www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-11-25

Mengapa Piring Astro Mengadap Kiblat?



Jelas, Kaabah bukan sekadar kiblat tetapi juga sebagai pusat tumpuan manusia dalam urusan dunia atau kehidupan. Contoh yang paling mudah sekali,tentu anda ada stesen televisyen berbayar iaitu Astro. Pastinya setiap Astro ada 'piring para bola' untuk menerima maklumat yang dipancarkan dari satelit. Untuk mendapatkan siaran yang jelas, piring itu akan dihalakan ke arah Kiblat atau Kaabah. Kalau tidak percaya cuba tengok balik piring Astro di bumbung anda menghadap ke mana?

2011-11-24

2011-11-23

pencarian cik en dan blog - Bloglist Geng Cik EN

melekat sehingga 23 november 2011 jam 12.00 tengah hari
entry baru sila scrool lebih sikit ke bawah!


salam semua kawan kawan cik en
apa khabar
cik en sebenarnya dah lama nak refresh balik listblog geng cik en kat sebelah kanan korang tu...semenjak cik en buat bloglist tu cik en tak pernah tukar-tukar...
jadi kali ini cik en nak select blogger-blogger lain yang SETIA DENGAN BLOG CIK EN untuk jadi geng cik en selama sebulan start 
23 november 2011 sehingga 23 december 2011
senang jer caranya

faktor kekalahan indonesia kepada malaysia



Sepulang dari kantor kemarin, saya menyaksikan suatu fenomena yang luar biasa, trotoar-trotoar jalan penuh oleh kendaraan bermotor yang diparkir. Si empunya motor asyik nglesot di lesehan pinggir jalan yang dipasang layar tancap. Cafe-cafe penuh dan jalanan lenggang, Garuda muda akan melawan Harimau Malaya. Pertandingan sarat emosi, dendam kesumat dan kebencian. Teriakan-teriakan Malingsia dan Ganyang Malaysia bergema. Warna merah mendominasi pandangan mata, di udara sangat terasa hawa keoptimisan bercampur kebencian pada negeri Jiran. Inilah final impian dimana mayoritas masyarakat Indonesia sangat ingin melihat pasukan Garuda Muda menjungkalkan Harimau Malaya.

2011-11-22

2011-11-21

Lirik dan Video lagu Ombak Rindu - Adira dan Hafiz





Tuhan tolong lembutkan hati dia

Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku

Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

2011-11-16

Istilah-Istilah Khinzir



Dalam Bahasa Melayu, perkataan B*** atau Khinzir jelas menggambarkan haiwan berkaki empat ini sama ada daging b***, bulu b*** ataupun kulit b***. Tetapi di dalam bahasa Inggeris, kita mungkin terkeliru dengan pelbagai istilah yang digunakan untuk menggambarkan haiwan ini. Contohnya:

2011-11-14

2011-11-12

Tempahan Meng-Edit Blog Dibuka Sekarang !!!!!

SCROOL KE BAWAH UNTUK ENTRY TERBARU

salam untuk semua follower cik en yang setia dengan blog cik en
agak terharu dengan peningkatan follower cik en....
setelah cik en berjaya membuat header sendiri 
cik en telah membuat tawaran header percuma kepada semua follower cik en..
korang leh check di entry ini

2011-11-10

Serasikah anda dan pasangan anda!



Zodiak, bintang atau horoskop mempunyai pengertian yg sama.. tetapi boleh ke kita percaya dengan semua ini yg kuat mengatakan ianya berkaitan dengan diri kita. Ermm.. adakalanya macam betul saja kan.. suratan atau kebetulan? Bukan saja tentang kita malah keserasian bersama pasangan juga boleh ditentukan melalui zodiak. Apa kata anda tanya si dia apa zodiaknya dan intai-intai nombor yg bertembung dengan zodiak anda. Kemudian lihat pula pengertian pada nombor tersebut bagi mengetahui sejauh mana keserasian anda dan si dia. Senangkannnnnnnnnnnn... .

Keistimewaan Wanita Menurut Hadis

promote pic sendiri


1. Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda , " Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."

Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah



Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah di sebalik pemberian tersebut. Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita. 

surat kasih kepada kekasih



Dalam kesuraman ultra lembayung tika tujuh bulan menumpahkan cahaya dibawah kaki langit khirmizi, tiba-tiba aku terkenangkan eurika nostalgia cinta lama yang kita palitkan berdua. Kehadiranmu bersama molekul-molekul hidrogen menerjang segala kekusutan yang membelit tali perutku. Dan kehadiranmu itu mengajar aku erti rindu gelora dan shahdu. 

2011-11-09

2011-11-08

2011-11-04

Ur Eyes so beautiful


salam semua
salam satu malaysia
salam 1 blogger
salam aman jaya
hello semua!
pagi2 ni cik en dah update..kali ini cik en nak update apa yang terjadi di klinik vet cik en tadi...
ada chinese ni antar burung hantu yang dah patah sayapnyer...
so cik en sempat snap2 pic....cik en dah jatuh cinta pada matanya....
memang cantik sangat2...naper la bagi nama burung hantu...kalau english nama owl..yang membawa maksud pintar pandai dan bijak..

2011-11-03

Jangan Tengok Batang Sahaja..Tengok Hasilnya jugak

salam semua!
apa khabor semua...
salam 1 blogger, 1 malaysia dan  salam aman jaya(sebab duk kat perak)
kali ini cik en nak share pic atas tu..unikkan?
walaupun batang ia kecik kurus...tapi tengok hasilnya...
boleh makan satu pamily kan...huhuhuu

2011-11-02

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads