Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: MUA

Showing posts with label MUA. Show all posts
Showing posts with label MUA. Show all posts

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane | Merasa juga la muka di make up bagaikan majlis perkahwinan. hahahahah. Anyway cik en jarang di make up oleh Make Up Artist (MUA). Rasanya seingat cik en baru 3 kali dan kali ini yang ke 4. Disebabkan cik en nak buat photoshoot so kena juga la make up sikit. So cik en pun Mencari MUA Manjung. Tapi biasalah cik en bukan tahu sangat sampailah Kak Julia Alisya suggestkan seorang MUA dan dalam masa yang sama cik en dan kak Julia photoshoot bersama. So Kak Julia suggestkan Janna Jane yang mana sebelum ini beliau pernah make up kan kak Julia. Simple make up tapi cik en sangat selesa dapat servis dari beliau. So kalau korang Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane ini. 

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane 


Janna Jane ini dulu MUA Terengganu. Dapat rezeki kembali ke negeri sendiri, so beliau dan suami kembali ke Manjung kalau tak silap cik en around 5 atau 6 bulan lepas. So selepas berehat lama, beliau nak kembali untuk aktif semula. So bila cik en tengok hasil make up dia. cik en rasa memang patut pun cik en review servis dia. Anyway Janna Jane ini sangat friendly. So rasa tak kekok bila bersembang. 

Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane
Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane

Apa yang lagi cik en suka, beliau tanya dulu apa yang make up cik en. Disebabkan ini phooshoot pertama cik en, so cik en tak ada kenakan tema apa apa pun tapi biar nampak runcing muka dan sesuai dengan pakaian yang cik en pakai. Anyway cik en tak suka heavy make up tapi bila melibatkan photoshoot, kena lebih sedikit heavy sebab pencahayaan warna putih akan buat muka pucat kalau terlalu light make up tu. 

Mencari MUA Manjung
Mencari MUA Manjung

Dari hasil make up cik en suka cara beliau punya eyeshadow. Mungkin ramai suka jenis soket atau smokey tapi cik en kurang berminat kalau ianya bukan majlis yang glam. Ia cuma untuk phototshoot untuk profile cik en dan blog www.nurfuzie.com cukuplah ia simple eyeshadow. Begitu juga dengan bulu mata. Beliau gunakan gam warna hitam so nampak lebih natural tak la nampak line putih tu kan.

MUA Manjung

Selain cik en, Janna Jane make up Kak Julia juga, So beliau tak ambil masa yang lama sebab kami pun tak ada masalah muka yang memerlukan correction lebih. Huhuhuhu

MUA Manjung
MUA Manjung

Anyway Janna Jane ni pemalu sangat bila cik en nak snap gambar beliau. Dia asyik pakai mask beliau je macamni

MUA Janna Jane Manjung
MUA Janna Jane Manjung

So kalau korang nak nak tengok wajahnya dan mungkin nak bertanya pakej make up beliau bolehlah ke Instagram dan facebook beliau atau terus whatsapp


Mencari MUA Manjung? Cik en Suggest Ambil Servis Dari Janna Jane
11