www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2013-01-11

PCEDB - Review Blog Beautiful me


hola2
dah sampai blog ke 5 cik en review
alhamdullah dan ada 2 balance lagi
so far, jom kita terjah blog adik pmr ini
nama Azra Farhanah dan berasal dari Keningau Sabah bah
wa, ramai yang dari seberang sana yang join review cik en ini
macam ada jodoh je ngn orang sabah sarawak ini
hahah
dah2 melalut lak cik en jom kita round2 nek mr barney cik en ke blog adik ini lagi



ok, kali ini cik en tengok adik Ayin ini menggunakan more english than malay
so far, de yang berterabur but ok la..
cik en pun terabur gak..
tapi ini adalah satu cara untuk approve grammer rite..
apa apa pun jangan dilupakan bahasa ibunda..
malay atau bahasa bahasa di sabah yag mungkin adik ayin tahu
untung kalau belajar banyak bahasa ini kan?

2013-01-10

PCEDB - Review WAK GELAS


salam semua!
kita kembali untuk review baki blog yang tinggal
kebetulan cik en bercuti so cik en tak sempat nk review..
nak review ini bukan sekadar jenguk2 kejap dan buat entry tapi cik en nak round sehabis boleh dalam blog tu..
so jom kita jenguk blog wak ni..



dipanggil wak gelas dan mmg layout blog ini seakan2 gelas
dari hasil godek2, wak ni bersekolah di bukit nenas,mula beblog ogos 2010
dan sepanjang cik en meround round blog wak ni, dari dulu.. mybe since bulan 11 tahun lepas, kebanyakan entry wak dipenuhi dengan gambaran gambaran...
cik en masih ingat banyak gambar anak anak wak di rumah panjang di seberang nun..
pastu cik en tengok pic di dimerata rata, ada di johor, di perak, sarawak dan macam macam tempat lagi la
dan cik en amatla admire dengan pic yang ada dalam entry ini
dan cik en suka tegok entry pertama setiap blog..

2013-01-05

Botak Itu Trend atau Penyakit?



salam semua!
kali ini cik en nak bincang sikit mengenai BOTAK
ini bukan cerita pasal en botak cik en tu tapi botak rambut
sebelum cik en teruskan kepada kawan kawan cik en yang membaca entry ini yang mana memang mengalami masalah ini, cik en mohon maaf.
ini adalah topik yang mana agak menarik di kalangan lelaki dan wanita zaman sekarang
pada masa cik en kecik kecik dulu, botak lebih sinonim kepada yang berusia 40 tahun ke atas atau pendek kata, orang brusia atau tua
Semenjak 10 tahun ke belakangan ini, masalah ini mula menular kepada lelaki atau perempuan yang berusia seawal 20 tahun hingga 30 tahun
ini antara cik en baca di dalam my metro dan info kesihatan
ada beberapa faktor :


  • Androgenetic Alopecia (AGA)
 Androgenetic Alopecia atau AGA iaitu pola keguguran rambut lelaki yang berkaitan dengan tahap hormon dalam tubuh.

AGA terjadi akibat interaksi hormon terhadap kulit kepala lelaki yang mempunyai risiko genetik dan akhirnya menjejaskan kitaran pertumbuhan rambut normal. 

AGA lazimnya dihidap oleh golongan lelaki berusia antara 25 hingga 50 tahun ke atas. Ia dikesan apabila kitaran pertumbuhan rambut menjadi lebih singkat di mana rambut akan gugur sebelum ianya sempat menjadi panjang dan tebal. 

2013-01-04

PCEDB - Review SII DAYANG PUNYA BLOG



salam semua!
sampai sudah review yang ketiga
sebelum cik en pulang ke kampung 
cik en nak review blog ketiga yang join pencarian cik en tempoh hari
nama blog
Yang Cweet dan bila masuk je terasa macam di galaksi
sebab background dia hitam dan de bintang banyak2
nice!
mula mula kita kenal dulu empunya blog ini sambil melayan music widget yang ada di blog dia
nama dayang nur hafizah.. not dayang nurfaizah ok...
anak pck zamri
berumur15 tahun dan berasal dari sabah bah
kalau nak tau lebih detail klik sini
cik ne rasa adik dayang ini pakai blogskin tapi kalau tersalah cik en mohon maaf la ye adik
blog dia amatlah ringan sebab tu cik en cakap dia menggunakan blogskin.
cuma cik en nak komen bab tulisan
sebab cik en amat menitik beratkan tulisan.
cik en suka tulisan yang terang jelas, saiz sederhana dan penggunakan warna background dan warna tulisan
sebab cik en akan masuk blog korang korang yang cik en akan perhatikan dulu ISI entry korang..
sebab tu cik suka kepada reader dari follower..
tapi anyway blog macamni merupakan trend sekarang
so far thanks adik dayang sbb join pencarian cik en..
anggap pe yang cik en tegur merupakan nasihat akak akak..
tapi akak suka blog adik!
:)

2013-01-03

Tasha Manshahar & Syed Shamim - Be Mine


salam semua
rehat sebentar untuk entry review..cik en baru jumpa satu lagu ni..soooo sweet... so cik en nak sharing ngn  korang..  korang pernah dengar x?




Bermula di Facebook
kau tegur ku dulu tak tahu malu
tak kuasa nak layan
aku buat taktahu

kau terus cuba dan mencuba
Sehingga ku jatuh cinta
Gatalnya dirimu
Membuat ku terjatuh

Bila kita mula mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang-panjang
Makan dan tengok wayang

Sikit sikit aku merajuk
kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
aku cuma nak uji saja

Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you

PCEDB - Review Blog Aqoustica Zati



salam semua!
review kedua cik en untuk blog comel ini
mula mula cik en masuk blog adik manis yang bernama zati ini cik en amatlah tertarik dnegan header dia... amat amat comel dan ada gabungan kaler purple...
oh awesome
cik empunya amat comel
tapi kita balik kepada tugas cik en untuk review..cik en kasi point tuk sennag korang baca ok?
  • blog ringan
  • simple
  • tapi satu page satu entry.. untuk yg beruk band ok.. xde masalah tapi kalau yang x ok, jenuh gak la dia nak tunggu loading.. mybe leh tambahkan sedikit lagi setiap page.. dan pendekkan menggunakan insert jump break.. 
  • cik en pernah baca entry beliau cinta platonik dan entry ini so simple buat ada makna tersendiri
  • ada buat bisnes online.. nak tau apa? klik sini
  • ada tutorial
  • ada freebies

so itu antara review cik en.. anyway cik en pernah tinggalkan jejak kat entry dia sebelum ini
so habis dah review ke 2.. akan menyusul review ke3..
:)

2013-01-02

PCEDB - Review Bee-Shawal.blogspot.com



salam semua..
dah berakhir pencarian cik en dan blog semalam..
so hari pertama ini cik en nak review blog pertama

masuk je blog ini, cik en nampak kaler biru sebagai bakcground dia dan cik en rasa empunya blog ini peminat kaler biru
mengikut daripada profilenye dikatakan duduk di seoul..
yakah?
dari apa yang cik en tengok, kebanyakan entry nye pendek tapi memberi maksud amat mendalam
dri yang cik en review, all entry in English
so far cik en tengok blog dia amat simple dan dia menggunakan blog dia medium promote blog lain
kalau scrool ke bawah ada busuk.org, www.apesal.com, www.guablog.com, www.ohbelog.com dan banyak lagi la..
kalau sesiapa nak berkenalan dengan beliau leh la klik di
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads