www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2012-01-31

TUTORIAL : tukar home, older, newest kepada icon

salam semua..


dah lama cik en tak buat tutorial untuk follower cik en..
tadi adik farhana yang request tutorial ini..
ini hasil rujukan cik en di beberapa blog dan kemahiran tak seberapa dalam kodek mengodek html..
so sebelum apa apa cik en nak bagitau ini untuk blog yang menggunakan Window template dan simple template
kalau nak try untuk template lain...preview dulu k?

Lirik dan Video lagu Zamani feat Sharifah Zarina - Tak Keruan

salam semua...
lagu terbaru tahun 2012..
bagi cik en lagu ni berentak rancak dan besh...try dulu dengar..korang pasti terpikat punya...
nyanyian idola cik en  iaitu
zamani dan sharifah zarina


Zamani feat Sharifah Zarina - Tak Keruan 


2012-01-30

Hati Ini Sakit Rindu

lalalal....
semalam cik en layan AJL...
so far keputusannya memang cik jangka...
so far cik puji dari semua aspek...pentas, persembahan, pengacara dan semua la..leh bagi rate 5/5 la...
pembuka tirai part jamal abdillah memang cik en kagum....guruh dan kilat yang buat jantung cik en berdebar debar..
semalam sebelum cik en lelapkan mata cik en...

2012-01-26

Perigi Cari Timba - Boleh ke gegurl buat?

salam semua
apa khabo?ceria ceriakan hati di pagi hari ini
topik cik en ialah 
Perigi Mencari Timba


maksudnya gegurl yang memikat boboy...
heheh..besh gak guna perkataan gegurl dan boboy ni...


kalau dalam masyarakat melayu kita
istilah perigi cari timba ni agak kurang sedap nak di bincang..yela...selalunya sang romeo yang akan memikat sang juliet..
malah adat ini masih kuat di kalangan masyarat kita
bak kata orang
"biar mati anak, jangan mati adat"

Menjawab Harga Handbag Cik en

SALAM
apa khabar semua?
baik?dh lama cik en x menaip kan?
ehhehe....so cik en nk jawab persoalan yang cik en bagi kat sini
semua jawapan salah...heheh...
beg tangan tu berharga 

RM109.00...
so yang dekat pun jawapan cyg intan
tapi x dikira la...sebab dia adik cik en..heheh...

2012-01-19

Beg Berjenama : Berbaloi Atau Tidak

salam semua follower cik en...
hari ini cik en dapat berblog sampai lebam...sbb cik en free sangat...cume tak la sampai ke malam..sebab petang kang cik en akan jalan jalan lagi...
semalam cik shopping....
kat tempat cik en bercuti ini tempat shopping agak terbaik la...pelbagai jenama besar ada disini...
semalam cik en dan seseorang dah pergi ke tempat ini...
mula mula kami survey "handbag" 
begitu banyak sampai rabun le mata ni...
heheh...
pelbagai jenama seperti 
GUESS, POLO,LOUIS,PUCCA, CHANNEL 


2012-01-18

cik en start bercuti mengubat hati

salam semua..
alhamdulliah..sampai gak cik en di tempat percutian cik en...
duduk dalam bus memenat cik en....dan dlm percutian ini mesti cik en cukup2 letih..ehhehe...
yela..tnpat baru..nk jengjalan..
tp cik en bercuti dimana?
ehhhe
i2 rahsia....
Photobucket

2012-01-17

Cik en nak tanya sikit kat korang ni...

salam semua..

apa khabar dan selamat pagi..
awal awal cik en uat entry rini yek..heheh
cik en nak mintak pendapat korang yang sudi baca entry cik en yang ini..
cik en ingat nak menyambungkan pelajaran cik en
mybe PJJ...
untuk menyibukkan diri...
pe pendapat korang?bagus atau tak...
kalau bagus course pe yang sesuai dengan cik en dan universiti mana...
masa sekolah menengah dulu cik en jurusan sains..bila masa di PUO cik en ambik course Banking and Finance
So kalu nak sambung degree ni...cik en sesuai ambik apa...
tak mahu hard sgt sebab cik en kerja yang memerlukan fokus di luar pejabat..
dan selepas ini cik en dapat offer keje part time lain...
so kalau boleh course yang sesuai dengan diploma cik en...
any suggestion??

2012-01-16

Allah takkan menguji kita melebihi kemampuan kita

Salam semua!
ketika ini cik en masih di office..
walaupun jam dah menjangkau pukul 6 cik en masih meneruskan kerja cik en
walaupun cik en perlu berulang jauh nanti cik en masih disini...
agak agak pukul braper cik en perlu bergerak balik?
esok cik en perlu melawat ladang ayam...
so cik en perlu siapkan apa yang patut sebelum menyerahkan kepada orang lain esok...
hari berikutnya cik en akan bercuti panjang...
cuti yang akan mengembirakan hati cik en sedikit
walaupun tidak sepenuhnya...
seperti yang sudah sedia maklum, ramai yang mengetahui keadaan emosi cik en pada kali ini...
cik en masih lagi gagah berdiri dan masih boleh berfikir waras dalam apa jua tindakan...
perpisahan sesuatu yang menyakitkan...cukup pedih...
tapi cik en masih ingat kata teman cik en
"Allah takkan menguji kita melebihi kemampuan kita"
dan cik en cukup yakin cik en dah berjaya menempuh secubit dugaan yang Allah dah bagi kepada cik en..
syukur...
di kala ini keluarga yang ada disisi disamping kawan kawan yang setia....

Happy Birthday Cik En!

salam semua...
hari ini dengan tarikh
16 januari 2012
cik en telah genap 
25 tahun.....

yepi!dah tuo...opis cik en xde tenet...so cik en lari g cc...anyway...adik nusha dah wishkan dulu kat entry ini
tq dear...
semalam orang yg wish cik en adalah seorang yg pernah bertakhta di hati cik en...
adik nusha kita pun wish gak...
tapi lenguh tgn cik en balas komen kat fb...2 la yang paling banyak sampai hang komputer ni...
so cik en terima banyak sms di hanset, comment di fb dan komen di blog...
pe2 pun terima kasih...
walaupun tahun ini cik en sambut bersendirian cik en ada korang semua...terubat skit cik en...
cik en kena teruskan kehidupan...sebab cik en de korang semua di facebook dan blog...
cik en doakan cik en akan lebih tabah hadapi dugaan selepas ini

2012-01-15

Undi : (ABPBH2011)

salam semua!kali ini cik en nak mintak kerjasama follower cik en mengundi sekali dengan cik en bersempena ABPBH 2011...kali ini cik en nak mengundi ketegori penyanyi sahaja










akhirnya cik en bersendirian

salam semua!


dalam mud yang sedih...
cik en dah menghilangkan diri agak lama...
apa perkembangan baru cik en ni?
cik en sihat walfiat...
syukur masih lagi bernafas di bumi ni..
cume cik en baru mengalami keadaan yang mana cik en terasa kecewa...
akhirnya percintaan selama 4 tahun terhenti disini...
tapi cik en akan terus tabah...
menjelang hari lahir cik en esok 
16/1/2012
cik en akn terus meniti kehidupan cik en dengan orang orang yang masih ada disisi cik en..
terutama keluarga dan kawan kawan...
alhamdulliah....tuhan menguji cik en dengan ujian yang terakhir...
cik en anggap Allah menguji cik en sebab cik en kuat...
apa yang berlaku ada hikmahnya..
diharap Allah dapat bantu cik en bangkit semula...

2012-01-10

18sx - Lelaki dan Zakar yang Luar biasa


Saiz dan bentuk alat kelamin lelaki sering menarik perhatian orang. Namun apa jadinya bila alat kelamin lelaki mempunyai bentuk atau saiz yang aneh. Setidaknya ada 4 lelaki yang mempunyai alat kelamin yang luar biasa. Siapa mereka?


Empat lelaki yang mempunyai alat kelamin, baik zakar mahupun buah zakar dengan saiz dan bentuk yang luar biasa, seperti yang dilaporkan huffingtonpost, Sabtu (29/10/2011):

2012-01-09

Lirik,Video dan MP3 Download lagu Malati Maarif - Bagai Hempedu

Salam semua
kali in cik en nak share satu lagu lama...
lagu dri program realiti puteri puteri sinaran pasport kegemilangan..
ala yang ada lan pet pet dulu..senario dulu2...yang cik en ingat erna yang angkat kaki tu suaranya seakan akan rem..






Malati Maarif - Bagai Hempedu



Wanita Yang Merokok Dikatakan Ikut Trend??

salam monday semua!
apa khabar sayang sayang cik en...keh keh
topik kali ini cik en nak share salah satu trend terkini manusia di zaman moden ni...
korang pernah tak tengok seorang atau sekumpulan wanita yang merokok?




pernah? kat mana korang selalu jumpa...

2012-01-06

Apa Motif Ber-Blog??

salam semua!
entry ini entry kedua untuk hari...huree!cik en x bz dah..hehheh
Cik en dan mula mengenai blog dah lama...cume aktif berblog awal tahun lepas..selepas jumpa geng yang cik en kenal dan ada blog..
tepukan kepada nusha dan anismelon
dorang banyak membantu cik en...dari blogger biasa..kemudian buat tuto untuk newbie dan sekarang cik en dah boleh ambik tempahan untuk edit blog..alhamdullilah dan thanks banyak banyak kepada mereka berdua..walaupun cik en tak seramai follower dorang tapi cik en cukup berbangga dalam masa setahun aktif berblog cik en dan kumpul lebih 600 follower...
cik en harap follower cik en tu follower yang bukan hanya follow untuk tambah bilangan follower tapi setia dengan entry entry cik en..seperti anum, bui   anismelon   nusha  dan beberapa lagi blogger...
terima kasih daun keladi sekali lagi...
jom kita balik kepada tajuk entry kita ni...


APA MOTIF KORANG BER-BLOG

Cinta Tanpa Duit..Bahagiakah??

salam 1 blogger semua!
Cinta Tanpa Duit...Bahagiakah??
Seperti dulu dulu, selalu kalau orang bercinta pelbagai ayat manis tercipta seperti


Kau Laksana Bulan
Demi Cinta Gunung Sanggup Didaki Lautan api sanggup direnangi
Hilang Mak Hilang Saudara, Kerana Kasih Aku Turutkan
Terbang Nyawa Dari Badan, Kasih Dihati Takkan Hilang


Ini diantara ayat ayat cinta zaman-zaman mak dan bapak kita dulu dulu....




Antara cerita yang cik en selalu tengok cerita MAK MERTUAKU

2012-01-05

Persoalan..ade x pempuan zaman sekarang sunggup bermadu???

Salam semua!
CIK EN!ASAL TAJUK CMNI?
hahhaha..semua jangan terkejut...ini cume copy paste dari kawan cik en di pesbuk


apa pendapat korang pasal soklan ni..
cik en pula cik en jawab seperti atas tu...
x braper nampak yek...
ok cik en tuliskan balik 

2012-01-03

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

Cerita Best Yang Lain

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Ads