komen blog cik EN jap!



hari yg indah...dipetang sabtu...huhu..smlm cik EN dah tukar layout sendri..kreativiti sendiri...so cik EN nk bantuan follower cik EN tuk komen wajah baru blog kecintaan cik EN ni...klu pe yg kurang cthnyer berat kler,de yg x sesuai ke...font x kena ker..kan pe...bagi cik EN benda 2 dh ok...tp di mata pembaca blog cik EN xtau la...so pe kata komen jap sal wajah baru blog kecintaan cik EN ni..xde hadiah pe2 pun juzt mekasih jer dpt...huhuhu.
2

bayi yang jantungnya kat luar-SUBHANALLAH


Seorang bayi yang dilahirkan secara pembedahan telah mengejutkan doktor..
Jantungnya berada diluar..
Subhanallah..

Lokasi Kejadian : di Hospital Sultanah Aminah , Johor Bharu

sumber YOUTUBE
0

thanks ribu2 kali kat azmihamdan!!



salam semua..selamat malam geng blog semua
tgk pada tajuk 2...nper la aku nk say thnks ribu2 kali kt c azmi ni
hhuhu..sbb scra x kebetulannya aku telah join contest dia...
1

blog syafiq yusuf(anak yusuf haslam)

pagi ini hujan...
1stly cik en nk thnks kat blog ni.sbb blog ni cik en dpt trus ke blog anak yusuf haslam ni.tp bukan shamsul tp adiknya.
anak yusuf yg ni pengarah gak mcm abg n bpk nyer...tp evolusinya lain..
klu yusuf haslam lebih pada jiwang atau romantik
anaknye shamsul yusuf pulak pada gangster
tp anak yg sorg lagi ni c syafiq ni lak kepada komedi..huhu..
aku kt opis nix leh play nk movie ni..tp aku share gak tuk korg tgk..(aku pun x leh tgk lg)huhuu
so layan
3

aku di list di blog ini


ops aku jalan2 tiba aku tgk name aku di listkan di blog sorg ni..walaupun nama x penuh..termiss 1 huruf la syg..u x letak e kt belakang...anyway cik EN ucpkan ribuan terima kasih...korg nk tau spe tuan punya blog yg listkan kt nama aku?korg klik jer kt atas 2...
thnks sx lagi..
luv u

Photobucket
1

eintan nurfuzie nk tukar nama????

selamat malam semua.
.huhuhu..aku ni dri dulu klu nk membahasakan diri aku ni cam susah jer..yela...eintan nurfuzie..very long name right?
1

saper ingat semua artis ni-PUTERI-PUTERI PASPORT KEGEMILANGAN

 
hola semua2
arini aku juzt nk share skit benda ni...
klu spe2 yg sebaya n lahir tahun 90an ke bawah mybe pnh dengar nama PUTERI2 SINARAN
huhu...aku tiba2 tringat dorg..masa 2 aku minat gila rancangan SINARAN PASPORT KEGEMILANGAN..klu spe x tau..ni penerangannya
9

aku di list lagi di blog pames--semestinya SANDRA AZWAN

suka nyer aku....korg tau npe aku suka suki sambil terkinja2 ni.
ni bru jap td aku g jalan kt blog pemes ni...tiba2 aku sje nk tgk post yg aku pnh komen kt blog dia ni...isk2..aku terkezut de blog aku disenaraikan yg support dia.suka suki akubeb....x cye..
 
2

air kencing diminum untuk........



salam 1 malaysia semua..
dh lama aku xpost entry ni smenjak last ari jumaat ri2..dh bpe hari yek???erm..jap aku kira yek4 hari kan...huhu
klu ni aku bawak lagi cete besh tapi yeks....x lalu kau nk uat...
korg tgk tajuk atas..
ni kisah btul..bukan aku nk propaganda jer..ni aku baca dlm buku INFINITI la...pe lagi...
korg tau nape dorg ni suka minum air kencing???
4

page pesbuk cik eintan nurfuzie


macam x besh jer klu shari x kuarkan entry..so kali ini entry aku x panjang mana...juzt nk promote page pesbuk blog cik eintan ni jer.
 




2

kucen versi pikachu atau pickacu versi kucen


pe pendapat korg sal gambar ni..respon2 plz
Photobucket
7

Rahsia Angka 11 Dan Tragedi 9/11



Sungguh menarik. Baca dari awal hingga akhir. Jika anda seorang yang skeptikal, teruskan saja pembacaan anda, jangan henti sekerat jalan kerana sebenarnya ia amat menarik.
0

Keajaiban Nombor Dalam Al-Quran



Ajaib tetapi benar! Lihatlah sebahagian daripada hasil kajian seorang cendekiawan Islam terhadap kandungan Al-Quran. Didapati banyak perkara telah disentuh dan telah dibuat kajian oleh manusia seperti nombor, astronomi,angkasalepas, perubatan, geologi, kejuruteraan, minda dan sebagainya.

Bilangan tentang perkara yang disebutkan di dalam Al-Quran:
0

difolo balik oleh sandra azwan


hola2 semua!smile
malam ni aku x nk taip panjang cam slalu...cuma aku td de la tertengok kt satu blog..tp lupa la..sal mamt ni...en sandra azwan..aku x bpe kenal la...tp pe yg aku tgk dia ni designer..masuk paper lagi...tp aku masih x dptt nk kaji siapa dia..dia folo aku blik n like aku punya fanpage...tq so much en sandra yek.i akan search u n nk tgk spe u sbnrnya.mcam menyiasat jer..heheh.sbbnye dia kan uat 
contest Malaysia's top female blogger2011..
macam gempak jer...so korg nk tau spe dia.klik 
sini


Photobucket
3

suaikenal NUSHA, saya nak kenal follower saya


arini aku di shoutmix oleh cik nusha untuk join GA dia...so aku dengn besar hati join la
sbbnye aku nk gak dipromote..korg tgk la follower aku 2...baru srts lebih jer....
korg nk gak?klik banner bawah ni untuk dimajukan trus ke blognya n syarat2nyer
6

siapa mereka sebelum jumpa telaga emas


bill gates


sebelum dia jadi jutawan iaitu pengasas Microsoft beliau penah keje sbgai budah suruhan atau opis boy..ala2 cm adnan sempit

1

Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit - teaser promo





lps ceter hantu kak limah balik ke rumah..pasni cete ni plak yg akan mengemparkan blik industri kita..so sama2 kita membantu menaikkan kembali industri perfeliman kita..cewah...cm pengarah lak..hahahahah..tunggu kemunculannya

Photobucket
0

Jennifer Lopez - On The Floor ft. Pitbull




0

akaun blogger akan ditutup!!!OUG


i2 yg aku baca awal2 pagi tadi di 1 blog ini..
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ MyungDAE -The Designer- (^_^) dlm entry ni Gempar!! Blog Akan Dipadam Selepas 25 Jun 2011
tp aku persan dh de tambahan..so aku x la percaya sgt..iyela tibe 2 jer nk dideletekan klu x dftar pada email gmail.naik risau la aku...sbb aku guna yahoo akaun
3

ada org guna nama aku


salam semua...
aku bru jer selesai mencari nama aku sendiri di google..eintan nurfuzie yg aku taip...
slalu gak aku uat cm2...sbb aku nk tgk spe lagi yg menggunakan nama aku...tetiba aku tertengok page ini
says.com
yg pasti itu bukan gambar aku beb..aku tau aku xde hak atas nama ni...cz kita mengamalkn kebebasan..
tp yg aku pelik...bodak ni asal dari kuala kangsar...kampung aku beb...spe dak ni.
slma ni klu aku taip nurfuzie di google n yahoo hanya terpampang semua akaun website aku...
isk2...spe la dak  ni...nk detect x leh plak
Photobucket
2

Segmen Blog Review


13 April sehingga 20 April
morniks semua..pagi2 buta ni aku trima la kunjungan en itsmeepul dlm shoutmix aku..thnks ya en itsmeepul sbb dtg gak jenguk blog yg buruk ni
anayway sbgai membls jasanya ku join segmen dia..segmen blog review
so ni assgmentnya
0

korang pernah minum arang?


gempak x tajuknya...mmg aku nk cete bab arang pun..bukan skdr gempak jer
Kalau cete bab arang ni.msti korg ingat cete nujum pak belalang.yg adegan belalang uat kopi dari arang…korg mesti kuar pakatan eyek! Kan?heheh…tp kt sni aku nk ceter mklumat yg mungkin ramai xtau yg arang paling baik untuk kesihatan disebbkan sumber mineralnya yg tinggi.Seawall tahun 1500 masihi lagi,masyarakat mesir menggunakan arang secara meluas..untuk penyembuh luka dan bersihkan usus.bersihkan usus????macamne 2…xkn kena minum…ya..mmg arang boleh diminum.pe rasanya???sbnrnya arang ni tidak punyai rasa, bau dan faktanya boleh mnyerap 60 prts gas beracun dlam tubuh kita…bila kita minum arang dlm bberapa jam dh leh tgk keberkesanaannya
Andai spe yg pernah pergi jepun, kt sne, arang telah dijadikan bahan minuman dan ada yg uat kek..selain 2 diproses gak untuk dijadikan bahan komestik.selain itu de gak uat perhiasan…
So manfaatkan lah arang..bukan hanya setakat bahan pembakaran sje..tp 2 la…klu aku Tanya soalan ni kt korg 
Sanggup x korg minum arang daripada makan ubat?
Pe jawapan korg..nk mkn ubat atau minum arang…walaupun arang 2 lagi baik dri ubat
kt bawah ni senarai kegunaan arang



KegunaanI-Arang


Sektor
Tujuan
Nisbah air
Cara aplikasi
Tanaman
Mencegah penyakit
1:200
Disembur/ disiram pada pokok

Menyuburkan tanah dan mengimbangi pH tanah
1:100
Disiram pada tanah sebelum mula menanam pokok
Lembu/ kambing
Menghindari  keracunan makanan dan sakit perut
1:200
Diberi sebagai air minum/ digaulkan dengan  makanan

Mengurangkan bau najis
1:50
Disemburkan kepada najis

Membasmi kuman
1:100
Disemburkan di sekitar kandang

Penyakit kurap/ kutu
1:50
Disapu pada kulit
Ayam pedaging
Membasmi kuman
1:100
Disemburkan di sekitar kandang

Mengurangkan bau najis
1:50
Disemburkan kepada najis
Ikan / udang
Memperbaiki mutu air/ menghindarkan penyakit
1:500
Dicampurkan kedalam kolam




Photobucket
3

sindrom muka ketat




hola2..yg ni pun aku terbaca kt buku infiniti.korg tgk gambar 2...dia buakn buat2 tau..tp mmg muak dia cm2.cian kan dia..xleh nk senyum...tp korg bayangkan la..klu kita ade awek atau pakwe cmni..mare ke,suka ke..xde respon..
mesti frust kan...heheh..tp 2 la...xde pe yg x mustahil dlm dunia ni...so korg baca kt bawah ni..aku pun xtau kt mana sumbernyer..heheh
2

Suku Yang Mengamalkan Tradisi Menyumbat Hidung Wanitanya


macam terseksa jer

klu aku xde la nk senyum2..dh sesak napas aku..hehhe

no komen la..ehhehe

1

White Pouch GA oleh 'Lulu Caldina' DAN 'Lenloy-Closet'

Tempoh penyertaan dari 8/04/2011 - 26/04/2011 @ 11.00 p.m.



nampak beg putih kt atas?cantik?heheheh...aku nk join contest la...1st aku nk say tq pada cik nusha sbb tag aku dlm entry dia tuk contest ni...
pe yek syarat2nye?jom tgk

.
1

OdahOne Giveaway | Bersamamu Hidup Ini Indah Semuanya

Tarikh Tutup :30 April 2011

aku nk join conteks ni

Bermula hari ini, buat pertama kalinya OdahOne ingin menganjurkan satu GiveAway (GA) buat anda semua dengan hadiah-hadiah yang menarik


Syarat-Syarat Penyertaan GA :


1. Warganegara Malaysia yang mempunyai blog [YUP]2. Menjadi follower bagi blog Odah + One = OdahOne [DONE-369]3. Buat satu entry berkenaan GA ini yang bertajuk;
"OdahOne Giveaway | Bersamamu Hidup Ini Indah Semuanya" [DONE]
*Sila letakkan banner di atas di dalam entry tersebut & linkkan ke entry ini [DONE]

4

my lucky no 100 - mr curly


sebelum korg baca entry ni kena review dulu entry ni

my lucky no 77 - slumberznanie

ingat kan entry ni...
tgk x ayat last 2...aku kata next follower bertuah aku lps ni no 100...
so...taraaaaa.....
inilah dia insan bertuah




yg aku tandakan merah 2...
korg nk tau spe dia...
dia
5

OPENING CEREMONY by EVAROS-SKINCARE.blogspot.com


Tarikh tutup : 20 April 2011 (12 tengah malam) 
 
pagi dah gila jap join conteks..kali ini aku nk join conteks yg di postkan di comment cik eintan EVAROS skin care
so bawah ni assgmentnyer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2

2nd Batch - GiveAway!

16 april 2011
2nd Batch - GiveAway!

 
ni leh uat baju kurung ni..so klu nk uat,kena la dptkannyer..cmne nk dptnye kena la join contest ni
2nd Batch - GiveAway!
syarat untuk conteks ni sng jer...
pe pebret kaler korg...klu aku

ungu
fuchsia
lime

so sper nk join klik sini
0

mat rempit sejati


Zaki seorang Mat Rempit sejati. Dia sanggup tidak bekerja semata-mata untuk menjadi Mat Rempit sepenuh masa. Kerjanya setiap hari hanyalah menunggang motor secara berbahaya di jalan-jalan sekitar kampungnya sambil menyergah dan mengurat anak anak gadis di kampungnya.

Pada suatu hari, malang tidak berbau, Zaki terlibat di dalam satu kemalangan di hadapan kubur cina kampungnya. Akibat terkejut, Mak Limah yang kebetulan di dalam lori yang disergah oleh Zaki telah melatah sehingga tangannya membaling sebatang lembing tepat-tepat terpacak di dahi Zaki sehingga tembus ke belakang tengkuk Zaki.

Bergegas Pak Amin ayah zaki ke hospital sebaik sahaja mendapat berita tentang anaknya yang cedera itu. Sebaik sahaja sampai di hospital, Pak Amin bertanya kepada Doktor tentang keadaan anaknya,
0

Rahsia Wanita Mengikut Bulan Kelahiran


Tajul Muluk begitu sinonim dalam astrolosi zaman silam, khususnya dalam masyarakat melayu kuno dalam menafsirkan watak-watak wanita, mimpi, hari yang baik dan terjemahan lain dalam kehidupan sehari-hari.

Ia adalah untuk pengetahuan dan pembacaan semata-mata dan bukanlah sebagai kepercayaan 100%.


Rahsia Wanita Mengikut Bulan Kelahiran

Januari


- ramai kenalan, sedikit pemalu dan bersungguh-sungguh bila melakukan kerja

Febuari


- boleh di percayai, pandai buat kerja, sangat teliti dalam urusan kerja tetapi suka bermain cinta

Mac


- ringgan tulang, mudah membantu, tiada bakat dalam perniagaan kecuali bimbingan. mudah tergoda pada lelaki, tak pandai menyimpan wang dan suka sendirian.
0

Birthday Party Paling Happening

1 Jun 2011
kali ni aku nk join yg ni plak Birthday Party Paling Happening
so ini assgmentnyer


1) Contest terbuka kepada blogger dan pemegang Akaun Facebook di Semenjung Malaysia. [SETTLE]

2) Sertakan sekeping gambar sekitar birthday tersebut. [SETTLE]

pic yg ln ada dlm link kt bawah ni

5

1st Contest Anis:Pic Percutian

tarikh tutup:1/5/2011

thanks tuk cik anis sbb menjemput akok ni join contest dia...
ni akak dh msuk dh ni dik oi...sbgai support rakan seblog..hehhehe
aku dengan bangganya join konteks ni sbbnyer aku mmg de gambo cun untuk pic percutian ni.
so ini asggmentnyer





1)follow blog anis..xkene bayar pon free je..yg penting seikhlas hati yup.. [SETTLE]
dah polo pun...dia member sestaf n sejawatan dalam veteriner
2)buat entry bertajuk 1st Contest Anis:Pic Percutian [SETTLE]
3)letakkan banner contest anis kat atas nie dalam entry korg toh dan linkkan [SETTLE]


9

izzlorna.com 1st Special Giveaway :)


10 Apr 2011 – 30 Mei 2011
 
rini aku nk join lagi contesh...sbbnyer hadiah dia special beb...
so ni assgmentnyer
 

1. WAJIB menjadi follower blog Lorna…[SETTLE]

2. Buat satu entry yg bertajuk ~ izzlorna.com 1st Special Giveaway :) ~[settle]

3. Pastikan banner di atas sekali ada dipaparkan pada entri anda…[SETTLE]

klik banner atas untuk join

4