www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-09-30

2011-09-28

2011-09-27

Gambar Asli Kejadian Sebenar Kapal Terbang Terhempas


Bulan lepas sebuah kapal terbang B737 telah mengalami kecelakaan di udara yang membuatkan kapal terbang itu terputus 2 di udara dan menyebabkan kesemua penumpang mati tanpa dapat diselamatkan. Ini ialah 2 gambar asli yang di ambil oleh seorang penumpang iaitu Paulo G. Muller sebelum nyawanya melayang:
Gambar ini diambil dengan kamera digital Casio Z750 yang mana kamera itu telah hancur tetapi kad memorinya dijumpai di bahagian kokpit kapal terbang. Bayangkan penumpang ini masih mampu berdiri dan mengambil 2 foto sebegini di saat nyawa di hujung tanduk.

Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !


syarat - syaratnye :
1) mesti jadik follower blog eyryn <wajib yerr>-dah polow lama dah
2) like sini kalau sudi. .  <tak wajib langsung>
3) buat entry simple bertajuk "Jowm Joint Bloglist Eyryn Bercerita !"
4) copy header ryn kat atas dan letak dalam entry korang <link kan balik ke entry nie>
5) tag 2 orang blogger lain and pastikan diorang tahu yerr. .
http://adramycien.blogspot.com/
6) hantarkan link entry korang dekat komen entry nie =)

2011-09-26

NOVEL RAM - Sutera Bidadari



Salam 1 blogger semua...
dah lama cik en tak borak-borak kan?
cik en agak sibuk dan sibuk...
kali ini cik en nk ceter pasal novel cik enyang cik en tengah baca
untuk semua follower cik en
cik memang peminat setia RAM atau nama penuhnya
Ramlee Awang Mursyid
my idola la..
novel-novel karya beliau..cik en boleh katakan 90% dah baca dan 70% dah miliki...
kalau follower cik en nak tahu apa lagi novel karya beliau...cer korang klik pada about cik en kat atas 2..kat situ cik en dah senaraika semua karya RAM yang cik en dah baca.
ALhamdullilah...sekarang continuese novel SUTERA BIDADARI..
sambungan 4 novel sebelum ni.



http://books.google.com/books?id=HPTJiQtFHNoC&lpg=PP1&dq=Bagaikan%20Puteri&pg=PA590#v=onepage&q&f=false

2011-09-23

SEGMEN : ZARELIQA MENCARI BLOGGER PEMARAH


klik banner

1. Perlulah peramah.Bukan pemarah.Kalau tak berapa peramah a.k.a pemalu,pun boleh.pun boleh.
2. Mestilah dari kalangan Followers Ciut Miut aku tu.
3. Buat entry bertajuk " SEGMEN : ZARELIQA MENCARI BLOGGER PEMARAH "letak banner dan linkkan ke entry ini.
4. Dah siap tinggalkan link entry tersebut di ruang komen.

Contest Blog Paling Kemas dan Bertema

10/10/2011 




Syarat-syarat contest 
+ Follow blog ieyla and azimah (tak wajib)-DONE
+ Warganegara Malaysia-OF COURSE
+ Blog anda mestilah kemas dan mengikut tema warna -DONE
cik en bertemakan colourful...
+ Contest tamat pada 10/10/2011 (sebarang pertukaran akan diberitahu) -DONE
+ Buat satu entry pasal contest ini dan tampal sekali banner di atas-DONE
+ Hantar link entry di blog nabilah-OTW

Contest : Pencarian Bloglist Blog Fahuna

20 September - 27 Oktober 2011


-Follow blog Fahuna. DONE 289
2-Buat satu entry tentang contest ini. -DONE
3-Letakkan banner di dalam entry anda. - DONE
4-Anda boleh tag beberapa rakan bloggers anda (ini 'optional' , tak buat pun tak apa)-DONE
5-Kemudian , letakkan link entry anda di kotak komen di bawah.
6-Tempoh contest ini bermula 20 September - 27 Oktober 2011

SEGMEN JOM KENAL BLOGGER MALAYSIA

8 Oktober 2011 

  • WARGANEGARA MALAYSIA (syarat utama^^)-DONE
  • PERLU KE FOLLOW BLOG CIK? (ni tak paksa..nak follow or tak...semuanya ditangan anda..sehhh..hehehee^^)-DONE
  • LIKE FB PAGES CIK?(yup..sebab Cik akan bagitaw berita2 terbaru kat situ ok..^^)-DONE
  • Buat entry bertajuk "SEGMEN JOM KENAL BLOGGER MALAYSIA"-DONE
  • Letak HEADER nie..sebagai bukti penyertaan..:P-DONE

Giveaway : Simple Giveaway HOB

24/08/2011 - 30/09/2011

1. Follow blog Aishah.-DONE
2. Buat entri tentang contest ni. Letakkan banner blog Aishah di atas dalam entri.-DONE
3. Tag kalau nak tag.-DONE

http://satanicsoap.blogspot.com/
http://nanakimie.blogspot.com/
4. Letakkan url entri pada bahagian komen.-OTW

2011-09-22

2011-09-20

2011-09-14

TUTORIAL : Iklan Nuffnang/ Hearbeart Atas Header



cik en datang lagi dengan tuto baru...
kali ini cik en nak share satu tuto yang berkaitan dengan iklan
pernah tak korang tengok blog yang mana iklan nuffnang atau hearbeart atau mana2 iklan di atas header dorang...
korang ada try buat?
mesti xlehkan...
so sekarang korang dah leh buat dengan adanya cik en..heheheh..perasan jap...heheh
so checkup tuto ni k?

Qadak dan Qadar



salam semua follower cik en...
sihat semua?
kali ini cik en akan menaip dan menaip...
semalam cik en ada membaca majalah Al -Islam.
cik en tertarik kepada artikel yang bertajuk 
Adakah Allah tidak adil kepada manusia.
bagi korang la, Allah adil tak kepada kita?
mungkin ada yang kata adil dan ada yang kata tak adil.
pernah tak korang terfikir seseorang yang dilahirkan dalam keadaan bukan islam...contohnya yang beragama lain.
dan seseorang yang dilahirkan dalam beragama islam?
tak adil kan kalau kita lihat seseorang yang memang dilahirkan dalam keluarga bukan islam...dan akhirnya menjalani kehidupan bukan islam dan mati dalam keadaan bukan islam...
kenapa Allah tidak lahirkan semua orang dalam islam kan lebih baik..baru lah adil...
korang pendapat cam tu tak?

Revalina S. Temat (Bawang Putih) Bakal Tinggalkan Lakonan, Buka Restoran.



Siapa yang tidak kenal dengan pelakon yang comel dan cantik berasal dari Indonesia ini. Revalina S. Temat atau lebih dikenali sebagai Alya (Bawang Putih) mengatakan bahawa dia akan menceburi bidang selain dari lakonan. Dia juga adalah seorang pelajar jurusan Komunikasi Massa dan kini sedang berfikir untuk membuka sebuah restorannya yang sendiri.
Bagi pelakon yang sinonim dengan watak Bawang Putih ini, dia turut memberitahu,

2011-09-13

wa!penyertaan pertama untuk pencarian cik en untuk en rizzal



salam semua follower cik en
cik en dah terima penyertaan untuk contest cik en yang ni
pencarian cik en untuk en rizzal..
so far thanks ya!cik en x bagi la link penyertaan tu sebabnya korang kena check sendiri kat entry contest tu...
so yang lain apa tunggu lagi...isnin depan dah nk tutup.kali ni cik en tak promote sangat contest ni sebabnya cik en nak tengok saper pembaca setia cik en...
hehehehe

Cerita sebenar P.Ramlee



-----Dia seorang pelakon, penyanyi, komposer, pengarah, pelawak,
penulis skrip, etc.
Dia seorang Seniman Agung yang terkenal.
Semua orang tahu itu.

Tapi tahukah anda P Ramlee adalah anak ke-16 daripada 26 adik-
beradik?
Tiga daripadanya adalah artis.

Inilah hasil kajian sepuluh tahun yang dijalankan oleh seorang pakar
sejarah.

Mamat Punca Sepah Berpecah, Kekasih Ditinggalkan


Nursyuhada bekas kekasih Mamat sepah tampil memberi kenyataan dalam Bipop yang menyatakan Mamat lah punca segala-galanya. Lepas ini Fida kena hati-hati ye takut nanti ditinggalkan pula.
Sebelum ini Mamat sepah telah membuat akuan bahawa telah berpisah dengan Nursyuhada atau nama timangan Adda dengan baik namun Adda tampil dan menyanggah akuan tersebut. Fida kena hati-hati ni:

“Saya Teringin Nak Jumpa Dia Semula” – Syazwan Zulkifli (Apek Juvana)



Syazwan Zulkifli mula meningkat popularitinya apabila memegang watak sebagai Apek dalam drama terbitan Filmscape iaitu, Juvana. Bagaimanapun, seiring dengan populariti, nama pelakon ini mula dihinggapi dengan desas-desus yang kurang enak.
Ada desas-desus yang mendakwa Syazwan ialah kaki perempuan, kerap bertukar-tukar teman wanita. Malah tak kurang juga yang mendakwa Syazwan menggunakan popularitinya untuk ‘memancing’ minat mana-mana wanita.
Dakwaan yang tidak berasas itu diperkuatkan lagi dengan tersebarnya 2 keping gambar mesra yang jelas memaparkan wajah Syazwan berpelukan dan bermesra dengan seorang wanita yang dipercayai teman wanitanya.

batu permata dari abu mayat



Banyak orang sering menyebut orang-orang yang dikasihinya sebagai permata hati. Kini hal tersebut menjadi kenyataan setelah teknologi mampu mengubah abu hasil kremasi menjadi permata.

“Hanya butuh 225 gram abu dari jasad seseorang yang dikasihi menjadi permata,” kata Dean Vanden Biesen, wakil presiden LifeGem, perusahaan yang mengubah abu menjadi permata.

Dikatakan Vanden Biesen, abu kremasi memiliki cukup karbon untuk membuat 20 butir permata, dan masih tersisa beberapa gram lagi untuk dijadikan hiasan di sekitarnya. Tapi sejauh ini, tidak ada yang minta pembuatan lebih dari 11 permata dari sisa orang yang dicintai.

Punca jerawat



MUKA saya banyak ditumbuhi jerawat sejak akhir-akhir ini. Rakan saya memberitahu, ia berpunca daripada aturan tidur saya yang tidak menentu. Adakah perkara ini benar atau ia berpunca daripada makanan berminyak? Apakah yang perlu saya lakukan doktor.

Jerawat adalah masalah anak remaja tetapi ia juga melibatkan orang dewasa. Jerawat terjadi bila kelenjar minyak mengeluarkan terlalu banyak minyak dan sebum di kulit terutamanya di muka, dada dan belakang. Punca jerawat boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Faktor hormon adalah penyebab utama jerawat bagi wanita dalam lingkungan umur subur. 

Majoritinya adalah dalam lingkungan belasan tahun dan awal 20-an. Faktor seperti ahli keluarga yang banyak jerawat juga memainkan peranan. Penggunaan pil perancang, ubat steroid, vitamin B12, kosmetik, pakaian yang ketat atau apa saja yang menutup liang minyak menyebabkan masalah jerawat. 



Seorang lelaki berusia 51 tahun berjaya disaman bekas isterinya yang mendakwa semasa mereka berkahwin selama 21 tahun tidak cukup mendapat kepuasan seks di katil. 
Pasangan yang mempunyai dua anak dan tinggal di French Riviera dan rasmi bercerai di Nice, Perancis kira-kira dua tahun lalu, dalam samannya menyebutkan seks yang tak cukup dan rendahnya libido suami membuat mereka bercerai
Dalam mahkamah itu, hakim memutuskan jika lelaki bernama Jean-Louis B adalah penyebab dari perceraian tersebut. Bekas isteri berusia 47 tahun itu kemudian membawa kes ini ke mahkamah dan meminta ganti rugi sebanyak 10 ribu euro kerana tidak pernah mendapatkan kepuasan seks yang cukup selama berkahwin.

2011-09-12

“Kali Ini Saya Lebih Ganas Daripada Watak Ayam” – Adam Shah, Juvana



Populariti Adam Shah, 30 makin melonjak naik setelah diberikan kepercayaan memegang watak sebagai Ayam dalam drama terbitan Filmscape, Juvana yang ditayangkan di TV3, tahun ini.
Nama Adam Shah atau gelaran Ayam menjadi sebutan orang ramai sehinggakan setiap dialog yang dituturkan dalam drama Juvana menjadi ikutan penonton. Dalam perkembangannya yang terbaru, Adam Shah diberi kepercayaan sekali lagi untuk memegang watak antagonis dalam dalam drama tv3 yang terbaru berjudul, Cinta Elysa.
“Kali ini saya pegang watak yang lagi ganas daripada ayam, serius bro. Dalam drama Cinta Elysa, saya diberi kepercayaan oleh pengarah untuk memegang watak sebagai Sani, iaitu kawan kepada Aril (Johan Asari) & Joey. Sani ialah budak jahat yang berasal daripada kampung. Disebabkan selalu timbulkan masalah, dia kena pulau satu kampung. Apabila berhijrah ke bandar, Sani makin ekstrem. Dia berkawan dengan ketua gangster & pengedar dadah.

Justin Bieber Berhasrat Untuk Menjadi Ayah Pada Umur 25



Wah, bintang remaja yang baru berumur 17 tahun ini sudah mula merancang untuk masa hadapan. Justin Bieber dikatakan ingin mempunyai anak pada umur 25-26 tahun dan sudah mula merancang bila dia akan berkahwin.
Penyanyi lagu “Baby” ini turut berkata,
“Pada umur 25 atau 26, saya mahu melihat diri saya sebagai seorang yang boleh berkeluarga. Saya nak menjadi ayah pada usia muda. Saya mahu melakukan apa yang saya mampu – untuk berjaya, berlakon dan apa saja. Tapi, jika masanya sudah tiba, saya mahu berkahwin pada umur 25.”

kapsul minyak wangi



Pernahkan kamu terpikir untuk meminum minyak wangi? Menurut laporan dari website GreenMuze.com, saat ini, para ilmuwan sedang mengembangkan minyak wangi dalam bentuk kapsul. Jadi, jika kita ingin menggunakannya, kita cukup menelan kapsulminyak wangim tersebut.
Kapsul ini dirancang oleh ahli biologi sintetis Sheref Mansy dari Harvard University dan arsitek tubuh Lucy McRae dari Australia. Jika diminum, kapsul memungkinkan kulit manusia untuk memancarkan aroma genetiknya sendiri yang unik. Cara kerjanya adalah molekul wewangian akan dikeluarkan melalui permukaan kulit saat kamu berkeringat.

Makanan Asia Paling Sedap



Atlanta: Siapa yang akan menyangka jika rendang bisa menempati posisi teratas dari daftar makanan terlezat di dunia? Hasil survei yang diterbitkan oleh laman Cnngo.com, Selasa (7/9), mencantumkan rendang keluar sebagai jawara dari semua makanan di seluruh dunia. Tidak hanya itu, nasi goreng juga keluar sebagai jawara ke dua dalam survei di Facebook yang diikuti sekitar 35 ribu orang dari seluruh dunia.

Kedua jenis makanan asli Indonesia itu bahkan berhasil mengalahkan massaman curry dari Thailand dan neapolitan pizza dari Italia yang pada survei sebelumnya berada di posisi 1 dan 2. Selain rendang dan nasi goreng, makanan khas asal Indonesia lainnya, sate juga hadir dalam daftar pada posisi 14. Dari total 50 daftar makanan terenak di dunia, ada tiga jenis makanan asal Indonesia.

Tren Baru: Ibu Makan Plasenta Bayinya



Ibu makan palsenta bayinya sendiri? Mungkin terdengar menjijikkan. Namun, fenomena yang satu ini, tengah menjadi tren di kalangan wanita. Bahkan, kini buku resep masakan berbahan dasar plasenta banyak beredar.

Mereka yang mempraktikkannya percaya ini dapat mengatasi depresi pascamelahirkan atau yang lebih dikenal dengan sebutan baby blues, Jumat (9/9). Selain itu membantu rahim beradaptasi dan juga meningkatkan produksi ASI sang ibu. 

Seleb sekelas Tom Cruise pun menjadi penganutnya. Tom Cruise mengaku memakan plasenta dari bayinya. Masakan favoritnya adalah plasenta yang dimasak menjadi seporsi Meat Loaf. Cruise percaya plasenta yang kaya akan zat besi dan vitamin B memiliki berbagai manfaat bagi kesehatan tubuh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads