www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-06-30

Beza Bentuk Perut, Beza Cara Merampingkannya

Resah karena segala upaya yang Anda lakukan untuk merampingkan perut tak kunjung menunjukkan hasil? Terang saja, karena tak semua latihan atau pola makan yang disarankan boleh berhasil untuk semua orang.
Menurut James Duigan, personal trainer para selebriti seperti Elle Macpherson dan Rosie Huntingdon-Whiteley, pada dasarnya ada lima jenis perut buncit. Masing-masing memerlukan pendekatan berbeza untuk mendapatkan bentuk yang ramping dan kencang. Kalau Anda sudah mengetahui yang mana jenis perut Anda, Anda boleh mengikuti program yang dibuat oleh James. Berikut contohnya, seperti ditulis dalam buku karyanya, Clean & Lean Flat Tummy Fast!.
The spare tyre: This is one of the easiest tummy troubles to eliminate because it's caused by eating the wrong foods and not exercising enough
Perut "tayar spare"

Pejabat Facebook tidak mewah disangkakan

Kanan: SEBUAH meja dan bangku dalam sebuah bilik untuk pekerja di ibu pejabat Facebook.
MENLO PARK, California - Ibu pejabat baru Facebook di , Amerika Syarikat (AS) tidak mempunyai ciri-ciri kemewahan walaupun ia merupakan antara laman web paling kaya di dunia, lapor sebuah akhbar semalam.

Tiada permaidani dan hiasan dalaman yang mewah dalam pejabat tersebut.

Anak ular sawa berkepala dua

STEFAN BROGHAMMER memegang seekor anak ular sawa berkepala dua
BERLIN - Seekor anak ular sawa berkepala dua dilahirkan di Villingen-Schwenningen, selatan Jerman, lapor sebuah akhbar semalam.

Ular itu milik Stefan Broghammer yang kini sepanjang 50.8 sentimeter dan berumur setahun.

Menurut Broghammer, haiwan itu merupakan ular yang kedua diketahuinya mempunyai dua kepala.

Ia tidak mempunyai bisa selain dikenali sebagai ular sawa diraja dan popular sebagai haiwan peliharaan. - AgensiPhotobucket

Pub jual air sperma kuda jantan

SEORANG pelayan wanita memegang dulang yang berisi gelas mengandungi air sperma kuda jantan di pub Green Man di Wellington, New Zealand baru-baru ini.
WELLINGTON - Sebuah pub di New Zealand memperkenalkan minuman terbaharu dalam menunya iaitu air sperma kuda berperisa epal, lapor sebuah akhbar semalam.

Pub Green Man di sini menawarkan minuman itu pada harga £12 (RM58) untuk setiap hidangan 30 mililiter.


2011-06-29

2011-06-28

Mengapa Wanita Mudah Sekali Menangis?




Saat Allah ciptakan wanita, Allah membuatnya menjadi sangat utama. Allah ciptakan bahunya, agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya, walaupun juga, bahu itu cukup nyaman dan lembut untuk menahan kepala bayi yang sedang tertidur.

Allah memberikan wanita kekuatan untuk

2011-06-27

pemancung Ruyati Binti Sapubi


ingat lagi post yg ini?
ini la pemancungnyer..


scara ringkas kisah hidupnya


Namanya Abdallah bin Said al-Bishi. Ia mewarisi profesi ayahnya sebagai algojo pancung bagi terpidana mati di Arab Saudi. Boleh dibilang ia merupakan algojo paling masyhur. Stasiun televisi dari Libanon, LBC TV, pernah menyiarkan wawancara khusus dengan Abdallah pada 4 November 2006.

Menyusu Badan Membuat Kanak-kanak Lebih Cerdik



Memberi susu badan boleh menyebabkan kanak-kanak lebih cerdik, menurut penyelidikan terbesar penyusuan badan. Walaupun sudah terdapat beberapa kajian sebelumnya yang mengaitkan susu ibu dan IQ tetapi ia diterima secara ragu-ragu kerana perbandingan dibuat diantara ibu yang memilih untuk menyusu badan dan tidak, dan ia lebih bergantung kepada faktor sosial dan intelektual ibu dan bukan dari kebaikkan susu badan itu sendiri.
Sekarang, faktor tersebut sudah dapat disangkal dalam penyelidikan saintifik terbesar pernah dilakukan dengan menunjukkan, menyusu badan meninggikan IQ kanak-kanak.

2011-06-25

bukan cik en yang anjurkan contest cute n awesome blog contest


salm semua follower..
cik en xtau tiba2 cik menerima ramai penyertaan dri contest ni...
cik en cuma join jer...bukan menganjurkan....
sbnrnya bnda ni bermula..bila ada yg mempromosikan contest ni menjadikan penyertaan cik en sbgai penganjur...
cube klik sini.macamne ni?..dah de 3 4 penyertaan...pe nk uat ni...
penganjur yg btulnya kt sni la..klik banner kt bawah ni

2011-06-24

Belanda haram sembelih ikut cara Islam





THE HAGUE 23 Jun – Ahli-ahli Parlimen Belanda sudah bersiap sedia
untuk meluluskan rang undang-undang bagi mengharamkan penyembelihan
haiwan cara Islam dan Yahudi.

Bagaimanapun dalam kompromi saat-saat akhir semalam, anggota dewan
bersetuju membuat pindaan bagi mengecualikan pertubuhan-pertubuhan
agama daripada pengharaman itu, jika mereka dapat membuktikan kaedah
penyembelihan mereka tanpa menggunakan kejutan elektrik, tidak
menyebabkan kesakitan tambahan.

matahari ada dua pada tahun 2012?

Click here to view picture in a new window
tahukah anda bahawa Bumi diramalkan memperolehi  matahari kedua menjelang tahun 2012, mungkin kita dapat melihat matahari kedua itu dalam tempoh yang agak lama atau hanya untuk kadar waktu yang singkat sahaja.

Dr Brad Carter, Pensyarah Fizik Senior yang mengajar di University of Southern Queensland, menjelaskan senario bahawa Betelgeuse, salah satu bintang yang paling terang langit , akan kehilangan kesimbangan beratnya, yang menandakan bahawa ia bakal meletup.Bintang ini dikatakan akan kehabisan bahan bakarnya dan berubah menjadi menjadi bintang super-nova (Seperti Matahari) pada bila-bila masa.

Jika Kejadian ini berlaku,  kita akan melihat matahari kedua ini sekurangnya selama berminggu-minggu," jelas carter. Mungkin juga tiada waktu malam pada waktu itu dan bumi akan mengalami waktu siang yang berpanjangan.

cute n awesome blog contest!


1) Follow blog Qay. (Sebab biar tahu perkembangan terkini)-done-48
2) Buat satu entry About contest ni. Letak gambar sekali. Ni URL :okey
http://4.bp.blogspot.com/-65hnjcaJCD0/TgCA126seBI/AAAAAAAAAMA/_1DE7c_BdKY/s1600/contest2.png
3) Tag kawan. Minimum 2 orang. Pastikan diorang tahu.

SEGMEN ABG YEN: JOM PROMOSIKAN BLOG ANDA DISINI



hola2 semua 
kali ini cik en nk join segmen..dh lama x join segmen kan?
so ni yg cik en copy paste dri blog dia...detail lagi klik banner atas 2

Salam semua...

Dah lama teringin nak buat segmen cume hari ini je mempunyai keberanian, hehehe so sy beranikan diri untuk melangkah setapak lagi kehadapan bagi menilai kelebihan dan kekurangan blog sy ni dimata kawan-kawan blogger semua... so kepada sape-sape yang mahu menyokong sgt2 dialu-alukan... semoga segmen ini dterima oleh semua dan kita sama2 mendapat manfaatnya... wah dh mcm ceramah agama lak hehehe...

2011-06-23

Orang paling tua meninggal


Maria Gomes Valentim
Maria Gomes Valentim
SAO PAULO: Seorang wanita Brazil disenaraikan dalam Guinness World Records sebagai orang paling tua di dunia dilaporkan meninggal dunia semalam, beberapa minggu sebelum sambutan ulang tahun hari jadi beliau ke-115. Gelaran itu kini beralih kepada seorang wanita di Amerika Syarikat. Maria Gomes Valentim mati berikutan masalah beberapa kegagalan organ, kata Helerson Lima seorang jurucakap rumah penjagaan di mana beliau tinggal. Valentim akan berusia 115 pada 9 Julai.

baca ayat al quran untuk lepaskan diri dri dirogol


JEDDAH: Seorang mangsa perogol bersiri berkata beliau membaca ayat al-Quran untuk menghentikan penyerang mencabulnya, lapor akhbar al-Madinah kelmarin.

Akhbar Arabnews melaporkan kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun itu memberitahu akhbar itu yang beliau berjaya melindungi dirinya daripada serangan perogol itu dengan membaca lima surah kitab suci itu yang dipelajarinya secara bersungguh-sungguh. “Setiap kali beliau menghampiri, saya mula membaca al-Quran dan penjahat itu melepaskan saya,” katanya.


kumpulan penggodam komputer global berusia 19 tahun


WICKFORD, Britain - Identiti individu yang disyaki mengetuai ketua kumpulan penggodam komputer global, LulzSec didedahkan semalam sebagai pelajar pintar berusia 19 tahun, Ryan Cleary.

Sebuah akhbar melaporkan dia dipercayai mendalangi operasi pencerobohan siber tersebut dengan menggunakan dua buah komputer di bilik tidurnya di banglo milik ibunya di sini.


Porsche 911 jadi sasaran latihan menembak


JAMAICA PLAIN, Massachusetts - Seorang pemilik kereta mewah Porsche 911 mengambil keputusan membiarkan keretanya yang berharga AS$80,615 (RM244,300) menjadi sasaran latihan menembak.
Beliau bertindak demikian kerana bosan dengan kerosakan enjin kereta tersebut yang kerap berlaku.

2011-06-22

Gosip perkahwinan Marsha hanyalah propa-pulak dah????

Gosip perkahwinan Marsha hanyalah propa

marsha kahwinMyGosip pun terkejut dengan gosip perkahwinan Marsha Milan Londoh yang diadakan di FRIM, Kuala Lumpur pada hari ahad yang lalu… Gosip yang kami baca di Murai tu memang agak mengejutkan, takkan la Marsha kahwin senyap-senyap pula kan.. Murai juga berjaya mendapatkan penjelasan daripada Marsha mengenai gosip tu.. Nampak sangat Marsha seperti berdolak dalik mengenai status dia sekarang.. jom kita baca apa yang Marsha cakap…

bapa rayu anak kembar dimatikan

Bapa rayu anak kembar dimatikan


SABA (kiri) dan Farah Shakeel.



PATNA, India - Tidak tahan melihat penderitaan anak kembar siamnya yang melekat di kepala, seorang bapa dari India memohon supaya membenarkan anaknya mati jika tiada bantuan kewangan untuk membolehkan mereka menjalani rawatan.

Marsha kahwin senyap-senyap


Oleh Mohd Helmi Irwadi Mohd Nor dan Hellinie Sina
  
MARSHA...enggan ulas lanjut
KUALA LUMPUR: “Ya, memang saya sudah berkahwin, Ahad lalu,” kata penyanyi dan pelakon, Marsha Milan Londoh, 26, sekali gus menamatkan pelbagai gosip mengenai status terkini dirinya.

syaitan bermesyuarat

Syaitan Bermesyuarat (bacalah meskipun anda berada dalam kesibukan) ... 



Syaitan telah mengadakan perjumpaan iblis-iblis sedunia. Di awal ucapannya, dia berkata, "Kita tidak dapat menghalang umat Islam dari mendatangi masjid, kita tidak dapat menghalang mereka dari membaca Quran dan tahu akan perkara-perkara yang benar. Malah kita tidak dapat menghalang mereka dari membentuk sebuah perhubungan intim dengan Allah. Sebaik sahaja mereka dapat menjalin perhubungan tersebut maka pengaruh kita keatas mereka akan terputus." "Oleh itu biarkanlah mereka ke masjid-masjid mereka; biarkanlah mereka menikmati hidangan makan malam mereka yang tertudung, tetapi curilah waktu mereka, supaya mereka tidak mempunyai masa untuk membina perhubungan dengan Pencipta." 

2011-06-21

2011-06-20

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads