www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

 photo kkba copy.jpg

2011-08-25

2011-08-24

Mak Abah, Along dah berjaya membeli persiapan raya untuk mak dan abah


salam 1 blogger kepada semua...
ingat lagi tak entry ini
ingat lagi kan...
cik en kecewa sebabnye cik en tak dapat shopping beli barangan untuk famili cik en..
semalam en botak telah bawa cik en balik epoh kejap..dia ajak cik en shopping...ada la sikit duit...
seronok sangat..thanks sangat ye abang..
abang cik en ambik cik en jam 6.00 petang..
sampai sahaja epoh, terus en. botak bawak cik en g cari makanan berbuka...
selera cik en semalam nak makan nasik waggey..heheh...jadi en. botak bawa la dekat area manjoi..tapau la...
berbuka kat cc..masa kat cc sempat lagi cik en berpesbuk dengan adik manis 
nusha
heheh..
lepas sahaja settle makan, en botak bawak cik en g billion silibin...mak ai, kereta banyak..akhirnya cik en terpaksa shopping sendiri di kawasan luar Billion sebab parking kereta tidak ada...
cik en belilah yang ini

2011-08-23

Bulu Bulu dan Bulu

lagi sekali cik en malas nak taip panjang-panjang...kita tengok pulak bulu...opss.....bulu apa cik en?
bulu la...hehehe...bulu la...bulu apa cik en?
bulu.............
hhahhaha...xla...bulu manusia la...bulu badan...heheheh...
cik en suka...auw!sbb en.botak ada..nampak jantan gitu...
heheheh...tp kalu en botak buat cam yang bawah ni..ops....cik en akan clash dengan dia...cik en  tak nak publisiti cam dorang bawah ini..hehheheh
checkup!



2011-08-22

Pulau Socotra pulau aneh tapi cantik

Salam semua...
kali ini kita pergi melancong ok?
ehhehe..apala cik en ini, nak mengajak melancong pulak..nak sponsor ke?hehehhe...
tak la.cik en nak tunjukkan satu tempat yang pelik tapi cantik..tempat lain tak ada keadaan camni...keadaan camne tu, keadaan flora dan fauna tempat ini..
nama tempat ini PULAU SOCOTRA


pernah di nobatkan Pulau Kekayaan pada 2008 oleh UNESCO
Duaratus limapuluh mil dari lepas pantai Yaman, terdapat Pulau Socotra. Kita dapat menemukan Pulau Socotra pada koordinat 12°28’19.37″N 53°25’2.38″E.. Pulau Socotra merupakan anggota terbesar dari empat pulau elipsis dari Tanduk Afrika sampai ke Teluk Eden. Pulau ini campuran dari massifs granit kuno, tebing batu kapur dan batu pasir merah dataran tinggi dan memiliki iklim koppen yang berarti padang pasir kering dengan suhu tahunan rata-rata di atas 18° C dan curah hujan tahunan yang ringan.

Negara China Larang Umat Islam Berpuasa



URUMQI 7 Ogos - Bulan Ramadan kali ini tidak bermakna bagi masyarakat Islam Uighur di Urumqi, Xinjiang, barat laut China selepas kerajaan mengharamkan mereka menunaikan ibadah puasa, bersolat tarawih atau menjalankan sebarang aktiviti keagamaan.
 
Penganut Islam di Xinjiang dilarang daripada menunaikan ibadah tersebut selepas kerajaan memaksa mereka menandatangani satu 'dokumen' yang melarang mereka daripada berbuat demikian.

Punca Haid Lambat Datang


Punca Haid Lambat Datang | Risau sebab haid tidak datang? Kecuali anda memang merancang untuk hamil, haid yang lewat memang memeningkan kepala kebanyakkan wanita.Kehamilan adalah perkara pertama yang anda fikirkan sejurus haid anda lewat tetapi ia bukanlah satu-satunya sebab mengapa haid tidak datang. Dibawah terdapat 12 kemungkinan kenapa ia boleh terjadi:

Tekanan. 
Tekanan dalam bentuk fizikal dan mental boleh mempengaruhi hormon anda dan seterusnya haid kita. Bila kita dalam keadaan tertekan badan akan mengeluarkan hormon stress yang boleh menganggu ovulasi dan seterusnya memberhentikan haid kita.

Masalah kesihatan: 
Sakit secara tiba-tiba seperti demam panas, menjalani pembedahan, atau sakit yang memerlukan rawatan intensif boleh memberikan tekanan fizikal terhadap badan dan seterusnya menganggu kedatangan haid kita.

Ubatan: 
Mungkin baru baru ini anda baru mencuba jamu atau menjalani rawatan traditional atau intensif untuk menguruskan badan. Sekiranya betul, kemungkinan besar ia punca mengapa haid anda lewat.

Berlebihan hormon prolaktin: 
Hormon prolaktin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid anda lewat berbulan-bulan lamanya. Sekiranya anda merasa seperti susu keluar dari puting payudara atau pening kepala, berjumpalah dengan doktor kerana kemungkinan besar anda mengalami masalah hyperprolatinemia.

Menyusu badan: 
Sekiranya anda menyusu badan terutamanya secara eksklusif, haid anda mungkin tidak akan datang sehingga berbulan-bulan.

Masalah tiroid: 
Rasa panas, berdebar dan kekurangan berat badan secara mendadak mungkin merupakan tanda yang anda mengidap penyakit tiroid. Jangan berlengah sekiranya ia disertai dengan haid yang sedikit atau tiada langsung.

Gemuk: 
Berlebihan lemak dalam badan boleh memberikan ketidak-seimbangan hormon kerana ia menjadi tempat simpanan hormon estrogen. Berlebihan hormon estrogen akan menyebabkan haid anda terganggu seterusnya lewat haid. Cuba kurangkan 10% dari berat anda sekarang dan kemungkinan besar kitaran haid anda kembali seperti biasa.

Terlalu kurus: 
Tidak cukup lemak dalam badan juga boleh memberikan masalah terhadapi haid anda. Ini kerap terjadi kepada mereka yang terlalu banyak senaman seperti atlit dan penari balet. Mendapatkan kembali berat badan yang sepatutnya dengan secara automatik akan mengembalikan haid anda semula.

Tersilap kira:
Masalah ini juga kerap terjadi. Dikatakan 40% wanita gagal mengingati dengan tepat tarikh sebenar haid mereka. Asal ia dalam kitaran 21-35 hari, haid anda andalah normal. Pastikan mencatit dalam nota hari pertama haid anda setiap bulan supaya anda tidak lagi risau.

Menopos: 
Bagi mereka yang berusia lewat 40’an, mengalami haid yang semakin sedikit dan jarang-jarang adalah salah satu tanda menopos. Sekiranya bimbang, berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan dan sedikit ujian darah boleh membuat diagnosa yang tepat. Anda juga disarankan untuk menjalani pap smear untuk memastikan yang anda tidak mengalami masalah dipangkal rahim.

Pencegah hamil: 
Sekiranya anda baru-baru ini mengambil hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon, ia adalah sebab mengapa haid anda lewat datang. Alat pencegah hamil berhormon menghalang ovulasi terjadi seterusnya kedatangan haid. Jadi jangan risau!

Hamil: 
akhirnya, sebab mengapa anda lewat haid adalah kerana anda hamil!... congrats!! Ujian air kencing dengan mudah dapat memberikan pengesahan (Jika sudah berkahwin)

Nanu Baharuddin dan haiwan peliharaannya seekor puppy

salam 1 blogger semua follower cik en dan bukan follower cik en...hehhe
pagi ini cik en terlewat bangun...so sampai kat opis sudah pukul 10 pagi..huhuhu..kelam kabut cik en mandi n bermekap dalam keta jer..huhu..
pagi2 ini cik en nak bergosip-gosip...
gosip apa la cik en ni dalam bulan-bulan posa ini..
hehehhe..tak nak cakap banyak...
chekup after dis


2011-08-21

hanya luahan hati kecewa cik en


hari ini hari ahad...hari ini cik en nak beli barang raya cik en....
nak beli untuk abah, mak dan adik...
tapi cik en sedih...semua tu tak dapat..cik en tak tahu,hati cik en kecewa sangat...
puncanya macam ini...cik en pinjamkan duit cik en pada kenalan cik en..
dia janji nak bagi balik hari ini...sebab itu cik en excited sangat...janji awalnya semalam tapi tertunda hari ini...dia janji pagi tadi..tapi tertunda ke tengah hari..akhirnya sampai la petang ini..tak dapat gak...
tahun ini cik en nak bagi sikit barangan beraya untuk keluarga...tapi nampaknya hampa...
tak dapat cik en nak bagi...
mak, along nak bagi mak

2011-08-20

2011-08-19

2011-08-18

alangkah cantiknya seseorang itu kalau dia senyum kan??


salam 1 blogger semua follower cik en
apa kabar korang pagi-pagi ini...
kali ini cik en hendak menggunakan bahasa yang tiada "short form"
dalam usaha menyambut kemerdekaan dan cabaran menggunakan bahasa long form..hahhahah...
kalau ada yang tersasul itu maaf la ye...
janggal la cik en taip ayat penuh-penuh ini...ahhahah
kali ini bukan entry pasal short form atau long form tapi cik en hendak share one opinion cik en...

2011-08-15

terasa nak punya domain sendiri la


salam semua follower cik en
apa khabo petang2 ni...macam ni cik en saja la ushar2 cara untuk mendomainankan blog cik en...
apa pendapat korang?
kan apa..klu domain ni lebih meyakinla..xde la blog delete ke..atau apa2 masalah...
erm...cmne?any suggest...kalau ada sper nak gtaw cara nak berdomaninkan blog kita...
share skit dengan cik en

F**K!!!, BODOH LA NAK TUDUH AKU MENCURI..TENGOK ORANG LA DULU AUNT!


apa kes la cik en kali ini...bulan2 pose ni patut nya kena la banyak bersabar..tapi ini asyik naik angin jer...
huhuhu..ala...cik en bukannya hendak populariti murahan dengan memaki hamun di blog ni...ceh macam ayat azwan ali semalam kat melodi jer...
sapa-sape yang mengikuti perkembangan cik en dalam blog ini dalam seminggu, mesti korang-korang dah baca entry yang berbau kemarahan di  entry ini  dan entry ini 
sekali lagi cik en nak kuarkan entry kemarahan...
dah tahu kisahnyer?
jom...

2011-08-14

hanya entry luahan cik en

salam semua follower cik en
malam2 ni cik en seorang..mak n adik cik en dh lama naik flight
bpk cik en jumpa kawannyer di pekan kuala..
cik en kali ini hanya entry kosong..
cik en ada krisis sikit dengan encik botak cik en..
mybe la..masing-masing ikutkan hati...darah muda.
cuma cik en nak cakap...
cik en masih sayang en botak.
hampir 4 tahun perkenalan kami..
dan ada ura-ura nak mengikat ikatan yang lebih ketat...

2011-08-13

isu duplicate kali ke 2 bloglist pencarian cik en dan blog mengikut warna thema


salam semua follower cik en...
saper2 yang ada terbaca entry ini siang tadi...
korang nak tau kisah selanjutnya...cik en pada mulanya anggap benda ni adalah kebetulan...tp xkan sampai ayat sebijik-bijik nak di copy pastenyer
cume tukar nama jer...
korang x cyer?
moh compare entry cik en ni dengan entry ini..cik en xleh print screen sbb kat cc sekarang ni...
fokus pada ayat ini

2011-08-12

Majalah Lucah Untuk Orang Buta

Di Kanada, sebuah majalah pornografi telah dilancarkan khas untuk orang buta. Majalah itu ditulis dalam tulisan braille dan lukisannya dalam lukisan yang tertimbul memaparkan gambar wanita dan lelaki berbogel. 


Majalah itu diberi nama Tactile Minds hasil karya Lisa Murphy. Majalah ini lengkap dengan ayat-ayat yang lucah dan gambar bogel lelaki dan perempuan yang dijual dengan harga RM 675 senaskhah. 

Alat Untuk Mewangikan Kentut

Info Ringkas:
  • Alat ini dinamakan sebagai peredam kentut.
  • Ia dicipta oleh seorang lelaki dari Wuhan, China.
  • Diperbuat daripada plastik lembut dan kenyal, alat yang berbentuk tabung ini perlu dimasukkan ke dalam lubang bontot. Hujung tabung  yang satu terbuka dan hujung yang satu lagi memiliki lubang-lubang kecil.
  • Sedikit minyak wangi perlu diletakkan ke dalam alat tersebut supaya kentut yang keluar kemudiannya menjadi wangi dan harum.

2011-08-08

Nuffnang Nuffnang Nuffnang

cik en sjer la g kat nuffnang tadi...cik en tertengok..income cik en RM1.00...x cye??jom check bawah ni..
masalahnye cik en tak tahu cmne leh dapat yek..sebab selama ni cik en x pernah dapat..ni tup2 dapat tanpa cik en tahu macamna ia terjadi..huhuh..
boleh saper2 explain kan?
anyway thnks nuffnang..
rm 1.00 pun jadi la...dari rm0.00 selama ini..huhuhu


Photobucket

akhirnya dapat jugak jadi AHLI BLOGLIST TERUJA cik ninie


SALAM SEMUA FOLLOWER CIK EN
cik tengah suka suki ni...huhuhu
pasal apa la cik en ni yek
ni ha..cik en nk kasitau...cik en dh jadi ahli bloglist teruja untuk bulan ogos...
huhuhu....sper punya blog...
blog cik ninie syunk...hehehhe
x cayer?
check2
hehhe...besh kan?
thnks cik ninie

Kami Datang Nak Duit Raya

klik banner ni untuk ke contest blog
kali inicik en nk join contest cik anis...
cik anis ni rakan sejawat cik en...tp bertugas di perak tengah
so disebabkan dijemput oleh anismelon ni..cik en join...
so....taraaaa.....
2 homecard cik en..uat pun secepat yang mungkin
agak kebzan..

2011-08-06

DR ROHANI - tertangkapnya 4 suspek


salam semua follower cik en
kali ini cik en nak kongsi mengenai pembunuhan timbalan pengarah cik en iaitu dr rohani kasim..
seperti sedia maklum, sebelum ini di entry ini cik en dah menceritakan mengenai pembunuhan arwah.. rakan sejawat cik en anis pun ada post enty yang berkaitan dengan arwah..dimana anis telah berjumpa dengan adik arwah di HQ semasa pergi mengikuti mesyuarat yang mana arwah perlu hadir dalam mesyuarat itu...entry itu disini
pertama sekali kita sedekahkan al-fatihah kepada arwah semoga aman dia di sana
hari ini cik en mengikuti perkembangan pembunuhan arwah, dan dikhabarkan 4 suspek dah ditangkap untuk disoal siasat..laporan disini 

2011-08-05

TUTORIAL : BUANG POWERED BLOGGER



SALAM SEMUA FOLLOWER CIK EN
kali ini cik en nak share satu lagu tutorial..
korang kalau scroll ke bawah blog korang mesti korang jumpa 
powered blogger
kan?
tengok pulak blog cik en...ada x?
xde kan...so kali ini cik en nak share untuk buang powered blog 2 k?
jom kita ikut step by step

Cara mudah mencari muka surat didalam Al-Quran..!!!







Cara mudah mencari muka surat didalam Al-Quran..!!!  | Al-Quran adalah peninggalan Rasulullah kpd kita semua umatnya. Ada 2 benda yg Nabi Muhammad s.a.w tinggalkan kepada kita iaitu Al-Quran dan juga Sunnah utk kita semua amalkan. Berapa kali korang baca Al-Quran sehari? 1 kali? 2 kali atau dalam solat sahaja? Pahala paling senang nk dapat adalah melalui pembacaan Al-Quran kerana setiap huruf diberikan 10 pahala, tambahan pula Al_Quran adalah kalam Allah (dtg daripada Allah sendiri bukan diciptakan manusia)

Tip yg nk kongsikan ni adalah cara utk menghafal muka surat setiap juzuk Al-Quran. Memang menakjubkan kerana hanya dengan menggunakan formula matematik ringkas, kita dapat tau muka surat setiap juzuk Al-Quran.

Jom sama2 kita belajar...

Contoh 1

Jika anda ingin mengetahui Juzuk 5 di halaman ke berapa:
5-1 = 4, 4 perlu didarab dengan 2 jadi 4 x 2 = 8
Letakkan no 2 selepas jawapan.
Jadi, juzuk 5 adalah pada halaman 82
Sekarang lihat pada Quran dan anda akan lihat Juzuk 5 bermula pada halaman 82. Menarikkan?

Contoh 2

Jika anda ingin mengetahui Juzuk 10 di halaman ke berapa:
10-1 = 9, 9 perlu didarab dengan 2 jadi 9 x 2 = 18
Letakkan no 2 selepas jawapan.
Jadi, juzuk 10 adalah pada halaman 182

Contoh 3

Jika anda ingin mengetahui Juzuk 23 di halaman ke berapa:
23-1 = 22, 22 perlu didarab dengan 2 jadi 22 x 2 = 44
Letakkan no 2 selepas jawapan.
Jadi, juzu 23 adalah pada halaman 442

Subhanallah, memang menakjubkan. Sama2 kita kongsikan kepada kawan2 kita, adik2 kita, famili2 kita supaya kita sama2 mendapat pahala...

2011-08-04

AL-FATIHAH UNTUK DR ROHANI (JPVPK)

SALAM SEMUA FOLLOWER CIK EN
pagi2 lagi kami di JPV di manjung ni terima berita tragis mengenai timbalan pengarah kami yang mati mengejut...
menurut Berita Harian Online ini..allahyarhamah meninggal kerna dicekik selepas disamun...tp masih dalam postmotem...
beliau baru sahaja dipindahkan dri sintok kedah dan berkhidmat di Jabatan perkhidmatan veterinar perak..x silap cik en baru 3 4 bulan..
cik en pun x pasti rupa dia...tp dia bos besar cik en gak la..
ni memo rasmi dari JPVPK


AL-FATIHAH untuk arwah..


bloglist pencarian cik en dan blog - warna tema blog (keputusan)



SALAM SEMUA FOLLOWER CIK EN YG TERSAYANG
cik en mohon maap beribu banyak2...cz cik en dh janji semalam keputusan bloglist cik en kan?tp cik en agak bz skit...
so seperti yang dijanjikan cik en akan umumkan pemenang bagi setiap theme yang dipertandingkan..tahniah kepada semua....so bolehla ambik banner di bawah ni dan letak di entry masing2 k...hehehe
semua pemenang akan dilistkan di kolum
bloglist/contest
so promote akan berterusan mybe dalam masa agak lama.tapi bagi cik en masa untuk masukkan list ke kolum 2 k?..sape2 yang tidak berjaya tak apa..adat kan menang kalah..tp bagi cik en..semua blog yang bertanding ada kelebihan masing2...cuma ada kriteria yang x seswei untuk syarat bloglist ini...tp xpe...semuanya masih dipromotekan...asal masuk jer, terus dipromotekan..so jangan ada sape2 yang berkecil hati k..
so...winners is

2011-08-03

bloglist pencarian cik en dan blog - warna tema blog (KEPUTUSAN ESOK!)

INI ENTRY PENDEK JER...
cik en bz skit hari ini dengan permit cik en..
so keputusan bloglist ini dh ada...cuma x sempat unutk dipublish...so janji cik en,...INSYAALAH pagi sok cik en akan masukkan link dan akan dipublishkan k?sory sangat...
pagi sok before pukul 12.00 keputusan akan dipublishkan...dan cik en ada satu kejutan..
nak tau?sok cik en akan ceter...cik en nk blik ni//hujan makin lebat gayeyer...cik en dah la merempit...huhuhu
bye semua...tunggu pagi sok yek...n sory banyak
Photobucket

2011-08-02

dear nusha - hadiah sudah sampai dear


hola2 semua...
kali ini cik en nk update pasal hadiah yang telah di send oleh cik adik manis
...NUSHA
dari GA dia yang INI
dan keputusannya di SINI
so hadiahnyer dah sampai semalam tp cik en cuti semalam coz sambut permulaan puasa dengan famili di kampung...
jadi untuk permintaan NUSHA ni cik en akan updatekan hadiahnya..kalau x suh pun cik en akan tetap buat punyer...
huhu..so kita tengok apa hadiahnya k?

bloglist pencarian cik en dan blog - warna tema blog (penyenaraian top 4)

SALAM SEMUA FOLLOWER CIK EN
1stly cik en mohon keampunan byk2...sbb lambat umumkan top 4 untuk bloglist cik en yg ni

suka cik en bila cik en dapt blik bekerja hari ini..yela...hari sabtu ahad cik en cuti konpom x bukak tenet...smlm cik en sambur ramadhan di kampung...so cik en x sempat nk surf internet..cz line berukband kt kampung mmg slow sg2
cik en xnak menunggu penantian korang berpanjangan ..inilah top 4 untuk bloglist cik en..
ada yg cik en tgk dah ubah kaler...so minx maap yek klu cik en tpaksa singkirkan...
sbb cik en check kaler selepas tarikh tutup.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Ads