Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Ramadhan 2017

Showing posts with label Ramadhan 2017. Show all posts
Showing posts with label Ramadhan 2017. Show all posts

Koleksi Poskad Raya Animasi Pos Laju dan Kad Raya Eintan Nurfuzie 2017

Koleksi Poskad Raya Animasi Pos Laju dan Kad Raya Eintan Nurfuzie 2017 | Sepatutnya cik en update awal Koleksi Poskad Raya Animasi Pos Laju dan Kad Raya cik en tahun ini. Tapi kekangan masa buat cik en tak sempat nak keluarkan sebelum raya. Istimewanya tahun ini cik en teruja gila dapat Poskad Raya Animasi dari Pos Laju oleh kawan kawan blogger cik en. Jakun la sekajap sebabnya cik en suka animasi ini. 


Cik en teruja nak story pasal poskad animasi ini. Poskad Raya Animasi ini dikatakan ada 4 animasi berbeza tapi cik en dapat 3 dari 4 tu. Kira dah jadi koleksi la kan? So korang guna aplikasi AR Postcard yang boleh download dari Play Store atau Apple Store. Mesti korang yang nak tau sangat apa animasi tu kan? Ianya ada animasi kartun bergerak dan suara serta lagu. Cik en ada buat satu video yang mana korang boleh tengok di Koleksi Poskad Raya Animasi Pos Laju. Lani cik en nak tunjuk la kesemua koleksi poskad ini. 

Dari Lyana Ishak

Dari Haida Eyda

Dari Bonde Zaidalifah

Comel comel kan? Jadi budak budak la kejap main animasi ini. Terima kasih pada kawan kawan cik en. Memahami keterujaan cik en untuk dapatkan poskad animasi ini. Tapi cik en takkan lupakan pada kad raya yang kawan blogger cik en bagi ini. 

Dari Shida Radzuan
Dari Ex Partner Smule
Lyana Ishak bagi Poskad Animasi dan Kad Raya
Bagi cik en pula cik en buat juga kad raya untuk semua kawan kawan cik en tahun ini. Tapi ada sedikit perbezaan sebabnya tahun ini cik en tak buat sendiri tapi tempah pada Shida Radzuan. Sebabnya cik en sedikit sibuk dna ink printer tak ok lagi. So nak tengok kad raya cik en?


Comel tak? hahahah. Anyway bulat muka cik en. Terima kasih yang bagi alamat untuk cik en pos. Kali ini cik en hantar lebih kurang 52 keping kad raya di seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak. Ntah sampai ntah tidak. Harap semuanya selamat sampai. Koleksi Kad Raya Eintan Nurfuzie 2016
8

Salam Ramadan 2017 dari Nurfuzie.Com

Salam Ramadan dari Nurfuzie.Com | Alhamdullilah diberi kesihatan yang baik dan masih bernyawa untuk menyambut Ramadan tahun ini. Cik en berharap Ramadan kali ini buat cik en lebih baik dari sebelum ini dari segi kesihatan rohani dan jasmani.


Ramadan is coming
Syaitan is crying
Malaikat is waiting
Syurga is Opening
Neraka is closing

Korang jangan saja puasa dari menahan lapar dan dahaga sahaja, semuanya korang kena jaga. Baru korang dapat keindahan Ramadan itu. So sepanjang bulan puasa ini cik en rajin nak update menu berbuka. Dah shedule awal awal dah ini. Harap boleh shedulekan setiap hari sehingga habis puasa ini. Azam cik en tahun ini untuk kawal pembelian judah berbuka puasa. Say no pada ais dan makanan manis kecuali kuih dan kurma. Cik en juga berazam untuk turunkan 5kg berat badan. So cabaran akan bermula dari hari pertama puasa sehingga raya. Doakan cik en capai azam itu ye. Hahaha. Amin. ok, Jumpe next entry. Da... 
4