www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-06-25

The Venture Penang Menawarkan Ruang Sewaan Pejabat Untuk Pengusaha Perniagaan Atas Talian

The Venture Penang Menawarkan Ruang Sewaan Pejabat Untuk Pengusaha Perniagaan Atas Talian | Korang berniaga online dan korang sentiasa nak memajukan perniagaan korang. Semestinya ada kerjasama dan perbincangan secara rasmi bersama pelanggan atau rakan kongsi korang kan? Nak buat meeting di kedai mamak macam tak sesuai pula dan tempat paling terbaik adalah sebuah pejabat atau ruang perbincangan yang selesa dan private. Nak mencari ruang sewaan pejabat, bilik perbincangan, alamat surat menyurat dan segala yang berkaitan sangat susah. Bukan senang nak mencari kan? Tapi sekarang, ada pakej menawarkan ruang sewaan pejabat dengan kadar yang murah dan berbaloi. Terletak di Tanjung Tokong, Pulau Pinang, The Venture Penang menawarkan pelbagai pakej untuk mereka yang memerlukan sewaan pejabat atau ruang seminar. | The Venture Penang Menawarkan Ruang Sewaan Pejabat Untuk Pengusaha Perniagaan Atas Talian

The Venture Penang
The Venture Penang

The Venture Penang Menawarkan Ruang Sewaan Pejabat Untuk Pengusaha Perniagaan Atas Talian


Cik en sendiri pernah ditanya oleh kawan cik en yang berniaga online. Disebabkan usaha beliau, dia ditawarkan kerjasama dengan rakan kongsi yang mampu mengembangkan perniagaan dia. Tapi disebabkan semua kerja adalah secara online dan dibuat dirumah, jadi menyukarkan dia untuk mengadakan pertemuan rasmi dengan rakan kongsi. Pernah cuba buat perbincangan di cafe tapi macam macam masalah seperti ada tempat yang bising, sibuk dan wifi internet yang lemah. Disebab itu cik en kongsi mengenai The Venture Penang ini kepada dia. Bukan sahaja ada tempat yang selesa tapi ada perkhidmatan untuk pejabat maya untuk alamat perniagaan dan surat menyurat

Pakej yang ditawarkan adalah 

  1. Open Hot Desk - RM 288 setiap bulan.
  2. Dedicated Desk - RM 388 setiap bulan.
  3. Private Office - RM 1488 - RM2388
  4. Day Pass - RM 30 setiap hari.
  5. Student Pass - RM 15 setiap hari.
  6. Virtual Office - RM 75 setiap bulan.
  7. Meeting Room - RM 88 jam pertama dan RM 50 jam seterusnya (during operating hour)
        • RM 100 jam pertama dan RM 88 jam seterusnya (after operating hour dan weekends)
  8. Event Space - RM 138 jam pertama dan RM 88 jam seterusnya (during operating hour)
        • RM 158 jam pertama dan RM 100 jam seterusnya (after operating hour dan weekends)






The Venture Penang
508-2-1 Tanjung Point, Jalan Tanjung Tokong
10470 Tanjung Tokong Penang
019-9507596
info@theventure.com.my
www.theventure.com.my

Grand Opening The Venture ini dirasmikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tanjung Bungah, Zairil Khir Johari pada 22 Jun 2019 yang lepas. 

Image may contain: text

Cik en sempat join 2 aktiviti semasa grand opening ini. Pertama adalah DIY Facial Spray and Headache Eraser yang dianjurkan oleh doTerra. doTerra adalah pengeluar Pure Therapeutic Grade Essential Oil. Maklumat lain di laman web mereka https://penang-doterra-wellness-center.business.site/



Aktiviti kedua adalah dari Uncang Tea. Apa yang menarik mengenai Uncang Tea ini? Anyway ianya tea yang berwarna warni dan mempunyai rasa yang berbeza. Maklumat lanjut di laman web mereka di https://www.uncangtea.com/

Image may contain: 2 people, people sitting

Lavender + Roselle + Butterfly Flower

Pappermint + Butterfly Flower
Anyway masa event ini cik en dapat bunga dari Bunga Penang


Cik en berkesempatan untuk join seminar homestay oleh Merveille Journey. Banyak info dan idea yang beliau sharing. Sampai rasa macam ak beli satua set dan buat homestay sendiri. Hahhaha

Image may contain: 9 people, people smiling, people standing

And last adalah Midorie Malaysia. Yang ini adalah teknologi terkini untuk mengantikan tanah biasa kita guna. Ianya pun tak perlu disiram setiap hari. Info lanjut boleh baca di https://midorie-malaysia.com/homepage/


Event ini bukan cik en sahaja yang ada, cik en ditemani oleh blogger Khaty dan Lia Hasty

Image may contain: 3 people, people smiling, people sitting and people standing

  9 comments:

  1. This is a very place and facilities for start-ups

    ReplyDelete
  2. This type of coworking space is getting popular

    ReplyDelete
  3. Bagusnya.. Kalau bisnes zira dah maju pun memang plan nak sewe tempat untuk bisnes on9. Boleh simpan stock sekali kalau tak stock sepah kat rumah

    ReplyDelete
  4. Nakk ajkk boss buat Annual Grand Meeting dekat sini laaa hee

    ReplyDelete
  5. Nampak menarik la cik En. Bagus ada sewaan ruang macam ni kan.
    Dan kita tertarik pulak dengan uncang teh tu. Airnya berwarna. Nampak unik.

    ReplyDelete
  6. woww.. tengok pejabat nya pun selesa je.. mesti lagi semangat nak bekerja walaupun bisnes online kan.. syok tengok cik en rajin pi seminar atau event2 sekarang ni.. jelesss

    ReplyDelete
  7. Bagus ada office mcm ni, murah dan semua peniaga insyaallah lebih sistematik kerjanya

    ReplyDelete
  8. Serius wawa suka tgk design dia.. Nmpk cantik gitu.. Mcm dlm pejabat sebenar

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Trending 1 Week

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!