Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Featured

Showing posts with label Featured. Show all posts
Showing posts with label Featured. Show all posts

Air Terjun Ulu Licin Beruas Perak Tempat Mandi Manda Bersama Adik Adik

Air Terjun Ulu Licin Beruas Perak Tempat Mandi Manda Bersama Adik Adik | Hari minggu dan bersambung dengan cuti am buat cik en merancang jalan jalan bersama adik adik cik en. Adik adik yang cik en maksudkan adalah sepupu sepupu cik en dan seorang adik kesayangan cik en. Disebabkan ibu mereka berpantang jadi cik en ambil keputusan untuk bawa adik adik berjalan jalan memandangkan mereka bosan cuti selama 3 hari. Tempat pertama cik en pilih adalah Air Terjun Ulu Licin Beruas Perak. | Air Terjun Ulu Licin Beruas Perak Tempat Mandi Manda Bersama Adik Adik



1

Cara Pantas Hilangkan Gatal Dengan Daun Gelenggang

Cara Pantas Hilangkan Gatal Dengan Daun Gelenggang | Daun gelenggang digunakan oleh orang tua dulu dulu dalam menyelesaikan masalah kulit. Khasiat daun ini menghilangkan kegatalan akibat gigitan serangga atau jangkitan parasit. Ianya bertindak sebagai agen bakteria yang sangat baik dan memberi khasiat pada kulit. Ciri daun ini yang antiseptic digunakan untuk penghasilan sabun kerana ianya mampu mengeluarkan buih dan merawat kulit. Sabun daripada daun gelenggang ini akan melembutkan lapisan epidermis dan sekaligus dapat membunuh kuman yang terdapat pada kulit. Tapi dimana dan jenama apa yang dipercayai yang mengeluarkan set daun gelenggang ini untuk mengatasi masalah kulit? Semestinya Glow Gelenggang la | Cara Pantas Hilangkan Gatal Dengan Daun Gelenggang

4

Air Jamu Cik Pah Untuk Buang Angin Dalam Badan dan Kepala

Air Jamu Cik Pah Untuk Buang Angin Dalam Badan dan Kepala | Ingat tak cik en nak kongsi resepi Air Jamu Cik Pah Untuk Buang Angin Dalam Badan dan Kepala di entri Kepala Jadi Lembik Dan Berlekuk, Rupanya Cik En... Maaf sebab lambat sikit cik en kongsikan disebabkan kekangan cik en untuk kerja hakiki dan kerja part time cik en. Resepi Air Jamu Cik Pah Untuk Buang Angin Dalam Badan dan Kepala hanya gunakan bahan yang ada di dapur dan boleh didapati di pasar basah sekitar korang. Air jamu ini 100% bahan semulajadi dan segar. | Air Jamu Cik Pah Untuk Buang Angin Dalam Badan dan Kepala


1

Review Jujur Penggunaan Tofu Untuk Kucing Cik En

Review Jujur Penggunaan Tofu Untuk Kucing Cik En | Lama juga cik en peram review ini sebab kekangan cik en untuk selesaikan task yang lebih urgent. Yang mana mengikuti cik en di media sosial facebook, mungkin perasan yang cik en pernah mencuba cat litter jenis tofu. Ini disebabkan pengaruh rakan PR cik en Criz Lai semasa bercuti di Ipoh bulan lepas. Seminggu selepas itu, cik en order melalui platform Shoppe Premium Super Clumping Natural Cat Litter Tofu 6L dengan harga RM13.00. Cik en memilih flavour Lavender. So cik en nak bagi Review Jujur Penggunaan Tofu Untuk Kucing Cik En


2

6 Langkah Bebas Jerawat dengan 100% Formula Herba dari Himalaya

6 Langkah Bebas Jerawat dengan 100% Formula Herba dari Himalaya | Jerawat adalah salah satu masalah kulit yang buat kita jad strees. Walaupun cik en bukan jenis kulit berminyak yang mana punca utama kulit berjerawat tapi apabila dah masuk umur 30 an jerawat yang tumbuh disebabkan stress, kebersihan dan persekitaran. Siapa kata jerawat hanya tumbuh pada remaja sahaja? Kita dah masuk level mak dan bapak budak pun boleh juga. Jadi cik en nak kongsi dengan korang 6 Langkah Bebas Jerawat dengan 100% Formula Herba dari Himalaya. | 6 Langkah Bebas Jerawat dengan 100% Formula Herba dari Himalaya


2

Kepala Jadi Lembik dan Berlekuk. Rupanya Cik En...

Kepala Jadi Lembik dan Berlekuk. Rupanya Cik En... | Alhamdulillah, selepas struggle untuk kembali sihat dan cergas, cik en beransur baik walaupun bukan sepenuhnya. Cik en tak pasti korang pernah atau tidak mengalami keadaan Kepala Jadi Lembik dan Berlekuk macam cik en ini tapi kalau korang pernah mengalami, cik en sangat mengharapkan untuk korang berkongsi pengalaman korang untuk sembuh. Mungkin boleh cik en masukkan dalam cara cik en untuk sembuhkan cik en dari masalah Kepala Jadi Lembik dan Berlekuk ini. | Kepala Jadi Lembik dan Berlekuk. Rupanya Cik En...

3

Muka Putih Tangan Hitam? Tidak Lagi Dengan HIAS

Muka Putih Tangan Hitam? Tidak Lagi Dengan HIAS | Pernah tak korang tengok atau korang sendiri mengalami masalah muka cerah tapi tangan gelap? Macam cik en, cik en hanya gunakan sunblock pada area muka sahaja. Kalau tangan ini suka sangat terlupa. Iyalah, niat hati apply selepas basuh tangan kotor dengan lebihan solekan tapi dah kelam kabut terus terlupa. Tapi bila korang ada sunblock yang wangi, mesti korang tak kan lupa nak pakai. Sebab itu, cik en gunakan HIAS Whitening Losyen. Selain daripada losyen, terdapat juga pencerahan segera untuk tangan korang. | Muka Putih Tangan Hitam? Tidak Lagi Dengan HIAS



0

PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik

PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik | Korang kaki shopping? lagi lagi shopping online atau membelah beli atas talian. Mesti banyak apps yang korang dah download kan? Korang ada download apps PG Mall ? Tak ada? Rugilah, sebabnya dengar cerita dah ramai yang gunakan PG Mall untuk shopping online. Cik en pun pada awalnya tak tahu juga. Hahahah. Apabila semua cerita pasal PG Mall ini, cik en terus google dan rupanya PG Mall ini platform untuk kita shopping online. | PG Mall | Platform Membeli Belah Secara Atas Talian Yang Menarik


0

Seronok Jadi Vet? Fikirkan Selepas Baca Entri Ini

Seronok Jadi Vet? Fikirkan Selepas Baca Entri Ini | Ramai adik adik yang datang klinik cik en dan menyatakan seronok jadi macam akak. Seronok sebab bermain kucing dan anjing setiap hari. dapat diagnosis penyakit kucing dan merawat sehingga baik. Apa yang adik itu nampak adalah satu sisi dan adik itu masih tak nampak sisi yang lain. Dimana vet itu bekerja, dibawah jabatan, klinik swasta, ladang, logi dan lain lain, masing masing ada cabaran yang berlainan. Disini cik en nak kongsi dengan korang cabaran menjadi vet di klinik kerajaan. | Seronok Jadi Vet? Fikirkan Selepas Baca Entri Ini


0

The Haven All Suite Resort, Ipoh Tempat Percutian Yang Mendamaikan

The Haven All Suite Resort, Ipoh Tempat Percutian Yang Mendamaikan | Cik en seorang yang suka bercuti. Ada trip bercuti cik en yang memenatkan seperti explore satu satu kawasan. Kepuasan itu ada sebab cik en boleh melihat tempat orang tapi dalam masa yang sama, cik en perlukan percutian yang mendamai, releks dan tenang. That why, cik en mencari cari tempat percutian yang tidak terlalu jauh dan sangat releks selepas Perintah Kawalan Pergerakan kerana Covid19. Cik en survey dan cik en ada satu tempat yang tidak terlalu jauh dan persekitarannya sangat mendamaikan. Tempat tersebut adalah The Haven All Suite Resort, Ipoh Perak. Dengan konsep semulajadi atau nature menjadikan pecutian korang tenang bersama keluarga tersayang. | The Haven All Suite Resort, Ipoh Tempat Percutian Yang Mendamaikan


0

Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask Dengan 8 Jenis Hyaluronic Acid (HA)

Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask Dengan 8 Jenis Hyaluronic Acid (HA) | Biasa dengar Hyaluronic Acid atau HA? Mesti korang biasa dengar jika korang pencinta kecantikan atau beauty lover. Ianya merupakan kandungan yang membantu melembabkan dan anti penuaan pada kulit wajah. Itu juga la fungsi Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask ini tapi Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask ini menggunakan 8 jenis HA dan ekstrak bahan aktif semulajadi bagi membantu kulit menyerap air dan menjadikan kulit lembab untuk jangka masa yang lama sehingga 72 jam dengan satu mask sahaja | Imbz Infinite Hyaluronic Acid Silk Mask Dengan 8 Jenis Hyaluronic Acid (HA)


0

Siapa Sebenar Dalang Disebalik Kejadian MH17?

Siapa Sebenar Dalang Disebalik Kejadian MH17? | 17 Julai 2004, 6 tahun yang lepas, dunia terutama Malaysia sendiri seakan percaya dan tidak percaya, sebuah pesawat Boeing Malaysia Airline MH17 ditembak jatuh dalam perjalanan dari Amsterdam ke Malaysia di Torez di Donetsk Oblast, Ukraine. Cik en antara percaya tak percaya kejadian tersebut. Sama seperti kejadian kehilangan MH370, kejadian MH17 ini cik en ikuti dari awal sehingga beberapa tahun sebelum cik en dah sibuk dengan tugasan harian dan cik en jarang mengikuti perkembangan kes tersebut. Kenapa cik en tiba tiba teringat kembali dengan kisah MH17 ini? Sebabnya 17 Julai ini adalah genap 6 tahun kejadian tersebut berlaku dan cik en masih tertanya Siapa Sebenar Dalang Disebalik Kejadian MH17?

mh17

3

Imbz Aquagenius Coldmed Mask Dari Air Mata?

Imbz Aquagenius Coldmed Mask Dari Air Mata? | Lain macam mask yang cik en nak review kali ini kan? Mask cik en ini kali ini guna air mata siapa pula. Macam cerita Puteri Gunung Ledang pula, air mata setempayan. Jenuh la nak mencari orang menangis. hahahaha. Tidak la sampai nak mencari air mata manusia. Dengan menggunakan teknologi terkini, Imbz Aquagenius Coldmed Mask merupakan mask pertama di dunia meniru kesan air mata untuk kebaikan kepada kulit muka. | Imbz Aquagenius Coldmed Mask Dari Air Mata?

1

La'Cottage Cafe & Chalet Kampar Perak | Konsep Makan Dalam Sungai

La'Cottage Cafe & Chalet Kampar Perak | Konsep Makan Dalam Sungai | Makan dalam sungai? Atau makan atas sungai? Kalau dalam sungai, blup blup la kan? Hahahhahaha. Mesti korang pernah melihat di media sosial konsep makan dalam sungai menjadi trend terbaru di Malaysia. Dikatakan mengambil idea di Thailand. Di Malaysia ada hampir lebih 20 lokasi makan dalam sungai. Antara yang popular adalah BBQ Lamb KL Kemenseh, Castella Cafe Grik, Rimba Cafe Baling dan yang terbaru tular di media seluruh Perak La'Cottage Cafe & Chalet Kampar Perak. Kesempatan cik en ke Ipoh minggu lepas, cik en dan bersama rakan rakan cik en, Criz Lai, Tan See Wah, Lia Hasty dan Nazrul mencuba La'Cottage Cafe & Chalet Kampar Perak | Konsep Makan Dalam Sungai


0

Akhirnya Doktor Minta Pertimbangkan Keputusan Tersebut

Akhirnya Doktor Minta Pertimbangkan Keputusan Tersebut | "Cik balik dan fikirkanlah semasak masaknya. Jika rasa bersedia, datanglah. Jika rasa terlalu sakit, terlalu lemah, datanglah ke wad kecemasan" Ayat yang cik en harap takkan keluar dari seorang doktor. Sebabnya dari awal lagi, cik en sudah diterangkan. Tapi cik en berharap temujanji selepas 4 bulan ini memberi sedikit sinar harapan seperti mana perjumpaan cik en dengan psikitrik 2 minggu lepas. Nampaknya tidak....| Akhirnya Doktor Minta Pertimbangkan Keputusan Tersebut

1

Dugaan Pesakit OCD

Dugaan Pesakit OCD | Cik en kerap mengalami masalah di klinik tempat cik en bekerja. Cik en tak marah client tapi nampak macam marah. Cik en sebenarnya risau sangat kalau client terasa dengan tingkahlaku dan lenggok bahasa cik en. Semenjak OCD, memang cik en tak boleh control diri dan sembunyikan perasaan marah cik en. Bak kata orang tak profesional. Tapi tak lama pun, dalam 10 minit cik en dah kembali tenang, cik en akan ok. Tapi adakah client cik en tu akan ok balik dengan cik en? | Dugaan Pesakit OCD

OCD (Obsessive-Compulsive Disorder)

1

Tukar Rim dan Tayar Baru Yang Murah di Huat Tyres & Services Centre Sitiawan

Tukar Rim dan Tayar Baru Yang Murah di Huat Tyres & Services Centre Sitiawan  | Rutin 3 atau 4 tahun, cik en akan tukar tayar baru untuk Mr Barney cik en tu. Walaupun kali ini bunga tayar masih banyak tapi tayar dah keras. Dengan bantuan orang berpengalaman, cik en yang sebenarnya malas ambil tahu bab itu (hihii) mengikut sahaja untuk menukar tayar. Kebetulan memang dah terasa lain pun. Cik en selalunya tak pernah ikut pun si dia tukar tayar kereta cik en, tapi kali ini cik en ikut pula Disebabkan diperkenalkan la, dari tayar ke rim. ahhahaha. Kedai yang cik en maksudkan adalah Huat Tyres & Services Centre SitiawanTukar Rim dan Tayar Baru Yang Murah di Huat Tyres & Services Centre Sitiawan 


1

Perjumpaan Dengan Psikiatri Kali Ke 3

Perjumpaan Dengan Psikiatri Kali Ke 3 | Hari ini cik en dijadualkan untuk temujanji dengan psikiatri kali yang ke3. 2 temujanji sebelum ini iaitu pada bulan April dan awal Jun terpaksa ditunda disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang diarahkan oleh pihak kerajaan. Tapi ubat cik en masih diteruskan selepas konsultan melalui telefon oleh doktor. Jadi doktor dah bagi bekalan selama 2 bulan pada masa itu. Ubat yang dibekalkan cik en pernah cerita di entri Kesan Mengambil Ubat Luvox 50. Ubat masih berbaki 2 biji dan semestinya doktor pun dah syak yang cik en ada termiss ambil ubat. hahahha. So nak tau perkembangan cik en tak? Kalau nak korang kena baca entri ini, kalau tak boleh klik pangkah. Hihihi. | Perjumpaan Dengan Psikiatri Kali Ke 3

3

Caffein Eye Serum The Ordinary Berjaya Bantu Kurangkan Dark Circle Mata

Caffein Eye Serum The Ordinary Berjaya Bantu Kurangkan Dark Circle Mata | Korang ada msalah lebam dibawah mata atau dark circle atau lingkaran gelap bawah mata? Dah cuba macam macam dari roll, eye cream dan lain lain tapi masih tak ok? Korang boleh cuba satu lagi produk yang mendapat pengiktiraan doktor. Produk tersebut adalah Caffein Eye Serun dari The Ordinary yang ratanya memberi feedback yang sangat positif dan penggunaan yang konsisten mampu mengurangkan dark circle secara berperingkat. Jom baca review jujur cik en mengenai Caffein Eye Serum The Ordinary Berjaya Bantu Kurangkan Dark Circle Mata


1

Bau Dalam Kereta Macam Kereta Baru? Boleh Cuba Ini

Bau Dalam Kereta Macam Kereta Baru? Boleh Cuba Ini | Semenjak Covid19, cik en jarang sangat nak masuk mall besar sebab rasa renyah nak berdiri lelama. Lepas cik en support team RS Manjung derma darah di Aeon Seri Manjung dan nampak dah tak perlu beratur panjang, so cik en cuci mata sambil beli barang dapur di Aeon minggu lepas. Dah lama tak window shopping, cik en berjalan setiap baris rak dan sampai tempat wangi wangian. Hahahha. Cik en suka part ini dan terbeli satu benda ini sebab nak letak dalam kereta. Malam cik en letak dan esoknya cik en masuk kereta, baunya macam kereta baru weiii.. Semangat terus nak pergi kerja. Hahahah | Bau Dalam Kereta Macam Kereta Baru? Boleh Cuba Ini

3