www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2018-01-14

Review V-Face Duo Stick Maybelline

Review V-Face Duo Stick dari Maybelline | V-Face Duo Stick dari Maybelline ini cik en baru pakai dalam sebulan dan sebenarnya cik en salah pilih code. Ingatkan macam foundation, perlu pilih warna yang ngam dengan warna kulit tapi rupanya kena ambik warna lebih gelap untuk naikkan shading dan contour. Hahaha. Tiada panduan dan gatal tak google dulu. Tapi bagus juga belajar dari pengalaman sebegini. Lepas ini cik en dah tau nak pilih code apa untuk shading dan contour ini. Jom baca Review V-Face Duo Stick dari Maybelline dari cik en ini. 

Review V-Face Duo Stick Maybelline
Review V-Face Duo Stick Maybelline

Review V-Face Duo Stick Maybelline


Seperti biasa cik en shopping barang barang ini di Watson dan yang cik en nampak ada 2 code je. Light dan Medium. 

  1. V-Face Duo Stick Light 1's
  2. V-Face Duo Stick Medium 1's

Dan yang cik en pilih jenis light dan rupanya ianya tak sesuai dengan kulit cik en yang sawo matang ini. Sebab contour tak menyerlah. Jadi tak nampak sangat kesan itu dalam kuruskan pipi pau cik en ini. Hahaha. Anyway bagus juga la, cik en akan belajar secara perlahan lahan dalam memilih barang makeup. Cik en tak attend mana mana kelas makeup cuma belajar melalui instagram dan youtube. Sebabnya masa free cik en tu tak menentu. Dan semenjak cik en dapat depression cik en kurang nak keluar jumpa orang orang ramai ini. Tapi make up ini merupakan terapi depression cik en. So duduk rumah layan instagram dan youtube je la.. Apa apa pun boleh la bertatih dalam dunia MUA ini. Tapi MUA diri sendiri aja. Ok lah, back balik Review V-Face Duo Stick Maybelline tadi, cik en ada buat tutorial yang cik en share di bawah ini


Mungkin tak jelas sebab cik en salah pilih code tapi cik en nak share sikit line line yang patut korang conteng kat muka

Source: Instagram @makeupartistsarita
Nak apply ini ikut bentuk muka tau! Jangan hentam kromo je. Sebabnya fungsi kita apply nk kuruskan muka dan mancungkan hidung. Kalau salah apply jadi bom bom muka kita. Hhahahha.. Korang kalau nak apply contour dan highlight ini better pakai foundation dulu dulu macam cik en guna Dream Velvet Soft Matte Hydrating Foundation Maybelline .

Kalau korang nak beli bolehlah ke Watson berdekatan atau shooping online di website Watson . Harga di Watson adalah RM 39.90 

  3 comments:

  1. Pernah guna jugak, tapi tersalah beli cod yang cerah. So xnmpk sgat bila buat shape. Tapi memang best benda ni.

    ReplyDelete
  2. Tak reti la guna contour contour ni but rasa nya tak salah kan belajar guna, by the way Maybelline New York is my favorite ❤❤❤

    ReplyDelete
  3. Wah.... macam tu rupanya fungsinya...

    ReplyDelete

Disclaimer
All content provided on this "Blog Nurfuzie.com" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of Blog Nurfuzie.com will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.
This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads

Grab Me!