www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2012-04-30

English Education!







salam semua!
apa khabar?
chat?
hari ini cik en nak cete mengenai English Education
CIk en ramai kawan..macam macam...
seperti kawan kawan korang gak...
masa cik en berkawan dengan en botak dulu... cik en bertambahlah kawan kawan..
dan kebanyakan kawan en botak mmg up profile..
orang bandar katakan...cik en cuma gadis kampung je...pelajaran tak setinggi mana...setakat sekolah pondok je...

2012-04-27

Penggunaan SPOTLIGHT yang betuL




Cik en geram betul kalau bawak kereta kalau malam malam..
bukannye apa cik en ni boleh la dikataka silau dengan lampu pada waktu malam...
ini cik en nak tegur sikit sesiapa yang ada kereta dan selalu bawak kereta yang mempunyai SPOT LIGHT tu...
tolong la kalau untuk jalan biasa biasa seperti haiway, jalan pekan, n kampung tutup la. Pakai la masa jalan yang memang lenggang sampai tak nampak jalan depan...
tak perlu tunjuk SPOT LIGHT korang tu.. bukannye korang tak nampak jalan...nampak je.. lagi satu lampu tinggi..jangan la pakai untuk semua masa...
pernah cik en silau sangat nak langgar kereta lain...
lagipun untuk pengetahuan yang tak tahu tu, penggunakan spotlight boleh mengakibatkan bateri cepat "kong"...
mana yang bateri lemah mmg cepat la lemahnye..

2012-04-21

Lirik,Video dan MP3 Download lagu DynDa - Sudah Sudah



Bukan mudah untuk bermain kata

Ungkapkan cinta kerana ia berharga
Kau pun tahu itulah prinsipku
Kau pun tahu itulah diriku
Bukan mudah untukku berjanji
Mana mungkin, itu tak pasti
Fahamilah cintaku ini, cinta suci, mungkinkah terjadi
Bila prinsipmu dan aku tidak selari lagi

(C/O)
Sudah – Sudah jangan kau rayu, merayu

Ku dah jemu, biarkan berlalu
Jangan – jangan sudah kau ganggu mengganggu
Berundurmu jauh dariku
Lakon layar kamu itu, konklusiku kau Cuma penipu
Propaganda semanis madu
Kau perlu buka cermin gelapmu, diagnosis symptom pada akalku
Ku bukan gadis kau jerat dulu, buta tuliku

2012-04-20

Lirik,Video dan MP3 Download lagu Drama - Cerita Dia





Sakit, perih, menusuk hatiku

Saat kamu ucap kata itu
Ku hanya bisa meneteskan air mata
Jatuh rasanya langit ini

Apa salahku

Sampai kau tega tinggalkan ku
Padahal aku telah berikan segalanya
Belum cukupkah dirimu
Rasakan cinta tulus ku
Selama ini hidupku hanya untuk kamu

Lirik,Video dan MP3 Download lagu bedroom sanctuary - Lagu



Hari ku harus dipenuhi dengan kehadiranmu

Sayangku fikiranku hanya dipenuhi dengan senyumanmu
Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu



Hari ku harus dipenuhi dengan kemanjaanmu

Cintaku fikiranku hanya dipenuhi dengan suaramu

Alangkah indah jika dirimu sentiasa disisiku
Sayangku berikanku hanya satu hanya satu lagu

2012-04-18

Lirik dan Video lagu Jimmy Palikat Feat One Nation Emcees - Anak Kampung




Memang aku ini anak orang miskin 
tiada apa-apa yg dapatku berikan 
engkau memang cantik memang tidak padan 
dan tidak sepadan 

Aku anak kampung tiada pelajaran 
kuli kuli sahaja memang tidak padan 
cantik bha kau itu banyak yg tergoda 
lagi orang kaya 

Chorus 
tiada keretaku bawa ko jalan-jalan 
rumahku pun teda ada pun bapa punya 
apalagi belanja mahu bayar berian 
kahwin sama kamu 

Sebab Utama Join Segmen, Contest dan sebagainya



salam semua...
apa khabar...minggu ini mingguyang sungguh sibuk buat cik en..
minggu lepas cik en pergi khusus lembu tenusu bersama sama kawan kawan vet dan peternak di sekitar negeri perak di Ladang Infoternak Sungai Siput..
so minggu ini turn orang lain yang pergi khusus...so cik en kena la mengcover keje orang lain seperti mana orang lain mengcover kerja cik en...
tapi cik en bukan nak cerita bab keje keje ini..
tapi cik en nak cerita mengenai lain punye cerita..
semenjak cik en berblog...cik en pernah join pelbagai segmen dan contest..malah cik en pernah anjurkan segmen dan contest...
antara yang pernah cik en join semestinya segmen abg nasz... nusha dan ramai lagi la...
macam korang korang gak kan...mesti selalu join..tidak kira la yang dah pemes dalam dunia blog atau newbie dlm berblog ni...
ni antara sebab mengapa kita selalu join segmen dan contest

  1. Sebab paling besar adalah nak menambah follower...mana yang de 100 follower ni dengan masa 1 hari dapat meningkatkan follower menjadi 250 orang... tul x?
  2. Nak dapatkan NUFFNANG mencecah ribuan ringgit...tul x...yang de HEARTBEAT pulak nak naikkan nilai iklan kita.
  3. Untuk jadi PEMES
  4. Menambah kenalan kenalan blogger yang baru
  5. Of Course untuk menang hadiah (untuk contest jela)
  6. Untuk mempromote kembali segmen atau contest kita yang tengah berlangsung
Mungkin ada banyak lagi alasan alasan tapi bagi cik en pulak alasan cik en join segmen atau contest ni

2012-04-17

Lirik,Video dan MP3 Download lagu Sammy Simorangkir - Sedang Apa Dan Di Mana (Lagu Tema Ariana Mikhail )



dulu selalu ada waktu untuk kita
kini ku sendiri
dulu kata cinta tak habis tercipta
kini tiada lagi (lagi)
sedang apa dan dimana dirimu yang dulu ku cinta
ku tak tahu tak lagi tahu seperti waktu dulu
apakah mungkin bila kini ku ingin kembali
menjalani janji hati kita

SEGMEN NASZ : B-L-O-G-W-A-L-K-I-N-G


bagi cik en, bila berblogwalking ni..
mengikatkan silaturrahim...
sebab cik en ni bukan just masuk blog org tu.pastu komen kt link yang abg nasz bagi n follow...
tapi cik en akan try tengok pe yg best dalam blog tu...info2 yang cik en leh guna...
tul x?


Photobucket

Veterinar - Rawatan Tradisonal Bagi Ternakan (KEMBUNG)

Salam semua...
kali ini untuk ternakan yang mempunyai masalah kembung...
selalunya ternakan ni kembung sebab makan rumput yang mengandungi air berlebihan..

Halia
 ambil satu kati halia..buang kulit kemudian diparut atau ditumbuk...airnya diambil dan diberi minum. dalam keadaan biasa sekali pemberian dah mencukupi.kalau tidak sembuh ulangi lagi

Lirik dan Video lagu Klangit - Sesal Mendua




Dulu

Aku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta

Kini

Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu

Tapi

Semakin jauh aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu

Menyesal aku putuskan kamu

Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan siksa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku

Mungkin

Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua
Kembali bersama

2012-04-16

Veterinar - Rawatan Tradisonal Bagi Ternakan (TERMAKAN RACUN)

salam semua....
kali ini cik en nak share untuk ternakan atau haiwan kesayangan termakan racun...


Asam Jawa


1/2 kg ASAM JAWA dicampurkan dengan 1 liter air selepas diramas asam jawa, buang isi dan bijinya dan tapis. Campur 250 gram garam sebelum diberi minum 


Minyak Masak

Veterinar - Rawatan Tradisonal Bagi Ternakan (KUTU)

Salam semua
kat sini cik en nak share sikit untuk rawatan tradisional untuk ternakan seperti kambing, bebiri, lembu pedaging, lembu tenusu dan haiwan haiwan kecil seperti kucing, arnab dan sebagainya yang di anggap perlu
selalunya klu ternakan kita mempunyai masalah kutu, kita kan panggil vet asst untuk injection..tpi untuk yang malas nak panggil vet n kuarkan duit..pe kata cube cara ini


Garam 




 ambik 1/2 kati dan air setengah baldi. Campurkan sampai larut. Gunakan dalam mandian (untuk haiwan kecil kurangkan garam) better pakai garam kasar...


Daun Betik 

2012-04-06

Tempahan Meng-Edit Blog Dibuka Sekarang!



Salam 1 blogger semua
pe khabar?sihat...
kali ini cik en nak bukak tempahan untuk sesiapa yang berminat mengedit blog...
cik en dah buat make over beberapa blog selama cik en buka tempahan...
kalau sesiapa yang berminat boleh la usha usha package yang cik en sediakan di bawah ini


Berikut Harga-Harga yang cik en tawarkan

Header sahaja - RM10 
Footer sahaja  - RM 5 
Header dan Footer - RM10
Banner - RM5
SideBar Title Cute - RM 2 (Min 5)
Menu Tab Cute - RM 2 (Min 5)

9 KELEBIHAN LEMBU BERBANDING MANUSIA



9 KELEBIHAN LEMBU BERBANDING MANUSIA 
LEMBU sebenarnya lebih PANDAI daripada MANUSIA kerana...
1 ... lembu tak buang anak dalam tong sampah, longkang, paksa anak minum racun dsb.
2 ... lembu tak ponteng kerja... pagi-pagi dia keluar meragut, petang dia balik rumah.
3 ... bila sampai waktu maghrib, lembu mesti balik rumah.. dia tak ada pulak main takraw ke, main bolasepak ke, shopping kat pasar malam ke.
 4 ... lembu tak melakukan perhubungan jantina luar tabii.
5 ... lembu tak sambut valentine,dan tak buat maksiat seperti berjudi, minum arak dsb.
6 ... lembu faham cakap manusia tapi manusia tak faham cakap lembu.
7 ... lembu tak ada pulak beri anak dara dia keluar malam dengan lembu jantan lain.
8 ... anak teruna lembu pulak tak ada nak usung anak dara lembu lain sampai lewat malam.
9 ... lembu punya susu, sapi dapat nama... yang bagi nama minyak sapi tu, manusia lah, bukannya lembu.

Make Over Blog •*¨*•❤cEr!tErA c!ntA❤•*¨*•

salam semua follower cik en
pe khabar?
kali ini cik en dah menyiapkan satu tempahan blog...kali ini cik en ambik masa agak lama..
disebabkan kebzan melanda cik en
akhirnya blog ini siap..
dan cik en nak mintak maap pada empunya blog kerana ambik masa yang cukup lama...
im so sorry ye dik...
apa apa jom tengok blog adik manis ni sebelum di make over

2012-04-05

bloglist pencarian cik en dan blog - warna tema blog 1 (Keputusan)

salam
merujuk entry ini

cik en tak dapat meneruskan kerana  kurang mendapat sambutan...
tapi cik en akan listkan disini
sebagai promosi kepada blog masing masing


http://cikwunny2410.blogspot.com/2012/01/pencarian-cik-en-dan-blog-1.html
http://missdanshin.blogspot.com/2012/01/pencarian-cik-en-dan-blog-1.html


p/s: mybe kebzan cik en menyebabkan promation bloglist ini tak mendapat sambutan...:)

2012-04-04

Lirik,Video dan MP3 Download lagu Havana Brown ft pitbull - We run The Night






When the sun goes down, down, down, downBoy you're afraid of the dark, darkAnd when the lights go out, out, out, outTell me do you know where to start, startAnd when the base get loud loud loudThat is when I feel apart, apartAnd when the world sleeps sound sound sound sound..the sound is the key of my heart[Chorus:]We run.. yes, we run the night, the nightWe run .. yes, we run the night, night , nightWe run .. yes, we run the night, we we we runWe .. yes, we run the night, the night.Run the night, run theRun the night, run em, run em

Lirik dan Video lagu Dato' Siti Nurhaliza feat Sean Kingston - Remember you




If we never make it back
To what we used to be
I hope you know i tried to give you all of me
I don’t wanna wake up tomorrow
If our memories filled with sorrow
I’d rather smile when i remember you
If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no
I won’t forget
I’ll always remember you

2012-04-03

2012-04-02

SEGMEN NASZ : JOM BLOGWALKING

salam semua...
semenajak 2 menjak ni...cik en selalu join segmen abg nasz ni...
huhu..kan pe...cik en tersangat suka...
pe yang cik en suka sangat ni..heheh...
korang tengok banner yang korang tempek kat entry masa join segmen ni..
heheh...itu cik en hadiahkan kepada abg nasz masa promation cik en nak bagi header free...so cik en berbangga hasil cik en terpampang di dada entry ramai follower abang nasz...
tq abg nasz sbb masih menggunakan header yang ini..dh lama rasanya...x caye leh tengok entry cik en yang 
ini
anyway cik en nak join segmen ni sebenarnya....



so sape yang nk join..kik jer banner atas tu...
anyway blog cik en ni simple2 je..kebanyakan cerita berkisarkan isu semasa dan buah fikiran cik en..
cik en gak de membuka tempahan untuk edit blog..header...
that all...so salam perkenalan untuk semua!

2012-04-01

pengiraan gaji untuk kaitangan awam



salam semua
pe khabar?
kaliini entry ini untuk yang sesiapa bekerja kerajaan tidakkisah federal atau state...
kalau sesiapa yanag malas nak mengira atau bertanay dengan kerani kewangan korang boleh check sendiri di sini
so pastu korang boleh tau gaji korang yang terbaru...
ditambah kenaikan elaun yang terlibat
so pengiraan ini untuk kakitanagn awam dan Polis diraja Malaysia...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads