www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2015-07-25

Blog Anda Selamat Atau Tidak Dikunjungi?

Assalamualaikum semua
kali ini Cik En nak share info mengenangi keselamatan kita melayari blog sendiri atau blog yang lain.
Pernah tak, masuk blog sipolan.blogspot.com dan pc atau komputer terus "shut down" atau "hang"
kalau jenis yang selalu blogwalking kena berhati hati
untuk mengetahui blog itu selamat atau tidak dari malware atau yang lain boleh "test" dengan mengikuti step di bawah

Buka IE atau Mozilla atau Chrome dan copy paste ayat di bawah 


http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=NAMA_BLOG

letak di web address
nama blog tukar kepada blog 
contoh

http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http://www.nurfuzie.com/

bila dianalisis akan keluar macam ini


disitu akan keluar selamat atau tidak.
kalau selamat bermakna blog tersebut atau blog anda bukan pembawa virus. 
Selamat Mencuba

Photobucket

3 comments:

Engku Muzahadin said... [Reply]

Thank yu, dah check! BEBAS ;)

Hanis Amanina said... [Reply]

alhamdulillah, safe jugak :)

anamizu said... [Reply]

ana dah try check blog sendiri. sipbaik safe je hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Cerita Best Yang Lain

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads