Eintan Nurfuzie | Lifestyle, Beauty, Travel, Tips & Rawatan Kucing & Review: Advertorial

Showing posts with label Advertorial. Show all posts
Showing posts with label Advertorial. Show all posts

Tak Sempat Nak Ke Matta Fair 2019? Korang Boleh Je Ke Traveloka Saleabration

Tak Sempat Nak Ke Matta Fair 2019? Korang Boleh Je Ke Traveloka Saleabration | Untuk kaki jalan tipulah kalau korang tak pernah tau pasal Matta Fair ini. Sebut saja ada Matta Fair, mesti berduyun duyun orang pergi semata mata untuk survey Matta Fair Promo seperti pakej percutian, travel dengan promosi dan promosi yang menarik. So kalau korang nak tau, Matta Fair 2019 akan diadakan pada bulan Mac di KL dan April di Penang kali ini. Mungkin macam cik en yang duduk di Perak ini, sedih rasanya macam tak sempat nak ke dua dua tempat ini kan? Tapi sebenarnya cik en ada juga la dengar, pada masa yang sama ada Traveloka Saleabration. Traveloka Saleabration ini ada banyak tawaran dan harga terbaik untuk kaki travel ini. | Tak Sempat Nak Ke Matta Fair 2019? Korang Boleh Je Ke Traveloka Saleabration



Tak Sempat Nak Ke Matta Fair 2019? Korang Boleh Je Ke Traveloka Saleabration

Traveloka Saleabration ini adalah kempen yang menawarkan banyak diskaun yang berbaloi baloi. Bukan saja pada tiket flight tapi harga untuk hotel dan juga yang terbaru adalah tarikan dan aktiviti. Sebenarnya lagi jimat kalau korang boleh buat tempahan terus semua dalam satu satu masa. Memudahkan dan boleh mengurangkan risiko masalah masalah semasa travel. Kira korang dah tak payah pening fikir bila sampai kat tempat korang travel nak mencari hotel lepas itu nak survey harga tiket aktiviti atau sebagainya. Tempah awal siap siap dah korang boleh enjoy semasa travel. Tapi sangat sangat berbaloi la korang nak tempah semua ini masa Traveloka Saleabration ini. Tak perlu nak penat penat ke Matta Fair, cari parking dan apply cuti. Tengah malam pun dah boleh dapat diskaun yang sama ke Matta Fair di Traveloka Saleabration. Ini yang boleh buat cik en nak tambah list travel tahun ini walaupun macam dah penuh. hahahhaha. Tapi boleh juga survey kan mana la tahu ada promosi yang boleh cik en ambil peluang. Bukan senang kan nak dapat promosi camni.


Traveloka Saleabration ini lebih mudah kalau korang guna apps Traveloka. Dimana mana saja korang boleh check dan tak perlu nak mencari PC untuk mencari. Kalau ikutkan, cik en dah familiar dengan Traveloka dari dulu lagi. Apps dia memang banyak kelebihan berbanding apps yang lain. Lebih kurang macam All in one la apps dia. Selalunya kalau nak travel mesti korang kena lebih dari satu apps, 1 untuk book flight dan 1 lagi untuk hotel dan klepas itu nak book tiket aktiviti kan? Dengan Apps Traveloka korang boleh book semuanya sekali. Mudah kan? Bila dah include semua semestiny akan dapat jimatkan korang lagi lagi yang nak buat travel budget. Selain itu bab harga memang honest pricing la. Tak ada nk cas cas tersembunyi. That why korang kena juga guna traveloka apps ini. Sangat mudah dan berbaloi.

Anyway mana yang baru pertama kali nak travel itu, cik en sebenarnya nak kongsi tips pada korang. Mungkin boleh jadi panduan untuk korang. Dan lepas itu akan ada travel kedua ketiga dan seterusnya ahhahaha. Anyway travel ini gian tau. Sekali dah travel lepas itu mesti akan ada next travel.


  • Tempat Travel


Kalau nak travel dalam negara ini, macam tak la susah sangat sebab matawang, bahasa dan suasana lebih kurang sama. Kalau ke luar negara pilih negara yang dekat dan tak jauh dari budaya hidup kita. Kenali dan kalau dalam travel budget cari negara yang matawangnya lebih rendah. So untuk masa in negara yang rasa berbaloi untuk travel adalah Indonesia, Thailand dan kalau ada budget lebih boleh ke Singapura. Cik en sendiri dah explore Singapura, Thailand, Lombok dan Yogyakarta.


  • Budget dan Itinery


Yang ini penting. Listkan tempat menarik yang ada beserta dengan harga tiket. Dan jangan lupa masukkan budget supir atau kenderaan. Semua itu korang boleh cari di internet dan kalau tiket flight dan hotel pula boleh gunakan apps seperti Traveloka. So masa Traveloka Saleabration la ini korang boleh nampak berapa budget dan itinery yang korang boleh explore di tempat tu.


  • Makanan, budaya dan bahasa


Yang ini korang boleh belajar di internet je. Makanan yang halal dan vegetarian korang kena tau, kang sampai sana dok cari maggi pula. Budaya dorang juga ambil tahu manatau salah kan? Contoh di Jepun, kornag takdi benarkan bagi duit tips dan kalau dibagi tanda rasuah. Bahasa korang boleh guna google translate kalau ada masalah komunikasi.


  • Pilih partner travel yang sekepala


Kenapa cik en kata sekepala? Sebab kalau ada yang kepala angin, mesti travel korang jadi tak best. Cari kawan yang boleh bantu korang ambil gambar menarik sepanjang travel. Sebabnya bukan selalu dna mungkin itu kali pertama dan terakhir korang di situ, jadi abadikan jangan lepaskan peluang untuk tangkap gambar. Selain itu jangan cari terlalu cerewet sampai menyusahkan korang. Ada sesetengah orang yang tak kisah semua itu sebab boleh bawa diri sendiri tapi kalau korang rasa tak yakin nak lone ranger, korang cari kawan atau saudara mara yang boleh teman korang.

Ini antara tips yang cik en boleh kongsi dengan korang. Mungkin korang ada pendapat sendiri lagi lagi yang pernah travel itu. 
3

Apa Itu Make 11.11 Fly?

Apa Itu Make 11.11 Fly? | Sebut saja pasal fly, mesti korang membayangkan percutian atau travel kan? Mesti korang juga tak percaya yang cik en baru sekali menggunakan flight untuk travel. Kebanyakkan cik en banyak habiskan masa travel di seluruh semanjung Malaysia. Tapi kali ini, Cik en cuba sekali lagi merancang bercuti menggunakan flight. Gian nak naik flight kot. Untuk kali ini, cik en berhasrat untuk bercuti bersama adik cik en ke Lombok pula. Bila dengar kawan kawan yang pernah beritahu kecantikan Lombok, buatkan cik en rasa tak sabar nak ke sana. Cuma kali ini cik en nak gunakan tawaran Make 11.11 Fly untuk percutian kali ini. Apa Itu Make 11.11 Fly? Jom baca lebih lanjut

Apa Itu Make 11.11 Fly?
Apa Itu Make 11.11 Fly?

Apa Itu Make 11.11 Fly?


Make 11.11 Fly adalah kempen promosi jualan flight ticket yang dibuat oleh Traveloka yang berlansung selama tiga hari, 10, 11 dan 12 November. Korang boleh dapatkan harga flight yang tak masuk akal untuk pergi kemana mana saja minimum untuk 2 orang termasuk return ticket. Sebab itulah cik en pun nak grab masa murah macamni untuk merancang percutian atau travel. Ini adalah satu tips untuk dapatkan harga flight yang murah dan berbaloi. 

Tempat Tempat Menarik Di Lombok


Sebelum cik en tetapkan tempat untuk travel ini, cik en akan survey tempat tempat menarik yang berbaloi. Sebabnya kebanyakan tempat tempat menarik ini akan ambik masa beberapa jam untuk sampai. Kalau korang dah travel berjam jam tapi tempat biasa biasa je. Tak berbaloi la kan? Disebabakan cik en memilih ke Lombok, cik en perlu survey sedikit tempat tempat menarik yang selalu di kunjungi oleh pelancong. Lombok sememangnya banyak tempat tempat menarik. Antaranya adalah tempat terbaik untuk snorkeling. Semenjak balik dari Phuket, cik en dah jatuh hati dengan dunia snorkeling. Jadi di Lombok, cik en ada survey beberapa tempat untuk snorkeling, aktiviti pantai dan air terjun.

Kawasan Pantai dan Pulau di Lombok


1. Gili Trawangan, Gili Air dan Gili Meno


Gili Trawangan, Gili air dan Gili Meno terletak bersebelahan di Kepulauan Gili. Sebab itu di setiap pulau akan diletak nama Gili. Antara 3 kepulauan ini, Gili Trawangan merupakan salah satu lonely planet di dunia. 


Antara aktiviti yang boleh dibuat di ketiga tiga pulau ini adalah :

  1. Berenang
  2. Water Sport (Banana boat, Water Ski, Kayak, Jet Ski dll)
  3. Snorkeling
  4. Diving
  5. Berbasikal mengelingi pulau
  6. Naik Cidimo ( Cidimo adalah andong yang ditarik oleh kuda)
  7. Berjalan jalan sepanjang persisiran pantai
  8. Bergambar 
  9. Berkuda
  10. Bersantai di tepi laut sampai menikmati pelbagai jenis makanan. Sebabnya di sepanjang persisiran pantai mempunyai banyak kedai makanan
  11. Bersantai di hotel sebabnya di hotel pun tak kurang cantiknya berbanding di tepi laut
  12. Gili Air Night Market
2. Pink Beach



Seperti nama tempat ini Pink Beach, kelainan yang dapat di tengok pada pasirnya yang berwarna pink atau merah jambu. Apa apa pun nama asal pantai ini aadalah Pantai Tangsi. Pantai ini merupakan salah satu dari tujuh pantai di dunia yang memiliki pasir pantai berwarna pink, dan satu dari dua pantai di Indonesia yang memiliki pasir pantai berwarna pink. Kenapa ianya berwarna pink? Ini disebabkan pasir yang bewarna putih bercampur dengan kerang bewarna merah muda. Disini korang boleh buat aktiviti snorkeling, memancing dan menyelam. 

3. Kuta Beach 


Jangan keliru pulak ye, Kuta Beach ini ada 2 tempat. Satu di Bali dan satu lagi di Lombok. Seperti di Bali, Kuta Beach di Lombok pun mempunyai tempat yang menarik sama di Bali. Antara tips yang boleh korang gunakan datang kesini adalah

  1. Berjalan jalan di pantai kuta sebelum ke pantai pantai berdekatan yang lain
  2. Kalau korang ada sewa kereta, pastikan korang balik ke hotel sebelum pukul 6 untuk kelancaran trafik yang baik’
  3. Kalau nak sewa peralatan snorkeling, cuba untuk dapatkan diskaun, sebabnya mereka boleh berikan diskaun sehingga 30 %
  4. Disebabkan cuaca panas disini, pastikan korang pakai krim sun block, cermin mata dan topi
  5. Sila jaga kebersihan. Jangan suka hati membuang sampah ye
  6. Hotel yang berdekatan adalah Kutu Indah Hotel dan Kuta Paradise Lombok

4. Mawun Beach


Kalau korang tak sukakan ramai orang, katanya Mawun Beach ini kurang pelancong yang datang. Sampaikan tiada kedai makan atau warung yang menjual. So kalau datang sini kena sediakan makanan siap siap. Macam berkelah kan? Pastikan juga datang sini, pakai sunblock. Kat sini ada menjual barangan tenun dan antara tips yang cik en baca di internet, kalau dah tawar menawar dan korang berjaya dapatkan harga murah jangan pulak tak jadi beli. Katanya ada peniaga yang bertindak di luar kawalan. 

Kawasan Air Terjun di Lombok


1. Sendeng Gile dan Tiu Kelep Waterfall


Sendeng Gile dan Tiu Kelep Waterfall mengambil masa 1 jam 30 minit dari Gili Islands. Disini korang akan menyaksikan keindahan air terjun yang cantik. Ianya terletak di kaki Gunung Ranjini. Antara tips yang korang boleh ambil bila datang kesini adalah :

  1. Gunakan kasut bukan licin yang sesuai dengan medan yang agak curam.
  2. Lebih baik jangan melawat tempat ini pada musim hujan.
  3. Bawa pakaian pertukaran jika anda ingin mandi di air terjun.
  4. Elakkan berada di tempat di mana air jatuh (terutama di air terjun Tiu Kelep), kerana air terjun membentuk aliran putaran yang dapat menenggelamkan anda.
  5. Lindungi kamera anda dan barangan elektronik yang lain semasa anda berada di kawasan air terjun.
  6. Jangan merosakkan, mengeluarkan atau membawa pulang sebarang tumbuh-tumbuhan atau haiwan dari kawasan air terjun.
2. Gunung Ranjini


Gunung Ranjini adalah gunung berapi ke dua tertinggi di Indonesia.. Disini menjadi tumpuan pelancong kerana pemandangan dia yang indah. Selain dari puncak gunung Ranjini, ada satu tempat yang dinamakan Segara Anakan mnjadi tarikan. Segara Anakan merupakan danau kawah yang cantik.

3. Air Terjun Benang Kelambu


Selain dari Seleng Gile dan Tiu Kelep Waterfall, Air Terjun Benang Kelambu adalah salah satu air terjun yang popular di Lombok. Disini berbeza di Tiu Kelep Waterfall, air terjun berbentuk tali dan seperti keluar daripada rimbunan pokok. Katanya memang cantik sangat suasana di sini. 

4. Air Terjun Gangga


Katanya di Air Terjun Gangga ini ada mitos Desa Bistari yang hilang. Ianya berlaku pada zaman penjajahan Belanda. Disebabkan risau desa ini menjadi mangsa, salah seorang tetua adat di Desa Besari berdoa pada Tuhan agar desanya dihilangkan dari pandangan orang luar. Jadi kawasan air terjun ini dulu ada perkampungan. Selain dari kisah mitos, tarikan utama pelancong disini adalah rumah pohon. Korang boleh naik dan bergambar di atas. Disebabkan bilangan pelancong yang bertambah, korang dah tak boleh naik rumah pohon beramai ramai. Korang perlu beratur untuk naik. 

Kesemua tempat tempat diatas, cik en akan cuba kunjungi dengan adik cik en tak lama lagi. Disebabkan Make 11.11 Fly akan berlansung tak lama lagi, cik en akan menunggu Make 11.11 Fly di Traveloka untuk mendapatkan tawaran terbaik. Jumpa di next entry di www.nurfuzie.com. da.....
7

Misteri Kotak Pink Dari Enchanteur


Misteri Kotak Pink Dari Enchanteur | Parcel yang datang pada masa itu banyak bagi cik en berteka teki. Bila dibuka, bauan nya menusuk di kalbu dan tiba tiba keadaan disekeliling cik en menjadi indah dan bahagia. Diakui, cik en seorang yang obses dengan wangian dari Enchanteur tidak kira la dari minyak wangi, losyen atau deadorant. Sebabnya Enchanteur merupakan produk yang sangat diyakini dan dikenali. Demi menghargai peminat mereka, Enchanteur tampil dengan produk penjagaan peribadi yang diinspirasikan wangian mewah Perancis. 


Rangkaian penjagaan peribadi ENCHANTEUR telah lama diyakini oleh kebanyakan wanita moden masa kini.Bermula dari cream mandian, deodoran atau body mist, losyen badan dan pewangi EDT, melengkapi kelengkapan penjagaan peribadi agar sentiasa yakin dan menyerlah di sepanjang hari. Keharumannya pasti mempersonakan setiap deria insan. Setiap detik ada kisahnya, setiap hari mencipta kenangan pastinya.

Langkah Mudah untuk Hari Penuh Keajaiban

Wanita hari ini berusaha keras untuk mencapai kejayaan, baik di dalam hubungan mahupun karier. Mereka mungkin berdepan cabaran mengimbangi waktu untuk kerjaya, kehidupan peribadi dan hobi; tetapi mereka tidak menjadikannya hambar. Mereka tahu apa yang perlu dilakukan bagi menyuntik keyakinan dalam menghadapi hari-hari penuh cabaran. Anda mahu tahu rahsianya? 

Bauan, lebih dikenali sebagai deria kelima berkait rapat dengan memori. Bauan yang biasa dihidu akan membangkitkan memori-memori tertentu terhadap sesuatu pengalaman atau acara. Bauan signatur akan merangsang deria hidu sekali gus menerbitkan pelbagai perasaan termasuklah tarikan romantis. Bauan sememangnya unik dan memiliki keupayaan untuk membina tanggapan, terutama pada pertemuan pertama dan akan menentukan tindakan susulan berdasarkan kemahuan perasaan yang tercipta ketika itu. 

Justeru, ENCHANTEUR berbangga sebagai pakar dalam produk penjagaan peribadi yang berinspirasikan wangian mewah Perancis. Setiap seleksi minyak wangi dicipta istimewa bersama pembuat minyak wangi Perancis supaya tidak hanya memanjakan penjagaan kulit, tetapi juga memberikan pengalaman menakjubkan, malah turut mencipta, mengukuh serta menyemarakkan rasa cinta dalam perhubungan. Haruman berkekalan yang menyenangkan ini membantu menonjolkan kehadiran anda, meningkatkan keyakinan dan menciptakan momen penuh keajaiban setiap hari untuk anda.


Mulakan hari anda dengan ENCHANTEUR Perfumed Shower Crème. Wangian yang menyegarkan ini merangsang keceriaan untuk memulai melalui setiap hari anda. ENCHANTEUR Perfumed Shower Crème bertindak sebagai asas dalam rutin haruman harian anda. Haruman campuran bunga-bungaan terbaik di dalamnya menjadikan waktu mandian anda penuh kemewahan serta menjadikan anda berasa menawan sepanjang hari. Rangkaian ENCHANTEUR Perfumed Shower turut diformulasi dengan kandungan pelembap yang melembutkan kulit sambil membersih. Untuk kelegaan diri selepas hari yang panjang, krim mandian dengan haruman mempesona ini dapat membantu anda untuk relaks dan rasa seperti dimanjakan. Kewangiannya yang kekal pada tubuh sepanjang hari. Buih-buih yang terhasil juga seolah-olah menyerap ke seluruh ruang badan dengan bauan memikat hati sipemakainya sambil memberi keyakinan untuk berada di khalayak umum sepanjang hari.


Selepas mandi, sapukan ENCHANTEUR Perfumed Lotion pada kulit yang telah dikeringkan untuk kelembapan ekstra dan bagi mengoptimumkan penyerapan untuk kulit yang lebih lembut dan anjal. Losen wangian badan ENCHANTEUR yang diadun bersama minyak wangi ENCHANTEUR mengekalkan keanjalan dan kelembapan kulit sepanjang hari. Sesiapa sahaja pasti akan terpesona dengan kelembutan bak sutera kulit anda saat mereka berjabat tangan dengan anda.



Kemudian, sebagai perangsang keyakinan, adalah disarankan untuk anda menggunakan deodoran atau semburan badan (body mist). Oleh kerana kita akan berpeluh sepanjang hari walaupun berada di dalam persekitaran berhawa dingin, gunakan ENCHANTEUR Perfumed Roll-on Deodorant atau Body Mist yang diaplikasi di bawah lengan (ketiak) akan membantu anda kekal segar dan sentiasa bersedia untuk menjalani aktiviti harian.


Rejim penjagaan diri disempurnakan dengan semburan ENCHANTEUR Eau de Toilette. Sembur ENCHANTEUR Eau de Toilette di titik denyut nadi anda bagi membebaskan haruman yang mempesona dan menyempurnakan lapisan wangian yang dicalit dari langkah terdahulu. Jangan langkaui langkah tanpa wangian ini, biarkan wangian ilham haruman mewah Perancis ENCHANTEUR yang tersendiri ini membuatkan anda berasa lebih girang dan lebih menawan. Anda tidak dapat menjangka siapa yang akan anda temui, mahupun peluang untuk mencipta detik romantik. Namun, adakah anda bersedia untuk mempesona si pencuri hati anda dan mencuri tumpuannya daripada orang lain? Maka jadikan wangian ENCHANTEUR sebagai instrumen harian anda untuk cinta yang memukau dalam setiap semburan.

Ikuti langkah-langkah mudah ini setiap hari dan anda pasti mampu mempesona sesiapa sahaja serta akan sentiasa bersedia untuk menikmati momen penuh magis yang romantik. Cipta detik-detik istimewa indah anda bersama haruman menawan ENCHANTEUR yang tahan lama. 

Rangkaian ENCHANTEUR Perfumed Shower dijual pada harga RM9.20 sehingga RM13.65. Rangkaian ENCHANTEUR Perfumed Body Lotion pula dijual pada harga RM7.50 – RM21.00; manakala ENCHANTEUR Perfumed Deodorants dijual pada harga RM4.90 sehingga RM11.90. Tidak lupa, rangkaian ENCHANTEUR Eau de Toilette yang dijual pada harga RM18.75 sehingga RM33.50. 

Kesemua produk ENCHANTEUR boleh didapati di semua kedai utama, pasar raya, pasar raya besar dan farmasi. Untuk maklumat lanjut tentang ENCHANTEUR, sila layari www.enchanteur.com.my atau kunjungi laman Facebook rasmi ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY .

So apa tunggu lagi, produk Enchanteur ini sangat mudah didapati dan harganya sememangnya mampu milik. Jadilah wangi macam cik en juga! Xoxo
6

Ada Aku Kisah Dengan Produk Deeja Cosmetic ini?


Ada Aku Kisah Dengan Produk Deeja Cosmetic ini?  | Orang bercerita pasal produk Deeja Cosmetic yang Sherry Ibrahim punya itu dah lama, tapi biasalah cik en, bukan kisah sangat pun produk kosmetik sebegini nak ditempek pada muka. Bagi cik en, produk yang ada dipasaran sekarang ini harapkan putihkan kulit muka saja tapi masih kusam tanpa seri wajah. Kusam saja walaupun muka cerah, buat apa kan? Cik en nak kulit itu berseri, ayu dan glowing walaupun apa jua jenis warna kulit. Berkulit cerah tak semestinya cantik dan berkulit gelap tak semestinya buruk. Jadi tak perlu nak ubah warna kulit kot untuk nampak lebih cantik cuma yang penting cari jalan macamana nak memperbaiki keadaan wajah yang bermasalah ini kepada lebih berseri dan ayu.


Tup tup, cik en diberi peluang untuk mencuba sendiri produk Deeja Cosmetic ini. Bertagline kan " Keayuan Semula Jadi " menarik minat cik en. Deeja Cosmetic banyak menumpukan kepada rawatan masalah kulit wajah dan memberi keserian wajah walaupun apa jua warna kulit. So cik en mencuba masa 4 minggu dan ada kalanya cik en termiss juga nak pakai. Lagi lagi balik kampung tertinggal set ini. Walaupun begitu, cik en nampak tau perubahan pada kulit wajah cik en ini. Kalau dulu, ala ala makcik umur 40 tahun tapi sekarang ada yang puji baru belasan tahun. Bukan sekali malah berkali kali juga. Ini pujian face to face ye.. kira berdepan secara live bukannya pujian di media sosial. Cik en tak perlu nak filter dan adjust bagai di kamera handphone cik en lagi sekarang ini. Kalau dulu, walaupun cik en pakai foundation, still nampak kekurangannya. Tapi sekarang jadi lebih perfect.

Dari segi kecerahan kulit pula, tak banyak beza sebabnya cik en sememangnya berkulit sawo matang cuma penggunaan krim siang yang mempunyai SPF 50 banyak bantu protect kulit wajah cik en. Ada satu yang cik en suka dengan Deeja Cosmetic ini, Krim Nano dia memang best. Dalam itu ada satu bahan yang baik dan semula jadi. Guess what? Kunyit salah satu bahannya. Of course, kita tahu kebaikan kunyit memang baik untuk kesihatan dan kulit. Salah satu fungsi kunyit ini adalah menaikkan aura seri wajah yang kusam dan gelap. Inilah dia yang buat cik en nak cuba Deeja Cosmetic awal awal dulu.

So sekarang cik en tertanya balik pada diri cik en "Ada Aku Kisah Dengan Produk Deeja Cosmetic ini? Jawapan cik en selepas 4 minggu penggunaan. Semestinya aku kisah sangat sebabnya Deeja Cosmetic ini lah yang buat kulit aku berseri -seri tanpa perlu aku gunakan kamera aplikasi 360 atau filter.  So kenapa perlu cik en nak sangkal produk ini kan? Nak bukti?

Sebelum penggunaan Deeja Cosmetic


Selepas menggunakan Deeja Cosmetic


Perbandingan sebelum dan selepas penggunaan Deeja Cosmetic


Puas hati tak kalau dapat muka berseri macam cik en ini? Ada tak rupa Sherry Ibrahim? Hahaha. Tak kisah lah, tak ada rupa Sherry Ibrahim pun cik en dah puas hati hasil dari menggunakan Deeja Cosmetic ini.


Deeja Cosmetic ini didatangkan dengan pakej yang di muat dalam 1 kotak bewarna oren. Dalam kotak ini ada 5 barangan yang terdiri daripada


SABUN PEMBERSIH MUKA DEEJA COSMETIC
Bahan - Bahan : Lobak, Susu dan Air Mawar


TONER NANO DEEJA COSMETIC
Bahan - Bahan : Air Mawar dan Aloe Vera


KRIM SIANG DEEJA COSMETIC (SPF 50) 
Bahan - Bahan : Biji Almond, Biji Tomato dan Aloe Vera


KRIM MALAM DEEJA COSMETIC
Bahan - Bahan : Alpha Hidroxy Acid (AHA) , Vitamin E, Retinoid Acid dan Gliserin


KRIM NANO DEEJA COSMETIC (Malam)
Bahan - Bahan : Kunyit dan Minyak Jojoba
Barangan ini dibahagikan kepada 2 situasi apabila korang nak pakai. Satu dipakai waktu siang dan satu lagi dipakai waktu malam. Meh cik en nak ajar sikit macamana nak pakai produk ini.

Pemakaian waktu siang/pagi

  1. Cuci muka menggunakan sabun pembersih muka
  2. Gunakan Toner Nano sedikit pun memandai
  3. Sapukan Krim Siang untuk melindungi kulit dari sinar UV
  4. Selepas itu boleh guna foundation, bedak compact dan sebagainya

Pemakaian waktu malam

  1. Cuci muka menggunakan sabun pembersih muka
  2. Gunakan Toner Nano sedikit pun memandai
  3. Sapukan krim malam (nipis pun memandai)
  4. Sapukan krim nano untuk lapisan kedua (nipis pun memandai)
Korang ada masalah kulit sentitif? Jangan pulak korang kata produk ini tak boleh guna. Ada aturan untuk kulit yang sentitif. Caranya 

  1. Diawal penggunaan, dinasihatkan memakai krim malam selang satu hari (untuk lihat raksi pada kulit)
  2. Jika tiada masalah, teruskan saja guna tetapi jika ada masalah, jarakkan penggunaan kepada selang 3 hari .
  3. Reaksi mungkin berbeza mengikut jenis kulit korang. 
Korang cuba pakai secara konsisten dalam masa seminggu dua. Korang akan mula rasa kesan penggunaannya. Yang cik en ni tak konsisten pun dah nampak kesannya apatah kalau yang konsisten. Mesti ada tanya, kenapa kecik sangat packing Deeja Cosmetic ini? Walaupun di packing kecil ye korang, korang tak perlu nak letak banyak banyak. Nipis saja dah mencukupi. Dah masuk sebulan cik en guna tapi stok masih lagi banyak. So berbaloi la kalau korang nak mencuba. Berkesan dan jimat. Nak cuba? Cik en tak jual ye tapi cik en akan bagi detail untuk korang order.

Harga Set Deeja Cosmetic ( 5 in 1)
RM 85.00 (SM) RM 90.00 (SS)

Jika selepas pakai nanti, ada produk yang habis, korang boleh beli secara berasingan. Harga seperti dibawah

Sabun Pembersih Muka : RM 12.00 (SM) RM 15.00 (SS)
Toner Nano : RM 22.00 (SM) RM 25.00 (SS)
Krim Siang : RM 28.00 (SM) RM 30.00 (SS)
Krim Malam : RM 28.00 (SM) RM 30.00 (SS)
Krim Nano : RM 28.00 (SM) RM30.00 (SS)

Kalau korang nak order bolehlah hubungi 
+60196945940
Instagram : @deeja_cosmetic_hq
8

Cek Lawa Pemutih Ketiak dan Deodoran Sangat Berkesan


Cek Lawa Pemutih Ketiak dan Deodorant Sekaligus | Muka cantik, putih melepak bila berdating. Selepas kahwin, laki dok perli aku ketiak hitam berkarat. Apa guna muka je cantik. Nampak sangat aku ini pengotor. Naik geram dan malu rasanya dengan laki aku tu. Tapi dalam geram aku, aku akui yang ketiak aku hitam dan berkarat la. Malu juga aku, bila keluar, aku jumpa perempuan pakai singlet, ketiak dorang putih bersih je. Tapi bila aku angkat tangan dan belek ketiak aku, hitam, kusam je. Bukannya aku tak jaga, aku dah cuba sabun beras dan macam macam deodoran, tapi macam tu la. Tak berubah. Mungkin juga aku ini jenis bertudung, so aku buat tak kisah semua tu, bukannya ada yang tengok laki sendiri je tengok. Tapi laki la kita perlu jaga kan? Kang dia cari yang ketiak putih naya pulak aku. 

Kisah diatas sembang sembang dari kawan kawan yang dah berkahwin, walaupun masih belum berkahwin, bila dengar kisah camtu buat cik en rasa segan pulak nanti. Takkan masa nak kahwin, baru cik en nak start. Mestilah dari sekarang. Dalam duk mencari produk yang sesuai dengan kulit cik en yang sentitif ini, cik en terbaca la satu produk ini Cek Lawa Pemutih Ketiak dan Deodoran. Nampak kelakar namanya kan? tapi sebab itulah cik en tertarik dan try untuk memakainya

Akhirnya 2 minggu lepas, produk tu sampai pada cik en, alo alo, comel je produk ini. 



Sampai sampai je, cik en terus nak cium bau Cek Lawa dulu, sebabnya bau tu penting kalau cik en memilih deodaran. Bila buka, pergh! Bau dia harum sungguh! Bahan bahan dorang guna aqua, ekstrak Teh Hijau, Timun, Estrak Lemon, Aloe Vera dan pewangi yang dibenarkan. Patut la wangi. Tengok ada pamplet, terus cik en baca sebabnya nak tau la apa kelebihan krim Cek Lawa ini kan? Meh sini cik en nak share kat korang. 

  • 100% ekstrak herba semulajadi
  • Kaya dengan vitamin C dan mineral 
  • Menggalakkan pertumbuhan sel kulit baru
  • Menanggalkan sel kulit mati ( kulit mati la jahat, dia buat ketiak kita hitam berdaki)
  • Menjadikan kulit cerah dengan tona yang sekata
  • Merangsang kolagen untuk jadikan kulit ketiak kita sihat dan lembut
  • Melembabkan kulit
  • Bau yang wangi

Masa itu, cik en tak sabar nak guna, habis kerja, cik en bersemangat nak mandi awal sedangkan cik en ni suka delay mandi ke malam. Lepas je mandi, cik en kena pastikan ketiak dilap dengan kain bersih hingga kering. lepas itu, calit Cek Lawa ini, sapu dan ratakan keseluruh ketiak tu. Lepas itu cik en biarkan kering tanpa bilas. Bagi dia meresap gitu.. Kan tadi dah cerita Cek lawa kaya dengan vitamin C dan mineral so kalau di bilas hilanglah semua tu sebelum sempat diserap ke dalam kulit.


Minggu ini genap 2 minggu cik en memakai Cek Lawa ini. Minggu lepas cik en travel ke Sabah dan cik en memakainya setiap hari dan nak tengok, adakah Cek Lawa ini mampu memberi kesegaran dan confident sepanjang hari memandangkan cik en akan berjalan jauh kesana sini dan berpeluh yang banyak. And guess what, sememangnya tiada bau yang tidak diingini walaupun di bawah panas terik. Boleh bertahan dari pagi sehingga malam bau dia. Dalam masa merawat kekusaman, ketiak kita akan sentiasa wangi walaupun aktif. Mana nak cari kan? Dan juga korang boleh cuba di celah celah yang kehitaman seperti kelangkang. Berkesan juga tau!

Nampak dah cerah ketiak cik en. Bukti?? Isk, takkan la cik en nak bagi tunjuk, aurat hokey.. Bakal suami je yang boleh tengok. Tapi memang berkesan produk ini. Bukan nak tipu la. Korang boleh cuba sendiri produk ini. Nak sembang korang tak percaya kan, dah pakai, nilaikan sendiri. 

Korang nak beli? ops.. cik en tak jual ye.. Cik en cuma ceritakan testimoni jujur cik en saja sebabnya cik en sendiri guna dan dah terbukti pun, korang boleh dapatkan Cek Lawa Pemutih Ketiak dan Deodoran ini dengan menghubungi agen di bawah ini ye...


Atau lebih mudah contact no telefon 013-4700215 (muhammad syazwan)
2

Sumber Ayu Berwajah Baru Dengan Formulasi Dipertingkatkan


Sumber Ayu Berwajah Baru Dengan Formulasi Dipertingkatkan | Siapa yang tak kenal dengan Produk Sumber Ayu ini, Dan rasanya ramai wanita di luar sana menggunakannya. Sebab ianya mudah didapati dan harganya sangat berpatutan. Selangkah dengan perkembangan semasa, Pembersuh Wanita Dauh Sirih Sumber Ayu ini telah mempertingkatkan dengan formulasi terbaru serta di"packing" dengan wajah lebih feminin. Tak perlu nak sembang panjang, cik en nak story mengenai produk laku keras di pasaran ini. 



Sebahagian erti menjadi “dewasa” adalah mampu mengetahui dan memahami keadaan serta keperluan tubuh badan. Kebersihan tubuh badan amat penting terutamanya pada kawasan intim.

Bahagia intim wanita merupakan tempat tinggal jutaan flora dan bakteria yang membolehkan kita menjalani kehidupan seharian tanpa sebarang gangguan dan perasaan tidak selesa pada kawasan tersebut. Bakteria yang membentuk sebuah ekosistem semula jadi ini memberikan keseimbangan tahap pH serta melindungi kawasan tersebut daripada sebarang jangkitan dan ancaman bendasing. Bertentangan dengan kepercayaan umum, membersih kawasan intim dengan menggunakan sabun dan air akan mengganggu keseimbangan semula jadi, lantas mendedahkan anda kepada risiko jangkitan. 

Lengkapkan rutin penjagaan peribadi anda dengan Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU, diformulasi dengan bahan semula jadi agar kawasan intim wanita sentiasa dalam keadaan sihat dan bersih serta bebas dari bakteria jahat, kegatalan dan juga bau yang kurang menyenangkan. Kawalan pH pada paras pH3.5 merupakan paras ideal agar ekosistem berada dalam keadaan baik.

Bahan utama ekstrak Daun Sirih kini dipertingkat dalam Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU bagi membekalkan perlindungan tanpa bakteria. Formulasi ini diperhebat dengan wangian semula jadi yang memberikan kesegaran berpanjangan.

Selari dengan peredaran masa, Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU turut hadir dengan wajah baru yang lebih segar. Mengekalkan bentuk botol yang diinspirasi daripada keanggunan lekuk tubuh wanita, pembersih kewanitaan ini tampil dengan rona yang lebih menarik bagi membezakan setiap varian di hiasi dengan kemasan yang lebih sofistikated. Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU ini juga di perakui Halal oleh JAKIM bagi manfaat para pengguna Muslimah.

Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU merupakan produk ideal bagi semua wanita di setiap peringkat umur dan hadir dalam rangkaian enam wangian yang menarik dan pelbagai.

  • Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU Orkid– Haruman segar dari kuntuman orkid, memberikan wangian ringan dan rasa bersih yang kekal sepanjang hari. Amat sesuai buat wanita ayu yang sentiasa mengekalkan keanggunannya dalam pelbagai cara.
  • Pembersih Wanita Daun SirihSUMBER AYU Mawar– Wangian mawar mekar yang manis memberikan aroma yang menenangkan dan rasa bersih sepanjang hari. Pilihan bagi mereka yang berjiwa romantis 
  • Pembersih Wanita Daun SirihSUMBER AYU Floral– Kombinasi percikan aroma pelbagai bunga memberikan rasa segar sepanjang waktu. Ciptaan ideal bagi wanita yang sentiasa ceria dan bersahaja.
  • Pembersih Wanita Daun SirihSUMBER AYU Musk – Aroma semula jadi kasturi yang ringan menyuntik kesegaran optimum agar kekal sepanjang hari. Varian ini sesuai dengan wanita yang sentiasa kehadapan dan meminati haruman patchouli yang terkenal dengan nuansa anggun.
  • Pembersih Wanita Daun Sirih SUMBER AYU Gambir – Bauan herba yang harum serta memberikan kesegaran semula jadi. Pilihan terbaik buat wanita klasik yang sofistikated dan menghargai sentuhan alam di dalam kehidupan.
  • Pembersih Wanita Daun SirihSUMBER AYU Fruity– Aroma manis buah-buahan tropika mampu memberikan anda rasa bersih dan segar sepanjang hari. Pilihan terbaik bagi si gadis yang ceria, lincah dan sentiasa bersedia dan yakin dalam apa jua keadaan.

Rangkaian Pembersih Kewanitaan Daun Sirih SUMBER AYU boleh didapati pada harga RM 3.60 (90ml) dan RM5.80 (200ml). Rangkaian penjagaan kebersihan berkualiti SUMBER AYU ini dibawakan kepada anda oleh WIPRO UNZA. Produk-produk SUMBER AYU kini terdapat di semua pasaraya utama, dan farmasi.
4

10 Barang Diskaun Gila Patut Dibeli Sempena Lazada 4th Birthday


10 Barang Diskaun Gila Patut Dibeli Sempena Lazada 4th Birthday | Bersempena Lazada 4th Birthday, Lazada menawarkan pelbagai barang dengan harga yang kebabom dengan diskaun yang sangat tinggi. Jadi dikesempatan ini, cik en hendak kongsi 10 barangan yang patut anda semua tengok dan fikirkan untuk membeli.

1. Travel Star A-03 Streamer Diagonal Stripe Luggage 20 + 24 Inches Set (Black) Free Passport Holder



Luggage ini ada diskaun sebanyak 75%. Daripada harga RM799.00 menjadi RM200.00 sahaja. Tidak ke offer giler itu. Lagipun denagn menggunakan cimb card pula de lagi diskaun 5%. Berbaloi baloi. 
Butiran produk ini : -
  1. 1 Month Local Supplier Warranty
  2. ABS Material: Strong, Durable, Ultralight
  3. 4 x 360 degree rotatable ultrasilent wheels
  4. Crack and scratch resistant
  5. Come with Free Passport Holder
  6. Come with safety Combination Lock
  7. Come in 2 size
  8. 20 inches can being on flight
  9. 24 inches can out in cabin storage
  10. Spacious and zipped compartment inside
Berminat? Try klik Beg Travel Poket Doraemon

2. Apacs Lethal Light Special Yellow Racket +Free Apacs RainBow Guts + Maxx Super Grip



Diskaun 52% untuk raket badminton. Berbaloi juga ini. Sukan badminton sekarang ini memang jadi pilihan kini, jadi dari harga RM259 dipasaran, anda boleh dapatkan dengan harga RM125.00

Butiran produk ini :-
  1. 1 Month Local Supplier Warranty
  2. Frame Meterial: HMG + CNT Tech + Narrow Frame
  3. Shaft Material: HMG + CNT Tech
  4. Flex: Medium
  5. Weight: 76-79g (6U-G2)
  6. Length: 675mm
  7. Max Tension: 30 lbs
  8. Balance: 295 +/- 3mm
Berminat? Try klik Raket Power

3. Powder 3 in 1 Blush Bronze and Eyeshadow Palette - 183 Colours



Powder 3 in 1 Blush Bronze and Eyeshadow Palette - 183 Colours memang berbaloi la beli. Lagi lagi perempuan dan juga yang MUA. Pelbagai warna dan diskaun sebanyak 86%!! WOW! Dari nilai RM400.00 tetapi sekarang Lazada 4th Birthday hanya RM55.00 sahaja. 

Butiran Produk ini :
  1. Highlights 3 in 1 Makeup Kit 
  2. Eyeshadow, Bronze Blusher& Coverage Powder 
  3. Silky Shine Pigmented Colour
  4. Nourish skincare care ingredient 
  5. Brilliant Beauty Eye Makeup Finish
  6. Artist's Favourite
Hendak beli? Klik Produk MUA Awesome

4. Ultra Slim Body Fat Hydration Monitor Scale 1.7cm



Yang ini wajib kena ada di dalam rumah anda. Cik en pun tengah usha usha timbang di pasaran ini. Sebab tahun ini cik en bersemangat hendak turunkan berat badan kepada ideal. Lagipun RM55.00 sahaja. murah sangat itu, di farmasi kecantikan pun lebih mahal daripada ini

Butiran Produk
  1. 3 Months Local Supplier Warranty
  2. Uses high precision strain gauge sensor
  3. Functions: 
    • - measures body fat range from 4% – 60% 
    • - measures body hydration range from 27.5 – 66.0% 
    • - measures body muscle % and bone density % 
    • - provides calorie intake requirement suggestion
Hendak beli? Klik Timbang Pasti Ringan ini

5. Free Knight 50L Outdoor Hiking Backpack (Purple)


Beg Hiking ini baru RM 68.00 sahaja? memang brbaloi membeli untuk kaki hiking. Terbaik untuk aktiviti luar dan dinyatakan ringan. Bagus sungguh
  1. 14 days Local Supplier Warranty
  2. Perfect for outdoor activities
  3. Flexible twin-frame construction, an effective and three-sided air circulation
  4. Lightweight
Amacam? tertarik? Klik Beg hiking Super Murah 

6. Pineng PN-920 20000 mAh Power Bank



Anda kaki gadjet yang suka selfie atau main gam ataupun kaki internet. Masalah kehabisan bateri adalah satu masalah sangat besar dan sesiapa yang memiliki power bank adalah satu nikmat yang amat sangat. Tengok Pineng Power Bank ini. Hanya RM65.90 sahaja. Di luar cik en pernah dapat dalam RM80 sahaja. Terdapat 2 warna putih dan hitam. 
  1. 1 Year Local Manufacturer Warranty
  2. Product is not eligible for voucher
  3. Local Original PINENG 1 Year Warranty
  4. 20000mAH Capacity 3.7V 74Wh
  5. Dual Output 5V 1.0A and 2.1A
  6. Fast Charging Input 5V 2.0A
  7. LCD display screen
  8. LED flashlight
  9. Overcharging and short circuit protection
Berminat? klik Power Bank Wajib Ini

7. A5 Memobottle Stylish Memo Water Bottle 420ML


Botol air ini pernah menjadi fenomena suatu ketika dulu, berbentuk sebegini memudahkan wanita di luar sana membawa di dalam beg tangan mereka. RM19.00 sahaja?? Biar betul? Ada delaer yang jual lebih daripada itu. Lebih daripada 50% diskaun yang Lazada berikan? Berbaloi sangat. Lazada sangat dipercayai, jadi berminat? Klik A Memobottle Stylist Memo Water Boottle 420 Ml sahaja
  1. No Warranty 
  2. 420ml/ A5 Size
  3. Beautiful and Stylish design
  4. Easy carry
  5. Healthy Drinking Water Bottles
  6. Suitable for many occasion

8. As Seen On TV White Light Teeth Whitening System Oral Care


Malam ini adalah function, gigi kekuningan pula mana sempat hendak buat temujanji doktor, jangan risau, barangan di atas ini hanya perlukan masa anda 10 minit sahaja. Kena stanby dirumah. Murah sangat ini, RM19.98 sahaja. Diskaun lebih daripada 70 %. Kena ada satu ini. Klik White Light Teeth Whitening
  1. No warranty
  2. Whitens in just 10 minutes
  3. Rapidly remove surface stains
  4. Deeply penetrate embedded stains
  5. Easy to use and to maintain whitening

9. Casio Stainless Steel Ladies Watch Pink LCF-10D-4A



Tengok sahaja sudah tertarik, ada 5 Daily Alarms lagi. Di pasaran cik en masih belum jumpa yang berstyle begini di kawasan cik en. RM169 sahaja pun. Tidaklah semahal mana kan? Klik Jam Comel Ini
  1. 1 Year Local Supplier Warranty
  2. World Time
  3. Five daily alarms
  4. Timer
  5. 50m water resistance
  6. Stainless Steel Band

10. SanDisk Cruzer Switch Flash Drive Black 32GB


  1. 5 Years Local Manufacturer Warranty
  2. 32GB
  3. USB 2.0 interface
  4. Compatible with Windows XP/ Windows Vista/ Windows 7/ Mac OS X v10.5 or later
  5. SanDisk SecureAccess software
OK , yang ini selalu menjadi masalah sedikit, di kawasan cik en yang bukan di kawasan bandar besar, susah hendak dapatkan pendrive sebesar ini. Dan harganya anda boleh jimat 44%. Daripada harga RM70 menjadi RM39.00 sahaja. WOW! Hendak shopping produk ini, Klik Pendrive Murah Ini

Tidak puas dengan entri ini? hendak cuci mata dengan barangan yang lain, masuk sahaja ke laman web LAZADA. Berbaloi beli sempena Lazada 4th Birthday ini. Buat Lazada

Happy 4th Birthday dan tahun baru ini jadikan shopping online paling terpengaruh dan menjadi pilihan rakyat Malaysia

This post is an entry for the InvolveAsia x Lazada MY blogger contest. Cash and Lazada voucher sponsored by Lazada Malaysia and shopcoupons.
1

Find Your Coupons at CouponBelanja and Save

People love to shop online and Malaysians are no exception. It is convenient, but you can also get your products at real affordable prices. There are so many of e-commerce sites that are selling their products online, and it becomes difficult for consumers like you and me to look for best deals available. It is then sites like CouponBelanja which comes to our rescue. CouponBelanja is a leading coupon site in Malaysia and offers the best coupon codes and vouchers for online stores in Malaysia.

CouponBelanja is easy to use, and one can easily navigate through the screens. 

Here are some tips to find out coupons in CouponBelanja for major online stores in Malaysia.

When you land on the home page of CouponBelanja, you see the menu at the top of the screen.

 CouponBelanja

1. Search by store 

When you have decided to buy a product from a particular store, visit CouponBelanja and before you checkout, make sure that you have applied the coupon and promo codes that are available for the store at CouponBelanja

Here we give an example to make it easier for you. Suppose we want to buy cookware from Ensogo Malaysia. You like to go for the Tefal Easy Care 9 piece Non-Stick set. You choose the product and say ‘Add to Cart’.

Tefal Easy Care 9 - piece Non-Stick Set cheap

When you are done shopping, you would check out. At checkout screen you would find the promo code field.
use  CouponBelanja

Now we visit CouponBelanja to see if there are any deals or coupon codes at CouponBelanja. We find one, copy the code from it.
Copy and paste it in Ensogo. Apply to see the reduction in price.
  
At CouponBelanja you would always get the latest verified offer.
Use the ‘Related Store’ feature in the ‘Stores’ page of CouponBelanja. You can get other stores that have similar products on their website and can check what discounts they have to offer.

2. Search by Category

CouponBelanja has another convenient way to look for its coupons, the Category view. You want to buy. You have not decided in which store to buy. Suppose we are looking for Health and Beauty category.We then visit the Categories section in CouponBelanja. We can see all the stores that are offering discounts on Health and Beauty. Compare the features and prices and decide where to buy the product

shopping online

3. Check for offers during special seasons

We have a separate section on the site for special offers. Whether it is Diwali or Christmas or any other special sales event, we create a section on the site to access these deals quickly. Here we see Chinese New Year offers and deals from different stores in Malaysia.


coupons cheap


4. Featured Coupons

These are the coupons that our experts think are useful and good to avail. The Featured Coupons are available at our home page. Click on any of the deals and land on the page of the store where the offer is available.

zalora lazada


5. Popular Coupons

The popular coupons are also available on the home page of CouponBelanja. It is an easy and convenient way to know the deals that people like in our stores and are availing it frequently. Lazada Malaysia online shopping has number of offers and deals all the year round.

lazada zalora shopping

Other than this, CouponBelanja has a nice search facility that helps you further look for your coupons faster.

 CouponBelanja .com

So visit CouponBelanja and avail the best offers and deals online.




0