www.nurfuzie.com eintannurfuzie@gmail.com

2011-03-30

perakauan cinta!



salam semua...arini aku update lewat skit blog ni...
so aku nk share

AKAUN CINTAAku akan meng-CREDIT cintaku padamu, bila kamu men-DEBIT untukku cintamu. Aku akan mencatat kisah cinta kita dalam sebuah JOURNAL, dan mem-POST-ing nya ke dalam LEJER hatiku. Aku akan menjaga sebuah ACCOUNT cintamu, berdasarkan DOUBLE-ENTRY. Dengan cara ini kamu akan tahu BALANCE credit atau debit, dan AMOUNT dari cintaku padamu.

Kemesraan kita tercatat dalam WORKSHEET (LEMBARAN KERJA). Kadang perlu kita lakukan ADJUSTING ENTRIES (PELARASAN) untuk menjaga cinta kita tetap kukuh. TRIAL BALANCE (IMBANGAN DUGA) memperlihatkan bahwa kita serius satu sama lain, sebab Total dari cinta kita

ternyata satu dan sama. Maka kita lakukan CLOSING ENTRIES saat kita setuju untuk menikah. PROFIT &LOSS statement, menyatakan apa yang telah terjadi kemudian, mari bersama-2 kita lihat BALANCE SHEET kita, apa saja ASSETS & LIABILITIES kita ??

Photobucket

2011-03-29

kenali 7 jenis lelaki



hye semua!!!!luv u al...
rini aku nk share hal lelaki plak asyk hal2 wanita jer macam entry aku yg 3 ni
mengenali wanita melalui cara berjalan
kehebatan wanita
W.A.N.I.T.A
so kali ini kita kenal jenis2 lelaki laks...
klu yg x puas hati n menyokong..sila komen...ehheh

KENALI 7 JENIS LELAKI  

2011-03-28

Peraduan : Entry bulanan terbaik anda dari FARISZ@AZ.Com



hepy2..
korg tau nape aku hepy..sbbnye de la sorg ni nk promote blog aku..manatau leh la mencapai follower ribu2..heheh...korg nk tau spe yg baik hati nk promote aku?
taraaa....... en FARISZ@AZ.Com 

so untuk aku melayakkan diri nk join peraduan ni aku kena menjawab soklan2 peksa yg dia bagi ni

undang2 pelik tp benar di seluruh dunia




hola2 semua...i say to my teddy to kiss n give setiap org bunga rose untuk u al hepy2 today...permulaan minggu la katakan.de yg konpom masih lum ada mud nk uat keje skrgni kan...so pe kt kita enjoy2 baca entru aku ni..so..layan...


perbagai pekara yang kita tak tahu dan hakikat yang sebenarnya adalah nyata.Sama sama lah kita ikuti apa yang berlaku diseluruh dunia...
salam berhibur

THAILAND :
* Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :
* Dilarang berkebun di hari minggu.

2011-03-25

FACEBLOG


SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.

REVIEW BLOG SAYA KALAU TAK MAU DISAMAN!!



TAJUK :: REVIEW BLOG SAYA KALAU TAK MAU DISAMAN!!
saman!ouch...skit2 nk saman jer yek...hehhe tp kt sini bukannya nk saman korg..ianye cume conteks jer...anjuran cik miss librarian..korg kenal ker?klu x kenal juzt klik kt sini

miss librarian

so ni konteks jer yg ke3...aku pnh la blogwalking here dulo2...tp xde la follow...buknnye pe..ms 2 aku terbukak page byok2..sampai lupe yg lum follow dia...hehehe
so ni assgment yg kena aku settle kan

2011-03-24

korang de x tahi lalat?



hola hola hola semua!
sihat semua?
kali ini aku nk share sikit lagi info...
yg kita maklum....ceh, mcam surat la plak...
stiap org kt dunia ini de tahi lalat kan..
bukan lalat yg berak(opss bahasa agak kekampungan) 2...tp yg duk tempek2 kt muka kita atau seluruh badan kita..
klu artis yg paling byk de tahi lalat semestinya sharifah aini,taik lalatnya mmg byok...xleh dikira dengan jari...ehhehe
de gak yg suka dengan tahi lalat masing2..de gak yg cube untuk membuangnya...
aku xnok la post pic2 yg menunjukkan tahi lalat kang berjelar2 entry aku...xnok spe plak yg nk baca...
ni aku ambik skit info dri internet...

TANDA DAN FIRASAT
bibir atas kanan - banyak rezeki, pandai
bibir atas kiri - ramai kawan, baik hati
bibir bawah kanan - disegani orang, ramai yg suka
bibir bawah kiri - pandai bicara, tak mudah kalah

2011-03-23

mengenali wanita melalui cara berjalan




hye semua....
luv u all...
today i would like....ceh awatnye aku speking org puteh ni...ehhehehhe
so ri ni aku nk share info besh tuk semua...terutama laki2 yg tgh duk ngorat awek2 kt luar sne 2....hehehehe
ni aku pesan kt pakwe kt luo sne...yg aku inpom kt entry ni hanyalah eksperimen yg dijalankan sebahagian wanita jer...klu  de yg sme 2..kira awek 2 antara yg dieksperimenkan...ehhehehe
so kt sni aku postkan...

kenali wanita melalui cara berjalan

2011-03-22

"JOM JOIN BLOGLIST EYYAHAZEL"



hye semua..dh lama aku x join contest2 ni...
so kali ni pintu hatiku terbuka dengan konteks cik adik manis ni..
cik eyya HAZEL
so aku ekut jer pe syaratnye2..ni syaratnye yg perlu aku kena follow

sila buad entry dalam entry cuma tulis , nama glamor , tmpt tinggal(negeri , daerah , nama kawasan and etc ) , dan link blog korunk xperlu panjang2 cume tiga bende nieh jea .
nama glamor aku : cik eintan nurfuzie la
tmpt tinggal lani : lumut berdaerahkan manjung dan bernegerikan perak
link aku : misz 3intan nurfu3ie

7 larangan selepas makan



to all..
kali ni entry aku nk bagi infomasion skit..
ni aku juzt search kt tenet...so aku nk kongsi skt ngn korg

Jangan buat 7 perkara ini selepas makan.

7 larangan selepas makan Melakukan sesuatu atau memakan sesuatu selepas menjamu selera makan tengah hari atau malam anda, akan menyebabkan berlakunya beberapa tindakbalas di dalam tubuh anda. Tindakbalas ini akan mempengaruhi kesihatan tubuh anda. Berikut adalah 7 perkara yang tidak dibenarkan selepas makan:

2011-03-21

rambut aku sudah pendek!







ni aku nk ceter sal rambut aku ni
sabtu lps aku dah membuat pesyen ln kt rambut aku...
aku telah memotong pendek rambut aku...wa!!!!!macam amoi la....hehehe
aku bkan nk berpesyen sgt tp tuk kesenangan aku sbb lps ni aku bz ngn program..panjang2 ni cucah la.duk kejo ngn lembu t susah nk sanggul2...ehhehe...
so aku potong biasa jer..
so what!!!
heheheh
ni aku upload sebahagian pic yg aku snap2 sndri...

sebelum

2011-03-18

2011-03-16

aktiviti JPV Manjung




salam semua...
kali ni aku dpt la mencuri beberapa gambo dlm encet en poji...so aku dpt la gambo2 program n gambo kandid..ehhehe..
so dalm 2 bulan aku kt sni,ni la antara xtvt aku..



hasil kretiviti en poji menangkap..ehhehe



ni program lembu...lembu yg ganas2


ni lak antra gambar postmotem lembu tenusu.matis leepas beranak..hbs semua usus, perut n dinding uterus keluar..postmotem ini ambik 5 jenis organ dalaman dan 1 extra untuk lembu beranak..hati,jantung,peparu,limpa,ginjal dan 1 extra ovari..kak zulia x dpt cari ovari so ambik jer dinding uterus

so ni sj tuk kali ini...
jumpa lagi




Photobucket




Asal Usul Hantu....huarg!


hye semua...
sory rini dekt petang baru aku update blog aku..td aku g postmotem lembu tenusu...
mati lepas beranak...
tp kali ini aku xnok cete sal 2..sbb gambo lum lagi upload...
so aku nk cete lawek lawok kt korang

so layan ceter ini


1. Hantu Raya -
Berasal dari Tanah Melayu. Dipercayai terkorban di dalam satu kemalangan jalan raya, sebaik saja keluar dari Pudu Raya untuk pulang berhari raya… … .kegemarannya mencuri kuih kuih raya. Tempat menginapnya disyaki di balai - balai raya.

2.Hantu Langsuir -
Dikenal pasti berasal dari Tanah Seberang. Ceritanya bermula di suatu pagi raya bila seorang suri rumah sedang memasang langsir lalu terjatuh dari tingkap, terus mati. Selepas itu, dia selalu datang menjeguk langsirnya. Hobinya bermain aumm cak di tepi langsir.

3. Hantu Stokin -
Berasal dari kawasan perindustrian Shah Alam. Merupakan seorang taukeh stokin yang berjaya sehingga lupa rumah tangga. Hidupnya asyik dengan stokin. Tidur stokin, makan stokin, minum stokin sehinggalah kawan kawan menggelarnya Hantu Stokin.

4. Hantu Jerangkung -
Di percayai berasal dari Tanah Besar China . Ia bekerja sebagai penjerang kangkung di sebuah restoran. Hari hari kerjanya jerang kangkung dalam sebuah periuk besar. Satu hari seorang kawan menyergahnya dari belakang, kerana terlalu terkejut ia jatuh dalam periuk itu. Perkataan akhirnya ialah 'jerang… ..kung', jadilah Hantu Jerangkung. Hobinya mencangkung dan tempat tinggalnya dalam almari, sebab tu le ada lagu 'Jerangkung Dalam Almari'.

5. Hantu Pontianak -
Disyaki berasal dari India . Seorang lelaki, Mr. Ponti mendapat seorang anak perempuan yang sangat hodoh. Orang kampung selalu menyindir anak ponti ini. Ponti punya anak - Ponti punya anak - Ponti punya anak. Ponti sangat malu dan mengurung anaknya. Selepas 5 tahun, anaknya keluar dari rumah dan terkejutlah seorang nenek, Oi! Pontianak … Lekatlah nama pontianak .

6. Hantu Penanggal -
Seorang ibu tiri yang kejam, hobinya menanggalkan kain anak tirinya selain kain lakinya. Dah terbiasa dia rasa seronok pulak. Dia melebarkan hobinya dengan menanggalkan kain orang orang kampung. Hebohlah satu kampung 'Lari..lari… ..Penanggal'. Bila dia melihat sesuatu yang menarik seperti kurap, panau, kayap dan anu… ..dia pun mengilai semahunya.

7. Hantu Pocong -
Berasal dari Puchong. Nama sebenarnya Amat Garpu. Dia ni suka sangat menipu, senang cerita… kaki cong le. Bila dia mati terlompat lompatlah dia, nak pergi cong orang. Pucong! Pucong!

hahah..korg gelak x..gelak la...sian aku postkan entry ni..heheh...
pe2 aku nk caw dulu...





Photobucket

2011-03-15

kelebihan lembu berbanding manusia



9 KELEBIHAN LEMBU BERBANDING MANUSIA LEMBU sebenarnya lebih PANDAI daripada MANUSIA kerana...

1 ... lembu tak buang anak dalam tong sampah, longkang, paksa anak minum racun dsb.

2 ... lembu tak ponteng kerja... pagi-pagi dia keluar meragut, petang dia balik rumah.

3 ... bila sampai waktu maghrib, lembu mesti balik rumah.. dia tak ada pulak main takraw ke, main bolasepak ke, shopping kat pasar malam ke.

4 ... lembu tak melakukan perhubungan jantina luar tabii.

5 ... lembu tak sambut valentine,dan tak buat maksiat seperti berjudi, minum arak dsb.

6 ... lembu faham cakap manusia tapi manusia tak faham cakap lembu.

7 ... lembu tak ada pulak beri anak dara dia keluar malam dengan lembu jantan lain.

8 ... anak teruna lembu pulak tak ada nak usung anak dara lembu lain sampai lewat malam.

9 ... lembu punya susu, sapi dapat nama... yang bagi nama minyak sapi tu, manusia lah, bukannya lembu.



Photobucket

2011-03-14

Ketegasan Rasullah dan Sayidina Abu Bakar mendidik anak-anak!





salam semua...
agak lama aku x de mengupdate blog ni..
so kali ini aku nk bawa isu didikan anak-anak
walaupun aku blum lagi berkhawin apatah lagi de anak...tp aku juzt nk kongsi sahaja..mana tau leh gak jadi panduan pada aku masa akn datang



KETEGASAN RASULLAH MENDIDIK PUTERI BAGINDA

Puteri Rasullah SAW, Fatimah r.a. pernah mengadu akan kepenatannya dalam menguruskan rumah tangga, menguli gandum dan sebagainya, sehingga beliau meminta ayahandanya seseorang untuk dijadikan pembantu rumah. Namun Rasullah tidak memenuhi permintaan puterinya dan berkata "Apa kamu berdua mahu aku ajarkan perkara yang lebih baik daripada apa yang kamu minta itu? Apabila kamu berdua berbaring untuk tidur, bertasbihlah (Subhanaalah) 33 kali, bertahmid (Alhamdulillah) 33 kali dan bertakbir (Allahuakbar)33 kali. Ia adalah lebih baik untuk kamu berdua daripada seorang khadam."
KETEGASAN SAYIDINA ABU BAKAR MENDIDIK ANAK-ANAK

Abu Bakar merupakan seorang ayah yang tegas dalam mendidik putera dan puterinya. Malah beliau juga akan marah walaupun perkara yang remeh temeh dan kecil sehinggakan ditakuti oleh anak-anaknya, Aisyah dan Abdul Rahman
Suatu ketika , tetamu mengunjungi Abu Bakar. Beliau berpesan kepada anaknya, Abdul Rahman agar menghidangkan makanan etrlebih dahulu dan menjemput tetamu untuk makan dahulu tanpa menunggu beliau. Tetapi tetamu tidak mahu makan dan bertegas untuk menunggu Abu Bakar. Akibat takutkan ayahnya akan marah, Abdul Rahman bersembunyi sebaik Abu Bakar pulang (Riwayat al- Bukhari, muslim dan Abu Daud).
Nu'man B Basyir meriwayatkan: Sayidina Abu Bakar berkunjung ke rumah Rasullah SAW, Waktu itu dia mendengar Aisyah Berteriak. Setelah meminta izin untuk masuk, Abu Bakar ingin menampar Aisyah dan ia berkata "Aku tidak ingin engkau berteriak kepada Rasullah". Rasullah menahan Abu Bakar dan menyabarkannya
itu lahs erba sedikit yang dapat aku share dengan korang semua..ni aku de baca dalam surat khabar..
jadi kita lihat anak-anak hari ini..pe kita buat bila anak-anak kita tidak menghormati orang tua-tuan..
pikirkan lah n renung kan lah..kita sekadar mengongsi info...
so at last...
da...
salam

Photobucket


2011-03-11

program cucok kobo!



salams semua!!
smlm aku bz sampai lewat update blog aku...semlam aku de program...
progrom cucok kobo...aku g kt ladang lekir...
mak ai...beso gilak2 2...
dekat stgh jam baru sampai tmpat tujuan dari pintu utamanya...
so kt sini aku share skit program 2..aku x sempat ambik darahnye cz kobo ni naik minyak...dorang x bagi...heheh

ni time sampai...standby barang


cik eintan susun tag ngn en pojie...en jejai laks stnby vaksin

peace!

ni la salah sekor dari 11 kobonye

tarik pak!tarik pak!hhehehe

cik pojie menambik darah

ehhehe..that alls 4 today!
so td aku bru lps buang ulat kt meme(i means kucing)
byok gilak...bau apatah al lagi..ehhhe...comey meme 2..
i luv cat


heheh...ok la...c u in isnin...sok n lusa holiday time!blik kampung


ehhehe...da to all....
bye!


Photobucket

2011-03-10

mengapa oh mengapa!

Sampaikan jika berasakan ia baik untuk sahabat anda!

Sudah tentu baik ,sebab sahabat ambo mudah lupa.Macam ambo juga,Melayu mudah lupa (Malay easily forget).Kata Abe Mahathir


MENGAPA OH MENGAPA?




Mengapa seseorang Yahudi dibolehkan menyimpan janggut untuk mengamalkan kepercayaannya...


...tetapi bila seorang Muslim berbuat demikian, dia dianggap ekstrim dan pengganas?


--------------------------------------------------------------------------------




Mengapa seseorang rahib boleh meliputi keseluruhan tubuhnya kerana memperhambakan diri kepada Tuhannya...


...tetapi bila seseorang Muslimah melakukan begitu, dia ditekan?


--------------------------------------------------------------------------------






Mengapa bila wanita barat menjadi surirumah,
dia dihormati kerana dikatakan berkorban untuk keluarganya...



...tetapi bila wanita Islam berbuat begitu, mereka kata, "dia mesti dibebaskan!"


--------------------------------------------------------------------------------




Mengapa mana-mana gadis boleh ke universiti dengan berpakaian mengikut kesukaannya kerana punyai hak dan kebebasan...


...tetapi bila seseorang wanita Muslim memakai hijab, dia tidak boleh menjejakkan kakinya ke universiti?


--------------------------------------------------------------------------------




Mengapa bila seseorang kanak-kanak meminati sesuatu bidang, dia dikatakan punyai bakat...


...tetapi bila seseorang kanak-kanak meminati Islam, dia dikatakan tak berguna?


--------------------------------------------------------------------------------




Mengapa bila seseorang Kristian atau Yahudi membunuh, agamanya tidak dikaitkan...
tetapi baru sahaja seseorang Muslim didakwa melakukan jenayah, nama Islam turut diadili!


Mengapa bila seseorang berkorban diri untuk melihat orang lain hidup, dia amat disanjungi...
...tetapi bila seseorang warga Palestin melakukannya untuk menyelamatkan diri, keluarga, rumahtangga dan masjidnya,
dia dikenali sebagai seorang pengganas?



--------------------------------------------------------------------------------




Mengapa bila seseorang memandu kereta mewah dengan cara bahaya, keretanya tidak pernah dipertikaikan...


...tetapi bila seseorang Muslim melakukan kesalahan, orang kata ia adalah kerana agama Islamnya!


--------------------------------------------------------------------------------




Mengapa kita terlalu percaya kepada akhbar...


...tetapi selalu persoalkan apa yang terkandung di dalam Al-Quranul Karim?



Sampaikan jika berasakan ia baik untuk sahabat anda!




Photobucket

2011-03-09

my lucky number 30 - cek jiha hamid


salams semua...
sbnrnya i xde la war2kan tuk lucky number i ni...tp i dah memilih lucky number 30 yg telah mjadi follower i
n this my lucky bloglist yg ke-30...so kt sni aku de spesial gift for him
to cek jiha hamid
thnks yeks cek jiha...meramaikan follower cek eintan...so i give u this

Photobucket

so lps ni my lucky number is 77...klu sper yg kena...i give present gak..walaupun x seberaper....ehheheh...tanda penghargaan aku pada bloglist2 kt luar sane cz support i kt alam blog ni walaupun masih baru
thnks to all my new friends

update entry:untuk cik jiha...sy bru jer blajo2 banner ni..so sila ambik url bawah ni n letak kt side bar blog anda k...thanks n congrat sx lagi..tekan CTRL+C untuk copy


Photobucket

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Followers

About

For Advertorial, Collaborations and Review. Please Contact eintannurfuzie@gmail.com.

Get widget

Blog Archive

Labels

Jom Buat Mobile App

 photo iklan_blog3_small.png

Shoplinks.Asia

Ads