Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Beauty

Showing posts with label Beauty. Show all posts
Showing posts with label Beauty. Show all posts

Apa itu AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi

Apa itu AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi  | Panjangnya nama produk yang cik en review kali ini kan?AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi tapi apa itu AHA BHA dan PHA yang ada dalam produk keluaran Korea ini? Dan apa kebaikannya pada kulit muka kita? Cik en bukanlah ahli kimia untuk tahu lebih mengenai ketiga tiga ini tapi cik en cuba mencari adakah ini trend bahan skincare tahun 2018 ini? Hasil dari carian cik en, nampaknya toner dari brand ini menjadi pilihan ramai orang. Jom kita tengok apa kelebihan AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi dari produk yang lain. 


Apa itu AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi 

Nampak tak A di penghujung AHA BHA dan PHA? A membawa maksud asid. Sebut pasal asid mesti korang akan rasa eeuuuwww. asid kan mencacatkan muka? Tapi dengan AHA BHA dan PHA akan buat kulit muka bersih tanpa kecacatan. Ha... berkerut kerut ke dahi korang baca statment cik en ini? 

AHA (alpha hydroxy acids) 
Asid yang berasal dari buah, kacang, susu atau gula. Mereka adalah hidrofilik (tertarik kepada air) dan memecahkan ikatan antara sel (desmosomes) untuk membolehkan pengelupasan lebih mudah. AHA yang paling biasa digunakan ialah:

  • Asid glikolik (berasal dari gula) adalah degreasing dan berkesan untuk mengawal pengeluaran sebum.
  • Asid malik (berasal dari epal) menghidrat, menenangkan dan meningkatkan pernafasan tisu.
  • Asid tartarik (berasal daripada anggur) adalah antioksidan.
  • Asid mandelik (berasal dari badam pahit) membantu mengawal pigmen.
  • Asid sitrik (diperolehi dari buah sitrus dan jagung) adalah anti-penuaan, mencerahkan dan meningkatkan ketebalan epidermal.
  • Asid laktik (berasal daripada susu dan gula) adalah antimikrobial, menghidrat, menghalang pigmen dan menyesuaikan pH.
AHA biasanya digunakan dalam penjagaan kulit untuk mencerahkan kulit dengan meningkatkan pengelupasan. 

BHA (beta hydroxy acids)
Asid salisilik , berasal dari kulit pokok willow, minyak musim sejuk atau birch manis. Kerana asid salisilik adalah lipophilic (tertarik dengan minyak) dan keratolitik, ia mampu menembusi minyak di dalam kulit dan membersihkan folikel yang lebih banyak serpihan dan sel-sel kulit, menjadikannya sangat berkesan dalam merawat keadaan kulit jerawat.

PHA (asid poli hidroksi) 
PHA pula berfungsi sama dengan AHA, tetapi menyebabkan kurang kerengsaan kerana saiz molekulnya yang lebih besar. Mereka amat bermanfaat dalam merawat jenis kulit sensitif yang mungkin tidak dapat bertolak ansur dengan AHA. Mereka menyediakan faedah anti-radang dan antioksidan serta membantu pengiluan. Beberapa PHA biasa adalah:

  • Asid laktobionik (berasal dari laktosa yang terdapat dalam susu lembu) adalah humektan, antioksidan dan menenangkan.
  • Galaktosa adalah gula yang digunakan dalam sintesis glikosaminoglycan dan kolagen, dan migrasi sel, yang boleh meningkatkan penyembuhan luka.
  • Asid gluconik (bahan yang semulajadi dalam sel), juga dikenali sebagai gluconolactone dalam produk penjagaan kulit, adalah antioksidan dan anti-radang, sambil memiliki sifat AHA
Kesimpulannya 

AHA: Mengeluarkan kekotoran dan kepingan kering dari permukaan kulit.
BHA: Menggilitkan liang-liang, mengeluarkan kekotoran tersumbat dan sebum.
PHA: Menghentikan kehilangan kelembapan dari kulit, membubarkan sel kulit mati.

AHA-BHA-PHA ini selalunya di gunakan dalam rawatan muka profesional dan merupakan trend 2018 dalam menghasilkan produk skincare. Kulit yang ada ekzema, kering dan gatal boleh digunakan dan ianya hasil ujian klinikal. Cuma penggunaan produk jenis sebegini perlu sekali dengan sunblock atau SPF kerana bila gunakan AHA BHA dan PHA kulit akan jadi sentitif dengan UVA.

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Some By Mi didatangkan dengan 4 produk iaitu Miracle Cleasing Bar, Miracle Toner, Miracle Serum dan Miracle Cream.

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cleansing Bar



Bekerja sebagai pengelupasan untuk meninggalkan kulit lebih bersih dan lebih berseri daripada sebelumnya! Mengandungi Teh Pokok 10,000ppm, AHA / BHA / PHA / Niacinamide 2%, 20 jenis ekstrak tumbuhan alam. Penjagaan kulit, mencerahkan, melembapkan! 

Cadangan penggunaan 

1. Gulungkan pipi korang
2. Urut hidung korang ke atas dan ke bawah. 
3. Gulung pijat dahi korang di bawah garis rambut. 
4. Urut dengan teliti di dekat mata dan mulut korang.

Harga : RM 110.00 ( Promo RM 55.00)


AHA BHA PHA 30 Days Miracle Toner



  1. Bekerja sebagai exfoliator yang berkesan untuk meninggalkan kulit lebih bersih dan lebih berseri daripada sebelumnya!
  2. Dapatkan kulit lembut bayi dalam masa 30 hari sahaja.
  3. Toner mukjizat terbaik anda mesti cuba hidup!
  4. Pelepasan kulit anda.
  5. Toner penafsir sempurna untuk digunakan setiap hari!
  6. Low Ph Toner - Sesuai untuk kulit sensitif, kulit kering dan kulit berminyak.

Cadangan penggunaan

Selepas pembersihan pada waktu pagi dan petang, ambil jumlah yang sesuai pada sapukan pada kulit muka

Harga : 130.00  ( Promo RM 60.00)

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum



Adalah berkesan untuk menenangkan kulit Centella Asiatica Extract sebanyak 14.5% dan Melaleuca Alternifolia (Teh Pokok) Air Lead 10,000ppm dimasukkan dan turnovers kulit dengan tekstur kulit licin adalah mungkin sebagai AHA, BHA, PHA Compenents yang menghilangkan sel mati.

Cadangan penggunaan

Sapukan rutin serum atau intipati, ambil 3-4 titis dan urut perlahan untuk menyebarkan muka.

Harga : RM 150.00 ( Promo RM 80.00)

AHA BHA PHA 30 Days Miracle Cream



AHA.BHA.PHA 30 Hari MIRACLE Krim Pemutihan & Kedutan 2 Kosmetik Fungsian Teh Pokok Leaf Ekstrak 10,000ppm, Diperbuat dengan ekstrak Centella asiatica dan Madecasoide, Menyediakan berkesan untuk menenangkan kulit dan melembapkan kulit dengan banyak ekstrak semula jadi Bahan sub-Saharan adalah perlahan-lahan dikeluarkan dari kulit kering, dan akan menjadikan tekstur kulit anda. Krim keajaiban ini mengandungi ekstrak pokok Teh 10,000 ppm dan ekstrak daun 70% centella untuk bahan utama.

Harga : RM 118.00 ( Promo RM80.00)

Untuk maklumat lanjut yang lain korang boleh baca detail di bawah ini

1

Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri

Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri  | Seperti dijanjikan pada entri yang lepas, cik en nak share dengan korang mengenai Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri. Walaupun Safi Balqis OxyWhite ini disarankan kepada pengguna beumur 18 tahun hingga 30 tahun tapi ianya tak salah nak digunakan oleh peringkat umur yang lain. Cuma selalunya dah capai umur 30 tahun keatas, ramai yang memilih penjagaan muka untuk elak kedutan. Yang nak putih ini selalunya yang masih bujang macam cik en. Ha.. sebab itu cik en masih gunakan Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri walaupun dah berumur 31 tahun. Hahahha

Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri 



Safi memperkenalkan Safi Balqis OxyWhite 3 Steps ini adalah step permulaan atau basic yang diperlukan oleh semua wanita untuk penjagaan muka. 3 Steps ini perkara asas yang perlu korang tahu untuk mendapatkan kulit muka yang bersih, sihat, cerah dan berseri seri. 3 steps tersebut adalah

Step 1 : Mencuci dengan Safi Balqis OxyWhite Pembersih Muka


Korang kalau nak dapatkan kulit bersih janganlah skip step 1 ini. Even kerja di pejabat pun, korang tak terlepas terkena kotoran dan habuk. Bila kulit muka kotor, kulit akan jadi kusam dan tak bermaya. So apa kata gunakan Safi Balqis OxyWhite Pembersih Muka dengan teknologi buih mikro  membersihkan pori kulit sehingga mendalam, menghapuskan kotoran lebihan dan menanggalkan makeup  serta mengekalkan kelembapan kulit. Safi Balqis OxyWhite Pembersih Muka sesuai untuk semua jenis kulit

Step 2 : Segarkan Muka dengan Safi Balqis OxyWhite Penyegar


Selesai mencuci, secara asasnya, pori kulit akan terbuka disebabkan proses membersihkan dan mengeluarkan kotoran. Masa ini, korang cepat cepat apply Safi Balqis OxyWhite Penyegar untuk  menegangkan pori kulit dengan Ekstrak Cendawan supaya kulit kekal bersih, menyediakan kulit untuk menerima penggunaan produk dengan lebih berkesan dan menyegarkan kulit tanpa menyebabkan rasa melekit tanpa formulasi alkohol.

Step 3 : Sapukan Pelembab dengan Safi Balqis OxyWhite Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR



Ini step terakhir Safi Balqis OxyWhite 3 Steps Untuk Nampak Lebih Cerah Berseri. Selesai mencuci, dan menyegar, masa untuk melembabkan kulit dengan Safi Balqis OxyWhite Krim Pelembap Siang SPF20PA++IR. Pelembab dari Safi Balqis OxyWhite ini akan menjadikan kulit menjadi 2 kali cerah sempurna melindungi kulit dari sinar UVA dan UVB dengan SPF20PA++, memudarkan pigmentasi dari radiasi inframerah (IR) dengan IR perisai, melindungi kulit 100% dari radikal bebas, mencerahkan kulit lebih cepat dan intensif, menghaluskan kulit dan yang penting menyamaratakan tona kulit.

Selesai 3 Step ini, korang boleh start dengan foundation dan solekan gojes korang itu. Kalau korang amalkan 3 steps ini, Insyallah, kulit korang akan kekal cerah berseri walaupun muka tanpa secalit solekan.

Apa yang cik en nak kongsi dengan korang. Safi Balqis OxyWhite ini berbeza dengan skincare memutihkan kulit yang lain. OxyWhite ini ada 2 gabungan iaitu Nano Oksigen dan Nano White yang mana korang bukan saja nampak cerah tapi berseri. Ala ala pakai aura gitewwww.. Kalau nak diumpamakan macam lagu Sicomel Pipi Merah nyanyian Siti Nurhaliza. Putih dan berseri. 

Untuk tutorial Safi Balqis OxyWhite 3 Steps boleh tonton di chanel youtube cik en di Safi Balqis OxyWhite 3 Steps . Untuk info lanjut mengenai Safi Balqis Oxywhite ini boleh baca di entri Berikan Nafas Baharu Pada Kulit Wajah Dengan SAFI BALQIS OxyWhite
8

Aveeno Active Naturals Daily Moisturizing Lotion Pilihan Cik En

Aveeno Active Naturals Daily Moisturizing Lotion Pilihan Cik En | Kulit cik en memang sejenis yang kering. Lagi lagi di siku dan lutut sampai tahap lutut cik en luka merekah sebab terlalu kering. Mungkin cik en kurang minum air lately ini buat kulit cik en bertambah tambah kering. Kebetulan cik en diberi peluang mencuba Aveeno Active Naturals Daily Moisturizing Lotion dalam seminggu ini. So ingat nak share la dengan korang Aveeno Active Naturals Daily Moisturizing Lotion yang menggunakan Oats sebagai bahan utama. | Aveeno Active Naturals Daily Moisturizing Lotion 

Aveeno Active Naturals Daily Moisturizing Lotion 

Apa yang cik en suka dengan Aveeno Active Naturals Daily Moisturizing Lotion ini adalah dia tak wangi langsung. Fragrance free dan boleh bertahan sehingga 24 jam.


Aveeno Active Naturals Daily Moisturizing Lotion (354ml, RM44.25) 

Melegakan kekeringan kulit dalam 1 hari. Losyen yang menyegarkan ini terbukti secara klinikal mampu memulihkan keadaan kulit kering anda dalam masa 24 jam dengan peningkatan yang ketara dalam masa 2 minggu. Dirumuskan dengan ACTIVE NATURALS Colloidal Oatmeal dan emolien yang kaya, losyen ini membantu mencegah dan melindungi kulit kering sepanjang 24 jam. Losyen ini menjadikan kulit anda terasa lembut, licin dan kelihatan sihat secara semula jadi dan ia cukup lembut dan sesuai untuk digunakan setiap hari. Losyen ini juga bebas daripada pewangi, tidak berminyak dan bukan komedogenik.


Aveeno® dan Aveeno Baby® kini di Malaysia! 

Akhirnya warga Malaysia dapat menikmati sentuhan berkhasiat Aveeno®! Dengan adanya Aveeno®, jenama yang paling dipercayai kerana menggunakan ramuan semula jadi, dan Aveeno Baby®, jenama #1 yang dipercayai oleh pakar pediatrik A.S.* kerana menggunakan ramuan semula jadi, anda sekeluarga kini berpeluang untuk menikmati kecantikan semula jadi dan kesejahteraan hidup. 
Semenjak 1945, kisah Aveeno® berkisar tentang penemuan dan semangat jenama ini. Rahsia alam semula jadi ditemui menerusi kemajuan sains, jenama ini menemui cara untuk memelihara dan mengubah kulit supaya menjadi lebih sihat dan lebih cantik secara semula jadi. 
Diasaskan oleh pasangan adik beradik pencipta dan dermawan Albert dan Sidney Musher, nama jenama Aveeno® diilhamkan daripada Avena sativa, perkataan Latin untuk ‘oat’, bahan utama dalam rangkaian produk Aveeno®. 
Aveeno® percaya bahawa oat mempunyai kebolehan untuk melegakan, memulihkan dan juga mengubah, membolehkan wanita di seluruh dunia menyedari potensi kecantikan semula jadi mereka dan membolehkan mereka menjalani kehidupan indah secara semula jadi dengan sepenuhnya. 
Menurut Julia Teo, Ketua Jenama dan Peluasan Pembeli Johnson & Johnson Malaysia, pengenalan Aveeno® dan Aveeno Baby® ke pasaran Malaysia merupakan usaha syarikat untuk memenuhi permintaan pengguna untuk produk penjagaan kulit dengan ramuan semula jadi. “Kesedaran dan daya tarikan untuk produk penjagaan kulit berasaskan ramuan semula jadi kini semakin menyerlah berbanding dahulu. Namun bukan mudah untuk mencari produk yang bersesuaian untuk kegunaan kulit sensitif. 


Dengan adanya Aveeno® dan Aveeno Baby®, kami yakin bahawa permintaan di pasaran akan dapat dipenuhi, dan rakyat Malaysia akan dapat menikmati rutin harian penjagaan kulit mereka dengan produk kami, bukan hanya untuk diri sendiri, tetapi juga untuk anak-anak mereka,” menurutnya lagi. 
ACTIVE NATURALS – ramuan daripada sumber semula jadi yang memberikan kebaikan sebenar! 
Ciri paling unik Aveeno® adalah ramuan ACTIVE NATURALS, di mana hanya ramuan semula jadi bermutu tinggi yang ditanam dalam persekitaran yang sempurna dipilih dan dirumuskan dengan kemajuan sains untuk memberikan kulit anda kebaikan yang sebenar. 
Dalam usaha untuk merapatkan jurang dari segi kesihatan dan kecantikan, Aveeno® bangga menggunakan ramuan yang diperoleh daripada alam semula jadi untuk mencapai hasil yang diingini. Setiap pengalaman dengan Aveeno® adalah satu kenikmatan yang baik untuk kulit dan juga deria. Ia adalah produk tanpa wangian dan gabungan formula yang lembut untuk kulit. 

Fungsi kulit dan kebaikan Oat untuk kulit anda 

Kulit merupakan organ tubuh manusia yang terbesar dan juga yang paling cepat tumbuh. Ia memberikan perlindungan semulajadi di antara diri kita dan alam sekitar untuk melindungi badan kita daripada jangkitan, patogen, serta radiasi UV yang berbahaya. Ia juga penting dalam mengekalkan homeostasis, membantu mengehadkan cecair dan mencegah kehilangan kelembapan. Oleh itu, mengoptimumkan tahap kelembapan kulit adalah kunci untuk kulit yang sihat dan berseri secara semulajadi. Berkaitan dengan sejarah yang panjang untuk kegunaan dalam penjagaan kulit, oat memberikan pelbagai kebaikan untuk semua jenis kulit, terutamanya kulit yang kering, rengsa dan gatal. Produk ini juga selamat untuk kulit bayi yang lembut. Mujurlah dengan adanya ACTIVE NATURALS, rumusan Triple Oat yang boleh didapati di dalam produk-produk Aveeno®, menggabungkan tiga ramuan yang unik tersendirinya untuk memberikan sehingga 9X kuasa anti oksida**:


Aveeno® dan Aveeno Baby® kini boleh didapati di farmasi-farmasi utama yang terpilih, seperti AEON Wellness, Caring, Guardian dan Watsons. Untuk maklumat lanjut, ikuti Aveeno® Malaysia melalui Facebook di (https://www.facebook.com/myaveeno).
3

Produk Translucent Menjadi Trend Terkini | Oshaz Beauty

Produk Translucent Menjadi Trend Terkini  | Apa itu Produk Translucent ? Produk Translucent atau dipanggil produk transparent ini merupakan trend terkini yang digunakan pakai oleh pengusaha kosmetik di Malaysia. Produk translucent ini bila di apply di muka ianya tidak akan mengubah warna asal kulit korang macam pakai natural mode. Jadi korang tak perlu nak pilih warna light ke, medium ke atau dark masa nak beli foundation atau loose powder. Kelebihan Produk Translucent yang lain adalah membantu menyamarkan pori pori yang besar dan boleh digunakan sebagai setting powder. Apa pula Setting Powder? Setting powder dipakai selepas korang apply foundation. Disebabkan itu, ramai yang mula mencari Produk Translucent untuk koleksi kosmetik mereka. | Produk Translucent Menjadi Trend Terkini

Produk Translucent Menjadi Trend Terkini

Diakui cik en pertama kali tahu mengenai Produk Translucent pada kosmetik. Cik sendiri tak familiar brand mana yang ada jual. Sampailah cik en jumpa Mild Foundation dan Mineral Loose Powder Translucent Radiance dari Oshaz Beauty. Masa ini cik en tahu apa itu Produk Translucent dan menjadi pilihan orang orang macam cik en yang tak tahu nak memilih tone foundation yang mana. Susah kan kalau pilih yang terlalu cerah jadi opera cina dan gelap jadi gelap pula. Cik en sejujurnya malas nak calit calit kat tangan nak tengok serasi tak dengan warna kulit. Kalau jenis Translucent ini senang nak pilih. 1 tone dan boleh dipakai semua. 

Vitamin E untuk Kecantikan Kulit Wajah


Ramai wanita memilih vitamin E untuk kecantikan kulit wajah. Disamping mencantikkan kulit dan wajah ia boleh membuat wajah si pengamal berseri-seri. Vitamin E dapat memperlahankan proses penghasilan kedut dengan menapis kerosakan radikal bebas melalui cara peningkatan pengeluaran kolegen iaitu tisu yang menyimpan elastisiti kulit. Vitamin E dapat mempercepatkan pertumbuhan semula sel kulit baru dan mampu mengurangkan kesan parut kerana ia akan terus meresap ke dalam kulit. Jeragat pada kulit berpunca oleh penuaan.. apabila minyak vitamin E disapu pada jeragat ia mampu melicinkan kulit yang kasar dan menggalakkan pertumbuhan sel semula.

OSHAZ Mild Foundation 



OSHAZ Mild Foundation mengandungi Argan Oil dan Shea Butter. Argan Oil mempunyai kandungan essential fatty acid, omega 3 dan 6 serta alpha tocopherol yang sangat kaya dengan vitamin E jika dibandingkan dengan minyak zaitun. Zat-zat yang terkandung dalam minyak argan ini sangat bermanafaat untuk kecantikan. Manakala Shea Butter pula kaya dengan vitamin A dan E. Dikenali sebagai ‘Women gold’ di mana banyak vitamin, protien, mineral dan essential fatty acid ( oleic stearic arachidic palmitic linolenic). Salah satu antioksidan yang efektif, kaya dengan caffeic acid yang mampu menangkal radikal bebas yang membolehkan melembab dan menutrisikan kulit juga memperbaiki elastisiti kulit dengan lebih baik. Pemakaian rutin boleh mendapatkan kulit yang lembab jauh dari kering, kedut dan tanda-tanda penuaan. 

Antara kelebihan-kelebihan OSHAZ Mild Foundation

  • Ringan di muka
  • Kesan “Flawless”
  • Senang “diblend”
  • Kesan  “glowing”
  • Solekan tahan lama
  • Kawalan minyak
  • Tidak bercapuk
  • Mengandungi Mineral base + Argan Oil + shea butter yang mampu memberi kesan sekiranya DIGUNAKAN SECARA BERTERUSAN

OSHAZ Mineral Loose Powder Translucent Radiance




OSHAZ Mineral Loose Powder Translucent Radiance ini merupakan campuran partikel halus serbuk mineral memastikan kemasan wajah tampak bersinar dan “flawless”
  • tekstur lembut dan selesa kekal sepanjang hari
  • sesuai untuk semua jenis dan warna kulit
  • kemasan matte tapi nampak glowing
  • sesuai dijadikan “setting makeup” untuk tahan lama.


Tapi cik en tahu, mesti ramai yang tanya. Ok ke cik en pakai? Disebabkan itu Cik en ada buat video simple makeup menggunakan kedua dua produk Ozhaz Beauty ini iaitu OSHAZ Mild Foundation dan OSHAZ Mineral Loose Powder Translucent Radiance sebagai foundation dan setting loose powder. Video simple makeup adalah adalah makeup cik en untuk bekerja. Korang boleh tengok di Instagram Eintan Nurfuzie atau channel youtube Eintan Nurfuzie.

Jika korang sendiri nak mencuba, sekarang ini Oshaz Beauty tengah ada harga promo dan free gift combo untuk yang terawal

Trial OSHAZ Mild Foundation : RM40 
OSHAZ Mineral Loose Powder Translucent Radiance : RM90

COMBO
Trial OSHAZ Mild Foundation  + OSHAZ Mineral Loose Powder Translucent Radiance : RM120 ( Freegift lipmatte)

Free gift combo untk 20 org terawal 

Untuk maklumat lanjut boleh hubungi

Instagram : https://www.instagram.com/oshazbeauty/

Kesan penggunaan bagi setiap orang berbeza beza mengikut jenis kulit. 
1

Wet Tissue Jenama Apa Yang Bagus?

Wet Tissue Jenama Apa Yang Bagus? | Sekarang ini, setiap orang mesti memiliki wet tissue disebabkan ianya sangat mudah di bawa ke mana sahaja lagi lagi jenis travel blogger, beauty blogger dan parenting blogger macam cik en. Eh bila pula jadi parenting blogger yerk? Hahahha. Semenjak selalu bawa anak buah jalan jalan. Banyak jenama Wet Tissue di pasaran tapi cik en memilih jenama Imaan yang halal dan dihasilkan oleh kilang bertaraf GMP dan berdaftar dengan KKM. That why la bila ada yang tanya Wet Tissue Jenama Apa Yang Bagus? Semestinya cik en akan suggest Wet Tissue Imaan. 


Wet Tissue Jenama Apa Yang Bagus? 

Wet Tissue Jenama Imaan menjadi pilihan cik en kerana Imaan World hanya mengedarkan produk yang telah diuji dan dibuktikan secara saintifik sebagai selamat dan berkesan selain ianya memudahkan gaya hidup cik en yang sibuk dengan travel dan kerja. 

Wet Tissue Jenama Imaan ini ada 4 jenis yang mempunyai kegunaan yang tersendiri. Sesuai untuk seluruh ahli dalam keluarga.


IMAAN SUCI WIPES (biru)


  1. Di cipta untuk buang makeup sepantas 10 saat
  2. Bebas alcohol , boleh buang makeup tebal dan water proof
  3. Wangi bukan sekadar membersih juga menyegar dan melembapkan kulit muka sebab ada vitamin E
  4. Sesuai kulit berjerawat dan berminyak
  5. Ringan di bawa apabila travel

SIAPA YANG BOLEH GUNA

  1. Lelaki dan wanita
  2. Bayi tidak digalakkan
  3. Mereka yang gemar makeup

KELEBIHAN

  1. Suci tanpa alcohol
  2. Fungsi pembersih solekan (deep cleansing)
  3. Buang makeup tebal dan waterproof
  4. Paket kecil dan mudah di bawa
  5. Wangi
  6. Formula Aloe Vera dan Vitamin E

Kandungan

  1. Purified water :Air yang telah melalui proses tapisan mengikut kualiti control atau standard umum (water for pharmaceutical use)
  2. Propylene Glycol : pelembap bebas minyak ( untuk melembap dan refresh kulit)
  3. Phenoxyethanol : ejen pewangi (untuk mengekalkan bau dan bau tahan lama)
  4. Polysorbate 20 : Bahan pelarut minyak (mengawal minyak pada muka)
  5. Perfume : minyak wangi haruman bunga
  6. Cetylpyridinium Chloride : Anti septik ( untuk membunuh bakteria merbahaya pada muka, juga ia di gunakan pada ubat gigi, pewangi mulut dan tablet hisap )
  7. CocoAmidopropyl Betaine: sabun/ pembersih yang di hasilkan dari minyak kelapa bahan organic (untuk membersih kotoran pada muka )
  8. Tocopheryl Acetate : Vitamin E ( banyak manfaat untuk kulit Muka )

HARGA ASAL
1 Paket RM6
3 Paket RM15
1 Kotak RM85

HARGA PROMO
Tisu wipes biru rm85 tambah rm10 dah boleh dapat serum susuk beradu harga asal serum susuk beradu rm48

TISU ARGAN OIL “PINK”


  1. Sehelai tisu cukup untuk menanggalkan solekan seluruh wajah, permukaan honeycom- gandakan kuasa menanggal makeup walaupun waterproof makeup
  2. Mengandungi khasiat Argan Oil, Aloe Vera dan Vitamin E bagi melembap dan melindungi kulit muka
  3. Dermatologically Tested, Formaldehyde Free, Paraben Free, Alcohol free
  4. Sangat sesuai untuk kulit kering dan sensitive
  5. Kaya dengan antioksidan ( melambatkan kesan penuaan)
  6. Mengurangkan jerawat dan parut.

KANDUNGAN
Sama seperti tisu biru tapi ada penambahan agran oil

HARGA  ASAL
1 Paket RM8
3 Paket RM20
1 Kotak RM120

HARGA PROMO
Tisu wipes pink rm120 Promo rm108 tambah rm10 dah boleh dapat jardin foundations harga asal jardin rm58

TISU FAMILY(kuning)


Imaan Family Wipes merupakan tisu lembap hasil formulasi Madu, Aloe Vera & vitamin E yang memberi perlindungan seisi keluarga.

CIRI PENTING

  1. Tiada alkohol
  2. Lapkan seluruh tubuh termasuk wajah
  3. Selamat untuk bayi
  4. Dihasilkan dari pengeluar bertaraf ISO 9001, ISO 22716 dan GMP

Amat berkesan untuk menjaga kebersihan dan melindungi anda seisi keluarga. Adalah digalakan menggunakanya ketika;

  1. Anak-anak menyusu, makan, tukar lampin, muntah dan lain-lain
  2. Aktiviti diluar rumah bersama keluarga (travel, riadah, sekolah dan sukan)
  3. Untuk membersih dan menyegar kulit (daripada kotoran, peluh dan daki).
  4. Untuk hilangkan bau badan (bertindak sebagai deodorant)
  5. Untuk penjagaan orang sakit dan kurang upaya
  6. Menjaga kebersihan ibu yang menyusu badan
  7. Untuk membersih peralatan mainan kanak-kanak, perabot dan lain-lain

Cara Penggunaan
Lapkan tisu lembab di sekitar kulit di bahagian wajah dan tubuh.

HARGA ASAL
1 Paket RM6
3 Paket RM15
1 Kotak RM85

HARGA PROMO
1 Paket RM6
9 Paket RM30
1 Kotak RM60

TISU IMAAN FAMININE WIPES (UNGU)



IMAAN FEMININE WIPES adalah tisu lembap khas untuk penjagaan zon intim wanita. Tisu lembap ini dicipta dengan 3 fungsi utama Membersih, Menyegar dan Melindungi miss V

  1. Di formulasi dengan ekstrak daun SIREH dan pati MAWAR. Semulajadi, tanpa alkohol dan tanpa kimia berbahaya.
  2. Daun Sireh adalah sumber natural yang mengandungi anti septik, mampu membunuh kuman danantioksidasi berpunca dari bakteria dan kulat. Berkhasiat mengatasi masalah gatal, bau dan mencegah kuman.
  3. Pati mawar pula bertindak sebagai penyeimbang PH (3.5 - 4.5) dan memberi rasa nyaman, sejuk dan segar pada kulit.
  4. Tisu lembap ini


    • anti fungal
    • anti bakteria
    • anti septik
    • anti oksidan
    • anti keradangan.
    • rasa kering dan segar sepanjang hari. Pendek kata kalau tiada air, tiada sabun, tiada tisu..tidak lagi jadi masalah, packaging sangat hygiene, bau mawar dan extra sireh.

Cara Penggunaan
Hanya lap di kawasan intim wanita.untuk kegunaan luaran sahaja


HARGA  ASAL
1 Paket RM6
3 Paket RM15
1 Kotak RM85

Jika korang berminat menjadi angel/agent boleh klik Angel Imaan World . Bayaran sebanyak RM30 akan di kenakan. Promo pada bulan 8 adalah tisu imaan Pink, Kuning serta Ungu dan akan tamat pada 31 Ogos 2018.

Page : Tisu Viral
Instagram : Easy Travel
No. tel : 0193922261  (zira)

2

Jatuh Hati Dengan BB dan Blusher Jenis Cushion

Jatuh Hati Dengan BB dan Blusher Jenis CushionBB Cushion Maybelline dan Blush Cushion atau Hydro Cushion Blush The Face Shop menjadi 2 barang make up favourite cik en sekarang ini. Cik en akan sentiasa bawa ke mana saja untuk touch up selepas solat. Mungkin kerana BB dan Blusher Jenis Cushion ini mudah digunakan, tahan lama dan senang bawa ke mana mana tanpa perlu ada berus.


Mulanya cik en beli BB Cushion Maybelline disebabkan cik en tertinggal barang make up semasa hadiri Hari Anugerah Pekerja Cemerlang awal tahun ritu. Beli pun sebenarnya terpaksa dan pakai masa itu je. Sampailah 2 bulan lepas, cik en try balik guna BB Cushion Maybelline dan tak sedar cik en gunakan hari hari untuk pergi kerja. 


Blush Cushion atau Hydro Cushion Blush The Face Shop pula cik en beli di The Face Shop di Nu Sentral kira kira sebulan yang lalu. Beauty Advisor kata kalau pakai jenis cushion, blusher akan bertahan sampai petang. Dan bila cik en try, memang betul. Pakai pagi sampai ke petang merah di pipi cik en ini tak hilang walaupun berpeluh sebab rawatan di bawah cahaya matahari terik. 

Dari situ la, cik en mula pakai BB Cushion Maybelline dan Blush Cushion atau Hydro Cushion Blush The Face Shop atau senang cerita jenis cushion hari hari. Kalau cik en ada kenduri, event atau apa apa perlukan cik en pakai cantik, semestinya cik en akan guna Foundation dari ALARA Beauty

p/s : Ramai kata rugi beli jenis cushion ini. Sebab sikit tapi mahal harganya. Cik en senang je, dah habis, beli bb cream jenis cair dan letak je dalam cushion tu. Tak ke jimat tu?
6

ST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub

St. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub | Cik en memang pengguna setia produk ST. Ives Scrub. Cik en dah cuba macam macam jenis scrub tapi cik en sangat suka gunakan produk ST. Ives kerana kandungan scrub dalam satu satu pencuci itu banyak berbanding jenama yang lain. Kalau yang lain selepas pakai scrub kulit akan kering tapi ST. Ives masih mengekalkan kelembapan kulit kita walaupun kita terlupa nak pakai pelembab selepas pakai. Sebelum ini cik en pernah Review St. Ives Fresh Skin Apricot Scrub setahun yang lepas dan baru habis dan sekarang try ST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub pula. 


ST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub 


ST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub  ini scrub dia lebih halus dari ST. Ives Fresh Skin Apricot Scrub. Kalau sebelum ini guna apricot scrub, yang SST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub  guna green tea untuk buang blackhead dan tutup liang pori. 



Kebaikan Green Tea ini adalah antioksida dan anti radangan. Bila ditambah dengan scrub, ST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub  dapat buang kulit kulit mati, kekotoran dan minyak yang berlebihan.

Untuk jangka masa panjang penggunaan ST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub  ini akan dapatkan kulit yang glow, lembut dan bersih. 

Harga ST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub  di Watsons dalam RM 21.00++ . Selain itu boleh beli secara online di Watsons Online, Guardian Online dan Lazada. 

Maklumat lanjut boleh baca di ST. Ives Blackhead Clearing Green Tea Scrub

5

Review Moisture Touch Lipstick The Face Shop

Review Moisture Touch Lipstick The Face Shop | Cik en sebenarnya tak pernah beli atau masuk pun kedai The Face Shop ini. Sebabnya di Manjung tak ada The Face Shop ini. So kurang la familiar produk dari The Face Shop ini. Ini pun cik en teman kawan baik cik en shopping di The Face Shop ini. Terbekenan pula warna  Moisture Touch Lipstick The Face Shop ini. Tapi tak mampu nak beli sebab belum gaji. Jadi cik en just ambik nama lipstick dan code warna saja. Dan tiba tiba kawan baik cik en belikan Moisture Touch Lipstick The Face Shop ini sempena hadiah hari jadi cik en awal tahun ritu. yey! Merasa juga memiliki Moisture Touch Lipstick The Face Shop ini. 


Moisture Touch Lipstick The Face Shop

Cik en suka memilih warna lipstick yang ceria seperti purple dan merah. Cuma untuk brand  Moisture Touch Lipstick The Face Shop ini cik en memilih warna yang soft gitu. Sesekali nak nampak ayu kan? 

Sedikit info untuk korang yang tak familiar dengan The Face Shop ini. The Face Shop adalah produk yang diimport dari Korea, gunakan bahan semulajadi, ada RND sendiri, 100% Authentic, tak jalankan ujikaji pada haiwan dan Recycable Package.

More detail ini cik en ambil dari laman web The Face Shop 

  • Layers of moisture create a protective barrier: Infuses lips with a serum containing 10% squalene, leaving lips feeling luxuriously moist layer after layer 
  • Multiple layers of lipstick allows for smooth and vivid coloured lips: With the highly dense colour compact system, colour becomes more vivid and true to its original colour as it is repeatedly applied. 
  • Shiny layering looks like a clear coating has been applied: Conditions lips and makes them look shiny and smooth with no visible wrinkles



Moisture Touch Lipstick The Face Shop yang cik en pilih ini code BE03. So pendapat cik en pula pasal  Moisture Touch Lipstick The Face Shop ini adalah


  • Sangat moist
  • Senang nak apply
  • Warna soft dan sesuai untuk cik en
  • Harga mampu milik around RM 60.00 +-
  • Tahan lama
  • Rasa bibir nampak smooth dan natural.
Dan ini gambar cik en testing Moisture Touch Lipstick The Face Shop. Sebelah kanan itu ye,...

Image may contain: 2 people, selfie and closeup


Ini pula senarai kandungan dalam Moisture Touch Lipstick The Face Shop

  1. Diisostearyl Malate
  2. Squalane
  3. Dipentaerythrityl Tetrahydroxystearate/Tetraisostearate
  4. Titanium Dioxide (Ci 77891)
  5. Diglyceryl Sebacate/Isopalmitate
  6. Methyl Hydrogenated Rosinate
  7. Ozokerite
  8. Pentaerythrityl Tetraisostearate
  9. Ceresin
  10. Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2
  11. Dicalcium Phosphate
  12. Ethylhexyl Hydroxystearate
  13. Octyldodecanol
  14. Alumina
  15. Polyethylene
  16. Polyglyceryl-2 Triisostearate
  17. Hydrogenated Vegetable Oil
  18. Phytosteryl/Isostearyl/Cetyl/Stearyl/Behenyl Dimer Dilinoleate
  19. Sorbitan Isostearate
  20. Vp/Hexadecene Copolymer
  21. Synthetic Wax
  22. Silica Dimethyl Silylate
  23. Iron Oxides (Ci 77491)
  24. Iron Oxides (Ci 77492)
  25. Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
  26. Hydrolyzed Hyaluronic Acid
  27. Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
  28. Phytosteryl Macadamiate
  29. Ethylene/Propylene Copolymer
  30. Caprylyl Glycol
  31. Glyceryl Caprylate
  32. Dehydroacetic Acid
  33. Parfum/Fragrance
  34. Iron Oxides (Ci 77499)



Kalau korang berminat boleh la usha di kedai The Face Shop atau terus je ke laman web mereka di https://www.thefaceshop.com.my

Selain itu cik en menggunakan Dream Velvet Soft Matte Hydrating Foundation Maybelline untuk gambar diatas itu. 
3

HB Roller Cream Pilihan Foundation Wanita Kaki Travel

HB Roller Cream Pilihan Foundation Wanita Kaki Travel | Sudah lama cik en mencari barangan make up terutama foundation yang ringkas di bawa bila travel. Lagi lagi bila bawa backpack ini, tempat terhad dan banyak lagi barangan penting perlu cik en bawa. Tapi sekarang dah mudah sebabnya dah ada HB Roller Cream. Apa itu HB Roller CreamHB Roller Cream (Hallas Irish Beauty Roller Cream) adalah bedak asas atau foundation yang direka dalam bentuk botal dan ada span berputar di bahagian atas untuk senang cik en apply pada muka. Di tepi HB Roller Cream ini ada satu butang kecil untuk control krim foundation bila digunakan. Dan satu lagi kelebihan HB Roller Cream ini adalah saiz yang kecil dan mudah dibawa. | HB Roller Cream Pilihan Foundation Wanita Kaki Travel

HB Roller Cream Pilihan Foundation Wanita Kaki Travel
HB Roller Cream Pilihan Foundation Wanita Kaki Travel

HB Roller Cream Pilihan Foundation Wanita Kaki Travel


Sebelum itu cik en nak share yang HB Roller Cream ini adalah BB Cream. Korang tau apa itu BB Cream? Asalnya BB Cream di cipta oleh seorang doktor untuk melindungi wajah pesakitnya selepas pembedahan dan pengelupasan. BB Cream adalah campuran serum muka, pelembab, primer, bedak asas (foundation) dan sun block. Ianya dibuat dari mineral untuk tutup cela, parut, blemish, jerawat, kedutan, kulit tak sekata dan lain lain lagi. Berbeza dengan CC Cream. CC Cream merawat tapi BB Cream lebih kepada menutup saja. 

Dan selalunya jerawat dan kulit tak sekata ini akan berlaku apabila kita terlalu banyak terdedah dengan sinar UV. Itu lah berlaku pada cik en kalau travel ini. So dengan HB Roller Cream ini ianya dapat membantu menyamarkan apa yang buat cik en tak cantik dan lengkap dengan pakej mudah dibawa serta mudah apply dimuka. 

Kenapa Perlu Pilih HB Roller Cream



HB Roller Cream merupakan bedak asas yang mempunyai span berputar khusus untuk memberikan kemasan yang tampil sempurna pada permukaan kulit wajah korang. Diperkaya dengan SPF25 yang mampu melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinaran UV dan seterusnya menjadikan tona kulit lebih sekata di samping dapat menjimatkan masa.

Kebaikan HB Roller Cream 



  1. Dapat mengecilkan liang pori pada muka korang itu serta mengawal minyak yang berlebihan pada muka.
  2. Krim bedak asas memberikan kemasan HD agar tona muka kelihatan lebih sekata dan pawbelesss
  3. Dengan menggunakan teknik tekan dan oles dapat menjimatkan masa korang serta bersih tanpa menggunakan jari.
  4. Mengandungi pelindung UV SPF 25 yang membantu melindungi kulit dari sinaran UV matahari.
  5. Membantu memudarkan kesan parut.
  6. Sapuannya mampu bertahan lebih lama

Cara Penggunaan HB Roller Cream



  1. Hanya perlu tekan butang kecil di tepi HB Roller Cream itu untuk keluarkan krim
  2. Sapukan di muka dan siap untuk apply make up yang lain
Ini review dari cik en sendiri dengan menggunakan HB Roller Cream sebagai foundation untuk make up cik en. Walaupun tak pandai sangat make up kan? Tapi dengan HB Roller Cream ianya nampak smooth gitew muka cik en. Boleh la nak pakai untuk raya nanti selain persedian untuk travel selepas ini. Kalau nak tau kat mana cik en dah travel boleh baca entri cik en travel 


Kalau korang nak tengok testimoni yang lain, korang boleh la ikuti sosial media dorang dan mereka sedang mencari agent agent baru dan stokis

WHATSAPPP SEKARANG ADA PROMOSI : 

0185714962 (WANIE)
0134764982 (NANI)
0197602890 (SYITAH)
0175163380 (BIBAH)
0124789658 (IERA)
.
FOLLOW INSTAGRAM UTK DAPAT FREE GIFT 

@bedakasasarab_bywunny
@bedakasas.arab
@bedak.asas.arab_hq
@ceklawa_byhabibah
@ieraceklawa_hq

Website
4

Psst.. Nak Dengar Gosip Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea Tak?

Psst.. Nak Dengar Gosip Althea Bare Essentials dari Althea Korea Tak? | Kalau kulit dah cantik, pakai make-up nipis nipis pun tetap akan cantik. Tapi kalau kulit tak berapa ok, tampal make-up tebal pun still nampak so-so je. So penting la bagi korang pilih skincare yang sesuai dengan kulit korang. Macam cik en lani, cik en sangat tengah stay dengan Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea. Dok dengar sana sini gosip Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini. Ok ke Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea dengan kulit cik en lepas apply beberapa minggu ini? Kalau nak tau, kena la baca habis entri Psst.. Nak Dengar Gosip Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea Tak? ini sampai habis. 

Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea


Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini ada 3 adik beradik. Ketiga-tiga adik beradik ini tengah jadi gosip kat luar sana. Macam macam feedback yang dapat. Dengar dengar gak tapi kan lagi bagus kalau cik en apply sendiri dan nilai sendiri gosip gosip itu. Mesti korang nak dengar gosip atau feedback ataupun review Skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea dari cik en kan? Sebelum itu nak story sikit siapa 3 beradik ini.

Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea



Ini yang sulung Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea. Tekstur Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini semacam ada biji biji halus. Ianya dipanggil Micro Bubbleshots. Fungsinya untuk exfoliate dan remove kekotaran secara lembut daripada kulit muka. Selain itu ianya detox kulit muka dan kalau stay menggunakan Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini korang boleh dapat slim face shape. Bila apply Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini, cik en rasa kulit cik en macam guna scrub halus. Minyak dan kekotaran kat muka macam kena sental tapi lembut je. Bau lemon dia tu sebenarnya dari Lemon Verbena Leaf yang mana banyak kebaikkan untuk kulit jika diamalkan. Seperti bagus untuk kulit jerawat, enzema dan yang penting jadikan kulit lebih sihat dan cantik. Selain itu ada campuran Ice Plant dalam Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini juga. Ice Plant ini pun bagus untuk kulit seperti UV Ray Protection, perbaiki masalah kulit (minor) dan redakan radangan kulit. 1st step skincare ini dah settle dengan mencuci muka menggunakan Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini. Jom kita tengok step kedua skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini.

Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea



Lap lap muka sampai kering dan next kita pakai Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea. Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini 2 in 1 iaitu toner dan primer. Menggunakan Patented Dewdrop Technology. tekstur Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini lembut dan mudah meresap untuk membantu penyerapan untuk next step. Dalam Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini ada juga Snow Lotus yang mana ianya bagus untuk masalah penuaan. Cuci muka settle, Toner settle so time untuk apply Fixer Cream pula!

Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea



Yeah! Step terakhir untuk skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini sebelum apply make-up iaitu Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea. Ianya mampu bagi kelembahan pada kulit sehingga 24 jam. Dah tak perlu pakai pelembab yang lain dah. Bial kulit lembab senang apply foundation dan make-up tu akan nampak lebih smooth dan cantik. Nak apply Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea tak payah calit banyak banyak, sikit je pun dah cukup. Calit dal 2 3 calit dah boleh cover untuk satu muka. Kulit cik en rasa fresh sepanjang hari walaupun duduk dalam bilik penghawa dingin. Menggunakan Trehalose untuk anti penuaan, Green Tea ( anti penuaan,  masalah kulit berminyak dan sun protection) dan Baobab Tree (Vitamin C) dalam Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea buat ianya skincare yang lengkap dan sempurna untuk kulit muka.

Simple Make-up Menggunakan Althea Bare Essentials dari Althea Korea by Eintan Nurfuzie

Selesai menggunakan skincare Althea Bare Essentials dari Althea Korea, cik en terus apply simple make-up untuk pergi kerja. Apa yang boleh nak puji la dengan Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini, bila nak make-up cik en rasa fresh, mudah apply foundation dan warna pemerah pipi itu lebih blend walaupun tak pakai blush berjenama mahal. Nak tengok tak? Tara...


Simple Make-up Menggunakan Althea Bare Essentials dari Althea Korea by Eintan Nurfuzie yang tak berapa nak pandai ini. Kalau korang nak tengok tutorialnya pula korang boleh ke youtube cik en di Simple Make-up Menggunakan Althea Bare Essentials dari Althea Korea by Eintan Nurfuzie

Kalau korang nak tahu, selain dari mudah nak make-up, cik en suka Althea Bare Essentials dari Althea Korea ini sebab menjadikan kulit muka cik en natural beauty. Kulit muka nampak lebih sihat dah glowing. Apa orang kata, pawless gitew. 2nd cik en suka sebab micro particles yang mana ianya mencepatkan absorb pada kulit muka dan yang last sebab harga dia jenis mampu milik. Korang boleh memilikinya walaupun berasal nun jauh dari Korea. 


Contour Cleanser Althea Bare Essentials dari Althea Korea : RM 23.00
Primer Water Althea Bare Essentials dari Althea Korea : RM43.00
Fixer Cream Althea Bare Essentials dari Althea Korea : RM50.00  

Kalau korang berminat atau nak tahu maklumat lanjut yang lain korang boleh terjah web, facebook dan instagram Althea Korea di 


Sumber
https://healthyfocus.org/12-benefits-of-lemon-verbena-essential-oil/
http://www.healthybuilderz.com/medicinal-uses-ice-plant/
4

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka | Walaupun memiliki kulit yang tak banyak masalah, tak semestinya cik en tak ada masalah jerawat di muka ni. Biasalah bila datang bulan, stress dan moody, jerawat di muka ni tumbuh macam ladang gandum tu. Kawasan yang selalu jerawat di muka ini tumbuh di dahi dan dagu. Kebetulan pula cik en diberi peluang oleh Eucerin untuk mencuba ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment selama 14 hari. Mesti korang nak tengok berjaya ke ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini membasmi jerawat di muka cik en kan?

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka 


Jerawat di Muka 

Adalah kawan di facebook cik en komen, "Cik en, muka ko tu dah licin kot, ada ke jerawat di muka tu? " . Kalau korang sendiri memiliki kulit yang tak banyak masalah jerawat, mesti sesekali akan merasa juga masalah jerawat di muka kan? Jerawat di muka yang dimaksudkan berbentuk bintik hitam, bintik putih atau bintik kecil (papul) yang tumbuh di dahi dan dagu. Kulit berjerawat dipengaruhi oleh gaya hidup, faktor hormon dan keturunan, sebab itu ada yang mempunyai masalah jerawat di muka teruk dan ada yang jarang tumbuh. Korang boleh baca Punca Jerawat. Tapi mustahil la kalau nak diberitahu dalam sepanjang hidup seseorang itu memang tak pernah tumbuh jerawat lagi lagi jerawat di muka kan?

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment Untuk Si Jerawat di Muka 

Sepanjang 14 hari cik en menggunakan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment untuk mengecutkan dan menghilangkan parut jerawat. Dan tak sampai 14 hari pun cik en dah berjaya! Ini perbezaannya


Nampakkan cik en berjaya untuk membebaskan muka cik en daripada jerawat di muka dengan mengamalkan sekali sehari sebelum tidur di kawasan berjerawat. Selalunya kalau produk kecutkan jerawat ini, mesti korang akan rasa kulit korang kering dan ada kerengsaan kan? tapi dengan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini kulit korang akan kekal lembab sebab Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment menggunakan : 

  • Sepuluh peratus  Hydroxy Complex, kombinasi tiga ejen pengelupasan yang berkuasa tinggi iaitu  AHA (asid glikolik), BHA (asid salisilik) dan PHA (gluconolactone) yang membantu memperbaharui permukaan kulit, membersihkan pori, mengurangkan bakteria penyebab jerawat, P. acnes, dan menanggalkan sel kulit mati;
  • Licochalcone A, bahan anti radang yang mengurangkan kerengsaan dan membantu mengurangkan kemerahan pada wajah;
  • Dexpanthenol, yang terhasil daripada vitamin B5 adalah pelembap yang mengekalkan kandugan air dalam wajah untuk meningkatkan daya tahan kulit dan melindunginya daripada pencemaran alam sekitar.

Walaupun dah bebas jerawat, tapi korang risau kalau jerawat tu akan tinggalkan kesan hitam kan? Dengan Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment ini juga mengurangkan kesan hitam sehingga 80% dan menghalang pertumbuhan jerawat yang baru. Pelembap untuk kulit berminyak dan jerawat di muka ini direka dan diuji khas untuk membersihkan pori yang tersumbat, mengurangkan dan menghalang kemunculan semula jerawat, di samping mengekalkan kelembapan kulit.

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment
Tekstur Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment 

Eucerin® ProACNE Solution A.I. Clearing Treatment adalah sebahagian daripada produk penjagaan kulit komprehensif ProACNE yang terdiri daripada pencuci muka, pelembap, skrub, serum dan pelembap siang. Korang boleh dapatkannya di farmasi seluruh negara dengan harga yang sangat berpatutan iaitu RM62. Produk ini beserta produk lain dalam rangkaian yang sama kini tersedia dalam bungkusan yang diperbaharui.

Untuk maklumat lanjut tentang rangkaian penuh penjagaan muka ProACNE daripada Eucerin®, log masuk ke www.eucerin.my atau www.facebook.com/EucerinMY

15

8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat

8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat  | Dari Kerana Mata.. Yang Mempunyai Kuasa.. Oh, Aku Tergoda, Aku Tergoda Kerna Cinta.. Dari Kerana Mataaaa... Ini bibit lagu Dari Kerana Mata nyanyian R Azmi yang menceritakan dari mata sesorang itu, kita dapat melihat kecantikan yang sangat mendalam. Dari mata juga, kita boleh tahu, seseorang itu muda ke tua, sihat ke tidak, letih atau tak, marah atau suka dan lain lain lagi. Banyak peranan mata ini dalam mentafsir sesorang. Dari kerana mata juga, korang akan nampak natural beauty seseorang itu. Jadi penting bagi korang untuk jaga mata tu. Kat sini cik en nak share 8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat yang korang boleh amalkan dari sekarang. 

8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat
8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat

8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat 


1. Tidur Yang Cukup dan Berkualiti

Yang ini memang tips yang selalu korang akan dengar. Tapi biasalah, kalau yang jenis bekerjaya, korang akan ada masalah untuk mencukupkan tidur korang kan? Nak dapatkan 6 hingga 8 jam sehari pun susah. Tapi untuk memastikan mata korang sihat, sememangnya korang kena bagi cukup. Kalau tak qadak la pada hari cuti korang itu. 

2. Minum Air Kosong Secukupnya

Nak capai 2 liter air kosong ini kalau cik en memang senang sebab cik en akan ada bekal air kalau pergi ke mana mana sebabnya cik en jenis cepat haus. So korang yang ada masalah nak cukupkan 2 liter itu, korang boleh amalkan bawa botol air kemana mana korang pergi. Kalau di pejabat itu, korang letak je tepi meja dan kalau korang nampak je, mesti korang akan terasa nak minum. 

3. Jaga Pemakanan 

Yang ini kalau korang jaga, bukan saja mata je sihat, tubuh badan pun sihat dan otak pon cergas. Pilih buah buahan dan sayur sayuran yang bagsu untuk mata seperti lobak, tomato, hati, keju dan lain lain lagi. 

4. Cuci Make - up Sebelum Tidur

Selalunya perempuan ini kalau dah letih, selalu miss nak cuci make up. Kalau korang nak tau, make up kita tua da bahan bahan kimia yang mana ianya nampak cantik bagi kita tapi ada kesan sampingan untuk jangka masa panjang. 

5. Senaman Mata

Korang pernah tau tak mata pun perlukan senaman? Camana nak buat senaman pada mata? Caranya mudah je, tak berpeluk pon tiak korang tu. Hihihi. Korang pandang atas bawah kiri dan kanan tapi hanya mengerakkan anak mata saja. Lepas tu cuba buat bulatan pula. Buat setiap malam sebelum tidur.

6. Lindungi mata dari Sinaran UV

Korang janganlah memandang terus kepada cahaya matahari. Ianya tak baik untuk mata korang, kalau duduk di bawah cahaya matahari yang lama, gunakan cermin mata hitam. Biarlah orang kata bergaya tak kena tempat asal mata korang sihat dan dilindingi

7. Timun dan Uncang Teh

Yang ini antara yang korang boleh buat di rumah. Cari timun dan lagi bagus baru keluar dari peti ais, potong nipis dan letak di mata sebelum tidur. Selain itu boleh gunakan uncang teh yang telah digunakan. 

8. Amalkan suplemen Berry Bright

BerryBright Malaysia
BerryBright Malaysia 

Berry Brighy merupakan supplemen mata yang berasaskan makanan utuh, dilengkapi dengan nutrisi penting untuk melindungi dan mengekalkan kesihatan serta penglihatan mata. Seawal 3 tahun boleh menggunakan Berry Bright. Sangat digalakkan pada pengguna contact lens, maa kering dan letih, berhadapan dengan skrin dan gadjet untuk jangka masa panjang, lingkaran hitam bawah mata dan sokongan nutrisi dan pemakanan untuk kesihatan mata yang lebih baik. 

Setiap sachet memberikan faedah yang sama dengan memakan 100 buah blackcurrant, 10 buah oren (Bitamin C 500mg persachet), tanpa pewarna dan pegawet, vegetarian dan Halal. Ada 2jenis BerryBright iaitu

  • BerryBright Original - ada fruktosa semulajadi, kandungan gula bersamaan dengan setengah biji epal dan 38 kalori setiap hidangan. 
  • BerryBright Stevia - Tidak menggunakan gula tambahan, menggunakan Stevia berasaskan tumbuhan sebagai pemanis. 31 Kalori setiap hidangan 

BerryBright merupakan pemenang anugerah Malaysia Health And Wellness Brand Awards 2017, Natural Health Readers Awars 2017, 2015,2014 Pemenang Supplemen Penjagaan Mata Semulajadi Terbaik, Long Life Health And Beauty Awars 2015 2014 dalam ketegori penjagaan mata. 

Cara penggunaannya adalah 
  1. Sediakan 150ml air bersuhu bilik/air sejuk
  2. Tambah 1 sachet Bright Berry
  3. Kacau, gaul rata dan minum dengan segera untuk mengelakkan pengoksidaan 
Untuk maklumat lanjut boleh rujuk 


Diharap 8 Tips Dapatkan Mata Yang Sihat dapat membantu korang yang ada masalah berkaitan mata. Selain itu kalau korang pengguna lens tegar, korang boleh gunakan Air Optix Plus HydraGlade untuk menjaga mata korang. Baca pengalaman cik en di Pengalaman Menggunakan Air Optix Plus HydraGlade
11