www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2019-06-24

Yey! Rumah Baru | Bandar Baru Setia Awan Perdana Sitiawan Perak

Yey! Rumah Baru | Bandar Baru Setia Awan Perdana Sitiawan Perak | Alhamdulillah, penantian selama 3 tahun memiliki rumah sendiri berjaya juga. Dari awal proses cik en memang tak hebohkan apatah lagi nak kongsi di blog. Biar dah dapat kunci baru boleh menayang gitew. Bukan menunjuk tau tapi blog ini cik en dah anggap maca diary online yang telah menyimpan beribu cerita dan suka. Lifestyle Blogger kan? So nak tengok ke rumah cik en? Rumah kecik je, sesuai la dengan pendapatan dan keadaan diri cik en yang bujang ini. | Yey! Rumah Baru | Bandar Baru Setia Awan Perdana Sitiawan Perak


Yey! Rumah Baru | Bandar Baru Setia Awan Perdana Sitiawan Perak


Kawasan ini bakal menjadi bandar baru. So akan ada banyak fasa bakal dibina. Cik en beli rumah fasa pertama dengan nilai RM138K. Permulaan rumah ini dibuka adalah RM135K untuk rumah teres 65x20. 3 bilik tidur dan 2 bilik air. Bandar Baru Setia Awan Perdana Manjung Perak akan ada taman tasik, trek jogging, golf, kolam renang, gym dan house club. Selain itu akan bakal ada sekolah, balai polis dan lain lain. Tapi semestinya ambil masa bertahun untuk siapkan semua itu. Sekarang penjualan dah masuk Fasa 3 rasanya. Disini juga ada rumah PRIMA kalau tak silap. So gamabr diatas adalah rountbout utama bandar ini. 

Untuk fasa 1 ada lebih 1000 unit rumah jadi nak buat appoitment ambil kunci memang leceh sikit cuma cik en memang tinggal di Sitiawan senang la untuk buat temujanji. Dari awal lagi, urusan cik en dipermudahkan. Sampailah urusan pengambilan kunci. So cik en booking 20 Jun 2019 2.30 petang. Ambil kunci kena isi beberapa borang, buat inspection dan dalam masa 2 tahun kalau ada masalah boleh refer balik kepada pemaju. 

Isi borang ini dapatkan kunci
Kotak kunci
Perasmian dibuat secara tidak rasmi. Hahahahha.


Borang Inspection rumah


checking kunci


List kerosakan rumah. Dalam masa 2 tahun, tiada renovate, gurantee masih ada

Inilah rumah cik en

Alhamdulillah, selesai untuk ambil kunci rumah. Cik en perlu tunggu 30 hari untuk mereka betulkan kerosakan dalam rumah ini. Sebelum cik en ambil kunci pendua dari mereka dan seterusnya buat pemasangan grill, awning dan kelengkapan rumah seperti lampu, kipas dan lain lain. Bersiap sedia lah untuk botakkan kepala untuk kos semua ini. Hahahha. Insyallah lepas ini cik en akan kongsi progress seterusnya rumah pertama cik en ini. 

  5 comments:

  1. Alhamdulillah.Tahniah cik en.

    ReplyDelete
  2. wow cantiknya rumah baru cik en! dah lama tak singgah sini, since wifi ada masalah etc. dah jadi blog slump.
    murahnya untuk rumah landed. kat sini 138 flat jelah dapat. tapi syukur masih rumah.
    selamat menghias rumahnya ya cik en! tak sabar nak baca tips dari cik en!

    ReplyDelete
  3. wahh bestnya dh dapat rumah pertama

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Get widget

Blog Archive

Trending 1 Week

Labels

Ads

Grab Me!