www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2014-02-28

The five important things in badminton


salam kepada semua
agak berminggu cik en tak update blog cik en
ini kerana sibuk dengan kerja dan latihan badminton
alhamdullilah cik en terpilih untuk mengikuti mix double badminton untuk JPVPK yang akan berlangsung di Terengganu 21- 25 Mac 2014 ini
disamping ada masa terluang cik en nak share sedikit ilmu badminton yang cik en dapat dari youtube channel coachingbadminton

1. Right Attitude
2. The Grip
3. Posture
4. Hitting Technique
5. Movement



p/s : masih dalam latihan MD.. selalu bermain double sahaja.. ehehehehe
Photobucket

2014-02-03

Adab Di Masjid


Salam semua
entry ini antara draf dalam list cik en
hanya menaipkan tajuk dan hari ini masa sesuai untuk cik en membahas adab di Masjid
entry ini bukan lah menghina atau mengutuk sesiapa hanyalah teguran dari hamba Allah yang mempunyai pengalaman sebelum ini
entry ini dapat idea dari salah satu pengalaman cik en menghadiri majlis agama sempena Maulidurrasul
Semenjak kecil cik en dah didedahkan dengan suasana masjid.
Ibu dan Ayah Saudara cik en yang banyak memngajar cik en
semenjak cik en berusia 7 tahun bersamaan tahun 1, cik e ditempatkan di sekolah kebangsaan Bintong Perlis
pada masa ini, universiti yang pemes di sana belum wujud lagi, Ibu saudara cik en yang cik en panggil mak we` adalah pengajar Al-Quran dan Mukaddam di masjid di Kampung Wang Ulu
Setiap hari kami akan berjemaah maghrib, membaca Al-Quran dan isyak.
jadi cik en belajar dari pengalaman
Bila dan meninggalkan Perlis dan berpindah, amalam cik en ke Masjid mulai berkurang dan seterusnya tidak bertandang ke rumah Allah
Penghijrahan cik en telah membawa cik en kembali bertandang ke Rumah Allah
Cik en bukannya nak berlagak pandai tapi ini antara yang cik pelajari dulu
Majlis Agama cik en hadiri tidak lama dulu telah menyebabkan hati cik en sedih.
kerana ada yang tidak menghormati majlis agama yang di anjurkan
Ada yang bercakap semasa penceramah bercerita, ada yang menluahkan perasaan BOSAN dan MENGANTUK sambil menGUAP dengan kuat, Ada yang tidur, ada yang bergosip, ada yang bermain telefon dan majlis tersebut macam majlis biasa biasa
ASTAFIRUALLAH sahaja yang mampu cik en ungkapkan
Ada juga penceramah yang mencampur adukkan masalah politik dalam ceramahnya
itu satu bab, ada satu bab yang cik en kesalkan
semasa solat berjemaah, saf tidak diisi dengan rapat dengan alasan nanti bersempit sempit.
Anda tahu tak, dalam kubur lagi sempit. ini semasa solat pun itu adalah satu masalah






Cik en masih dalam proses belajar dan diharap entry ini dapat cik en luahkan kekecewaan cik en, nak ditegur orang tua, tak ditegur rasa bersalah
apa perlu cik en lakukan dan ini antara pilihan yang cik en dapat lakukan

p/s : peringatan untuk diri sendiri juga


Photobucket

2014-02-02

Domain Cik EN hanya RM35.00 sahaja?


salam kepada semua 
hari ini cik en nak keluarkan entry yang cik en rasa perlu dipublish minggu lepas, teteapi disebabkan kekurangan masa cik en sempat nak menaip entry hari ini. kebetulan rumah kampung cik en de wifi

Seperti yang sedia maklum, cik en dah menggunakan domain sendiri hampir 2 tahun.
berakhir 10/2 setiap tahun cik en perlu menunaikan payment renew sebelum tarikh berkenaan
murah sahaja.. rm35.00 setiap setahun
dan cik en boleh berbangga cik en mempunya domain tersendiri
cik en hanya memilih domain tapi hosting masih di bawah blogger.com
boleh rujuk entry ini untuk entry penggunaan domain cik en 

setiap tahun akan ada diberi invoice dan di cop UNPAID

settle je pembayaran x sampai 24 jam akan dapat invoice cop PAID

apa itu domain cik en?
apa itu hosting pulak?
untuk penerangan lanjut sila klik entry ini

anda berminat?
murah sahaja rm35 itu dan kalau ada yang nak usha2 pakej yang ada boleh klik
sini
atau klink saja iklan atas entry2 cik en

p/s : alhamdullah, settle tanggungjawab tahunan untuk blog kesayangan cik en ini
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads