasihat.
7

Review Blog SayidahNapisah Dot Com


Review Blog SayidahNapisah | Blog Sayidah Napisah Dot Com adalah kepunyaan Sayidah Napisah (SN) yang berusia 22 tahun dan masih menuntut di Universiti Putra Malaysia (UPM) dalam bidang Major Matematik yang berasal dari Seremban. 

Blog beliau sangatlah simple dengan berlatar belakangkan putih. Merupakan Ahli Kelab Exchange Feed Group (EFGKBBA) Apa yang cik en tahu, blog ini banyak berkisarkan Personal, Lifestyle dan Entertaiment. Dari apa yang cik en godek blog beliau, beliau berblogging 1 September 2012 dengan entry ARE YOU READY KIDS? (kalau salah sila betulkan ye SN). Entry Paling Popular Ketahui Tarikh Lahir Anda Mengikut Kalender Islam dan entry Terkini WW : Moist Choc Cupcake. Dan sesiapa yang berminat untuk mengambil Blog SN ini dalam pengiklanan, review produk atau event bolehlah menghubungi beliau dan cik en yakin, harganya mesti mestilah yang berpatutan kerana ramai juga yang meletakkan iklan mereka di blog SN ini.

Sesiapa yang hendak menghubungi SN bolehlah terus ke blog beliau di Blog Sayidah Napisah Dot Com, Instagram beliau di Sayidah Napisah Insta dan boleh juga ad Cicle di Sayidah Napisah Google+ untuk mengenali dan mengetahui entri entri terbaru beliau. Dan juga jangan kecewa, setiap hari SN ini akan update entry terbaru dan penuh berinformasi untuk semua.


8

PCEDB - Review Blog blog anith


salam semua!
cik en nak habiskan review blog yang last sekali iaitu


anith
1st masuk blog cik en nampak blogskin.
cik en pastekan skit about adik ni


Name: Anith AmalinaKnown as: Anith / KanisBirthday: 26 December 1994Age: 18 years oldStatus: Single not availableLanguage: English, Malaysia Dreams: Wanna be a Programmer School: Sekolah Menengah Alam Megah, Sekolah Vokasional ManjungUniversity: UiTM, Arau Perlis

dari hasil godek godek cik en, cik en rasa blog adik ni blog baru..

dalam bulan februari 2012 seperti dalam entry ini
dan entry last adik ni untuk yg sambut tahun baru cina
so far komen akak macm biasalah

  • saiz font 
  • setiap kali akak klik entry past akan keluar "welcome to my blog".. owh.. ni akan menyusahkan org yg pakai beruk band.. ehheheh
  • background mmg cantik akak suka
  • header simple
  • loading blog ringan
  • so far blog camni amat sesuai untuk remaja yang suka simple dan girlish
so far 
kalau sesiapa nak berkenalan ngn adik ni
klik header adik kat atas tu
4

PCEDB - Review Blog HafizahHalim


salam semua!
hampir bermingu minggu cik en tak update blog..malam ni insyalah cik en akan teruskan review blog yang dah lama  update.. cik en biokan yg entry review lama terpampang di dada blog cik en.. promosi lama sikit..x gitu?
untuk kali yang ke 6 cik en nak review blog adik fizah ini


masuk je blog adik, terus je dengar alunan lagu untuk halwa telinga..
so sesiapa yg nak masuk blog adik ni kena la offkan segala, radio online, youtube dan lagu dalam pc or laptop korang tu..
so x banyak cik en leh godek2 hal adik fizah ini, tapi yang cik en tau, segala entry beliau adalah personal dan pendapat beliau sendri
blog ini guna blogskin klu x silap cik en..rite adik fizah?
cuma macam biasa, cik en tetap menitik beratkan tulisan.. tulisan adik kecik skit.. klu baya baya cik en ni, mybe la leh baca, mana yg rabun tu, kena la mendekatkan mata kat skrin ini
so far, blog ringan..
cuma kalau dapat cri header yang menarik skit...
mesti blog adik ni lagi cun...
so kalau sesiapa nak terjah dan nak berkenalan sampai menambah follower korang..moh klik sini
3

PCEDB - Review Blog Beautiful me


hola2
dah sampai blog ke 5 cik en review
alhamdullah dan ada 2 balance lagi
so far, jom kita terjah blog adik pmr ini
nama Azra Farhanah dan berasal dari Keningau Sabah bah
wa, ramai yang dari seberang sana yang join review cik en ini
macam ada jodoh je ngn orang sabah sarawak ini
hahah
dah2 melalut lak cik en jom kita round2 nek mr barney cik en ke blog adik ini lagi



ok, kali ini cik en tengok adik Ayin ini menggunakan more english than malay
so far, de yang berterabur but ok la..
cik en pun terabur gak..
tapi ini adalah satu cara untuk approve grammer rite..
apa apa pun jangan dilupakan bahasa ibunda..
malay atau bahasa bahasa di sabah yag mungkin adik ayin tahu
untung kalau belajar banyak bahasa ini kan?
8

PCEDB - Review WAK GELAS


salam semua!
kita kembali untuk review baki blog yang tinggal
kebetulan cik en bercuti so cik en tak sempat nk review..
nak review ini bukan sekadar jenguk2 kejap dan buat entry tapi cik en nak round sehabis boleh dalam blog tu..
so jom kita jenguk blog wak ni..



dipanggil wak gelas dan mmg layout blog ini seakan2 gelas
dari hasil godek2, wak ni bersekolah di bukit nenas,mula beblog ogos 2010
dan sepanjang cik en meround round blog wak ni, dari dulu.. mybe since bulan 11 tahun lepas, kebanyakan entry wak dipenuhi dengan gambaran gambaran...
cik en masih ingat banyak gambar anak anak wak di rumah panjang di seberang nun..
pastu cik en tengok pic di dimerata rata, ada di johor, di perak, sarawak dan macam macam tempat lagi la
dan cik en amatla admire dengan pic yang ada dalam entry ini
dan cik en suka tegok entry pertama setiap blog..
5

PCEDB - Review SII DAYANG PUNYA BLOG



salam semua!
sampai sudah review yang ketiga
sebelum cik en pulang ke kampung 
cik en nak review blog ketiga yang join pencarian cik en tempoh hari
nama blog
Yang Cweet dan bila masuk je terasa macam di galaksi
sebab background dia hitam dan de bintang banyak2
nice!
mula mula kita kenal dulu empunya blog ini sambil melayan music widget yang ada di blog dia
nama dayang nur hafizah.. not dayang nurfaizah ok...
anak pck zamri
berumur15 tahun dan berasal dari sabah bah
kalau nak tau lebih detail klik sini
cik ne rasa adik dayang ini pakai blogskin tapi kalau tersalah cik en mohon maaf la ye adik
blog dia amatlah ringan sebab tu cik en cakap dia menggunakan blogskin.
cuma cik en nak komen bab tulisan
sebab cik en amat menitik beratkan tulisan.
cik en suka tulisan yang terang jelas, saiz sederhana dan penggunakan warna background dan warna tulisan
sebab cik en akan masuk blog korang korang yang cik en akan perhatikan dulu ISI entry korang..
sebab tu cik suka kepada reader dari follower..
tapi anyway blog macamni merupakan trend sekarang
so far thanks adik dayang sbb join pencarian cik en..
anggap pe yang cik en tegur merupakan nasihat akak akak..
tapi akak suka blog adik!
:)
4

PCEDB - Review Blog Aqoustica Zati



salam semua!
review kedua cik en untuk blog comel ini
mula mula cik en masuk blog adik manis yang bernama zati ini cik en amatlah tertarik dnegan header dia... amat amat comel dan ada gabungan kaler purple...
oh awesome
cik empunya amat comel
tapi kita balik kepada tugas cik en untuk review..cik en kasi point tuk sennag korang baca ok?
  • blog ringan
  • simple
  • tapi satu page satu entry.. untuk yg beruk band ok.. xde masalah tapi kalau yang x ok, jenuh gak la dia nak tunggu loading.. mybe leh tambahkan sedikit lagi setiap page.. dan pendekkan menggunakan insert jump break.. 
  • cik en pernah baca entry beliau cinta platonik dan entry ini so simple buat ada makna tersendiri
  • ada buat bisnes online.. nak tau apa? klik sini
  • ada tutorial
  • ada freebies

so itu antara review cik en.. anyway cik en pernah tinggalkan jejak kat entry dia sebelum ini
so habis dah review ke 2.. akan menyusul review ke3..
:)
2

PCEDB - Review Bee-Shawal.blogspot.com



salam semua..
dah berakhir pencarian cik en dan blog semalam..
so hari pertama ini cik en nak review blog pertama

masuk je blog ini, cik en nampak kaler biru sebagai bakcground dia dan cik en rasa empunya blog ini peminat kaler biru
mengikut daripada profilenye dikatakan duduk di seoul..
yakah?
dari apa yang cik en tengok, kebanyakan entry nye pendek tapi memberi maksud amat mendalam
dri yang cik en review, all entry in English
so far cik en tengok blog dia amat simple dan dia menggunakan blog dia medium promote blog lain
kalau scrool ke bawah ada busuk.org, www.apesal.com, www.guablog.com, www.ohbelog.com dan banyak lagi la..
kalau sesiapa nak berkenalan dengan beliau leh la klik di
4