www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-09-13

Pengalaman Menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Pengalaman Menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh | Agak lewat cik en update pengalaman cik en menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh pada 17 Ogos 2019 yang lepas. Memang jadual cik en agak padat lately ini tapi dah namanya blogger, sesibuk mana, rindu nak menaip di blog kesayangan ini memang tak boleh lari. So cik en nak kongsi sikit pengalaman cik en menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh selama 2 hari 1 malam beserta aktiviti yang boleh dibuat di Ipoh dalam percutian pendek kali ini. | Pengalaman Menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Putrade Allsuites at RPGC Ipoh
Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Pengalaman Menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Anyway tanggapan cik en sebelum ini, dalam Royal Perak Golf Club atau RPGC hanya dibuka untuk ahli kelab sahaja. Tapi rupanya dalam RPGC ini ada hotel yang boleh cik en menginap dengan harga yang sangat berbaloi. Dah setahun dah rupanya Putrade Allsuites ini wujud di sini. Anyway sedikit info untuk korang, Putrade Allsuites bukan diuruskan oleh RPGC tapi tp diuruskan Putrade Property Management Sdn Bhd yang berkait rapat dengan pengurusan PWTC. Tapi kesemua fasiliti yang ada di RPGC setiap guest boleh guna pakai. So jom kita tengok dulu bilik bilik yang ada di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh ini

Jenis Jenis Suites di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

Putrade Allsuites at RPGC Ipoh


Putrade Allsuites at RPGC Ipoh mempunyai 36 unit yang mana setiap unit mempunyai design atau dekorasi yang cik en rasa mewah dan dapat membangkitkan mood percutian yang santai dan releks. Suites yang disediakan sangat sesuai untuk percutian keluarga, perniagaan, golfers group atau ghatering sesama rakan rakan. So setiap suites akan ada ruang tamu, mini kitchen dan ruang makan. Yang berbezakan akan ada Suites 1 bilik, 2 bilik dan 3 bilik. 

One Bedroom Suites (RM 390 pernight with breakfast)




Two Bedroom Suites  (RM 490 pernight with breakfast)







Three Bedroom Suites  (RM 590 pernight with breakfast)








Kemudahan yang ada di setiap suites Putrade Allsuites at RPGC Ipoh


Yang paling menarik, di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh ini cik en boleh buat coffee sendiri dengan menggunakan Dolce & Gusto Coffee Machine. Itu la kelainan yang ada dari hotel yang lain. Selain itu ada juga


  1. Iron & Ironing Board
  2. Mini Bar Fridge
  3. Wall Mount Hair Dryer
  4. Kettle Set
  5. Safe Deposit Box
  6. Magnifying Mirror
  7. Central Air-Conditioning
  8. 43" LED Flat Screen Television
  9. 32" LED Flat Screen Television
  10. Astro Channel
  11. Coffe/Tea Making Facilities
  12. Luggage Rack
  13. Telephone with IDD
  14. Free High Speed Internet Connection ( yang ini memang cik suka, memang tip top line internet dia)
  15. Electronic Door Lock
  16. High Pressure Shower
  17. Bathroom Amenities ( Paling banyak yang cik en pernah jumpa. hahahaha)
  18. Minieral Water 500ml
  19. Wake-up call Services (request only)



Servis lain yang ditawarkan oleh Putrade Allsuites at RPGC Ipoh

  1. 24 hours Security Services
  2. Airport Transfr Services
  3. Laundry & Dry Cleaning Services
  4. Complimentary Parking Bays

Fasiliti Putrade Allsuites at RPGC Ipoh


Macam cik en beritahu awal awal tadi, segala fasiliti yang ada di RPGC boleh di access oleh smeua guest yang check in di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh. Fasiliti yang ada adalah

18 Hole Championship Golf Course


Driving Range



Swimming Pool




Jacuzzi



Games Rooms



Squash Courts



Fitness Gym



Dining Facilities - Fairway Restaurant 



Banquest Hall



Pro-Shop



Banquet



  • Tennis Courts
  • Wading Pool

Seminar Packages di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh


Anyway Putrade Allsuites at RPGC Ipoh menawarkan juga seminar packages untuk group yang melebihi 10 orang peserta. Ada 2 pakej iaitu 

Full day (RM 85 nett perpax)

Two (2) Coffee breaks and One (1) Buffet/Set lunch
• 8-hours function room usage from 9.00am to 5.00pm
• Writing pads and pencils
• Mineral water and mints
• Standard Backdrop & Signage
• One (1) Headtable with Two (2) chairs
• One (1) Registration table with Two (2) chairs
• Complimentary usage of One (1) Whiteboard and One (1) Flipchart with markers
• Complimentary usage of basic PA Systems with Rostrum and Microphone with White Screen

Half Day (RM 70 nett perpax)

One (1) Coffee break and One (1) Buffet/Set lunch
• 4-hours function room usage from 9.00am to 1.00pm OR 1.00pm to 5.00pm
• Writing pads and pencils
• Mineral water and mints
• Standard Backdrop & Signage
• One (1) Headtable with Two (2) chairs
• One (1) Registration table with Two (2) chairs
• Complimentary usage of One (1) Whiteboard and One (1) Flipchart with markers
• Complimentary usage of basic PA Systems with Rostrum and Microphone with White Screen


Tempat Menarik Di Ipoh 

Tempat menarik di Ipoh yang boleh korang kunjungi bila menginap di Putrade Allsuites at RPGC Ipoh untuk short vacation atau long vacation. Antara yang boleh dilawati adalah 

Lost World Of Tambun 





Loken




Gunung Lang




Nasi Ganja



Untuk maklumat lanjut mengenai Putrade Allsuites at RPGC Ipoh ini korang boleh dapatkan detail di bawah ini

Putrade Allsuites At RPGC Ipoh
Jalan Sultan Azlan Shah 
31400 Ipoh, Perak
05-238 0022

  3 comments:

  1. Bestnya banyak facilities... Dok Ipoh pun tak pernah pegi. Hehehe

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaa puas hati kalau gitu.
    duduk x keluar jalan nak rehat jeee hehe..

    ReplyDelete
  3. dulu hari2 duk lalu lalang sini, ingat rumah singgah kerabat sahaja rupanya untuk orang awam juga yeaa..

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!