TUTORIAL : hide shoutbox



salam semua follower cik en...kali ini cik en nk share tutorial untuk buat hide shoutbox...
contoh seperti dibawah
nkorang nak?jom ikut tuto ini
6

bloglist pencarian cik en dan blog - warna tema blog

*****ENTRY MELEKAT*****

salam semua follower cik en...
lepas contest yg ini
kali ini cik en nk uat bloglist plak...
so terjadilah contest ni...
pencarian cik en dan blog
pencarian cik en kali ini ialah untuk dilistkan dalam warna tema blog masing2..
list warna yang diputuskan oleh cik en
83

bloglist pencarian cik en dan blog - warna tema blog (CLOSED)

salam semua follower cik en...secara rasminya contest ini

ditutup tepat jam 10.00 pagi tadi..
ciken terlewat update...huhu
tp xper la...
cik en tutup gak kan?
So semua..thnks join yek..ada la ramai gak..n ade gak theme yg xde penyertaan..its ok..
anyways  thnks alot semua
5

TUTORIAL : buat scrollbox di widget


kali ini cik en nak ajar tutorial yang direquest oleh  cik afiqah..tp cik en x dpt jejak dia blik
afiqah nak uat scroolbox untuk iklan..cik en rasa untuk iklan jer kot..meh cik en share...bukan ajar k?

3

apa itu bloglist

salam semua follower cik en
apa kabo...
chat?
kali ini cik en menjawab persoalan dari blogger sorang ni..
nk tau apa dia tanyer?
6

bloglist pencarian cik en dan blog - warna tema blog (penyenaraian peserta)


Salam semua follower cik en..sihat semua ker?
ya..kali ini cik en nk listkan semua peserta yg dah join...
tinggal 2 hari saje nk hari penutup..
so cik en masih lagi bukak penyertaan pada saper yg nk join...
klu nak join...klik jer banner bawah 2...
so ni cik en dh listkan untuk setiap penyertaan blog mengikut warna thema masing2..ad gak yg konpius warna blog masing2 n cik en dh tolong..ehhehehe...yela...pemenang perlu mengikut syarat2 ini
6

Wordless Wednesday ♥ 4 - mak popoye..ouch!huhuhu


JOM JOIN NAK?
3

SEGMEN : Mari Cari Kembar Blogger


cik en lahir

16 JANUARI 1987
24

bapak paksa anak perempuan berbogel

Gambar ini telah diambil oleh seorang wartawan bernama Xu Feng ketika dia balik dari bekerja. Gambar menunjukkan, seorang ayah yang mabuk telah sedang menyiksa anak perempuannya. Anaknya itu disuruh menarik kereta gerobak yang penuh dengan kotak kertas dan barang-barang dalam berkeadaan telanjang sambil dipukul - malaysiasensasi.net
5

perbezaan gadis rusia dan melayu

Gadis Russia 
Gadis Russia. Kenalan yang tinggal di St. Petersburg. Muda lagi nih..
1

Harga duit syiling lama

2

gunakan "anu" untuk melukis..ouch!

cik en ambik gambar dri email cik en

2

All Maybank Account Holders

All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank

All Maybank account holders with ATM cards, please be careful when witfhdrawing money through ATM machine. 

Kepada semua pemegang akaun Maybank, disarankan berhati hati bila membuat pengeluaran wang menggunakan mesin ATM.


1. For the first time when you enter the right pin number, a message 'invalid pin number' pops up. 

1. Bila anda menekan no. pin (6 digits), pemberitahuan 'nombor pin salah' terpapar di skrin. 
 
0

pencarian cik en dan rain-minggu terakhir

salam semua follower cik en
hari ini hari pertama untuk minggu terakhir bloglist cik en dan blog...
korang dah join blum?
jom la join..
disebabkan ini minggu terakhir bloglist ini...cik en senaraikan bilangan blog yang dah join bloglist ini mengikut thema yg dikehendaki
3

ratu pondan seluruh dunia

Berikut merupakan gambar-gambar Ratu Pondan dari serata dunia yang mengambil bahagian dalam Pertandingan Ratu Pondan Dunia, Miss International Quen yang diadakan di Pattaya Thailand, pada setiap tahun. Jangan tak tahu, pertandingan ini turut disertai oleh peserta daripada Malaysia, iaitu seorang pondan berbangsa Cina. Apa kata anda cuci mata melayan gambar-gambar mereka di bawah ini, dan sila berasa muak dan loya kerana mereka sebenarnya adalah LELAKI.


Ratu Pondan Brazil
6

Polis Medan Sediakan Kamar Seks di Lokap


Pihak berkuasa polis di sini berhasrat membina kamar seks di lokapnya bagi memberi peluang kepada tahanan lelaki dan wanita menyempurnakan tugas sebagai suami atau isteri pada pasangan masing-masing
Ketua Polis Medan, Tagam Sinaga berkata, kamar itu akan dilengkapi televisyen dan dijaga petugas bagi memastikan ia tidak disalahgunakan.
4

"SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER-TERJAHAN TERAKHIR"


awal2 pagi dah check assgment seterusnya...n yepi...asgment last 2..tp susahl a sikit...kena bagi satu lagu kt blogger yg 1 kumpulan dan gatau kenapa pilih lagu 2...
n paling memeningkan uat pantun..
nsib la cik endulu pernahmasuk pertandingan pantun peringkat daerah di kedah..huhu
so malas nk menaip panjang..jap g kena taip panjang2
so lets go......

KUMPULAN 4
5

TUTORIAL : letakkan dashboard kat blog


kali ini cik en share tuk uat dashboard kat bahagian atas blog kita...senang kita nk g ke dashboard


jom try k?
0

TUTORIAL : centerkan post dan widget title

 cik en datang lagi semua...
jom kita try yg  niplak k?sharing2
cik en pun baru uat ni

3

what happens blog cik en ni

salam semua follower cik en..
td cik en join yg ini
n maisng2 kena bagi komen blog group masing2...
cik en kena tegur
  • widget blink2 
  • loading lambat
  • backgroud gerak2

2

"SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER-TERJAHAN KEDUA"




cik niniew..cik en dh hbs assgment pertama...
ni cik en nk buat assgment ke 2 cik ninie

jom kritik2
6

TUTORIAL : cara meletak popular entry/ post dalam blog kita 2


ni untuk tutorial klu yang 1st x jadi


jom try k?
6

TUTORIAL : cara meletak popular entry/ post dalam blog kita 1


kali ini cik en ajar letak popular entry kat blog kita...
cmne rupenyer 2...
ala2 cam bawah ni


apa lagi..jom sama2 kita uat nak?cik en pun baru blaja
0

TUTORIAL : letak icon di sebelah tajuk entry

salam follower cik en...
hari ini cik en nk ajar cara letak icon disebelah tajuk entry..contoh macam bawah ni


jom kita test nak?cik en baru jer blaja2 n menjadi..kita share tuk semua k?
0

"SEGMEN: KAMI SAYANG TEMAN BLOGGER, TERJAHAN PERTAMA"

cik en x sempat edit..ada yg kena print screen...cik en ada keje..kena g cucuk lembu..so sory klu de salah..gtau k?
nak terjah..klik jer banner2 bawahni k?

senarai ahli dan header kumpulan 3
8

SEGMEN: KAMI SAYANG RAKAN BLOGGER

klik banner ni untuk join
nama panggilan : cik eintan nurfuzie aka cik en
umor : 24 tahun
 nk tag
16

lucky follower 400 - aku yang punyer

salam semua follower cik en
sebelum cik en membebel lagi kena rujuk lu entry ini
ha..akhirnya cik en dah dpt foolower cik en yg ke 400
taraaaaa.........


nama dak ni siti sorfina...dia ni kawan adik cik en...adik cik enyg mana?ala..sorang jer...
yang ini...
5

TUTORIAL : list total post dan total comment dalam blog kita

korang nak tau bper banyak entry yang korang dah post?(selain kita tgk kat dashboard)
nak tau gak bper byk dah dikomen?
nak?ha....kali ini cik en ajar yek...
jom kita start

1

TUTORIAL : bilangan pengunjung dalam blog kita - whos amung us


salam semua follower cik en..
kali ini cik en nk ajar salah satu tutorial untuk mengetahui bilangan pengunjung yang skodeng blog kita.. 
macam mana 2...cer tgk bawah blog cik..ada kan...2  la bil yg mengunjung blog cik en saat ini termasuk korang yang tgk tgk entry ini...
jom kita blaja nk?
4

thank's blogger friends


Salam semua follow cik en...
kali ini cik en juzt nk ceter pasal cik en plak..asyk info n tuto jer kan...
erm...cik en just nk uat entry pendek jer...
anyway cik enjust nk ceter pasal follower cik en mencari follower betuah cik en yg ke 400
dah 400 dah folower cik en kan...
susah nk diusahakan sampai ke tahap ini..cz blog cik en x la sehebat 
3

Hidangan sup anjing untuk sejukkan badan

SEOUL: Khamis mungkin bukan hari yang baik untuk menjadi anjing di Korea Selatan. Ini kerana ia antara tiga hari paling panas menurut kalendar Korea dan sup anjing adalah antara cara untuk mengatasi suhu panas.

Mereka yang berusaha melindungi tubuh daripada panas memakan makanan tradisional seperti sup ayam ginseng, belut dan ‘bo- shin-tang’ yang mengandungi daging anjing yang direbus dengan sayur serta rempah-ratus. 
1

TUTORIAL : saving mode


kali ini cik en akan ajar untuk uat saving mode blog .
apa itu saving mode?
cer tgk bawah ni
2

TUTORIAL : tukar warna backgroud dalam entry atau posting


kali ini cik en nk share tutorial ni..nmpak x yg cik en letakkan code html bawah ni?
ada backgroud lain kan...
so kali ini cik en akan ajar yg ni n pas ni cik en akan ajar plak untuk edit di html blog..lagi senang...t klu nk uat jer leh klik " kat tab entry 2...
2

TUTORIAL : letakkan link dalam komen


kali ini nak mengajo kome pasal nk letak link di dalam comment kita atau comment orang lain...
contoh macam ni

2

TUTORIAL : wishlist



kali ini cik en nak ajar uat wish list...
kat blog cik en nimmg cik en x letak..
sbbnyer cik en kekurangan ruang...huhu...
so x payah berlengah masa...jom kita berlajar k?
2

TUTORIAL : letakkan code html di dalam entry atau posting


salam semua follower cik en
kali ini cik en nk share skit2 tutorial
ni sebabkan cik en pun nk jugak share tuk semua kan..
so cik en dah g bertapa dengan menghabiskan berjam2 mencari maklumat..huhu...
cik en nk share cz nk dpt pahala..huhu...
so 1st tutorial ini mestilah permulaan untuk semua tutorial...
slama niklu ciken nk share tutorial dnegan menggunakan code HTML slalu x jadi..
so cik en cube tny ebloger2 yg dah power..
last2 cik en dpt gak info dengan menrujuk beberapa blog
byk plak cik en menyembangkan...so cik en nk truskan la pelajaran kita ni
2

Segmen : Jom Terjah Blog Newbie


SLOGAN : TERJAH MENAMBAH KENALAN BLOG BUKAN MENGEJAR POPULARITI
ENTRY TERBAIK : 
19

BLOG DIPERLUKAN ..SEGERA !

Santai Bersama BEN ASHAARI
Photobucket
10

Wordless Wednesday ♥ 3 - Kera Memotret Diri Sendiri Dengan Kamera Jurugambar


Photobucket
2

Petua Memutihkan Kulit Muka Dengan Kopi

Setiap hari, anda terdedah dengan asap, debu, habuk dan sinaran matahari. Keadaan ini memang tak dapat dielakkan. Sekiranya  diabaikan, ia membuatkan kulit menjadi kusam dan kurang bermaya. Terutamanya kulit muka. Anda pasti menyedarinya bila membelek muka di depan cermin.

Risau?? Tentulah risau, kan?

Justeru, kalau anda ingin mengekalkan kulit muka yang putih serta cerah, apakata rawat muka dengan serbuk kopi. Ini kerana serbuk kopi mampu mengembalikan kecerahan kulit anda.

Kalau nak memutihkan satu badan pun boleh amalkan petua memutihkan kulit yang bakal anda ketahui sebentar saja lagi. :-)  
3