Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Food Review Johor

Showing posts with label Food Review Johor. Show all posts
Showing posts with label Food Review Johor. Show all posts

Pernah Cuba Kopi Kluang RailCoffee?

Pernah Cuba Kopi Kluang RailCoffee? | Siapa orang Kluang of course la korang akan kata pernah tapi kalau orang luar dan datang ke Kluang Pernah Cuba Kopi Kluang RailCoffee?  Anyway cik en pernah ke Kluang masa ambil peperiksaan jabatan di Institut Veterinar Kluang (IVM), masa itu cik en rasa tak pulak singgah sebab apa cik en dah tak ingat. Masa itu, cik en hanya fikirkan peperiksaan sebab cik en banyak frust sebab banyak yang cik en gagal nak buat. Selepas cik en kena depression, banyak lagi cerita di sana termasuk ke "hidden file" memori cik en. So memang tak dapat recall. Tapi cik en Pernah Cuba Kopi Kluang RailCoffee  selepas beberapa tahun iaitu April lepas. 

Pernah Cuba Kopi Kluang RailCoffee?
Pernah Cuba Kopi Kluang RailCoffee? 

Pernah Cuba Kopi Di Kluang RailCoffee?


Anyway kawan yang cik en bawa adalah bekas pelajar IVM dan semestinya kat Kluang ini tempat berkumpulnya kawan kawan dia. So cik en melayan Kopi Kluang RailCoffee dengan roti bakar rasanya. Sebab rasa macam order benda lain tapi dapat benda lain. Dan juga telur ayam kampung setengah masak. Kalau korang nak cuba Kopi Kluang RailCoffee di Kluang ini ada 2 tempat. 1 di stesen keretapi Kluang dan satu lagi cawangan berhampiran dengan Kluang Mall kalau tak silap la. 

Kopi Kluang RailCoffee
Kopi Kluang RailCoffee

Anyway kopi dia okey, sedap dan pekat. Roti bakar dia pun macam biasa cuma kawan cik en kata dulu lain rupanya sekarang dah lain. Mungkin mengikut arus permodenan, Hahahha. Boleh la nak jadi port sarapan. Banyak lagi menu tapi disebabkan cik en dah aim nak makan di Restoran Kari Kambing 40 Hari tengah hari itu so cik en hanya order yang simple je. 

So kalau ke Kluang try la cuba Kopi Kluang RailCoffee ini. Kalau tak, korang boleh beli kopi ini secara online. Bila search di google kopi Kluang ini boleh juga dibeli di Lazada. Tapi feel dia lain kalau kita nikmati di Kluang sendiri
5

Teringat Ingat Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor

Teringat Ingat Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor | Throwback balik trip travel cik en ke Johor Melaka bulan April lepas. Tiba tiba cik en Teringat Ingat Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor. Dalam tekak ini tengah cuba merasa balik kesedapan Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari tu. Nasinya yang cukup sempurna dan kelembutan kambing dia. Haishhh. Bila lagi nak repeat ke Johor pun entah la. Dari Perak ke Johor pun makan masa setengah hari. Kalau la ada cawangan lain yang lebih dekat memang nak pi juga hujung minggu ini. | Teringat Ingat Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor

Teringat Ingat Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor
Teringat Ingat Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor

Teringat Ingat Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor


Anyway cik en tak berharap tinggi untuk makan di Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari ini sebab selesai sahaja urusan di Kluang dah lewat. So cik en anggap kalau kedai Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari ini dah tutup atau nasi dah habis, cik en dah redha. Hahahha. Masa ini tak pekena lagiNasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari so macam tak kisah la kalau tak dapat merasa. Kalau sekarang memang mau menangis depan restoran kalau dah gi jauh jauh tapi tak dapat makan. Tapi orang kata dah nama rezeki so memang time sampai, masih ada semua cuma orang dah mula kurang mungkin juga bukan waktu cuti. 

Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor
Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor

Cik en memilih Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari dan kawan cik en Nasi Arab Ayam. Untuk Kambing of course la masak kari yang pekat likat dan sedappppp. Untuk Ayam pula macam ayam stim dan ada kuah kari asing. Ada diletak sayur campuran kobis, tomato dan timun. Orang kata, kalau dah makan kambing kena la order air limau. Potong balik orang sebut. So kami berdua order limau suam. Selesai makan kami terus ke Melaka dan terus check in di The Imperal Heritage Hotel Melaka

Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor
Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari Di Johor

Anyway, cik en suka nasi Arab sebab rasa dia memang buat cik en teringat ingat so tak mustahil la sekarang ini(saat entri ini ditaip) cik en tengah craving giler nak makan Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari ini. Jadi cik en nak akhiri entri cik en ini dengan share detail Nasi Arab Restoran Kari Kambing 40 Hari sebelum cik en akan bawa ke mimpi jap lagi. 

Restoran Kari Kambing 40 Hari

Air Hitam- 86100 Yong PengJohor, Jalan Besar, 83700 Yong Peng, Johor
Waktu Operasi : Setiap Hari 
Jam 7.30 pagi hingga 3.30 Petang

5