Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: PTPTN

Showing posts with label PTPTN. Show all posts
Showing posts with label PTPTN. Show all posts

Bayar PTPTN Menang Iphone X

Bayar PTPTN Menang Iphone X | Pagi pagi cik en baca email tajuk Bayar PTPTN Menang Iphone X ini. Isk, betul ke? Cepat cepat open email tu dan baca. Iyelah, boleh menang Ipohone kalau bayar PTPTN. PTPTN atau Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Negara ini menawarkan kepada sesiapa yang teringin sangat nak Iphone X macam cik en ini. Hhahaha. Tapi dengan bersyarat la. Bukan semudah itu je. Kena bayar hutang PTPTN korang dulu untuk melayakkan korang mendapat peluang memilikinya. PTPTN menawarkan 20 buah Iphone X untuk semua peminjam mereka. 



Bayar PTPTN Menang Iphone X

Syarat yang perlu korang patuhi adalah membayar sekurang kurangnya RM1000 untuk mendapat 1cabutan. Tempoh promosi 1-31 Disember 2017. Ha, apa ditunggu lagi, cepat cepat la grab peluang ini. Sapa sapa yang selalu dapat luck tu. Hahahha. Nak beli mahai gak. Ini email dari PTPTN yang cik en dapat


Klik http://bit.ly/MyPayPTPTN untuk ke laman Web Bayaran Balik Pinjaman PTPTN atau saluran lain http://www.ptptn.gov.my/saluran_byrn_balik.html

3

PTPTN Tawarkan Diskaun Untuk Peminjam Mereka


PTPTN Tawarkan Diskaun Untuk Peminjam Mereka | PTPTN email cik en baru baru ini dan tiba tiba dinyatakan cik en mempunyai tunggakan. Hai, cik en buat potongan gaji kot kenapa ada tunggakan ini. Bila di baca sampai habis, rupanya email ini peringatan dan menyatakan baki terkini pinjaman cik en. Kussss semangat cik en. Ingat disenarai hitam kan. Tapi apa yang menariknya, PTPTN ada beri insentif kepada 3 peminjam yang membayar pinjaman mereka. 


Menurut email , mengikut Bajet 2017, pihak PTPTN menawarkan diskaun yang membuat pembayaran balik bermula 22 Oktober 2016 sehingga 1 Disember 2017. 3 peminjam tersebut adalah
  1. Diskaun 15% untuk yang bayar lump sum / seluruh hutang
  2. Diskaun 10% untuk yang bayar 50% daripada keseluruhan hutang
  3. Diskaun 10% untuk yang bayar secara potongan gaji atau direct debit atau konsisten la. 
So macam cik en buat potongan gaji, diharap dapatlah diskaun 10% tu. Hahaha.. Apa apa pun alasan korang yang tak nak bayar itu, cik en nak pesan. Hutang tetap hutang. Hutang boleh menyebabkan roh simati tidak diterima oleh bumi dan langit. Jadi kalau korang ada hutang, tak kisahlah hutang 10 sen pun, lunaskan sebelum kita pergi selama lamanya. Dan mati tidak mengenal usia. Sekian.. Jumpa next entry. ☺
4